Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm
Nasz wątek is dead...

Hop hop, jest tam kto?
No hejka:)
Muszę się pochwalić,że dziś dokonałam zakupu wózeczka. Wybór padł na yeutonię :) Jestem mega zadowolona i szczęśliwa:)) Mam juz ten stres z głowy, teraz czekam na przesyłeczkę :))

Pozdrowionka:))
O, ktos dzisiaj kończy 26 lat! :) Wszystkiego naj naj naj, pomyslności w całym życiu i pogody ducha!
Liluś u mnie tak samo. Jak się chce małej to się porusza, ale max 5 minut jednorazowo haha. Czasem przez 2 dni nic. Ale to pewnie mi się tylko wydaje, że mało się rusza, bo na usg 4D też nie czułam ruchów a wierciła się niemiłosiernie :) Wyczytałam poza tym, że od 28 tygodnia dziecię powinno się już na dobre rozkręcić tak, żebyś to czuła już do końca ciąży :) Więc głowa do góry.
Mimii i ja ciągle oglądam, przeglądam strony i fora w necie i już się sama pogubiłam w tym wszystkim. Wiem jedno, że na nowy wózek nie za bardzo mnie stać (chyba że babcie nam kupią :p) ,przeglądam więc ogłoszenia na trójmieście i jest tych wózków sporo. Wózek 3-funkcyjny niespecjalnie mnie interesuje. Najbardziej bym chciała gondolę i fotelik samochodowy do zamocowania na stelażu, bo to na pewno jest to wygoda przy chodzeniu na zakupy. Spacerówkę i tak kupię taką, żeby po złożeniu zmieściła mi się w torebce :)))
Dziewczyny, a możecie mi polecić jakiegoś ludzkiego lekarza z Gdańska i okolic? Może być prywatnie.
Dziękuję dziewczyny, ja tak panikuję z powodu straty wcześniejszej ciąży, ale dobrze, że Wy jesteście to mnie uspokoicie :) Dziękuję. Dzisiaj wybieram się na zakupy dla malutkiej, chcę pokupować jakieś body, pajacyki itp. Już się cieszę. Tylko zastanawiam się nad rozmiarówką, może już doświadczone mamusie coś poradzą? Miłego dnia życzę. U mnie całą noc i teraz nadal pada deszcz. Dziewczyny zakładam nowy wątek, bo ten strasznie długi.
Lilus ja powtorze tez nie denerwuj się, na ten tydzien ciazy co jestes to normalne. Ja was wyprzedzam troszkę z tymi tyg i teraz moj synuś śmiga po brzuszku jak jakaś wyścigówa:) Takze jeszcze troszke to przed snem bedziesz do niego mowila by poszedl spac bo mamusia pada na twarz, a wtedy on zazwyczaj będzie miał najwyższe loty :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINKÓW :) TYo dla jednej z forumek, któa nie iwem czy chce ym odkryła jej tożsamość :) No ale jak będzie chciała to się sama pochwali :) Jeszcze raz najlepszego :*

Jesli o wozek chodzi to ten jedo na początku tez mi zaległ w głowie, ale jakos w 100% nie byłam zdecydowana na niego. Ostatnio myślałam nad tym by kupic wózek, któego gondola jest przystosowana do przewożenia w aucie(zamiast fotelika). A jak na jakies zakupy bym chciala isc to wtedy cchudste zaloze i bede smigac. No ale nie wiem co z tym fantem zrobic i jaki wozek kupic... :((
Robiłam w Invicie - usg 4d, trwające ok 40 min (dr Stencel), z nagraną płytą dvd - 280 zł, bez płyty - 200 zł. Wiem, ze dużo ale np. w Witawie w Gdyni bez płyty takie usg kosztuje 240 zł, więc się zdecydowaliśmy na Invictę.
ja się tylko spytam. perla gdzie robilas usg? i za ile? wlasnie sie chcemy wybrac (22 tc) ale nie wiemy gdzie ;)
Liluś nic się nie denerwuj, mój maluszek też miewa spokojniejsze dni, że np. tylko trochę wieczorem pofika. Ale wczoraj byłam na usg 4d i tam zauważyłam, ze to, ze ja nie czuję jak on się rusza to absolutnie nie znaczy, ze on tam leży spokojnie :-)

Swoją drogą super to usg, choć nasz synuś nieco uparty i się albo pępowiną zakrywał albo pleckami odwracał :-) Ale i tak chwile było widać, ze jest śliczny :-)
Generalnie wszystko super i idealnie w normie jak na wiek ciąży :-)
Ja właśnie szukam wyższego wózka.
A z tą częstotliwością ruchów to już wcześniej pisałyśmy, że się zdarzają słabsze dni. Mój Fasolek dzisiaj na przykład zamula... ale wczoraj dał czadu!
Nie, to specjanie się nie kłopocz. Myślałam, że masz go gdzieś pod ręką. Jak bedę przechodziła koło jakiegoś sklepu z wózkami to sobie zmierze, o!
Ja bym chciała wózek z tych niższych. Sama jestem niewysoka i będzie mi wygodniej. Dziewczyny czy Wasze maluszki też mają dni kiedy znacznie mniej się ruszają. Moja malutka już drugi dzień mniej się rusza niż wcześniej. Trochę się tym denerwuję. Położna mówiła, że to normalne, że są dni kiedy więcej się rusza i dni kiedy mniej, ale wolę mieć świadomość, że nie jestem odosobnionym przypadkiem :)
Daria to teraz mi zabiłaś ćwieka! ;) Wózek stoi w garazu na wsi u moich rodziców. Jutro spróbuję brata namówić żeby tam zszedł i go zmierzył, oki?
Niektóre wózki są niższe a niektóre wyższe, tzn mają wyżej osadzoną gondolę. Wiem, że Bartatina jest z tych wyższych.

Mammamia, mogłabyś sprawdzić ile jest cm od ziemi do gondoli? Byłabym wdzięczna.

Chce zamówić wózek przez allegro, nie mam możliwości obejrzeć wózka przed zakupem i chciałabym się zorientować ile potrzebuje tych cm, żeby się za bardzo nie schylać.
A i kolor mamy czerwono szary. Okrycie było prane wiele razy i kolor się nie zmienił :)
Myszka mam Bartatinę. Ona już przewiozlła 3 dzieci i nadal tzryma się jak się tzrymała :)
No a nad zmianą lekarza faktycznie mogłabyś pomyśleć. Jakiś nieczuły męski szowinista Ci się trafił!
Jak zaczęłam brać magnez pod koniec grudnia to od tamtej pory nie bolała mnie głowa ani razu! A wcześniej całymi dniami i nocami nie mogłam wytrzymać.
Kurcze, to ja mam fajną lekarkę. Zawsze jej mówię, że czuję się dobrze, a pomimo tego ona sama zapytała czy jeszcze chce mi się chodzić do pracy. To oczywiście powiedziałam, że mi się już nie chce ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry