Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aniuko współczuję Ci. .. chyba warto pomyśleć nad innym lekarzem.
Swoją drogą, i nie wiem czy to zasługa tego magnezu ale.. głowa mnie boli naprawdę rzadko. Do 22 tygodnia ciąży praktycznie co drugi dzień albo niestety codziennie brałam piguły, bo wytrzymać się nie dało. I żadne spacery mi nie pomagały.. wręcz przeciwnie :(
Ja dzisiaj znowu po USG z którego niewiele wynikło. Zaczynam wątpić w mojego lekarza. dziecko waży ponad 500g i powiedział mi ,ze to początek 24 tygodnia, ale termin na 29 czerwca nadal aktualny, co przecież nie trzyma się kupy.
Już 2tyg. temu skarżyłam mu się na fatalne migreny, ale dopiero dziś kiedy ciśnienie skoczyło mi do 150/95 dał mi zwolnienie.
Czy kiedy kobieta skarży się na fatalne samopoczucie to nie jest wystarczający powód ,żeby mogła pójść na zwolnienie?
Teraz niestety musze brać już leki na nadciśnienie, a może dałoby radę tego uniknąć gdyby uwierzył mi na słowo.
My w czwartek (wg usg) lub w piatek (wg OM) mamy studniówke:) trzeba bedzie zaszaleć!!!
Dzis rozmawialismy z mezem na temat mojego powrotu do pracy, na poczatku mialam siedziec 15 miesiecy, ale teraz chyba zdecyduje sie wrocic od nowego roku na pół etatu, boje sie ze inaczej nie wyrobimy z kasa, już zaczęłam sie denerwowac czy damy rade....A 4 godziny dziennie to nie tak dużo, wiec moze wytrzymam bez naszego Bąbelka (i on beze mnie). No ale na razie to jest takie gdybanie, jak sie urodzi to dopiero zobaczymy.

Te ceny wózków o jakich piszecie to dla mnie jest jakaś abstrakcja!My kupujemy x-landera ale najprawdopodobniej ze starej kolekcji, ktore na allegro można juz za 1100zl kupic, wszystko zalezy od koloru.
No właśnie, JEDO.
Mamamania - tylko który masz model ? vedi ? fyn? czy jeszcze jakiś inny, bo jest kilka? Mnie interesuje jego trwałość tzn., czy po "wyjeżdżeniu" przez jedno dziecko, nadal trzyma się dobrze, jak tam stelaż się trzyma, czy się nie rozklekotał , czy kolor tapicerki nie wyblakł ? I w ogóle jego wady i zalety napisz jak byś mogła, z własnych doświadczeń.
My myślimy o pompowanych dużych kołach w wózku, komfort dla dziecka to podstawa, no i nasze polskie drogi i chodniki + śnieg zimą :-( Ale wiadomo, duże pompowane koła, zawsze wpływają na zwiększenie wagi wózka. To o czym piszecie jest słuszne - te małe kółka, które widzimy jeżdżące po ulicach są rozklekotane, bo po prostu słabo sobie radzą w terenie.
Myślę jeszcze i się zastanawiam co kupię.....
A tak w ogóle to mam wózek Jędroch, teraz ta firma nazywa się JEDO. Bardzo polecam. Jakość za dostępną cenę.
Podejrzewam, że najpierw zajedziemy do Zdun (to jakaś połowa drogi), tam mieszka teściowa i ogólnie wszyscy ze strony małżona. Zrobimy sobie nocny odpoczynek, a na drugi dzień pojedziemy dalej. Kurcze, nie wiem jak to będzie. Mam nadzieję, że Fasolek bedzie zdrowy i gotowy na taką wyprawę.... Zobaczymy...
mammamia zazdroszczę Wam, że już macie swoje fury i nie musicie mieć dwa razy większej głowy od myślenia hihi
Daria, to chyba duuuuużo przystanków będziecie musieli robić :>
Okazało się że to wesele sierpniowe ma być nie pod Wrocławiem tylko w Karpaczu! Ło matko! Toż to milion kilometrów od Gdyni!
O rety dziewczynki, widzę, że temat wózków baaardzo się rozrósł. :) Ja nie zabieram glosu, bo wózek mam stary (tzn gondolę), ale sobie podczytuję jakie macie opinie, bo może mi się przydadzą przy wyborze spacerówki, ale do tego czasu prawie rok mam :)

Jedno co wiem i co już tu zostało napisane: duże, stabilne kółka to naprawdę potrzeba a nie kaprys. Baardzo sobie chwalę starą gondolkę i jej duże kółka, żadnych problemów z nią "na drodze" nie miałam.
I my mamy zaproszenie na 24 lipca i początek sierpnia. Jeśli mi kondycja pozwoli to oczywiście pójdziemy, a na pewno w sierpniu- bo to ślub mojej teściowej :D. Wszędzie weźmiemy Zuzkę, a jeśli znajomi się nie zgodzą to trudno, nie pójdziemy. Na naszym weselu była przyjaciółka z 2-miesięczną córcią i mamą do opieki i nie miała problemów. Wychodziła na cyca, wracała i tańczyła :)
Mimi, my też jak na razie na II piętrze mieszkamy (wynajmujemy i wiem, że właścicielka będzie chciała wrócić do tego mieszkania, tylko nie wiemy jeszcze kiedy :>) i mieliśmy dwie opcje: odkupujemy od znajomych ten wózek chicco, bo jest lekki (bodajże 11kg z gondolą), ale już z niego zrezygnowaliśmy po zapoznaniu się z Waszymi opiniami na temat tych małych kółeczek. Druga opcja jest taka, że zostawiam na klatce stelaż, a Bartek wracając z pracy będzie go przynosił do mieszkania. No zobaczymy. Na cały czerwiec przylatuje moja siostra, więc ona będzie wnosiła ;P
Aaaa! Za 5 dni mamy z Fasolkiem studniówkę :)
Delti Leo możesz obejrzeć w tym małym sklepiku w Gdyni naprzeciwko dworca i w Akpolu na Morskiej koło kościoła na Grabówku.
Delti Leo jest fajny, bo jest na paskach, ma mięciutkie zawieszenie i buja się fajowo :)
Ale ciężki jest, waga z gondolą to 16,5 kg, a waga wersji spacerowej 17 kg.

Ale z tym cofaniem kicha jest. Nie wiem na ile to przeszkadza, ile będzie takich sytuacji z cofaniem. Z autobusu wózek trzeba wyprowadzać tyłem i po schodach też tyłem, także nie wiem.
Nie podoba mi się jeszcze ten kosz. Wolałabym z materiału. Chociaż z drugiej strony, materiał się zachlapie błotem i jest trudniej wyczyścić niż taką kratkę.

Za dużo jest tych wózków. Moja mama mówi, że kiedyś był jeden model, no może 2 i sie brało to co było i było dobrze, a przeważnie po rodzinie krążył jeden wózek, a teraz wybór jest niesamowity. Nie dość, że się człowiek bije z myślami przez kilka m-c to jeszcze sobie w brode pluje jak nie daj boże wybierze źle.
A jak już się model wybierze to jeszcze kolor zostaje do wybrania spośród czasem kikudziesięciu wzorów...

Moja mama się śmieje, że jesteśmy pokoleniem "trudnych" wyborów. Ze wszystkim mamy problem, bo za dużo do wyboru...
Ale cóż, takie życie konsumenta w świecie wolnego rynku, hehe ;)
powalająca???
własnie tanio...ja za swój płaciłam 2400 bez śpiworka a sam śpiworek kosztuje prawie 3 stówy
No to cena powalająca przyznam. Ta jane faktycznie koszmar... jak dla mnije :) Nie wiem co juz wybrac szalu dostane chyba...
Nomada widziałam w Bobowózkach :)

gondola w Murze jest ok...wcale nie jest za nisko jak dla mnie
a w spacerówce przez pałąk nie ma szans wylecieć ;) tym bardziej, ze i tak przypina się zawsze dziecko pasami-my dugo jeździliśmy bez tego pałąka, teraz zresztą też bo śpiworek jest wpięty

widziałam ostatnio w necie promocje Mury, cały komplet razem z fotelikiem i śpiworkiem kosztował 1900 zł
Ja jestem zaproszona na wesele 19 czerwca, jestem ciekawa, czy będę na nim. Bardzo by mi zależało, żeby iść, ale zobaczymy. Co do wózka to moim głównym kryterium jest jego waga. I jak na razie zostaje delti leo. Ale musiałabym go jeszcze zobaczyć na żywo i sprawdzić jak się prowadzi.
wiperku szkoda tylko ze tych jane nie mozna w 3 miescie nigdzi eobejrzec live:\ Ty kiedys pisalas ze masz murę. Tez fajna, ale jak dla mnie to ta gondola za nisko jest osadzona i zastanawiam sie czy przez ten palak dzidzia nie wyleci-w spacerowce ;/ ale chyba nei wyleci skoro ma tak dobre opinie :)
lekki jest Jane Nomad :)
bardzo fajny wózeczek na piankowych kołach
robią teraz też na pompowanych ale już cięższy jest

tylko cena paskudna :/
Hej!!
Dzięki Iza za tego linka, jakos ciezko mi sobie wyobrazic urbana mutsy z malymi kolami hehe. U mnie decydujaca jest waga wozka, bo mieszkam na 2 pietrze;/ zazdrsozcze parterow i domkow jednorodzinnych... no ale ja nie pierwsza i nie ostatnia, bede dygac z wozkiem i tyle. Pytanie tylko z jak ciezkim ;)
ja mam ślub 17 czerwca ale póki co jestem prawie pewna, że nie pójdę. mała będzie za malusia jeszcze.
Daria ja też nieruchawa także nawet zazdroszczę Ci tych zakwasów hehe. fajne uczucie poczuć, ze ma się mięśnie ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry