Widok

***CZERWCOWE CIEZAROWKI 5***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no dobrze, skoro moja kolej:)))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mmadlen, my tez chcielismy x-landera ale jakos przestal mi sie podobac...szczegolnie spacerowka jak zobaczylam ja na zywo z dzieckiem,hehe, ten spiworek jakis taki......nie bardzo;)

teraz jestem bardziej nastawiona na taki klasyczny wozek, no coz...kobieta zmienna jest:)))
a to sa linki do wozkow ktore bierzemy pod uwage

http://www.allegro.pl/item336904161_focus_z_fot_samoch_25_kolorow_mega_gratisy_.html

http://www.allegro.pl/item338889218_wozek_roan_marita_nowa_kolekcja_2007_wys_0zl.html

no faktycznie oba fajne...
jedyne czego mi brak to tych skrętnych kółek ... małż mi się na nie uprał :/ ale może uda się go jeszcze przekonać !
fajnie, że jest możliwość przełożenia spacerówki w oba kierunki jazdy !

kolor roana ten 504 jest jest fajniutki :))

tylko cena wyższ troszkę od atlantica :/ no ale faktycznie można je wziąść pod uwagę ! ja mam jeszcze jakieś 3 tyg na wybór a potem jak będzie M to idziemy na zakupy :)

tez sie zastanawialismy nad roanem, ładny wozek, no ale jak zobaczylam atlantica - w sumie mozna nazwac to miloscia od pierwszego wejrzenia :)

mi atlanic nie podoba sie wcale, no ale wiadomo to rzecz gustu:)
a jesli chodzi o kolory to najbardziej podobaja mi sie z focusa czarny z kwiatami:) a z roana tez polaczenie czerni z bialym lub braz:) no jeszcze te beze sa ciekawe:)

pewnie ze rzecz gustu :)
te kwiatowe wzory są cudne :)

no nic Sloneczka, ide pod prysznic i do wyrka, poczytam sobie Szwaje:) mezusia nie ma wiec tylko ksiazka zostaje... ;)

kolorowych snow wszystkim zyczymy:) do juterka

a ja to do za 3 tyg to zgłupieje całkiem hihi wezmę męża i będziemy jeździć wózkami po sklepie :) zobaczymy który będzie nam odpowiadał...
no te wzorki w tych roanach są super :)

Dzien dobry nocne marki :))) Ogladalam wczoraj film "Tato". Jest to film z 1995 roku i pokazane jest, jak strasznie traktowani sa ojcowie. Matka, chociaz osoba chora psychicznie, miala przyznane prawa do dziecka, a ojciec nie. Ze niby dziecko powinno byc z matka! W sumie to racja, ale nie za wszelka cene!!!!
Tak jakos mi przyszlo na poczatek tego znow pochmurnego dnia :PPPP

no też keidyś widziałam ze 2 razy ten film ... :( ale teraz to bym go nie obejrzała, bo kurcze za bardzo się rozklejam :/

A ja go wlasnie nie widzialam i nie tyle mnie wzruszyl, co niektore sceny przerazily (te brutalne). Nawet chcialam w pewnym momencie przerwac ogladanie, ale bylo juz tak blisko do konca, ze wytrzymalam :)

no może źle to ujęłam, że wzruszył ... ale czasami teraz łapię klimaty typu, że "na świecie są wojny i ludzie giną ... " dlaczego tak się dzieje, że innych spotyka krzywda i takie tam .....
to chyba hormony mi buzują ;)))

hehe, mmadlen, chyba nam wszystkim buzuja.........ja tez straszny wrazlwiec sie zrobilam;)

ale dzis paskudnie......

To chyba tylko ja taka nieczula jestem :(
Albo nie!!! Zawsze jestem wrazliwa, wiec teraz po prostu nic sie nie zmienilo :PPP
Tak lepiej :)))

oj tam - przejęłaś się na tyle, że musiałaś to dziś napisać na forum ;))) także jest dobrze ;))

a w majówkach kolejna panika... bo na e-mama urodziła kolejna kobitka, ale bliźniaki ... także to chyba normalne, że szybciej :) ale nie czujecie już jakiegoś ciśnienia ?!
hihi MArta zaczęła właśnie mi jeździć po brzuchu ;))

Dzieki za pocieszenie :)))
Ja jeszcze sie nie martwie, bo majowki, to caaaallllllyyyyy miesiac przed nami :))) Zaczelabym sie martwic, gdyby to ktoras z nas wyladowala na porodowce... :((( Oby jeszcze nie :)

no wiesz ja mam niby na 5 czerwca... ale przesunął mi się na 25 maja ...
także mam nadzieje, że nie napędze nikomu strachu ;)) a przede wszystkim sobie ;)))
eee może jeszcze przenoszę do połowy czerwca... ale te bóle w dole brzucha to mnie zmartwiły :/ w każdym razie będzie co będzie :)) byle mąż zdążył wrócić ;)

A kiedy idziesz na kontrole??

28 kwietnia ... także jeszcze trochę, jak będzie się nasilać to zadzwonię do lekarza albo pójdę wcześniej, bo nie ma co jak tam coś się zacznie dziać

A czujesz to przez caly czas, czy tylko w wybranych sytuacjach?

wiesz co tak od czasu do czasu jest takie kłucie mocne... potem zaraz mam parcie na pęcherz, tak w środku jakoś boli i czasami tak jakby kość łonowa :/

A moze to sa jakies cwiczenia organizmu przygotowujace do porodu. Nic szczegolnego. Ja czasami tez odczuwam jakies rozciagania czy cos, czego nie mialam wczesniej. Pewnie nic sie nie dzieje.

no też tak myślę, ale czasami mocniej zaboli jak będzie bardzo trapiące to pójdę do ginki wcześniej ...
ale wiesz co, nie wiem czy pisałam ... dostaliśmy od teścióki bardzo fajny przewijak ... tylko głęboki 69 cm a szeroki też 60 cm.. no i teraz mam problem, bo nie wiem gdzie ja taką szaflę dostanę :(((
wczoraj wynalazłam coś takiego z klupsia, gdzie podoba mi się też łóżeczko, ale głupio będzie bo będzie duża przerwa pomiedzy samą szafką a ścianą, bo blat jest bardzo głęboki a pod nim nie ma całej szafki :/

No to faktycznie glupio... Skoro dostaliscie, to jesli nie wykorzystacie, to nie bedzie az takiej straty. Moze jak juz zaczniecie meblowac kacik Malutkiej, to wpadniesz na jakichs pomysl.

taaa już mam pomysł wykorzystania jakiejś szafki kuchennej z szufladami ;))) bynajmniej będzie odpowiadać wymiarami hehehe

Sama widzisz, jaka jestes genialna :)))
Lece do pracy!!! Milego dnia!!!

Ciagle pada i pada :(((
Podbijam watek!!!

no hello Mamuski, jak mija wieczor? ja zaraz zmykam pod prysznic i zalegam z ksiazka, wciagnela mnie wiec wole poczytac niz siedziec przy tv czy kompie:)

bylam dzis w mama i ja, obejrzalam sobie z bliska wozeczki i na 100% jestem zdecydowana na roana:)pod koniec kwietnia pojedziemy zamowic bo kolor jaki nam sie podoba musza sciagnac, nie maja takiego na stanie;)a czeka sie 6 tygodni...

Czesc alycja!!! Pomyslalam sobie dzis o Tobie, bo widzialam Roana :))) Faktycznie fajny jest ten wozeczek.
Jaka ksiazke czytasz, ze tak Cie wciagnela??? :)))

czytam Szwaje, ''wedrowna artystka'', wczesniej przeczytalam ''klub malo uzywanych dziewic'' - fajniusia no i czekam az ktos odda do biblioteki druga czesc ''dziewice do boju'':)
nie wspomna ze czekam juz od dwoch miesiecy na ''cien wiatru''... i sie doczekac ne moge;) chyba ktos pozyczyl na ''wieczne nie oddanie'':)

zmykam dziewczyny, milego wieczorku
p.s. ale u majowek to sie dzieje, przed chwila czytalam ich watek... jednak dobrze ze u nas blogi spokoj:)

Ja czytalam jej "Dom na klifie". Moze faktycznie poszukam tych ksiazek, o ktorych piszesz. W koncu mam isc na zwolnienie za 3 tygodnie :)))
A na "Cien wiatru" warto czekac. Bardzo gruba, ale szybko sie czyta.

wieczór dobry :) ale pogodowo brzydki :)
hmm ciekawe lektury polecacie ... ja też czekam na cień wiatru od koleżanki :D a na razie dostałam od psiapsiółki "dom nad rozlewskiem: podobno super książka ..... ale kurcze jakoś na razie łapię panike i wieczorami do poduszki czytam "nasze dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka" ... i jakąś tam trzecią ....
fajnie, że już macie wybrany wózeczek... ja to jeszcze czekam na małża :))

a tak dziś odwiedzilam lidla są ubranka w promocji, nosidełka i śpiworek fajny... ale ograniczyłam się tylko do body - 3 pary za 19 zeta !! i skarpeteczek :)
także dziki szał u mnie musi się zatrzymać, bo trzeba kupić jeszcze przecież tyle innych rzeczy ...
a na jakie kosmetyki dla dziecka się decydujecie ?!

jesli moge wtracic sie w watek.... to z kosmetykow dla dziecka polecam cala serie Nivea Baby, uzywam jej od narodzin Bartoszka i maly nie ma zadnych uczulen, krostek itd. skora jak pupka niemowlaczka :)))

no właśnie ja jeszcze brałam pod uwagę j&j ale chyba trzeba sie skupić na jednej firmie :))

mmaden...nie to że starsze czy coś...ale na e-mama już jedna czerwcówka też urodziła :)

no właśnie a ja zaczynam być przerażona !! ;)))
już mi mąż zakomunikował, że mam ściskać nogi i jakiś korek kombinować ;))

alycja, roany można kupić w takim małym sklepiku koło dworca w gdyni. Mają bardzo konkurencyjne ceny. A Szwaja jest super. Pierwsza jej książka była rewelacyjna. Czytałam i śmiałam się na głos. To było 'Jestem nudziarą". Ja mam wszystkie jej książki.

dzien doberek:)))
i znowu nie ma slonka...'' wiosna, wiosna......ach to ty.....''

no to musimy sie przejechac do tej gdyni w sprawie naszego ''wozu'';)...mowisz ze gdzies niedaleko dworca, hmmm bedziemy szukac;)skoro ceny sa konkruencyjne:)
ja myslalam w ogole zeby kupic caly zestaw, czyli gondole, spacerowke i fotelik do auta z mozliwoscia montazu na stelaz...ale chlopak z obslugi ''mama i ja'' odradzal, powiedzial ze lepiej kupic inny fotelik-lepszej firmy i bezpieczniejszy, a ze wlasciwie nie uzywa sie tego fotelika na stelazu...
co sadzicie?

no ja myślę, że chyba bym nie montowała fotelika na stelażu ... chociaż z drugiej strony kusi, żeby sobie sam stelaż wrzucić do bagażnika i jak się gdzieś do sklepu by się jechało to rach ciach i włożyć tylko fotelik ....
mi z kolei sprzedawca ze sklepiku w redzie powiedział, że te foteliki od 0 - 91 czy tam 18, nie starczają na długo a wszystkie są jednakowo bezpieczne, tylko te lepsze marki wrzucają swoje produkty do wszystkich testów no i dlatego są niby bezpieczniejsze... a tak różnią się materiałem i wykończeniem ...
ale nie wiem ile w tym prawdy ?!
a co z kosmetykami ?! już na jakąś firmę się decydujecie dla maluszków ?!

nie myslalam jeszcze o kosmetykach, choc pewnie juz pora:)

podpytam poloznej na SR ktore radzi:)poza tym dziewczyny sporo tu wypisywaly, narazie kupilam tylko proszek ''dzidzius'' zeby ubranka wyprac w pierwszej kolejnosci;)

no ja chyba w ten weekend popiore i pochowam do szafki może w poszewce co by kurzem nie obrosły ...;) a jak nie w ten to w następny ;))

a właśnie jak zajęcie w SR ? poopowiadajcie troszkę ... bo ja to jak już wiele razy pisałam nie wiem czy pójdę ... wstępnie ustaliłam, że na koniec kwietnia wciskamy się gdzieś do innych grup do SR przy szpitalu w wjeherowie... no ale zobaczymy co pokaże czas :D

mmadlen, a nie za szybko na to pranie? ja owszem proszek kupilam ale z praniem to poczekam do maja...

chyba przejde sie na spacerek, przy okazji jakies zakupy zrobie......ale mam dzis lenia-na maxa:)

no właśnie nie wiem ... kurcze mi się termin przesunął na 25 maja ...
może poczekam jeszcze ze 2 tyg ?!

z tym leniem to faktycznie chyba pogoda taka... :/

mmadlen, a czemu tak ci sie termin przesunął??

hop :))

no to jestem juz z powrotem:)za zimno na dluzsze spacery, wyletnilam sie troche ale lyk swiezego powietrza pobudzil mnie do zycia:)

kurcze, Palla... tym ciachem apetytu narobilas:)

alicja, a ty nie mozesz jeśc słodkiego ?

cos tam moge, ale w malych ilosciach, mam nietolerancje glukozy...hmmmm to jakby jeden krok przed cukrzyca, niby wyniki sa w normie ale gorna granica-tak bym powiedziala wiec musze uwazac, bo jak wiadomo cukrzyce przyspiesza porod...

hmmm gdybym to ja taka mądra była i widzieła czemu
już pisałam kiedyś, że miałam rozregulowane cykle ... no i wg usg mi lekarz wyliczył 5 czerwca, no ale teraz babka robiła i wyszło 25 maj ... wg OM w ogóle 14 maj... hihi a skończy się na połowie czerwca pewnie ...
no ale wolę być gotowa .. chyba wolałabym już maj ! bo już się doczekać nie mogę ..
hehe piszę już po raz którys o tym samym - w odp na Palli pytanko ;P także mnie nie linczujcie czerwcówki :D

a teraz robię zestawianie ciuszków co mam ... ile czego jest na stanie w domku i co ewentulanie dokupić... :)

dobry dzien:)))

Tatus juz jest z nami:) tzn Tatus i Maz;)od razu lepiej:)))
kupil malej dwie cudne sukienusie i jakies bodziaki:)))a dla mnie ciacha, ktorych nie moge znalezc w polscew zadnym sklepie,hehe no i teraz to dopiero musze uwazac zeby nie zjesc ich wszystkich na raz!!!;)

No to ten wasz tatuś sprawił się na medal tylko pozazdrościć:)

ano spisal sie:)))
Anastazja podziekowala mu w sposob jaki potrafi na chwile obecna najlepiej...mocno go kopnela wieczorem!!!hehe

heja
ale macie fajnie :)) mężczyna już jest z Wami :) no i jaki fajny - dba o swoje obie kobitki :) a mi pozostało 2 tyg oczekiwania - szybko minie :D:D:D
nie chce się mi dziś nic totalnie... ehhh a w palanach mam sprzątanie łazienki... i ogólnie domku :/ pastowanie podłogi sobie odpuszcze, bo jakoś mi wszyscy odradzają ... a już nawet zaopatrzyłam się w maseczkę co by nie wdychać oparów :/ no nic małż się ucieszy, że będzie mógł to sam porobić ;)))
po 13 ma być moja przyjaciółka i chce mi fotki porobić ! zobaczymy co wyjdzie hi hi hi ogólnie bardzo nie lubię zdjęć, no ale co tam jakaś pamiątka musi być dla Marty, co by widziała jaka to mama pulchna była ;))
miłego dnia !

mmadlen, pewnie ze szybko minie:) ani sie nie obejrzysz a bedziecie razem:)))

no to konkretne sprzatanko ci sie szykuje...ale faktycznie te podlogi to juz sobie odpusc;)

hejka, na chwile zajrzalam i podbijam zebysmy nie spadly na ''drugi plan'';)

pieknie dzis:)))trzeba sie na spacerek wybrac:)
milego dzionka

no, widze ze monolog dzis prowadze,hehe

wskoczylam na chwile pochwalic sie ze wlasnie wygralam aukcje na allegro, wylicytowalam fotelik samochodowy chicco:)i juz jeden zakup mniej

cześć :))
podłogi odpuściałam... ale kurcze mnie ciągnęło ... ;)) całe szczęście teściówka zaprosiła mnie na zakupy dla Marty - hihi jej garderoba została uzupełniona o kolejne śpiochy i pajace :)) także z ciuszkami już nie będę szaleć ! przyszła babcia szczęśliwa bardzo ... jak się okazało już miała upatrzone ciuszki tylko chciała mi pokazać i uzyskać akceptację ;)) także całkiem miło, bo przynajmniej mi się podobały rzeczy !
ja też dziż zaliczyłam spacerek po gdyni, chociaż powiem szczerze wiatr było lodowaty - ale przyjemnie było :)

no alycja monolog bardzo pozytywny ;)) gratulacje wygranej na aukcji ! to ile daliście za to chicco ?! bo w sklepie chyba z tego co widziałam jedne z droższych no nie ?! fotelik nówka czy używany ?!

Witam czerwcoweczki w poniedzialkowy poranek!!!
Na razie sloneczko sie przebija i jest ok, ale prognozy podaja zmiane :(((

Cos tak czuje, ze gardelko drapie i chrypke mam. Kurcze!!! Plukalam juz gardlo. Co jeszcze moge zrobic??? Macie jakies sposoby???

Milego dnia!!!!

heja
może herbatka z miodem, sokiem malinowym.. no ajak bardzo boli to można tantum verde - na prawdę pomaga a może warto psiknąć szybciej co by się nie rozeszło dalej !!
nie daj się !!

hello,
na gardelko to tak jak juz mmadlen napisala, herbatka z miodem lub sokiem malinowym, ewentualnie jesli dasz rade cieple(letnie) mleko z miodem i maslem, dziala oslaniajaco i lagodzaco, ja nie bardzo to lubie ale w takim wypadku stosuje... kto powiedzial ze ma byc dobre?;) ma byc skuteczne!:)

mmadlen, fotelik kupilismy uzywany, po jednym dziecku ale stan jest bardzo dobry, dalismy 150zl, mysle ze warto:)

ogarnelam mieszkanko i znikam laseczki na spacer, szkoda nie wykorzystac takiej pogody:)

do sklikania:)))

fajno masz z tymi spacerkami :))
a fotelik to faktycznie się okazja trafiła !! a jak pisałam wcześniej facet powiedział, że aż tak nie ma co inwestować w ten pierwszy fotelik - ale trafiło się Wam super ! tylko pozazdrościć ;)

TERMIN - NICK - PŁEĆ - IMIE - SZPITAL?
05.06.2008 - mmadlen - dziewczynka - MARTA PAULINA (Wejherowo)
08.06.2008 - tomka - dziewczynka -
10.06.2008 - Dominika - chłopczyk -
10.06.2008 - zabka_1983 - chłopczyk -
11.06.2008 - oliwka_27 - chłopczyk -
15.06.2008 - ja23 - chłopczyk - KUBUS
16.06.2008 - alycja - dziewczynka - ANASTAZJA ALICJA
19.06.2008 - Tygrysek_i_Misiu - dziewczynka - PATRYCJA
20.06.2008 - Asiek1 - chłopczyk -
23.06.2008 - magda23 - chłopczyk -

A CO WKLEJĘ NASZĄ LISTĘ :))

tylko gdzie kurka wodna reszta czerwcówek z listy !? ;)

mmadlen , jednak czerwiec ?? :)))

eee ja to nie wiem ...
teraz mi wyszło wg usg maj... ja to nie wiem gdzie mam się podziać ;))))
to ja tam skaczę sobie i u Was- w majówkach też wypisuję ... bo u nas czasami baaardzo cicho ;)))

no juz jestem:)
mmadlen, nie zostawiaj nas;)mozesz sie udzielac i w majowkach i w czerwcowkach, my jutro idziemy na usg (32tc) wiec zobaczymy jak tam u nas sprawa wyglada:)

kupilam dwie koszulki, jedna to taka ''typowo'' do karmienia, no wiecie z tymi smiesznymi rozcieciami po bokach-a co tam, spodobala mi sie a druga zwykla na ramiaczkach, jak to pani sprzedawczyni okreslila:''ta to taka bardziej dla meza, taka sexi..'' hehe,
no to niech bedzie ze jedna ''sexi'', a co to jak juz karmiaca mamuska to nie moze byc sexi?:)))

spoko spoko :)) się śmieję, że jeszcze połowa czerwca będzie :)
a będzie co ma być !!
ja to piszę wszędzie gdzie się da... hehe taka już jestem wszędobylska ;))

łeee no super :) pewnie, że matka karmiąca sexi musi być ;))
ja właśnie myślę o koszulach, czy może tę z rozcięciami czy możę tylko guziczki od góry ... hm ?!

no ja to w sumie duzo nie zastanawialam sie nad tym, dzis tez nie planowalam zakupow tego typu, ale zobaczylam ze sa to kupilam:)
a czy ona ma guziczki czy rozciecia....kij;)oby bylo wygodnie Mala karmic:)

no właśnie, bo podobno z tych z rozcięciami wychodzą piersi bokiem ?
tak gdzieś tu na forum przeczytałam ... ale nie wiem czy to prawda ?~!

etam, bez przesady:) wygladaja na solidne, poza tym zaszewki sa tak zrobione ze nie mozliwe zeby cos bokiem wyskoczylo:)bzdury ktos napisal,hehe

pewnie zależy jaka koszula i jak te rozcięcia są zrobione, bo jak byłam na pogotowiu ginekologicznym to własnie jednej dziewczynie dosłownie wylewały się piersi z tych rozcięć, ale podejrzewam że to zalezy od tego jak to jest uszyte

no dokladnie, moze zdarzaja sie jakies ''trefne'' albo prawdziwe ''badziewia''... moja wyglada oki, wieczorem przymierze i ''potancze'' troche,hehe i wtedy wszystko bedzie jasne:)

mmmmmm, slodka chwila to jest to!!;)

smigam na SR, dzis ostatnie zajecia:)
milego wieczorku

Alez ruszylyscie z watkiem do przodu :))) Ten chyba bedzie historyczny, jesli chodzi o szybkosc dobrniecia do 100 :)))

Pogoda taka sobie nie??? Kurcze, a ja jeszcze na biwak 2 dniowy jade z dzieciakami. Oby tylko pogoda nie dala sie we znaki, cobym sie nie rozlozyla jeszcze przed zwolnieniem.

Jesli chodzi o koszule, to mam juz jedna (spadek od siostry oczywiscie) wlasnie taka rozpinana na guziki od gory. Mysle, ze taka bedzie najwygodniejsza i najpewniejsza, wiec kolejna kupie podobna.

Dziewczyny w innym watku pisza o krotkiej szyjce. Tak sie zastanawiam, co z moja. Lekarka mowila, ze nic sie nie dzieje i nie mam sie przejmowac, ale to bylo ponad 2 tyg. temu. Preis mowil, ze sie skraca... A nastepna wizyta dopiero za 2 tyg. hmmm... Mam nadzieje, ze nie jest zle.

Milego wieczoru!!!

no to daj znać po tańcach czy nic nie wypada ;))))
poczekam na Twoją relację zanim zdecyduję się na koszulę... na razie wersja guzikowa najbardziej mnie przekonuje ;))

a jak po SR pewniej się czujesz ?!

no Majka fakt faktem tempo nasze jest "zawrotne" ;))) w porónaniu z majówkami czy wakacyjnymi ;))
Ty pod namiot jedziesz ?!?!?! oooo no ja nie wiem czy bym się zdecydowała ... dziś ma byc w nocy koło 1 stopnia :/ kurcze weź ino kobieto łykaj rutinoscorbin i dbaj o to swoje gardełko !!

no jak lekarz powiedział, że wszystko gra, to pewnie jest oki :)) spokojnie :))

aaa a ja przeglądam właśnie laktatory i podgrzewacze.... kurcze to tez spory wydatek :/....
myślę o takim Tommee Tippee
http://www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=1228
albo takim Aventu
http://www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=982
chociaż ten z pojemnikami aventu chyba bardziej funkcjonalny ....
a Wy na jakie się decydujecie, a może już macie ?!

A jednak ktos tu jest. Zaraz zobacze ten sprzecior!

Hmmm.... Dla mnie to one obydwa wygladaja tak samo :)
Nie mam pojecia czym nalezy sie kierowac kupujac laktator :)))
Jedno co wie, ze od siostry wlasnie mam ten z Aventu. Wczoraj wlasnie z nia rozmawialam i ona mowi, ze przy drugim dziecku na pewno zdecyduje sie na elektryczny, a nie na reczny. Moze wiec warto to przemyslec...

A tak w ogole to jedziemy do osrodka, takiego solidnego, murowanego, wiec moze nie bedzie az tak zle. Ale co do rutinoscorbinu-mam go nie znie zawaham sie go uzyc :)))

hehe zdecydowanie bierze bez zastanowienia ;))
hmmm może faktycznie warto zainwestować w elektryczny ?!
kurcze za dużywybór tego wszystkiego - głupieje człowiek ;))

ale fajnie z tym wypadem :) hi hi przypomniałam sobie taki wypad w podstawówce... ale to 7 klasie ;)) się działo !!

jako druga strona w tej "bitwie" będziesz musiała mieć oczy w koło głowy ;))

Pewnie tak, ale na pewno nie na taka skale, jak mialy nasze panie, gdy my konczylismy podstawowke :)))
Mezus wrocil, wiec lece!!!

eloooo
ja dziś się spóźniłam do pracy :/ kurcze nei dość, że w mej Redzie korki, bo wymieniają krawężniki na tej głównej ... to jeszcze od Rumi korek, bo w Gdyni też coś kombinują drogowcy... załamać się można - wylegają na drogi... ;((
a Mała jakby czuła, że mamusia zdenerwowana to dokładała swoje kopniaczki ;))) ale chwilkę z nią pogadałam, pogłaskałam to jej przeszło ;)) Wy też rozmawiacie do brzucha ?! ;))

Hej! No prosze, jakie problemy z dojazdem macie. Ja jak nie zaspie, to nie ma bata, zebym sie mogla spoznic (mam 5 minut spacerkiem do szkoly). Na szczescie jeszcze ani razu nie zaspalam i mam nadzieje, ze nigdy mi sie to nie zdarzy (nauczyciel zawsze narzeka na spoznianie sie uczniow, wiec glupio byloby sie spoznic samemu :))))
Pogoda dzis ladna poki co, oby tak dalej, a przynajmniej do piatku-pliiiiissssss. :)))

hejka,
ale dzis piekne przedpoludnie:)
wlasnie wrocilam z gdanska z usg, Anastazja rosnie nam pieknie (i mamusia tez-jak to nie zawahal sie powiedziec dr;))tyle ze ulozona jest glowka do gory, nie w dol. No ale jeszcze ma czas zeby sie obrocic;)
termin bez zmian, a wlasnie - mmadlen, wiec dr nam wytlumaczyl ze tremin jako taki sie nie zmienia, usg-komputer po prostu pokazuje zmieniona date rozwiazania wg rozmiarow sredniego dziecka,wiesz takie jakie jest srednio przyjete przez normy, dlatego czasem ta data sie zmienia... mam nadzieje ze mnie rozumiesz;) reasumujac........powinnas trzymac sie daty tej z czerwca:)

dziewczyny, zmieniajac temat...
od jakiegos czasu musze zatwierdzac post dwa razy, tzn daje na wyslij wiadomosc a pokazuje mi sie info ze wpis wymaga ponownego zatwierdzenia... wiece moze dlaczego tak sie dzieje??bo ja nie kumam, moze ktos mnie oswieci......

Alycja ja zawsze musze zatwierdzac dwa razy od samego poczatku. Nie wiem dlaczego tak jest.

To super, ze wszystko u Malutkiej ok!!! Oby tak dalej. Ile wazy???

ehh
no i napisałam się do Was a mi się skasowało :/ wrrrr

w każdym razie fajnie Majka, że masz blisko do pracy :) nie ma opcji by się spóźnić :))

no Alycja nasze małe są widać uparte :)) no i jak z tą wagą Nastki ?!
co do terminu, to wiem, że tak może być... u mnie jak w kalejdoskopie.. zadziwiające jest to, że zmiany idą w kierunku maja :)) hehe

a posty trza 2 razy zatwierdzać ... hmm coś im się pozajączkowało ;?

Nastka wazy 1745g:)

zmykam pospacerowac troszke bo tak pieknie dzis slonko swieci ze szkoda siedziec w czterech scianach:)odezwe sie pozniej,pa

no to ładnie waży :) moja to klopsik hihi 1900g w 32 tyg ;)) ale plus minus 300 g ;P
a ja po pracy ukradnę rodzicom psa :)) i też pójdę na spacerek :D

no juz jestem, bardzo przyjemnie tak sobie spacerowac w taka pogode:)

a zmieniajac temat...z koncem kwietnia musimy sie wyprowadzic...na miesiac do rodzicow i dopiero na poczatku czerwca do ''swojego'' mieszkania... ''swojego'' pisze w cudzyslowiu poniewaz to bedzie nadal wynajmowane, na swoje pojdziemy jak juz wybudujemy..................ech zycie
tyle przeprowadzek a tu lada moment Anastazja bedzie z nami, oby posiedziala w brzuszku mamy do terminu:)bardzo by nam pomogla,hehe

Tak sobie patrze Alycja na Twoj suwaczek i kolejne okienko juz masz zajete!!! W koncu 8 m-c. :)))

ano przesunelo sie:)dzieciatko,hihi

jakos zlecial ten czas......kurcze 8 miesiac a wrazenie mam takie ze dopiero co sie dowiedzielismy:)))

No tak!!! Czas leci tak, ze szok!!! Ani sie obejrzymy, a Maluchy beda z nami :)))

a slyszalyscie o lasce, ktora w zeszlym tygodniu urodzila na trawniku przed szpitalem na zaspie?:)znajoma mojej siostry z pracy...
ladnie co? powiedziala ze juz nie da rady dojsc do srodka, siadla na trawie i kazala mezowi jak najszybciej zawolac polozna!!!
akurat podjechala karetka na ten podjazd, pielegniara czy polozna podbiegla z kocem i czyms tam jeszcze, podlozyla lasce po tylek i dziecko bylo na swiecie:)szybko owinela male i pobiegla do szpitala a i mamuske szybko zabrali do srodka;)dobre co!!!???

To brzmi, jak w filmie. W sumie dobrze byloby urodzic tak szybko :))) Hehe!!!

no, fakt niezly bylby film, ale to sie wydarzylo naprawde:)
dodam tylko ze to bylo jej drugie dziecko, takze nie liczmy na taki express z naszymi...pierwszymi,hehe

heja
no właśnie czas umyka ... i już połowa kwietnia za nami ;))

a ta kobieta to szczęście miała, że tak blisko szpitala miała już skoro jej tak szybko poszło :)) dobrze, że zaraz po jej pomogli
szkoda, że nam tak nie pójdzie - chociaż ja sobie powatrzam, że będę miała szybki i łatwy poród - hihi trochę autosugestii i może się uda ;)))))

jesli moge sie wtracic to ja swojego synka rodzilam 12 godzin i to jest moje pierwsze i mam nadzieje nie ostatnie dziecko.

he he no wiadomo, że łatwo nie będzie :) powiem szczerze, że jakoś sie nie obawiam tego - będzie boleć, będzie cieżko i długo... ale tyle kobiet sobie na świecie przez tyle lat dawało radę, że dlaczego ja miałabym sobie nie dać :)) ale trochę powkręcać się mogę ;)) będzie miło, łatwo i przyjemnie ;))) a jak to powtarzam to mi się wileka podkowa na twarzy rysuje ... hihi nie wiem czemu ?! ;))
bardziej się obawiam, tego by nic się dziecku nie stało ...

kurcze czerwcówki normalnie jakieś swoiste rekordy zaczynamy bić w nawijaniu wątku ;))

masz racje, ja tez bardziej obawialm sie tego zeby dziecku nic sie nie stalo a bol naprawde nie jest az tak straszny, moze to standardowe gadanie ale to prawda.

:) no mam taką nadzieje :)
przeczytałam w innym wątku, że zaliczyłas 20 kg w ciąży ?! ja jestem już 18 do przodu :/ ale co tam ! każdy ma inną budowę i inaczej organizm reaguje :) znajomi pocieszają, że mało widać tych więcej kg - oczywiście oprócz wywalonego brzuchola ;))
a jak teraz z wagą ?! już zrzuciałaś ?!

a Wy czerwcówki ile macie "nadbagażu" ?

oj z tym zrzucaniem to ciezko mi idzie zostalo mi jeszcze ok 8 kg na plusie, do lata zgubie :)))

no pewnie :) będzie dobrze !! moja siostra miała 26 kg więcej .. mam nadzieje, że jej nie dogonie ;)) no i wróciłam po chyba 4 czy 5 m-cach do normy ! z tym, że nie ćwiczyła ani nic !

Też tak myślę że tymi kilogramami nie ma co się przejmować , wprawdzie jak patrzę na siebie w lustrze to trochę jak wielorybica się czuję ale co z tego; wiem że prędzej czy poźniej schudnę, i teraz nie zamierzam wogóle się przejmować wagą?

Gosik a ile jesteś do przodu ?! o ile mogę zaptać i się nie obrazisz ;)))

Ja już mam napewno ponad 16 kg , ale tak jak pisałam nie martwię sie, na początku bylam trochę zaniepokojona bo w ciągu 4 miesięcy utyłam 14 kg ale teraz uspokoiło się i tyję 1 kg miesięcznie

no ja jakoś tyłam na początku 2, potem 3 czasami 4 kg w miesiącu... a teraz ostatnio 2 kg :))
eeee tam tyjemy dla dziecka :)) najwyżej potem sięp oszerzy drzwi ;)))

albo lepiej je odrazu wywarzyć i wielki dźwig zamówić

hej, hej
jest ktos chetmy do zalozenia watku czy ponownie mam to byc ja:)?
ja mam jak do tej pory 11 na plusie, z tym ze ja i tak zaczelam z wysokiego pulapu ze tak powiem,hehe:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry