Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak.....
problem z wc to standard. myslę, że to w związku z tym właśnie te wahania wagi występują - u mnie podobnie wahania do 1 kg.
Ogólnie, to należy bardzo dużo pić, głównie wody niegazowanej i soków, no i owoce w dużych ilościach, ale w zimie, to jest niewielki wybór- na tą dolegliwość jabłka podobno są najlepsze. Co z tego ze to wszystko wiem, jak nie stosuję :-(
Dużo pić nie lubię więc się zmuszam, z owocami też słabo, bo zima i tylko dla mnie sensowne są cytrusy, jabłek nie lubię i też nie mogę, bo cukier mam wysoki niestety.....
Ale wam fajnie dziewczyny,

macie pomysły na jedzenie - schab ze śliwką, serniki i wcześniej placki z dyni... ja nie mam takiej inwecji twórczej :(
Dziś na obiad rosół, a na drugie odkopałam krewetki (na oliwie z czosnkiem i ziołami z torebki) + grzanka z tostera + sałatka z sałaty lodowej, pomidora, papryki i fety...

Mam wrażenie, że jakoś te dania u mnie takie oklepane (zupki jarzynowe, rosołki, barszcze, mięsko z rękawa i dużo mrożonych warzywek - najchętniej fasolkę szparagową).

Może, jak mi kuchnię już zrobią, to skuszę się na murzynka...

A teraz dupsko na spacer wyciągnę.

Aha, dziewczyny macie też takie dziwne wahania wagi - przedwczoraj ważyłam 58,8kg a dziś 57,8kg, to aż 1 kg różnicy w dół, a zawszę ważę się o tej samej porze i ogólnie no problem z wc...

do szpitala na zaspę :-)
3oko, gadałam dziś z bratem (ale tylko chwilkę na gg) i napisał że faktycznie kojarzy Was :) no proszę-jaki świat mały!
tak,
z tą wodą utlenioną to całkiem dobry pomysł, muszę spróbować.

Wiper to fajnie, że przyjeżdżasz, ale w związku z tym, czeka Cię chyba długa podróż. Nie będziesz miała też czasu na nasze forum.
Ja bede dzisiaj miła, to powinno wystarczyć ;)
I zrobię schab ze śliwką, o! Sama też skorzystam :)
Bartkowi dzisiaj też kolega powiedział, że jest dzień mężczyzny, ale nie ze mną te numery. Nie będzieco chwila prezentów:P
ja tez własnie za sernik się wezmę :)
Dobrze, że napisałyście o tym dniu, zrobię mężowi jakieś ciacho :)

Taki się rano cieszyłam, ze już dobrze, z moim kręgosłupem, a wystarczyło, że pościeliłam łóżko i boli od nowa :( Niedługo nic nie będe mogła zrobić.
Ja swojemu małżowi powiedziałam, że musi sobie wybrać, albo dzień chłopaka albo dzień mężczyzny. W końcu nie ma dnia kobiety i dnia dziewczynki, nie? To wybrał sobie dzień mężczyzny ;)
Perła, do jakiej szkoły się zapisałaś?
W szkole zawsze obchodziłyśmy "dzień chłopaka" 30 września :-) Nie wiedziałąm, ze dziś "Dzień mężczyzny" :-)
bry...

ja się dziś udaję do fryzjera i kosmetyczki :)
co by być piękną na dzisiejszy Dzień Mężczyzny hihihih
w piątek wyruszamy do Gdyniolandu więc trzeba wyglądac jak człowiek ;)
Hej :-) DO dziewczyn chorych biednych na gardełko - dla mnie niezastąpioną rzeczą do płukania gardła jest rozcieńczona woda utleniona (tak 1/4 wody utlenionej 3/4 wody zwykłej) - naprawdę super działa!!! i nie jest tak obrzydliwe jak woda z solą.

Byłam wczoraj na badaniach krwi i m.in. glukozie 75. na czczo mam 84 a po tej glukozie 92 wiec się bardzo cieszę :-)

Zapisałam się też do Szkoły rodzenia i od 15.03 zaczynam wykłady a od 24.03 ćwiczenia :-)

Mimii,
płukanie gardła też mam na liście codziennych czynności - ale płuczę soda oczyszczoną, paskudne i co chwilę mam wrażenie, że mi się cofnie ..... ale mam nadzieję, że może coś mi to płukanie pomoże....

Też za każdym przekręcaniem się w nocy obudzę się.
moja Zuzia od 23 tygodnia jest ułożona główką do dołu.. sama się zdziwiłam że tak szybko, wczoraj na badaniu też było ułożenie główkowe, więc mam nadzieję, że tak już zostanie.
Ja od samego początku ciąży nie mogłam spać na plecach (choć to moja ulubiona pozycja do spania zaraz po embrionalnej ;p), bo mnie łupało w okolicach kości ogonowej. Teraz o dziwo mogę na plecach spokojnie spać, ale często się przewracam na boki, żeby się przyzwyczaić. Moja córka w nocy śpi razem ze mną, albo tak słabo się rusza, że tego nie czuję. Żadna moja pozycja jej nie przeszkadza :)
Hej!!!
oj maly jak narazie glowke ma pod moimi pr zebrami ;/ a to juz 30tc ;. Oby fiknął koziołka ;>
Jesli chodzi o s[aie to juz ciezko sie spi :( wieczorami brzuch jest napięty wiec trudno znalezc jakąś kmfortowa pozycje. Ja spie zwwykle na lw boku bo na pr Borys nie lubi :)Chwile poleze tez na plecach z podkulonymi kolanami, ale jak si eocknę przewracam sie na lw boczek :)
Myszka to co ty taka chorowita jestes?? Biedaczko:( Moja ciocia zawsze mowila mi by plukać gardło wodą z solą-podobno pomaga ale chce sie wymiotowac. Sprobuj moze dasz rade i przyniesie Ci ulge.
Lece spacku.
Dobrej nocki :)
ja tylko i wylacznie na boku, na wznak nie dam rady bo boli...a jak w nocy sie przekrecam z boku-przez środek- na drugi bok to mi lupie w krzyżu, wiec zawsze sie obudze:(
Mnie bolą plecy, ale tylko pod lewą łopatką. Dziwne... Często tak boli że nie mogę leżeć ani siedzieć, małża wtedy molestuje żeby mi masował to miejsce i przechodzi. A śpię ostatnio w pozycji bocznej ustalonej, tylko że pod ręką i nogą mam poduchę. Nie jest to super wygodna pozycja, ale tylko w takiej plecy mnie nie bolą. Jak przestają boleć to się przekręcam. Brzuch mi już od dawna w spaniu przeszkadza, ale się zaczęłam przyzwyczajać, teraz tylko te plecy mnie drączą. A i zgaga, często spać nie mogę przez zgagę :(
A wy jakie pozycje do spania teraz preferujecie
Wtrącę się, ale może Was to zainteresuje :-) :

"WIOSNA W SZAFIE, czyli kiermasz odzieży, zabawek, książek organizowany przez Centrum Edward oraz "Forumki" Trójmiasto - Niedziela 21.03.2010 godz. 11.00-13.00
Jeśli chciał(a)byś wymienić się, kupić, sprzedać lub oddać zbędne: swoje ubrania, odzież ciążową, dziecięce ubranka, zabawki, książki, biżuterię, a jednocześnie spędzić miły czas przy pysznej kawie, herbacie zapraszamy do Centrum Edward na giełdę rzeczy używanych w niedzielę 21.03.2010 w godz. 11.00 – 13.00
Wstęp: 5 zł
Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie chęci uczestnictwa w warsztatach pod nr tel.: 58 511 02 44 lub 509 701 802, e-mailowo: centrumedward@gmail.com lub osobiście w Centrum Zabaw Twórczych Edward (ul. Rodakowskiego 3a, 80-304 Gdańsk-Oliwa) "
Zapowiada się dużo małych ubranek :-)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry