Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.11 !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe Zuzia już ustawia tatusia :-D

powiem Wam, że ja tez nie wyobrażam sobie wózka głebokiego na innych kółkach niż pompowane. są cięzsze, to fakt, ale wygoda dziecka i mamy jest bez porównania większa. spacerówka dla starszego dziecka jak najbardziej może być na małych kółkach ale noworodkowi trzeba zapewnić odpowiedni komfort.
czy tez macie problemy ze snem w nocy? od poczatku ciazy spię nie najlepiej ale od kilku dni to juz jest dramat. kiedy ja sie wyśpię?
wczoraj bylismy w mama i ja rozejrzeć się i załamałam się cenami w tym sklepie. przeginaja strasznie. będę musiała porównać ceny z allegro i akpola.
miłej niedzieli
Dziewczyny troszkę Wam zazdroszczę, że możecie poszaleć i powybierać w różnych rodzajach wózków i to w miarę przystępnej cenie. Mi bardzo zależy na tym by wózek miał oddzielne "sztywne" gondole, no i aby były obok siebie a nie jedna za drugą - chcę widzieć dobrze jedno i drugie dziecko. nalazłam tylko dwa wózki z czego jeden jest trzykołowy, a to jak dla mnie odpada. W ten sposób, na dzień dzisiejszy wybór pomniejszył się aż do jednego wózka ha ha ha

http://www.allegro.pl/item919037759_jumper_duo_tako_2w1_aukcja_producenta_gratisy.html

Hej!!!
Dorcis no ty musisz podwójny kupować wózeczek, wiec wybór jeszcze gorszy. Ja tez myslalam o x-landerze ale waga tego pojazdu mnie przeraza:(choc spacerowka jest naprawde fajna-szczegolnie ta buda zaciagana prawie do palaka. ale mam mozliwosc kupienia wózka mutsy od siostry - mcaly komplet za 1600-1700 z fotelikiem ale jakos nie umiem sie zdecydowac, bo ten wózek ma ylną oś skrętna i uwazam, że jak przednie kolka sa skretne lepszy jest komfort prowadzenie;/No i waga wóżka, ale poszkac musze czy mozna dokupic kola piankowe-przynajmniej zmienie sobie na lato:) Nie wiem co tu zrobić ;/
Moj brzuszek z dnia na dzien coraz wiekszy, skora coraz bardziej ciagnie, boje sie rozstepow i smaruje kremami :) Maly rosnie i dobrze:)

Trzymajcie sie babeczki :)
Byliśmy sobie dzisiaj na basenie, fajnie było :))))
Musimy częściej jeździć, bo naprawdę trochę ruchu dobrze mi zrobiło.
Jak wyszłam z wody od razu poczułam jaki ten brzuch jest ciężki, hehe ;)

Okazało się, że będziemy mieć sporo imprez po narodzinach małego: 21-go sierpnia wesele, 4-go września wesele, a 26-go września chcieliśmy zrobić chrzciny (na rocznicę ślubu, hehe). Koniecznie chciałabym być na tych ślubach.... Ciekawe jak to wszystko ogarniemy... Jakoś damy radę, chętnych nianiek wokół nie brakuje :)

Ale:
czy będę w stanie zostawić taką małą dzidzie?
czy instynkt macierzyński nie zburzy naszych planów i nie zakotwiczy mnie w domu?
czy jeżeli zdecyduję się na wyjazd nie będę miała wyrzutów sumienia?
czy nie będę zadręczała się ciągłymi myślami o dzidzi?

O tym wszystkim dowiemy się w nowej serii odcinków wzruszającego serialu pt. "Mama Daria" (hehe)

A jak to było z Wami? Jak szybko byłyście w stanie zostawić pierwsze dziecko z kimś innym? Po moich koleżankach widzę, że nie jest to łatwe...
Mimi ja mam właśnie mutsy. mamy dodatkowo małe piankowe kółka na przód. prowadzić już sie chyba nauczyłam :-) Drogo siostra chce za niego.
w temacie wózków dla parki to faktycznie niewesoło. mały wybór niestety :-/
Daria na poczatku faktycznie bywa ciężko ale ja mojego młodego oddałam dziadkom na noc po raz pierwszy jak miał 3-mce. trochę się bałam czy dadzą radę ale było ok. obyło sie bez komplikacji hehe. szłam na wesele także wybawiłam sie i odsapnęłam.
bedziesz karmić piersią? w takiej sytuacji zawsze jest trudniej wszystko zorganizować. trzeba mleczko odciągnąć a później trochę sie pomęczyć z pełnymi piersiami. wszystko do zrobienia :-)
uważam, że czasami dobrze jest podrzucić dziecko zaufanej osobie i po prostu odpocząć albo się wybawić.
Iza ale Ty masz ten mutsy z tylną osią skrętna?? Bo jakos nie umiem sobie wyobrazic tego w tym rodzaju wozka ;/ i jak lżejszy jest?? Pewnie cena bylaby do negocjacji :) mysle ze do 1500 to zejdzie:))a jak nie to kupie inny :)
tak z tylną skrętną. powiem szczerze, że jeszcze ich nie zakładałam także nie wiem jak się na nich jeździ, ale poprzedni własciciele się nad tymi małymi rozpływali. mi osobiście na nich nie zależy, bo bardzo sobie cenie i lubie duże pompowane. na szczeście tym razem nie bedę musiała dźwigać wozka po klatkach w bloku także waga mnie nie interesuje. a jak sie wkurze to mam jeszcze 2 spacerówki w piwnicy więc pełny luz hehe.
tak one wyglądają: http://www.babyland.lodz.pl/produkt/3324/MUTSY KÓŁKA NA WYMIANĘ SWIVEL URBAN RIDER/

podwozie można blokować i wówczas jest sztywne, nieskrętne. pewnie tak trzeba zrobić by na tych kółkach wygodnie jeździć
Daria my idziemy na wesele 12 czerwca i w ostatni weekend lipca. W czerwcu mała zostanie z moją teściową a w lipcu z moją mamą. Więc nasza córeczka będzie miała około miesiąca jak pierwszy raz ją zostawimy na noc. Na pewno będę dzwoniła co chwilę spytać czy wszystko w porządku, ale uważam, że zarówno u jednej jak i u drugiej babci będzie pod dobrą opieką więc nie będę miała tak na prawdę o co się martwić ale i tak na pwno będę :)
Hej :-) My jedziemy na wesele na drugi koniec Polski w październiku - ale zabieramy dzidzię i...moją mamę :-) Więc mam nadzieje, ze jakoś damy radę :-)

A co do wózków... wahaliśmy się między x-landerem, deltim leo i coneco ale chyba zostaniemy przy x-landerze, bo coneco jednak znajomi troche narzekają i móią, zę dziś wybrali by x-landera, a te deltim są jednak bardzo duże po złożeniu a dla nas to dość duży minus...
Poczekam na nową kolekcję x-ladera i się zdecydujemy :-)
to macie plany...fiu fiu...

ja zostawiłam Misiaka na noc do tej pory tylko raz...i to jak miała już ponad rok :)

wcześniej nawet o tym nie myślałam...tym bardziej, ze karmiłam piersią a odciąganie mleka to nie dla mnie...a poza tym Miśka nie piła tego odciągniętego z butli więc po ptakach

na wszystkich weselach byliśmy razem :)
Zobaczę jak to będzie, plany planami a życie zrobi swoje. Na to wesele 21-go sierpnia mamy jechać aż do Wrocławia (z tamtych okolic jest mój małżon). Wszyscy się już podniecają że zobaczą dzidzie, więc w miarę możliwości chcielibyśmy jechać z dzidzią. Padł pomysł żeby zabrać moją mamę, goście mają mieć pokoje, wiec moja mama z dzidzia siedziałaby w pokoju, a ja chodziłabym tam co jakiś czas sprawdzać, karmić i zanosić mojej mamie różne pyszności z wesela, hehe ;)

Ale to tylko plan. A jak będzie to zobaczymy. Nic na siłę. Jak będzie zdrowy, a ja będę ogarnięta, to nie widzę przeciwwskazań. Niech zobaczy sobie świat!

A dzisiaj mi się śniło, że Fasolek chodził do 1 klasy i szłam na wywiadówke...

Dzisiaj wszystko mnie boli po tym basenie... a najbardziej ręce....
to jest dowód na moją synchroniczną nieruchawość!
Znalazłam ciekawy test "Jaką będę mamą". Możecie sobie zrobić, hihi.

Na razie mamy w dorobku wychowywanie psa. Mąż twierdzi, że Tajra jest przeze mnie rozpieszczona i marudna, a mi się nie podoba że jest dla niej czasami zbyt ostry. I tak samo chyba będzie z dzieckiem....
Ale przecież mama jest od rozpieszczania a tata od dyscypliny, no nie?
Linka zapomniałam wkleić:
http://babyonline.pl/rodzice_mama_tez_czlowiek_artykul,6144.html
ja mam ślub 17 czerwca ale póki co jestem prawie pewna, że nie pójdę. mała będzie za malusia jeszcze.
Daria ja też nieruchawa także nawet zazdroszczę Ci tych zakwasów hehe. fajne uczucie poczuć, ze ma się mięśnie ;-)
Hej!!
Dzięki Iza za tego linka, jakos ciezko mi sobie wyobrazic urbana mutsy z malymi kolami hehe. U mnie decydujaca jest waga wozka, bo mieszkam na 2 pietrze;/ zazdrsozcze parterow i domkow jednorodzinnych... no ale ja nie pierwsza i nie ostatnia, bede dygac z wozkiem i tyle. Pytanie tylko z jak ciezkim ;)
lekki jest Jane Nomad :)
bardzo fajny wózeczek na piankowych kołach
robią teraz też na pompowanych ale już cięższy jest

tylko cena paskudna :/
wiperku szkoda tylko ze tych jane nie mozna w 3 miescie nigdzi eobejrzec live:\ Ty kiedys pisalas ze masz murę. Tez fajna, ale jak dla mnie to ta gondola za nisko jest osadzona i zastanawiam sie czy przez ten palak dzidzia nie wyleci-w spacerowce ;/ ale chyba nei wyleci skoro ma tak dobre opinie :)
Ja jestem zaproszona na wesele 19 czerwca, jestem ciekawa, czy będę na nim. Bardzo by mi zależało, żeby iść, ale zobaczymy. Co do wózka to moim głównym kryterium jest jego waga. I jak na razie zostaje delti leo. Ale musiałabym go jeszcze zobaczyć na żywo i sprawdzić jak się prowadzi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry