Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamamia, a czy o takiej pozycji do rodzenia trzeba powiedzieć położnej? Czy sama im powiedziałaś, że tak właśnie chcesz rodzić? Do samego końca byłaś w takiej pozycji? No i ile czasu rodziłaś?
W Pucku połozne proponują z kilku opcji jak można rodzić. Ja się nie mogłam zdecydowac i tak w sumie zostałam jak stałam heh. W kucki byłam tylko do parcia, wczesniej się bujałam na piłce. No cóż przyznam, że jesli chodzi o czas to los potraktowal mnie lajtowo, bo od pierwszego skurczy w domu o 1 w nocy do narodzin Tosi minęło równe 4 godziny.
Acha i tak z tego co mogę polecić tym co nie chcą się męczyć na wywoływaniu i w szpitalnym łózku. Nie spieszcie się z tym szpitalem póki skurcze nie sa przynajmniej co 10 minut. Inaczej moga was maltretować i w ogóle lezenie w szpitalu to stres. Ja byłam przeterminowana 10 dni i pojechałam na patologię bo tak mi kazamo. Nic się nie działo i chcieli mnie zatrzymać. Nie zgodziłam się. Po powrocie do domu zrobilismy sobie taki seks, że... skurcze przyszły momentalnie. Szybko i przyjemnie,co? ;) Zadna tam oksytocyna dożylnie :)
hihi , mammamia - to był taki relaks przed porodem?:)
a swoją drogą...wiecie co zauważyłam-że w mniejszych szpitalach typu Puck, Malbork itp położne mają chyba więcej czasu i serca oraz mniej rutyny aniżeli położne z "aglomeracyjnych szpitali" i pozwalają rodzącej na więcej oraz zapewniają jej większą swobodę podczas porodu... smutne to ze nie jest tak wszędzie...
Ja rodziłam w wojewódzkim i mimo różnych opinii, nie narzekam. Może akurat mi się udało :) najpierw badanie kontrolne, USG, pytanie o golenie i lewatywę i dawaj na porodówkę. Tam mnie podłączyli pod KTG, przeprowadzili wywiad, miałam piłkę do poskakania i sami mi zaproponowali, żebym poszła pod prysznic, to szybciej i lepiej pójdzie. Parłam na boku i na leżąco, ale akurat mi to odpowiadało. Jest tam też sala do porodu w wodzie (trzeba spełniać wymagania zdrowotne). A co do znieczulenia, to też nie zawsze można dać... Acha, a szwy rozpuszczalne zakładają przy pęknięciu wewnątrz. Na zewnątrz są zwykłe, tzn. do ściągnięcia :/
o tak...potwierdzam...piłka pomaga przetrwać nawet najgorsze bóle :)

ja nie musiałam o nic prosić położnej, sama mi wszystko proponowała
piłki, worki sako, różne pozycje, nie mogłam tylko skorzystac z wanny i prysznica ze względu na zielone wody
a tak to wszystko dozwolone :)
Hej!!!
Kolejna 11 cz. Szybciutko:))
Jaa coraz czesciej zastanawiam sie nad porodem, jak bedzie itd ale mowie sobie,ze skoro tyle babek to przezywa wiec i ja dam rade:)Takze Wy tez dacie rade:))
A ja jakoś w ogóle nie mysle o porodzie. Wiem, że mnie to nie ominie i musze dać rade - i pewnie dam rade :)
Moja mama 8 razy rodziła i przezyła to - dlaczego ja nie mam sobie poradzić :P
Tylko zobaczymy czy będe takim chojrakiem w czerwcu hihi
Ja jeszcze do niedawna miałam strasznego stresa, ale juz mi przeszło. W końcu każda baba to przechodzi i to nie raz, rodzą się tysiące dzieci dziennie więc i ja dam rade, no nie?
Ja tam nie czuję się żadną "babą" :)
Ja też kiedyś myślalam o porodzie w wodzie ale po 1. chce na zaspie a tam nie ma jak, a po 2. to koleżanka, która miała rodzić w wannie w wojewódzkim jak przyszła rodzić to się na wannę nie załapała bo ona była zajęta. I to mi się wydaje duży stres - najpierw się nastawiasz na wannę i i tak sie na pewno stresujesz, a potem w ostatniej chwili wychodzi, ze nic z tego i stres podwójny.
perła to racja, i też nad tym myślałam, że może zabraknąć wanny. No cóż. Poczekam do tych skurczy co 10 minut (jeśli wcześniej nie spanikuję) i pojadę do szpitala
kurdę, nie mogę znaleźć SR w weekendy :(
hej, ja sie porodu nie boje, nie mogę sie juz doczekać. Boję się straszliwie jedynie niekompetentnych lekarzy i położnych, bo wiadomo ze są ludzie i ludziska.
mam pytanie do dziewczyn które rodziły już: po jakim czasie można zacząć ćwiczyć, np. chodzić na aerobik, siłownie czy brzuszki w domu?
zapytaj lepiej kiedy będziesz miała na to siłę :D
zapytam sie jak bede wiedziec:)
podłączam się do pytania 3oko :) Ja też bym chciała mieć troszkę czasu tylko dla siebie, a w tym czasie mój mężuś będzie mógł bliżej zapoznać się z maleństwem :)
ps dziś śniła mi się moja Ania i obudziłam się z rogalem na buzi :D
ja zaczęłam po 3 miesiacach po porodzie...ale miałam cc a po cc niby po 6 miesiacach można dopiero jak się wszystko dobrze zrośnie
Jesli bedziecie rodzić naturalnie to taakie izometryczne ćwiczenia brzucha czy nóg można robic nawet w łózku szpitalnym już. Takie siłowe to raczej bezpiecznie zacząc jak się krwawienie będzie kończyć. Ale tak sobie myslę, jak wspomnę, mimo, że ja miałam niezłą kondycję i fioła na punkcie ruchu to przez kilka pierwszych dni miałam to gdzieś. Ciało było w porządku, ale brak snu robi swoje i choćby się chciało to się nie dało...Chyba, że dacie dzidziulka położnym żeby się wyspać. Ja nie chciałam za nic w świecie. Nie zmrużyłabym oka mysląc co one tam z nim mogą robić..

W tym roku mam plan :) Urodzę pod koniec czerwca, lipiec dam sobie i organizmowi na regenerację a w sierpniu ruszam z kopyta, zacznę od bieżni żeby nabrac siły :) No i już sobie montuje garderobe na lato - same lużne tuniki tak żeby brzuszka niet a nogi jak najbardziej :):):) I najlpeij żeby miały duży dekolt bo takiego biustu jaki mają karmiące mamy nie powinno się chowac;)
I od razu perspektywa poporodowa wydaje mi się całkiem, całkiem ;)

No i trzeba będzie zainwestowac w samoopalacz :/
Okruszku mi też dzisiaj śniła się moja Wiki. Była taka śliczna. A mojemu mężowi śniła się kilka dni temu i wyglądała tak samo jak w moim śnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry