Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
coraz szybciej nam się wątki kończą :)
okruszku dzieciątku na pewno nic nie będzie, omdlenia się czesto w ciąży zdarzają, uderzenia gorąca, kołatanie serca itp. Ja to przerobiłam w poprzedniej i tej ciązy też. to włąśnie przez ucisk naczyń krwionośnych no i powiększone serce do tego - czasami to ma związek z cukrzycą ciążową dlatego jesli nie robiłas jescze obciążenia gluzkozą to niedługo trzeba bedzie a ztymi kolanami to musisz do lekarza - sama jestem ciekawa co Ci powie bo o tym nie słyszałam. Wszystkiego dobrego!
My też trzymamy kciuki :). Daj znać co o tych kolanach powie lekarz, sama jestem ciekawa co to może być...
na pewno sie odezwe i zdam relacje-ja tez jestem ciekawa :)
Tak jak Dziewczyny wcześniej pisały - omdlenia w ciąży zdarzyć się mogą i są tego różne powody. Także mi się zdarzyło "zejść" ze 2 razy. Ale to było raczej na początku ciąży. Duszności i kołatanie serca też mi się zdarzają ale to teraz ostatnio.
Co do starań o dziecko, to my staraliśmy w sumie się ok. 3 lat.
Po 1,5 roku starań chyba się udało (test + i beta dobra), ale zanim zdążyłam się cieszyć i oswoić z tym faktem, było już po :-((( Teraz z perspektywy czasu myślę, że to koszmarny stres, jaki wtedy przechodziłam w życiu zawodowym, nie pozwolił mi zostać mamą :-(
Kolejne 1,5 roku starań i teraz się udało wreszcie - pełnia szczęścia !!!
Byliśmy przerażeni, gdy ciąża okazała się jednak mocno zagrożona. Nie mogłam spać, ani jeść - 2 m-ce ciągłego strachu o Maluszka. Teraz jest na szczęście dużo lepiej - tak mówią lekarze i tak już ma zostać !!!
Trzymam kciuki za starające się pary - wiem co to znaczy - wierze, że w odpowiednim czasie wszystkim się uda mieć wymarzonego potomka !

oj, tez trzymam kciuki i zycze wytrwalosci. My rowniez staralismy sie 1,5 roku, ale juz jednego skarba mamy:-)-coreczka ma 4 latka. CZY W ROWNIEZ NIE MOZECIE JUZ SPAC NA WZNAK??
Czyli zobaczcie, albo się udaje od razu zasadzić fasolkę, albo trzeba troszkę popracować. Sami nie przypuszczaliśmy, że nam się tak od razu uda. Tyle par wokół nas się stara i ciągle nic, wiec myślałam że z pół roku co najmniej to będzie trwało, a tu taka niespodzianka :)
Daria, my mieliśmy identycznie-w życiu bym nie pomyślała ze za pierwszym razem się uda. Zwłaszcza że mi lekarka powiedziała że przy mojej prolaktynie to raczej niemożliwe i pewno trzeba będzie się długo starać :/ Ach...Ci lekarze....
ja miałam to samo...jedna ginka mi powiedziała, ze to będzie cud jak zajdę w ciążę a tu proszę...jedno i drugie za pierwszym razem
Widocznie tak miało być :)
No, ja tez miałam prolaktynę wysoką - brałam leki - i niby to mało wpływ na to, że jakoś tak trochę nam zeszło z tymi staraniami, ale najważniejsze ze się udało !!!!
U mnie prolaktyna przed ciążą była bardzo niska - nie należę do stresujących się ludzi, no może teraz troche się sama sobie dziwię, jak zareagowałam na przyjęcie w tej nieszczęsnej przychodni ;)

każdemu jest coś innego pisane - ja zachodzę w ciążę z zegarkiem w ręku, ale przy 1 ciąży nie udało się - do 10tygodnia niestety. Teraz znów tak jak chciałam i jest - ale całe szczęście ciąg dalszy pod opieką fachowca i myślę, że tak już do rozpakowania baby...
Zajrzałam właśnie do wątku pomyłek lekarzy przy określaniu płci Maleństwa, na różnych etapach ciąży.
Okazuje się, że takie też się zdarzają i że wcale nie tak rzadko ...
Ja co prawda jeszcze nie wiem, ale mam nadzieję dowiedzieć się na USG w przyszły czwartek. zobaczymy...

Czy Wam zdarza się także przy dmuchaniu nosa, mieć krew na chusteczce? Troszkę oczywiście, bo krew mi z nosa nie leci nigdy. Wiem, że to w ciąży się często zdarza, ale zastanawiam się, czy jeszcze któraś z Was ma podobnie ?
Myszka jeśli chodzi o krew z nosa to ja też to mam i to nawet dość często, na szczęście tylko przy dmuchaniu nosa - wiec tak, mam podobnie :-)
u mnie to samo
mi krew z nosa leci od początku ciąży, zdaża sie ze jest to tylko na chusteczce, ale w większości leci mi ciurkiem z nosa.
Przed ciążą też często tak miałam ale nie aż tak jak teraz
Mi też leci jak mocniej smarkne, a szczególnie rano, ale tylko z lewej dziurki ;)
Mi też leci krew z nosa i do tego jeszcze mam bardzo delikatne dziąsła i jak jem coś twardego, to też mi się krew sączy.

Chyba mam i miałam wszystkie objawy, jakie tylko można przeczytać oprócz tycia i "pływającego ślewdzika" ;), ale za to wszelkie mdłości, ślinotoki i zachcianki mnie dopadły
hej, ja juz po wizycie. Zatem na moją "sinice" kolan i rąk ginka nic konkretnego nie powiedziała, bo płytki krwi mam w porządku. Ale ponieważ morfologia słaba to mam sobie żelazo łykać...pomijam to, że już Centrum łykam i magnez dodatkowo... Żebym tylko jakiegoś mutanta nie urodziła od tych witamin... :) Najważniejsze że wszystko oki. A witaminki będę łykać chyba nawet jak będę karmić, bo z moim odżywianiem to bym już chyba dawno padła bez tych witaminek...
Apropo objawów i dolegliwości ciążowych to ja też mam ciążę "książkową" :) Zaraz jak coś mnie dopada, zerkam sobie do książki i tam mam napisane dosłownie jakby ktoś o mnie pisał :) Tylko na razie za bardzo nie tyję, no i mdłości i rzyganko było łaskawe, bo mało tego było :) A tak właściwie wszystkiego doświadczamy z Anią moją kochaną :)
ps smarki też mam krwiste, a jak myję zęby to za kazdym razem pluję z odrobinką krwi :/
buziaki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry