Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest może jakieś forum dla facetów, których kobiety są w ciąży? Małż wczoraj stwierdził, że też chciałby "pogadać o głupotach" (!) z sobie podobnymi
no to aniuko ja miałam podobne sytuacje :)

raz Pan emeryt bezczelnie się wepchnął przede mnie w kolejce i udawał że nie do niego mówię...drugi raz miałam tez bardzo nieprzyjemną sytuacje, bo przyczepił sie do mnie i do męża jakis cham, który chciał chyba nas pobic :) masakra w ogóle, ludzie są chamscy niezaleznie od wieku i płci.

Ja nie korzystam z zadnych kas pierszenstwa itp bo czuje sie w sumie ok, ale nie pozwole zeby mnie traktowano w ten sposób co powyzej...

Raz o mało nie spaliłam sie ze wstydu :) Poszłam z mama do apteki, a mama podeszła do okienka pani farmaceutki i na cały głos:"Kobieta w ciąży bez kolejki, prawda?" A pani kasjerka z usmiechem :"oczywiscie". A ja buraka strzeliłam i podeszłam poslusznie jak piesek, a ludzie tylko głupio sie gapili. Widzialam ich w****ienie na twarzy ale nikt nic nie pisnął nawet hahahahhahaha mama by im dała!!! :D

Apropo glukozy-Aniuko ja sobie narobiłam bigosu :) w sensie-poszłam na badanie, ale dzien wczesniej nażarłam sie słodyczy(jak zwykle) ale dodtakowo wypiłam z mężusiem 2litry pepsi :/ poszłam na badanko o 8.00rano. A ze chcialam jeszcze toxo i cmv i pani nie miala wydac, przeszlam sie do sklepu (po wypiciu glukozy) i wrocilam i siedzialam na tyłku. I mam taki wynik: pierwsze pobranie: 78, drugie 136, a norma jest do 140. Niby mam w normie ALE nie wiem czy ten mój spacer mial wplyw??? Mógl miec bo troszku sobie glukozy spaliłam w ten sposób... a dzien wczesniej pozarte słodycze tez... :/

więc teraz ograniczyłam znacznie slodycze, w sensie pije wode zamiast napojow słodkich :)

alez sie rozpisalam, sorki :)
Mi mówiła w przychodni że muszę tam u nich siedzieć 2 godziny bo inaczej wynik będzie niemiarodajny... A ja jej na to że mieszkam na przeciwko i w domu sobie poleżę- zgodziła się ale niechętnie. Także nie wiem.
Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przpepuścił ,albo ustąpił miejsca. Za to kilka razy zdarzyło mi się ,że ktoś się przede mnie wepchał korzystając z tego ,ze jestem mniej mobilna i wolno chodzę:)
Dlatego staram sie jak najmniej sama na zakupy chodzić tymbardziej ,ze w sklepie robi mi się słabo.

I jeszcze pytanko. Jutro robię badanie glukozy. Ile trzeba odczekać po tym badaniu i czy mogę w tym czasie pójść do domu? Jakoś nic nie pamiętam z poprzedniej ciąży..
Ja w środę zabieram córkę na przejażdżkę autobusem, ale wsiadamy na pierwszym przystanku to nawet tego nie przetestuję czy by ktoś ustąpił, bo miejsca na pewno będą :)

Mi sie nie podoba, że ktoś rzucił hasłem, że ciąża to nie choroba, w końcu to odmienny stan w którym dopadają bóle krzyża, omdlenia, mdłości, puchnięcie nóg i jeszcze inne różności.
To coś jak ten kawał:

Jeździ chłopczyk na rowerku i sobie mówi:

- Lowelku stój.... lowelku jedź.... lowelku stój....

Podchodzi to niego starsza pani i mówi:

- Chłopczyku, nie mówi się lowelku tylko RoweRku!

- s*******aj staRa k***o! A ty lowelku - jedź

Dzieci potrafią zabić tekstem, to fakt!

Byliśmy z Tajrą w sobotę na szczepieniach i dowiedzieliśmy się przy okazji od czekającej z kotkiem dziewczynki, że "psy nie mają marzeń, bo im się wszystkie marzenia skończyły, dlatego ona woli kota" - też jest jakiś argument ;)

No mi raczej nikt nie ustępuje choć wielkość mojego brzuszka już od 2 miesięcy wygląda tak jakbym właśnie jechała rodzić... A jeszcze z trzylatkiem u boku, Ech:/ Taka znieczulica że hej.

Apropo trzylatka:DDD Przypomniało mi się coś:) W zeszłym roku czyli miał wtedy 2 latka, stałam z nim na przystanku autobusowym, a za nami za płotem chodziły kury, mały oczywiście zainteresowany na maksa rozmawiał do nich itd. Na przystanku pełno ludzi i podchodzi do niego jakaś starsza pani, i go pyta czy te małe kurki też mu się podobają, a on jej na to- " nie małe są z***a..e" Ja nie mogę myślałam że się zapadnę:) Ale mina tej pani bezcenna, jak i innych ludzi na przystanku:DD Nie wiem jak na to wpadł ale było mi śmiesznie jak nie wiem.

Znowu słonko:) Tak trzymać:) Buziaki.
No niestety, w autobusie też jest ciężko. 2 razy zdarzyło mi się, że ustąpili mi właśnie panowie. Kobiety się patrzą ale nie ustąpią, a młodzież to już w ogóle (a z młodzieżą jeżdze często bo jest niedaleko akademia). To wszystko przez to, że gadają wszędzie że ciąża to nie choroba, ale z ciążą niestety wiążą się różne dolegliwości
Dokładnie, kasjerki są bardzo okay, już 2 razy mi się przytrafiło, że kasjerka wstała i powiedziała: proszę tą Panią przepuścić :). A wczoraj nawet się super kasjer trafił :) w tesco, przemiły - niestety ludzie nie są tacy mili...
kasjerki są nawet w porządku - gorzej z tymi co stoją w kolejce...
Wow 3oko, no nie źle. Takie kasjerki nie często się spotyka.
brawo dla Pani Kasjerki :)
dzisiaj w supermarkecie stoje w kolejce do kasy, pani kasjerka wstaje i karze wszystkim osobą przede mną mnie przepuścić:) pierwszy raz!!! az musialam sie tym z Wami podzielic:)
dzięki dziewczęta!!!! Troszku się uspokoiłam,zwłaszcza że Ania dała znać że żyje :)
Kurczę, zawsze mi się wydawało, że niektóre kobiety przesadzają w związku ze swoją ciążą czy będąc już mamą, a teraz sama wiem jak to jest i wcale mi się nie wydaje żebym przesadzała :)
Aniouka życzę Ci żeby to nie były tylko marzenia ;))
Bo moja pierwsza córa tak własnie miała i taka została. Wszyscy nam zazdrościli, że zasypiała bez marudzenia, szybko zaczeła przesypaić całe nocki i a dziś potrafi się bez problemu skupić na wszystkim przez naprawdę długi czas. Szwagierka ma półroczną córeczkę i tak samo - opowiadała że mała się mało w brzuszku wierci i teraz też - zero płaczu, ciagle pogodna, może lezeć i obserować godzinami, kiedy spi to jak suseł :)
Mówią mi, że mieć takie dziecko to dopiero bezstresowe macierzyństwo :))
A przecież dziecko rodzi się z okreslonym temperamentem więc nasze dzieci już teraz są "jakieś". :)
moja córa 30 grudnia zaczęła się ruszać :)

no ja mam nadzieję, że skoro teraz jest mało aktywna, to po urodzeniu będzie grzeczna i da mamusi się wysypiać :).. ale to pewnie marzenia ściętej głowy
Może coś jest z tym jedzeniem słodkiego. Moja Fasolka też się ożywia, jak sobie zjem snikersa ;)
Gdzieś wyczytałam, że wody płodowe zmieniają smak w zalezności od tego co je mama i dzieci bardzo lubią słodki smak wód płodowych, częściej je wtedy łykają. A po zjedzeniu kwaśnego albo czosnku zauważyli, że dzieci się nawet krzywią, fajnie, co? ;)

A z takich ciekawostek to jeszcze wyczytałam, że w 6 miesiącu w czasie snu pojawia się u dziecka tzw. faza REM, tzn. szybkich ruchów gałek ocznych (marzeń sennych), w czasie której następuje dojrzewanie mózgu (porządkowanie wrażeń i odczuć, ich selekcjonowanie i zapamiętywanie).
Ciekawe co się takiemu dziecku śni?
okruszku moja lekarka ostatnio na wizycie przy usg zauważyła że mały ma pępowinę blisko szyjki i tak w razie czego od razu zrobiła jakieś tam badanie czy nie jest może niedotleniony, i ja też teraz co chwilę sprawdzam czy się rusza, to chyba normalne że panikujemy... Ale mówiła też że się praktycznie nie zdarza że dziecko się udusi pępowiną. Także nie panikuj- hi hi łatwo powiedzieć:)
U nas piękne słonko, powygrzewaliśmy się na tarasie:) Ach od razu lepiej:) WIOSNA:)

Buziaki:*
Okruszku, mnie też w tym miejscu plecy bolą, a czasami czuję taki ucisk, pod linią biustu właśnie, jakbym okręcona była jakąś opaską uciskową. Może to przepona? Macica na nią napiera i jest takie uczucie.

Mama mi opowiadała, że podczas życia płodowego byłam strasznie "nieruchawa", bardzo rzadko czuła ruchy, a jak już to delikatne i zostało mi to do dziś, lubię prowadzić leżący tryb życia ;) hehe
A mój brat znowu podobno kopał jak dziki i wiercił się non stop i teraz też jest taki, że w jednym miejscu nie potrafi 5 minut usiedzieć

Także może lepiej, możesz mieć nadzieję na spokojne dziecko, to chyba dobrze ;)

A jakbym miała liczyć kopniaki mojej Fasolki to bym się w obliczeniach pogubiła już koło 10:00 rano!

Na porodówce podobno pytają o datę pierwszych ruchów. Pamiętacie? U mnie to było 17-go grudnia, pamiętam bo 2 dni później byłam na ślubie koleżanki i się chwaliłam ;)))
Okruszku może zjedz coś słodkiego albo poszturchaj trochę młodą? jak tak robie jak wydaje misię,że cos nie tak jest. młoda jak się obudzi to jest mega wkurzona i kopie na potęgę.
co do sexu, to u nas posucha. mam kategoryczny zakaz od gina od samego początku. już zapomniałam co to jest ehhh.
miłej niedzieli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry