Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny co sądzicie o imieniu LIWIA dla dziewczynki ?
My bylismy już zdecydowani na x-landera, ale pojechałam do tego słynnego sklepiku w Gdyni i przemiły pan pokazał mi inne fajne i teraz nic już nie wiem hehe
Bardzo fajny jest Delti Leo - tylko, że jest taki bardziej klasyczny a nam podobają się bardziej sportowe (nowocześniejsze ) wozki - także odpada.
I teraz zastanawiam się nad Espiro Gtx a x-landerem. U mnie w okolicy co drugi wózek to x-lander :(

zima to juz w ogóle masakra...zaspy na chodnikach i jeszcze zaparkowany samochód tak, ze ledwo można przejść a co dopiero przejechac wózkiem...

na zimę tylko pompowane kółka
no i musimy pamiętać że bedziemy jeździć tym wózkiem także zimą.
Także wg mnie najlepsze są duże, pompowane koła i dobra amortyzacja
Co do tych małych kółek to ostatnio oglądam się za wózkami i zauważyłam, że te małe kółka są przeważnie powykrzywiane i rozklekotane po roku, czy 2 latach użytkowania. Chodniki mamy krzywe, co chwile krawężnik, jakieś schody.... Normalnie na takie rzeczy w ogóle nie zwraca się uwagi, dopiero jak się jedzie z wózkiem to widać jaka taka zwykła, prosta trasa dla pieszego może być trudna jak się jedzie z wózkiem
aniouka...pompowane kółka na chodniki lepsze niż te podwójne plastikowe :)

nasze chodniki do najrówniejszych nie należą ;)
X lander akurat zdobył nagrodę "Produkt Roku 2008" miesiecznika "Dziecko".
Ale dla mnie jest za drogi, szukam jakiegoś 3-funkcyjnego wózka ze skrętnymi kołami, podobnego do X landera, ale tak do 1000 zł. Poza tym dla mnie X lander jest trochę za ciężki.
otóż to :) Mi na przykład podobają się wózki z tymi małymi podwójnymi kółkami. Myślałam nad dużymi pompowanymi, ale i tak w okolicy nie ma wertepów tylko same chodniki, więc myślę, że specjalnie mi się nie przydadzą.. choć z drugiej strony np takie pompowane koła bardziej bujają wózek, co dziecko przecież bardzo lubi :). My i tak najprawdopodobniej odkupujemy od znajomych, więc nie będę wybrzydzać :> haha
zawsze będą i pozytywne i negatywne opinie...nie ma wózka idealnego, który by spełniał wymogi wszystkich
moja kumpela z kolei mieszka na wsi i głównie spaceruje po lesie i jest mega zadowolona z wózka
czy ja wiem czy dobre??

pare moich koleżanek ma i narzekały...szczególnie na spacerówkę i na rączkę...jedna 3 razy oddawała wózek do reklamacji
no ale skoro pełno xlanderów to moze to tylko świadczyć o tym że to dobre wózki??
no właśnie. Niedawno skończyły się wyprzedaże w 5-10-15. Podobno 2 bodziaki były za 10zł
teraz z ciuszkami warto poczekać trochę...teraz właśnie pokończyły się wyprzedaże albo własnie kończą...następny rzut będzie kwiecień/maj
Ja też inny wózek kupię. Na samym początku myśleliśmy też o x landerze, ale szybko mi przeszło. Jest ich rzeczywiście zatrzęsienie na ulicach.
A ja dziś była na zakupach i kupiłam sobie stanik w Triumfie (taki cały bawełniany) i jeszcze maleńką czapeczkę i biały kombinezonik. Są słodziutkie ;-)
Dodatkowo troszkę się rozejrzałam po sklepach dzieciowych. Myślę, że za jakieś 2 tyg. wezmę się za zakupy dla Dzieciątka, nie ma na co czekać. Bolę się, że im dalej w ciąży będę, tym mniej siły będę miała, a za nic w świecie nie chcę "odpuścić" sobie zakupów i pozostawić ich rodzinie lub mężowi - takie kupowania i wybieranie to sama przyjemność przecież !!!!
ja też mam inny :)
Teraz też zwracam uwagę na wózki i rzeczywiście pełno jest x-landerów i coneco. Ale ja bede miała inny :)
haha.. widziałam ten filmik jakiś czas temu i jak mój mąż się zamyśli to pytam o czym tak myśli,a on "nothing box" ;P
Co do ciuchów, to przede wszystkim mam nadzieję, że będzie ładne lato, a mam kilka sukienek takich, co myślę, że się w nie wcisnę.. tym bardziej, że nie są dopasowane, tylko puszczone pod piersiami
Wszędzie teraz gdzie nie spojrzę, to ludzie pchają xlandery :) bardzo fajne te wózeczki, na pewno praktyczne na zimę, bo mają duże koła i w taką zimę jak teraz (mam nadzieję, że już długo jednak takiej nie będzie) sprawdzają się w 100%
mi sie ciągle śni to samo: rodze dzieciaczka i okazuje sie ze nic nie mam przygotowane, latam po miescie w poszukiwaniu skarpetek i łóżeczka a na koniec widze jak dzidziuś śpi w domu na desce....

Tez musze pomyslec o garderobie dla siebie na wakacje, bo nie chce z maluszkiem łazic po sklepach latem, żeby cycki łatwo można wyjąć i zakryć brzuch:)
To jest racja ;) Ale jak to mozliwe, że im się pudełka nie stykają? Dlatego nigdy nie potrafia się ogarnąć!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry