Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
okruszku nic sie nie martw. Moje dziecko jest tak spokojne, że jak się poruszy to dla mnie jest jak błogosławieństwo :) Teściowa mi mówi, żebym zaczęła liczyć ruchy dziecka, ale chyba bym ocipiała i wyrwałabym sobie wszystkie włosy ze stresu, bo jak już napisałam moje dziecko nie należy do aktywnych.. ja rozumiem, że i ja i małż jesteśmy leniami, ale nasza córka to my do kwadratu :)
Okruszku, tak jak i my mamy gorsze dni tak i nasze bejbiki je miewają i skoro jest weekend to Twoja dziecina postanowiła sobie odpocząć.. w końcu ile tak można skakać w brzuszku mamuni? :D
A ja się martwię, bo mała się nie rusza, a wczoraj moze z jednego kopniaka dała. zaraz sobie wyobrazam ze okreciła sie pępowiną i ... :( heh...sama sie nakręcam :(

a drugi dzień z rzędu po wstaniu z łóżka okropnie bolą mnie plecy-na wysokości ponizej linii biustu... nie wiem od czego to :/
u nas z seksem raczej bez zmian, choć brzuch jest dużym utrudnieniem :) Ale jakoś sobie dajemy radę. Na pewno nie mam mega chcicy, jak to w niektórych czasopismach piszą :p

ja też się podłączam do pytania odnośnie komisu z dzieciowymi rzeczami
Miłego dnia dziewczyny. Ja uciekam do szkoły.
U nas z seksem kiepsko. Pierwszy trymestr był zakaz ze względu na wcześniejszą ciążę obumarłą, teraz brak ochoty. Mąż mówi, że małej nie będzie trącał po brzuszku, bo akurat tak jest ułożona i bardzo nisko kopie mąż to czuje i traci ochotę, ja podobnie :)
Znacie jakieś komisy rzeczy używanych dla dzieci, mebelków, wózków, itp? Kiedyś był w Gdyni na Pogórzu, na Żółkiewskiego, ale już zlikwidowany :(
Mi gin też powiedziała, że laktacja jest normalna i mam się nie przejmować
to tak na dobranoc Wam powiem, jak mozecie się odblokować podczas uprawiania miłości - mój mężuś zawsze mówi "Ania zamknij oczka, bo tatuś przytula mamusię" :)

Askomcio, no właśnie - wyczytałam teraz w "mądrej książce" że mleko nie powinno wyciekać, bo estrogeny powinny powstrzymywac laktację.. więc już sama nie wiem :( Zapytam na wizycie.

My dziś łaziliśmy po sklepach bo szukamy wszystkiego do naszego nowego mieszkanka-wczoraj wieczorkiem dowiedzieliśmy się o pozytywnej decyzji z banku apropo kredytu :D Jestem przeszczęśliwa!!!!!!!!!!!! Lada moment będziemy się urządzać na nowych 3-pokojach :D :D :D a kawalerkę wynajmiemy....

Buziaki :*
Dobrze, że nie jestem odosobniona ;)
Hej!
u mnie z sekserm tez srednio, juz dawno nic :( i moj partner nie chce bo jest tam Borys i ja bo jakos tak się blokuję... Ale to chyba dlatego,że to pierwsza i długowyczekiwana ciąza :) Zgadzamy się jeśli chodzi o tą kwestię, no ale pieszczot mu nie szczędzę :D
Dzis srednio sie czuje, brzuch zrobił sie twardy, na szczescie no-spa zadziałała i było ok. Teraz ide odpoczywac.
pozdrawiam,
M.
Okruszku,
wiem, ze siara nie powinna cieknąć. Ale nie martw się, najlepiej spytać sie gina, bo organizm każdej kobietki jest inny :)

Moja mała sobie dziś odpuściła ale za to mam napięty brzuchol na maxa - dopiero po wsmarowaniu 5 dawki kremu jest lepiej - jednym słowm chodzę z klejącym brzucholem.

Buziaczki dla brzuchatek :)
A teraz, jak już PIT z glowy surfowanie po necie za agregatami do kuchni :) klamotami do salonu (znalazlam super producenta mebli skorzanych - robi tez dla RBW, ale w innej cenie - o połowę taniej - byłam u niego, jak odwiedziłam mamę pod Wrocławiem - bardzo solidny) :)
No to do ataku !!!
Ja dołączam do tych którym się nie chce teges szmeges...

Siara się u mnie też pojawiła, ale sama nie wyleci, jedynie jak nacisnę. Nawet nie wiedziałam, że to może tak samo wyciekać.

A mój mały nie ma lenia, cały brzuch mi skacze tak się wierci, aż się we flakach przewraca.
Ja tam na seksik i zachcianki z tym związane nie narzekam :)

Ale Askomcio jakoś zasmuciło mnie to co napisałaś o tym mleku...tak mi się w sumie wydawało że nie powinno mi tak mocno lecieć ale nie zgłosiłam tego lekarce bo wszędzie było napisane ze to zjawisko prawidłowe :/ Teraz co prawda leci mi troszku mniej niz na początku (w ok 20tc), ale leci.... :/ chyba sie poradze na nastepnej wizycie...

3oko, moja mała dzis tez ma lenia, gadam do niej od rana a ona zaledwie kilka kopnięć i po wszystkim :( Tez tak nie lubie, wolę jak mnie nawet budzi w nocy niz jak jest tak cicho.

Idę odpocząć bo dzis znowu za duzo łażenia po sklepach...

Daria, mi sie tez nie chce, jakoś tak nie mogę wiedząc ze mam w sobie dzidzie. Mąż myśli podobnie wiec nie mamy z tym problemu :)
Magda, ja czytałam o tym smarowaniu olejkiem migdałowym i chce to robić, podobno zaleca sie od 34 tygodnia.
Ja bede rodzic pierwszy raz a takie to pewnie traktują rutynowo i zawsze nacinają, no ale warto spróbować :)
Ja naprawdę bym chciała żeby mi się chciało!!!!
Mammamia popieram !!!
ja na początku ciąży też musiałam się baaardzo oszczędzać, bo łożysko było przodujące, wiec z seksem wtedy było wielkie zero. Potem gin mnie zbadał i dał zielone światło na "fikołki" - a nawet zalecił, żeby się teraz cieszyć seksem bardziej niż zwykle :) i maleństwo w środku też się cieszy, gdy mama jest szczęśliwa, krążenie lepsze i trochę ruchu jest :)

Ostatnio brzusio jest większy, ruchy wyraźniej odczuwalne i faktycznie trzeba poświęcić więcej czasu na wyłączenie głowy ;).

Ale to fakt, że zacieśnia się więź mamusi i tatusia, a gdy tatuś jeszcze przed snem wymasuje odcinek krzyżowy kęgosłupa i oliwką posmaruje brzuszek, to już wogóle odjazd :)

A co do ruchów, to moja mała też ma swoje różne dni. Wczoraj robiła mi cały dzień przemeblowanie w brzuchu i bardzo się rozpychała. Dziś spokojniej, i noc spokojna dla mnie. Ale też miewam kilka dni jeden po drugim, gdy mała rusza się jak "zdechła mucha w smole" ;)

Ze mną jest tak, że nie boje się o malucha ale jakoś spadło mi libido w porównaniu do okresu przed ciążą :( Ale to i tak nam nie przeszkadza i od czasu do czasu poprzeszkadzamy troche maluchowi i jest cudownie :)))

Dziewczyny a słyszałyście coś o wmasowywaniu w krocze olejku migdałowego aby uelastycznić krocze i pochwe - co ma później pomóc przy porodzie.
Moja znajoma to stosowała i niby dzięki temu uniknęła nacięcia i nie pękła :)
Właśnie to nie idzie tak po prostu się odblokować. Cały czas myślę o tym, że dzidzia jest w środku. Nie mogę się w ogóle skupić na seksie, nie sprawia mi to takiej przyjemności jak kiedyś :( Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy....
Daria weź się "odblokuj"! :) Nie ma nic lepszego niż seks w ciązy, potem to bedzie przez jakiś czas przerąbane dla Was obojga:) Jesli jesteś zdrowa i ciąża ok to naprawdę nie masz co się stresować! A dziecko tez uwielbia kiedy mu dostarczysz trochę endorfin:):):)
W poprzedniej ciązy "szaleliśmy" do ostatniej godziny przed wyjazdem na porodówkę, może własnie dzięki takiej "zaprawie" urodziłam w 4 godziny od pierwszego skurczu;)

3oko nie bój się i nie nakręcaj, naprawdę z Twoim bobaskiem wszystko dobrze! Moja potrafi nawet 2 dni się nie odzywac (tzn na pewno się odzywa, ale ja akurat wtedy albo się ruszam i nie czuję, albo śpię jak suseł). Wiem, że prawie każda mama wkręca sobie filmy, ale niech one nam nie przeszkodzą cieszyć się kazdym dniem z tego wyjątkowego czasu :):)
Pozdrawiam cieplutko! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry