Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też inny wózek kupię. Na samym początku myśleliśmy też o x landerze, ale szybko mi przeszło. Jest ich rzeczywiście zatrzęsienie na ulicach.
A ja dziś była na zakupach i kupiłam sobie stanik w Triumfie (taki cały bawełniany) i jeszcze maleńką czapeczkę i biały kombinezonik. Są słodziutkie ;-)
Dodatkowo troszkę się rozejrzałam po sklepach dzieciowych. Myślę, że za jakieś 2 tyg. wezmę się za zakupy dla Dzieciątka, nie ma na co czekać. Bolę się, że im dalej w ciąży będę, tym mniej siły będę miała, a za nic w świecie nie chcę "odpuścić" sobie zakupów i pozostawić ich rodzinie lub mężowi - takie kupowania i wybieranie to sama przyjemność przecież !!!!
teraz z ciuszkami warto poczekać trochę...teraz właśnie pokończyły się wyprzedaże albo własnie kończą...następny rzut będzie kwiecień/maj
no właśnie. Niedawno skończyły się wyprzedaże w 5-10-15. Podobno 2 bodziaki były za 10zł
no ale skoro pełno xlanderów to moze to tylko świadczyć o tym że to dobre wózki??
czy ja wiem czy dobre??

pare moich koleżanek ma i narzekały...szczególnie na spacerówkę i na rączkę...jedna 3 razy oddawała wózek do reklamacji
moja kumpela z kolei mieszka na wsi i głównie spaceruje po lesie i jest mega zadowolona z wózka
zawsze będą i pozytywne i negatywne opinie...nie ma wózka idealnego, który by spełniał wymogi wszystkich
otóż to :) Mi na przykład podobają się wózki z tymi małymi podwójnymi kółkami. Myślałam nad dużymi pompowanymi, ale i tak w okolicy nie ma wertepów tylko same chodniki, więc myślę, że specjalnie mi się nie przydadzą.. choć z drugiej strony np takie pompowane koła bardziej bujają wózek, co dziecko przecież bardzo lubi :). My i tak najprawdopodobniej odkupujemy od znajomych, więc nie będę wybrzydzać :> haha
X lander akurat zdobył nagrodę "Produkt Roku 2008" miesiecznika "Dziecko".
Ale dla mnie jest za drogi, szukam jakiegoś 3-funkcyjnego wózka ze skrętnymi kołami, podobnego do X landera, ale tak do 1000 zł. Poza tym dla mnie X lander jest trochę za ciężki.
aniouka...pompowane kółka na chodniki lepsze niż te podwójne plastikowe :)

nasze chodniki do najrówniejszych nie należą ;)
Co do tych małych kółek to ostatnio oglądam się za wózkami i zauważyłam, że te małe kółka są przeważnie powykrzywiane i rozklekotane po roku, czy 2 latach użytkowania. Chodniki mamy krzywe, co chwile krawężnik, jakieś schody.... Normalnie na takie rzeczy w ogóle nie zwraca się uwagi, dopiero jak się jedzie z wózkiem to widać jaka taka zwykła, prosta trasa dla pieszego może być trudna jak się jedzie z wózkiem
no i musimy pamiętać że bedziemy jeździć tym wózkiem także zimą.
Także wg mnie najlepsze są duże, pompowane koła i dobra amortyzacja
zima to juz w ogóle masakra...zaspy na chodnikach i jeszcze zaparkowany samochód tak, ze ledwo można przejść a co dopiero przejechac wózkiem...

na zimę tylko pompowane kółka
My bylismy już zdecydowani na x-landera, ale pojechałam do tego słynnego sklepiku w Gdyni i przemiły pan pokazał mi inne fajne i teraz nic już nie wiem hehe
Bardzo fajny jest Delti Leo - tylko, że jest taki bardziej klasyczny a nam podobają się bardziej sportowe (nowocześniejsze ) wozki - także odpada.
I teraz zastanawiam się nad Espiro Gtx a x-landerem. U mnie w okolicy co drugi wózek to x-lander :(

dziewczyny co sądzicie o imieniu LIWIA dla dziewczynki ?
Magda, mówisz o tym sklepie BOBO WÓZKI na Karwinach?
Magda....mi sie bardzo podoba imię Liwia :)
oryginalne i ładne
hejka dziewczęta! ale co z tego że co drugi wózek na ulicy to x-lander? Ja jakoś nie mam z tym problemu :) Daria dla nas tez ten wózek jest za drogi, ale zdecydowalismy sie na niego bo: moi rodzicie dokładają :) oraz mamy zamiar go potem sprzedac-jak patrzylam na Allegro to za polowe ceny spokojnie pojdzie, a jak jeszcze ma fajne kolorki (ja chce grafit-szary) to juz w ogole :) no i jesli chodzi o kolka to ja jestem tradycjonalistką i od początku wchodzily w grę tylko cztery równe pompowane koła i absolutnie nieskrętne (jak sobie przypomne ile sie namęczylam z tymi skrętnymi w wózku bratanka to się odechciewa).
buziaki na sobotni dzionek !!
aha... Dziewczęta... jakie to jest dziwne,że człowiek już w trakcie ciąży tak bardzo martwi się o swojego małego Bąbelka... Ja się martwię, bo od wczoraj mało się rusza.... Co prawda coś tam się przekręci ale zdecydowanie mniej razy anizeli kilka dni temu :/ i juz sie martwie :/
To nie ma się co martwić, widać ma słabsze dni, jak każdy. Mój też czasami tak sie wierci, że aż czasami po kilku godzinach gadam do niego żeby się zdrzemnął, po kilku kopniakach w pęcherz mam dość tych słodkich kopniaczków, a czasami tylko kilka razy dziennie kopnie sobie sporadycznie i tyle.

Delti Leo faktycznie jest fajny, też o tym myślałam, fajne jest to że ma skrętną całą przednią oś, ale tak jak do przodu jedzie się fajnie to spróbuj pojechać kawałek do tyłu, wtedy te kółka skręcają się w nie tą stronę co powinny i hamują.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry