Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!!!
Aniouka zobaczysz bedzie dobrze- wiem,wiem najgorsze to czekanie na dobre wiadomości, ale wierz że wkońcu nadejdą :) Ach te nowoczesne sprzęty ;/

Ja dzis byłam na wizycie:) Mój bąbel waży 1500g :) No już mały pulpecik z niego :) Niestety juz długości całego ciała w 30tc nie da się zmierzyć, ale chyba duuuże chłopisko będzie:) Muszę tylko dużo pić bo mam mało dróg płodowych. Takze dziewczyny DUZO PIJEMY niegazowanej wody mineralnej :) Ja juz sobie zapowiedziałam,że butelka niegazowanej wody dziennie- no oprocz zupy, herbaty, kafki i wapna:) Jeszcze sie chłopaczek mój nie przekrecił , dziś główkę miał pod moimi prawymi żeberkami :) No a ja juz myślałam,że te bóle to były spowodowane tym przkreceniem i uciskiem główki na np jajnik czy cos w okolicy ;/

Jesli o cw Kegla chodzi to wlasnie mi przypomnialyscie i sobie je cwicze, przypominajcie czesciej ;> hehe

Miłęgo wieczorku :)

Ja niestety jestem uczuleniowcem i to okropnym. Teraz nawet obrączka złota mnie uczuliła. Tragedia. Jeżeli chodzi o kosmetyki, to używam te same co przed ciążą i jest ok. Myszka nie martw się, jak też byłam w piątek u lekarza z okropnym bólem gardła i miałam ropę, dostałam bioparox, w ciąży jest bardzo bezpieczny, po lekarzu wszystko przeszło, więc nawet nie zaczęłam go brać. Moja mama się z tego śmiała. Jutro mam wizytę u lekarza. Jestem ciekawa jak dużo urosła moja malutka. Jutro kupuję resztę rzeczy dla małej, te które mi jeszcze brakują. W sumie chcę kupić same ubranka. Później zabiorę się za resztę, ale sporo już mamy.
bosze, jaka wtopa :/ Sorki - mój apel miał być do Aniouki i Myszki ... heh... tak to jest jak się szybko pisze.... :*
no właśnie- te niewdzięczne dokładne sprzęty :P!!!! nic mi więcej nie pozostaje, jak być dobrej myśli i tyle.
My ciuszki też dostaniemy po dziecku znajomych i od mojej cioci (choć te mogą już być "zakurzone" lekko hihi ale może coś się z tego wybierze). Mam też swoją bluzkę, którą bardzo kochałam i często nosiłam.. taka z błyszczącym księżycem :) Mam w niej zdjęcie w złobku i też w niej zrobię fotkę mojej córci.. porównamy, czy jest jakieś podobieństwo :)
Kosmetyków, rzeczy do kąpieli i takich tam jeszcze nie kupuję. Chyba poczekam i na ostatnią chwilę kupię na allegro i tyle. Chyba jestem jakaś dziwna, ale chodzenie po sklepach i oglądanie tych wszystkich dzieciowych rzeczy mnie przytłacza i bardzo szybko z takich sklepów wychodzę.. ehh
Aniouka wcale nie jesteś dziwna - po prostu za dużo tego - wszedzie nas bombardują rzekomymi potrzebami jakie mają miec nasze dzieci i można zgłupieć i stracić majątek przy okazji. Ja staram się pamietać słowa mojej mamy, że bardzo o nas dbała, czasem za bardzo a jednak bez problemu radziła sobie bez np podgrzewacza, sterylizatora, maty edu., lezaczków itp.
Ja nic nie mam (poza wózkiem i łozeczkiem po starszej) i nie mam z tego powodu stresa zadnego. A, mam jeszce 50 pieluch tetrowych... :p
uch...ja też tych dzieciowych rzeczy nie oglądam...

skupiam się tylko na ciuszkach i ewentualnie zabawkach bo są takie słodkie :)

a te wszystkie bzdety typu podgrzewacze, sterylizatory itp w ogóle mnie nie interesują...Miśka jak na razie bez tego dobrze sobie radzi ;)
ja uważam, że akurat steryzlizator i podgrzewacz dla butelkowej mamy to dużye ułatwienie i zaoszczędza mase czasu. sama przetestowałam. szczególnie w nocy podgrzewacz był przydatny. sterylizator też super, bo umyte flaszki wrzucasz do sprzętu, do mikrofali /bo mam ten tańszy wariant/i masz czas na przyjemniejsze rzeczy. za to jest jeden produkt, który ostatnio zwalił mnie z nóg i mojego męza też. mianowicie chodzi mi o smietnik na pieluszki. kosztuje chyba koło 200zł i oczywiscie do tego trzeba mieć odpowiednie worki. przepraszam najmocniej ale to dla mnie szczyt szczytów! Przy synku uzywałam zwykłych woreczków sniadaniowych, które zawiązywałam na supełek i smrodek również się nie wydostawał ;-) tyh dziwnych wynalazków jest coraz więcej i wiadomo, ze znajdzie się grupa zamożnych ludzi, którzy się złapią na to ale uważam, ze to czyste marnotrastwo kasy.
Aniouka kiedy masz następną wizyte?
Miłego dnia zyczę :-)
ja jestem cyckową mamą więc dla mnie te podgrzewacze są zbędne ;)

ja na pieluchy używałam woreczków zapachowych Paklanek ;)
w takie sytuacji wiadomo, ze sterylizator i podgrzewacz są zbędne jednak dla butelkowych to wybawienie. mam nadzieję,że teraz uda mi się dłużej karmić i owe sprzęty zostaną w piwnicy ;-)
Właśnie sobie poczytałam to forum, do którego link czerwcóweczka wstawiła na temat co można a czego nie można jeść w ciąży.

A czy są jakieś ograniczenia żywieniowe podczas karmienia piersią?
Wśród moich znajomych są całkowicie rozbieżne opinie. Jedna mówi, że jak karmiła to nie mogła jeść prawie nic (owoców, smażonego, niektórych warzyw, wymieniała mi i wymieniała), a druga znowu mówiła, że jadła wszystko i było git.

Ja strasznie uwielbiam czereśnie, czekam na nie całą zimę i wiosnę i mam nadzieję, że sobie pojem tych czereśni również w tym roku....
Daria to zalezy.mój syn ma azs i skaze białkową i moja dieta w związku z tym była bardzo uboga. jadłam tylko 4 produky. po 6tyg musiałam odstawić młodego ze względów na leki, które musiałam brać i przeszedł na nutramigen. wszystko zależy od dziecka. moja kuzynka od początku je wszystko, włącznie z czosnkiem i kapucha i jej synkowi nic nie jest.
Iza jeszcze się nie umówiłam na konkretną datę, ale gdzieś za miesiąc.. teraz i tak nie ma sensu
ja właśnie wróciłam z glukozy... obrzydliwie słodka, w ogole taki dziwny smak, że przy ostatnim łyku miałam odruch wymiotny, ale udało się :)
Mam podziargane żyły, bo ciężko mnie ukłuć, bo właściwie to nie mam żył :)

Apropo sprzętu dzieciowego... ja też nie kupuje niepotrzebnych rzeczy a tu mam na myśli-prześcieradełek na przewijak, sterylizatora, podgrzewacza, (jak na razie laktatora), zrezygnowałam z baldachimu itp. Choć wiadomo, że dla jednego TE rzeczy są zbędne a dla drugiego niezbędne-każdy ma swój punkt widzenia. Ale naprawdę-na dzieciach można zrobić biznes! Tyle tych klamotów naprodukują, a potem człowiek nie wie co do czego służy ;)
Ale jeszcze najgorsze jest to, że wmawiają, że te klamoty są niezbędne! Jak stwierdzę, że jednak przyda mi się podgrzewacz to pójdę i sobie kupię. Przecież nikomu po porodzie sklepów nie zamykają ;)
Moj bobek jest ulozony glowa w dol co troche mnie zdziwilo... ale gin stwierdzil ze to normalne...
Daria...dokładnie...sklepów po porodzie nie zamykają ;)

a pokrowiec na przewijak...mam z wygody bo tak jak pisałam na ceracie to tak niefajnie Maluszka gołym ciałkiem kłaść a wszystko co kładłam to mi się wałkowało i wkurzało mnie to strasznie ;)
okruszek tak jak napisałaś, wszystko zależy od punktu widzenia i sytuacji w jakiej się znajdziemy. na szczęście komune mamy za sobą i w każdej chwili można skoczyć do sklepu i kupić co trzeba
Kamyk głową w dół to jak najbardziej normalne, ale wiesz - dziś jest głowkowo ułożone a jutro może się w poprzek przegibać :) Póki ma jeszce miejsce to fika:) Moja malutka też musi być w tych dolnych okolicach bo od wczoraj czuję jak mi wali w pęcherz a nie w środek brzucha (co zdecydowanie wolę :))
no to dobrze :)) bo jakos tak po rozmowe z kolezanka ktore mnie nastraszyla ze to jakies zle ulozenie... zaczelam sie ostro zastananawiac nad tym...
Czesc dziewczyny,
ja podgrzewacz (z funcją sterylizacji) kupiłam po wizycie u znajomej która mleko podgrzewała w mikrofali!!!, kosztował z 40 zł i nie żałuje :)

Czy słyszałyście o tym, że ciężarna nie powinna być matką chrzestną oraz nie chodzic na pogrzeby (jakieś "wierzenia ludowe" czy coś?)
Z matki chrzestnej juz w ciązy zrezygnowałam, ale tylko dlatego ze było mi to na rękę, jednak dziś ide na pogrzeb, chociaż niektóre stare ciotki mówiły ze nie można! wiecie coś o tym?

Mammamia, na moim kremie do biustu jest napisane Mamma Mia i za każdym razem kiedy się smaruje myśle o Tobie ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry