Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla dziewczynki od zawsze wiedziałam, że będzie Hania albo Madzia. A dla chłopca nie miałam absolutnie żadnego pomysłu. Myślałam nad Mateuszem, ale mężowi w ogóle to nie "leżało", a mojej mamie jakoś głupio się kojarzyło, ale jak poznaliśmy płeć na usg to jakoś ten Adaś sam się pojawił, samo nam się wymyśliło i wszystkim się podoba, nawet do brzucha mąż mówi już Adaś :)
Mi tylko 2 imiona dla dziewczynek sie podobaja: Maja i Emilka wiec nie było byłoby problemu
U nas z imieniem dla chłopca nie było problemu, miał być Filip. Gorzej było z imieniem dla dziewczynki. Nie byliśmy zdecydowani, podobało mi się mnóstwo imion no i została jak na razie Wiktoria.
Mammamia, moja kolezanka ma córeczke która ma na imie ANTONIA a nie Antonina:) jednak jak dla drugiej córy to zbyt podobne imie....
hej, wróciliśmy z usg + 4d w Invikcie. Puzio wszystko dokladnie omawiał, serduszko, nerki - wszystko ok. Dzidzia waży 660 g. :)
Na 4d nie dało sie zobaczyć buzi bo miał nóżki podniesione na wysokości główki i jeszcze rączkami trzymał je pod kolanami :)
Cały czas jest pośladkowo ułożony, jednak gin powiedział ze mam zacząć sie martwić dopiero po 32 tygodniem.
Fajnie było :)
a my mamy naprawdę problem z imieniem dla dziewczynki:/ Podoba nam się tylko i wyłącznie Antonina. Ale jedna już jest i jakie dac imię drugiej córce? Lubimy imiona normalne, tradycyjne, trochę nawet staroświeckie, dlatego póki co jest Gabriela, ale i tak ogłosilismy konkurs w całej rodzinie i wśród znajomych.Może ktoś znajdzie takie imię, które spodoba się calej naszej trójce, bo póki co zgody niet:/
Hej Dziewczyny :)
U nas z imieniem nie było problemu. Umówiliśmy się ze jak bedzie synuś imię wybiera tatus, jeśli córcia- mamusia :) Ale imię dla chłopca też ja podsunełam a tatusiowi się spodobało i jak narazie jest Borysek :)
Mój Szkrab tez kopie jak się poloże, w nocy daje mi spać wiec oby tak mu zostało po urodzeniu ;)
Właśnie wyszłam z kuchni, piekłam faworki(chrusciki). Mały wierzgał jak stałam nad gasrami-może będzie kucharzem :))
Pozdrowionka dla Was wsystkich :)
My też mamy problem z wyborem imienia.
Dla dziewczynki podoba nam się Oliwia, Anna i mi baardzo Liwia (ale mężowi nieeeee)
Dla chłopca Hubert, Oskar, Miłosz

Nie zdawaliśmy sobie sprawy, że to taki ciężki wybór hehe
gdyby była dziewczynka nie byłoby problemu z imieniem...
a tak :/

no ale doszliśmy już do jako takiego porozumienia i będzie albo Marcin Junior ;) albo Marceli
U nas jakoś nie było problemu, mieliśmy 2 opcje, dla bułeczki i paróweczki :) - Nataszka i Kubuś - ku zaskoczeniu mężusia będzie Nataszka :)
No, my z tym imieniem też mamy problem.
Za 2 tyg. wizyta USG. No wtedy to już mi chyba potwierdzą płeć !
Ale to nie do końca ułatwi sprawę. W prawdzie będzie o połowę łatwiej, ale nadal nie jestem zdecydowana.
Na szczęście mój mąż nie protestuje, aż tak jednym warunkiem, że będzie to imie jak mówi "jakieś normalne" he he

kurcze, patrze na nasz liste i Wy wszystkie macie już wybrane imiona! my mielismy tylko dla dziewczynki - miala być Maja. Dla chłopca chciałam Szymon lub Mateusz, ale mężuś powiedział ze za nic w świecie.
On chce Krzysia, Wojtusia alba Mariusza.
Na razie roboczo nazywamy naszego bobaska Badyl (Badylek pieszczotliwie), już tak sie to przyjęło wśród znajomych że jak sie urodzi od razu bedzie mial ksywe :)
Mój maluszek najbardziej szaleje rano jak się budze, wieczorem przed snem i jak się czasem położe w ciągu dnia przed tv czy też książką.
Czasem mam takie wrażenie jakby był baaardzo nisko. Czuje Go tak od środka, jakby w pochwie - takie niemiłe uczucie jakby chciał wypaść hehehe Mówiłam lekarzowi, ale wszystko jest ok - tak ma być!

A jutro o 9.30 mamy usg połówkowe - modle się oby wszystko wyszło ok i fajnie by było jakby maluszek pokazał kim jest :) Już nie mogę się doczekać !

Dzięki dziewczyny :), myślałam, że ze mną cos nie tak. Moja szaleje najbardziej w nocy i jak jadę autem. A czeka mnie podróż do mamy i barta, też na południe - do Świdnicy na Dolnym Śląsku - to sobie pobryka.

A co do szkół rodzenia, to faktycznie w Sopocie lipa :(, a na Zaspie bezpłatnie dla zameldowanych w Gdańsku...i tak w sumie to dopiero od 2 lat mieszkam w Trójmieście a tak na stałe od grudnia i totalnie się nie orientuję ani w terenie, ani nie mam tzw. starych znajomych - ale przy tym pierwszym :) przynajmniej mam navi :) a przy tym drugim asymiluję się jakoś z mężusiem tubylcem :)

Jak się ociepli, to zapraszam na spacerek do Sopotu :)

Ściskam wszystkie brzuchatki :)
askomcio1 wreszcie mamuśka również z Sopotu! :)

Nas bąbelek kopie zawsze też na samym dole brzuszka i tylko jak już położe sie do spania.
Dziś idę na usg, zobaczymy czy nadal jest pośladkowo ułożony czy już się przekręcił...
Oj, szybko się przesuwają suwaczki szybko !!!
A spójrzcie na listę, jak szybciutko dochodzą już znane płcie dzieciaczków i nawet imionka ! Sypnęło się i to pewnie zasługa USG "połówkowych".
Moje Maleństwo nie "ukazało" jeszcze płci (ostatnio na USG 70 % dziewczynka). Kolejny "pokaz" będzie w pierwszych dniach marca.

Co do kopania to najbardziej rano jak się obudzę, jak robię sobie leżący odpoczynek po obiadku i jak już leżę w łóżku przed snem.
Ale da się wytrzymać :-)
To jest straszne jak szybko nasze suwaczki posuwają się do przodu! Ratunkuuuu!
Taki ruchliwy na pewno po tatusiu, bo na pewno nie po mnie ;)
Ja już nie czuję stukania tylko prawdziwe kopniaki! Cały brzuch mi lata!
a moja małpka "stuka" sobie pod pępkiem, tak w połowie drogi do spojenia łonowego.Wychodzi z tego, że głowkowo lubi być ułozona:) Mam nadzieję, że w stosownym czasie, w czerwcu też się tak ułoży;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry