Widok

***CZERWCOWE CIEZAROWKI 5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no dobrze, skoro moja kolej:)))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz co tak od czasu do czasu jest takie kłucie mocne... potem zaraz mam parcie na pęcherz, tak w środku jakoś boli i czasami tak jakby kość łonowa :/

A moze to sa jakies cwiczenia organizmu przygotowujace do porodu. Nic szczegolnego. Ja czasami tez odczuwam jakies rozciagania czy cos, czego nie mialam wczesniej. Pewnie nic sie nie dzieje.

no też tak myślę, ale czasami mocniej zaboli jak będzie bardzo trapiące to pójdę do ginki wcześniej ...
ale wiesz co, nie wiem czy pisałam ... dostaliśmy od teścióki bardzo fajny przewijak ... tylko głęboki 69 cm a szeroki też 60 cm.. no i teraz mam problem, bo nie wiem gdzie ja taką szaflę dostanę :(((
wczoraj wynalazłam coś takiego z klupsia, gdzie podoba mi się też łóżeczko, ale głupio będzie bo będzie duża przerwa pomiedzy samą szafką a ścianą, bo blat jest bardzo głęboki a pod nim nie ma całej szafki :/

No to faktycznie glupio... Skoro dostaliscie, to jesli nie wykorzystacie, to nie bedzie az takiej straty. Moze jak juz zaczniecie meblowac kacik Malutkiej, to wpadniesz na jakichs pomysl.

taaa już mam pomysł wykorzystania jakiejś szafki kuchennej z szufladami ;))) bynajmniej będzie odpowiadać wymiarami hehehe

Sama widzisz, jaka jestes genialna :)))
Lece do pracy!!! Milego dnia!!!

Ciagle pada i pada :(((
Podbijam watek!!!

no hello Mamuski, jak mija wieczor? ja zaraz zmykam pod prysznic i zalegam z ksiazka, wciagnela mnie wiec wole poczytac niz siedziec przy tv czy kompie:)

bylam dzis w mama i ja, obejrzalam sobie z bliska wozeczki i na 100% jestem zdecydowana na roana:)pod koniec kwietnia pojedziemy zamowic bo kolor jaki nam sie podoba musza sciagnac, nie maja takiego na stanie;)a czeka sie 6 tygodni...

Czesc alycja!!! Pomyslalam sobie dzis o Tobie, bo widzialam Roana :))) Faktycznie fajny jest ten wozeczek.
Jaka ksiazke czytasz, ze tak Cie wciagnela??? :)))

czytam Szwaje, ''wedrowna artystka'', wczesniej przeczytalam ''klub malo uzywanych dziewic'' - fajniusia no i czekam az ktos odda do biblioteki druga czesc ''dziewice do boju'':)
nie wspomna ze czekam juz od dwoch miesiecy na ''cien wiatru''... i sie doczekac ne moge;) chyba ktos pozyczyl na ''wieczne nie oddanie'':)

zmykam dziewczyny, milego wieczorku
p.s. ale u majowek to sie dzieje, przed chwila czytalam ich watek... jednak dobrze ze u nas blogi spokoj:)

Ja czytalam jej "Dom na klifie". Moze faktycznie poszukam tych ksiazek, o ktorych piszesz. W koncu mam isc na zwolnienie za 3 tygodnie :)))
A na "Cien wiatru" warto czekac. Bardzo gruba, ale szybko sie czyta.

wieczór dobry :) ale pogodowo brzydki :)
hmm ciekawe lektury polecacie ... ja też czekam na cień wiatru od koleżanki :D a na razie dostałam od psiapsiółki "dom nad rozlewskiem: podobno super książka ..... ale kurcze jakoś na razie łapię panike i wieczorami do poduszki czytam "nasze dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka" ... i jakąś tam trzecią ....
fajnie, że już macie wybrany wózeczek... ja to jeszcze czekam na małża :))

a tak dziś odwiedzilam lidla są ubranka w promocji, nosidełka i śpiworek fajny... ale ograniczyłam się tylko do body - 3 pary za 19 zeta !! i skarpeteczek :)
także dziki szał u mnie musi się zatrzymać, bo trzeba kupić jeszcze przecież tyle innych rzeczy ...
a na jakie kosmetyki dla dziecka się decydujecie ?!

jesli moge wtracic sie w watek.... to z kosmetykow dla dziecka polecam cala serie Nivea Baby, uzywam jej od narodzin Bartoszka i maly nie ma zadnych uczulen, krostek itd. skora jak pupka niemowlaczka :)))

no właśnie ja jeszcze brałam pod uwagę j&j ale chyba trzeba sie skupić na jednej firmie :))

mmaden...nie to że starsze czy coś...ale na e-mama już jedna czerwcówka też urodziła :)

no właśnie a ja zaczynam być przerażona !! ;)))
już mi mąż zakomunikował, że mam ściskać nogi i jakiś korek kombinować ;))

alycja, roany można kupić w takim małym sklepiku koło dworca w gdyni. Mają bardzo konkurencyjne ceny. A Szwaja jest super. Pierwsza jej książka była rewelacyjna. Czytałam i śmiałam się na głos. To było 'Jestem nudziarą". Ja mam wszystkie jej książki.

dzien doberek:)))
i znowu nie ma slonka...'' wiosna, wiosna......ach to ty.....''

no to musimy sie przejechac do tej gdyni w sprawie naszego ''wozu'';)...mowisz ze gdzies niedaleko dworca, hmmm bedziemy szukac;)skoro ceny sa konkruencyjne:)
ja myslalam w ogole zeby kupic caly zestaw, czyli gondole, spacerowke i fotelik do auta z mozliwoscia montazu na stelaz...ale chlopak z obslugi ''mama i ja'' odradzal, powiedzial ze lepiej kupic inny fotelik-lepszej firmy i bezpieczniejszy, a ze wlasciwie nie uzywa sie tego fotelika na stelazu...
co sadzicie?

no ja myślę, że chyba bym nie montowała fotelika na stelażu ... chociaż z drugiej strony kusi, żeby sobie sam stelaż wrzucić do bagażnika i jak się gdzieś do sklepu by się jechało to rach ciach i włożyć tylko fotelik ....
mi z kolei sprzedawca ze sklepiku w redzie powiedział, że te foteliki od 0 - 91 czy tam 18, nie starczają na długo a wszystkie są jednakowo bezpieczne, tylko te lepsze marki wrzucają swoje produkty do wszystkich testów no i dlatego są niby bezpieczniejsze... a tak różnią się materiałem i wykończeniem ...
ale nie wiem ile w tym prawdy ?!
a co z kosmetykami ?! już na jakąś firmę się decydujecie dla maluszków ?!

nie myslalam jeszcze o kosmetykach, choc pewnie juz pora:)

podpytam poloznej na SR ktore radzi:)poza tym dziewczyny sporo tu wypisywaly, narazie kupilam tylko proszek ''dzidzius'' zeby ubranka wyprac w pierwszej kolejnosci;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry