Widok

CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem po 2 owulacjach i tez nie jestem w ciazy jeszcze, to nie jest tak chop siup... zdrowa kobieta ma szanse zajsc do 6 miesiecy w ciaze bez wspomagaczy a chora ze wspomagaczami musi sie troche nameczyc, ja sie staram juz 2 lata niestety takie sa realia ;/ :( cierpliwosc i tylko to nam pozostaje.. tez mam problem z owulacja, wywolywalismy ja clostilbegutem ale sie nie udalo jeszcze, "nie zaskoczylo" mysle ze do konca roku sie uda ale... to jeszcze nie ten znak zodiaku..
Pierwsza Miłośc urodzona 12.08.2012 r Zosia :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z nasieniem jest wszystko ok - ona nie ma owulacji:( niby ten clostilbegyt pomógł, bo miała owulacje, ale nadal efektów brak
image
z tego co wiem to dobre leki, jezeli nie pomoga trzeba bedzie pewnie zrobic badania hormonalne albo isc na konsultacje do innego lekarza... moze to jest kwestia nasienia albo niedroznych jajowodow...
image
Niby tak, ale lekarz lekarzowi nie rowny i leki tak samo- samo ich branie to jeszcze nie gawrant:( Ja nie bardzo znam się na takich sprawach, ale tak bardzo chciałabym im pomóc :(
image
no skoro biora juz leki to ok ;) my nic wiecej nie poradzimy.. nie znamy sytuacji..
image
Hejka dziewczyny :) wczytuje się w Wasz wątek, bo ostatnio znajomi opowiedzieli nam ,ż e mają problemy z zajściem:( chcciałam poczytać, bo może trafię na coś, co pomoże znajomym. Sami też się staramy, ale to dopiero początek, więc jeszcze nie panikuje, choć przyznam, że jak @ przyszła, to się załamałam:(

Znajoma bierze clostibegyt, bromergon, duphaston i metformax wiec duzo tego i nadal nic - moze cos poradzicie??
image
a wiecie co sa takie fajne testy, nazywaja sie acon i sa w aptechach po 8 zl jakos i maja czulosc 10 :)
image
ja jestem "uzbrojona" w pre-test (x2) a on ma czułosc 25 wiec staram sie wytrzymac...
jak i nie doszukiwac sie objawów
image
no wlasnie aszi :D kiedy :D bo ja zaciskam za Was &&& zeby wam sie chociaz udalo...
ja jutro jade do szpitala :( ale bete i tak powtorze jeszcze w piatek ;p
image
Aszi a kiedy Ty testujesz??
image
Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).

a ja mam 1.20 jest jeszcze szansa ;p
image
dobra.. ale ja juz nie testuje chyba ze sie @ spozni.... nie chce sie zalamac do konca wole sie cieszyc wizyta w szpitalu i ze cos ze mna w koncu zrobia :)
image
Koraliczku,
zagniezdzenie może byc nawet pózniej. Wiec ta beta mogła byc za wczesnie. Dlatego ja wolę poczekac jeszcze te kilka dni, zeby wiedziec na pewno.
teraz pozostaje Ci tylko czekanie ze mna i Aszi...
Nie załamuj sie!!!
image
no to u mnie 8 dni i 1.20 a u ciebie 10 dni i 6,7 .......... moze za wczesnie faktycznie...
image
Koraliczek
U mnie w 14 dc dostałam zastrzyk pregnyl i robiłam betę po 10 dniach czyli 24 dc i wynik był niziutki bo 6,7 ale dziś mogę się pochwalić 35 dc i beta ponad 1700 zobaczymy co pokaże usg w środę...
Koraliczek wiem, że to może nie jest pocieszające ale głowa do góry i kolejnym razem musi się udać. Ja wiele razy wątpiłam dużo starań, poronienie a teraz zmartwienia czy wszystko bedzie ok ale należy być dobrej myśli:) A może skoro u Ciebie była owulka to może trzeba partnera nasienie zbadać przed wizytą w szpitalu?
image
dziewczyny jak to jest z ta beta? bo ja robilam ja w sumie pierwszy raz.. 10 dni liczylam razem z dniem owulacji a owulacja wystapila wieczorem bo poczulam... a moja przyjaciolka mowi ze za wczesnie ja zrobilam.. juz nic nie rozumiem, powiedziala mi ze powinnam ja wykonac 12 dni po owulacji lub nawet 14, przeciez badanie z krwi pokaze najwczesniejszy etap tak? to powiedzmy ze nie 10 tylko 9 dni minus 12 h na zagniezdzenie tak? no to 8 dni? kurde....
image
9 dni po owu.. to co za wczesnie? w 2 dni by sie hcg nie zrobil? watpie... zagniezdzenie jest jakos do 7 dnia wiec lipa chyba... nawet progesteron ladny nie pomogl... ;/ ja chyba nigdy nie bede w ciazy
image
KORALICZEK... moze za wczesnie zrobilas bete ! a jesli nie udalo sie tym razem to napewno w koncu sie uda nie ma rzeczy niemozliwych !!!
buziaki :**
Koraliczku... przykro mi bardzo :(((
ale mozliwe, ze to było jeszcze za wczesnie na betę...
A mnie nosi! Wciąz mam spięcia z mężem. po prostu psycha mi siada :(((
image
Koraliczek nie poddawaj się. Strasznie mi przykro,że tym razem się nie udało, ale zobaczysz będzie dobrze.
Ściskam Cię mocno

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dom samotnej matki Matemblewo (14 odpowiedzi)

Jestem mama rocznego dziecka. Mieszkam z mężem który mnie bije. Codziennie są jakieś awantury, co...

dr Kiełkowski- opinie? (17 odpowiedzi)

Witajcie, dużo tu różnych opini o lekarzach, ale ciągle przewijają się te same nazwiska. Macie...

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...

do góry