Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria,
U nas z seksem podobnie, jakoś tak dziwnie z Maluszkiem w środku - coś jest w naszej głowie i z seksem słabo.
Na początku, to mieliśmy zakaz od lekarza, bo ciąża była zagrożona. Teraz już teoretycznie dziecku nic nie grozi, ale rzadko decydujemy się Małej przeszkadzać......
U mnie jest od samego początku słabo z seksem :(
Tak mi się nie chce, że aż coś. A małż też nie naciska, bo jemu też się nie chce. Cały czas myślimy o dzidzi, o tym że ona tam jest w środku i tak głupio "przytykać" do niej "te rzeczy". Wiem, że to może głupie, ale mamy jakąś blokadę. Jakoś nie mogę uprawiać seksu tak blisko od dzidzi
Moja malutka cały czas kopie bardzo nisko, jest ułożona pośladkowo i akurat nóżkami pasuje jej tak kopać. Wiki ma też dni, że jest bardzo ruchliwa, a czasami jest kilka dni z rzędu, że jest spokojna. Pytałam o to lekarza, powiedział, że to jest normalne. Tak jak my ma lepsze i gorsze dni. Nam też nie zawsze chce się być bardzo aktywnym i zwyczajnie łapiemy lenia :) Dzieci mają tak samo.
Ellou dziewczyny,

no ładnie się nakręcamy z tą pracą, a tu wiosenka pomalu zagląda mi w okno - mogłaby się pospieszyć trochę, bo wszystkie jakąś deprechę przesileniową złapiemy.

Jeszcze co do siary, gin mi powiedział, żeby dać mu niezwłocznie znać, jak będzie leciało obficie, gdyż jest to oznaka patologii i wymaga uwagi.

Czy jak was wasze bąbelki kopały tak bardo nisko, prawie w spojenie łonowe, to też miałyście blokadę przed sksem? Gin mnie wczoraj zapewnił, że nie ma to znaczenia. Naturalnie bez szalonych fantazji i nic się ponoć nie będzie działo. Powiem tak, że od momentu, jak mała zmieniła pozycję blokady prawie nie ma - czyli wszystko w głowie siedzi...

Pozdrówka dla brzuchatek :)

Mały dylemat... F1 Bahrajn, czy zawody ujeżdżenia na Hipodromie? ;/
Myszka, ten sklep miesci sie na ulicy bocznej od Starowiejskiej w Gdyni (nie wiem jak sie nazywa, obok niego jest mały sklepik z wózkami). Mieli kolory: biały, czarny i właśnie cielisty.
Jakby ktoś już myślał o wakacjach to są przeceny 50% kostiumów kąpielowych, no ale nie wiem czy nas to dotyczy ;)

Moja dzidzia od tygodnia bardzo słabo kopie, a myślałam ze teraz bedzie własnie odwrotnie:( szkoda ze nie mam detektora tętna płodu, nie panikowałabym tak bardzo :(
a Wiper tez mogłaby sie zameldować po tak długiej podróży :)
a to jak co niektóre z Was potraktowali pracodawcy to też nadaje się do TV!!!!!!!! To normalnie się w pale nie mieści!!!!!
Dobra, idę na spacer bo się za bardzo nakręcam od rana :)
Miłego dzionka!
no wczoraj mówili że mężczyźni nie chcą się żenić, a jak już to dość w późnym wieku, a kobiety nie chcą rodzić dzieci, a jak już to też w późnym wieku, bo:
-nie chcą dzielić się swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi (powalił mnie ten argument),
-bo boją się utraty pracy,
-chcą być karierowiczkami,
-chcą się najpierw "ustawić" z mieszkaniem, autem itp
Ogólnie masakra... I politycy gdzies tam zrobili na temat jakąś tam debatę, ale ogólnie ich poglądy to dno!

a apropo więzień-biedni więźniowie muszą się kisić w za małej celi-biedactwa. Sorry, ale szlag mnie trafia jak czegoś takiego słucham! Najpierw coś zrobią, idą do pierdla, gdzie mają warunki lepsze od bezdomnych i jeszcze mają czelność narzekać!!!!!! Nie mam dla nich litości.

A co do mlekotoku to mi niestety już waciki kosmetyczne od dawna nie starczają-za szybko przeciekało :(
W poniedziałek idę do gina, może będzie robić usg, ciekawe co teraz się pokaże ;) T
wiesz co Iza.. brak mi słów, żeby w taki sposób załatwiać sprawę z pracą- żal mi ich!
Daria, myślę, że Twój bejbik postanowił Ci trochę pouprzykrzać i wcisnął łapkę :)
Ja mam umowę do końca 2011 r. Akurat wtedy macierzyński mi się skończy, ciekawe co wtedy.... muszę się liczyć z tym, że nie przedłużą mi dalej umowy... :( ale i tak jestem w lepszej sytuacji niż Wy :(
Lipa okrutna, ale pocieszajmy się tym, że ich wszystkich MYSZY ZJEDZĄ!!!
Wiecie co, coś mnie boli pod lewymi żebrami, tak mnie coś tam ciśnie na maksa. Jeszcze jak nie miałam takiego dużego brzucha to mi tam tak drgało, jakbym tik nerwowy miała, a teraz mnie boli. Też tak macie? Myślicie, że to dzidzia mnie tam ciśnie?
ehh, poruszyłysmy temat pracy i dostałam dzisiaj własnie oficjalne fismo z pracy, że zgodnie z jakimś tam art kodeksu pracy umowę przedłużają mi do dnia porodu, i że mam ich niezwłocznie poinformować kiedy urodzę. gnoje wrrrr!!!
Aniouka nie dowiadywałam się jeszcze dokładnie ale z tego co wiem, to pracodawca informuje ZUS. Łaski nie robia!
kurcze, ze mnie to już jest inwalida pierwszej klasy. ledwie weszlismy do auchan po zakupy a mnie juz bebzon nawalał :-( niestety spacery są już nie dla mnie.
co do siary, to ja zalewam się od 14tyg. w pierwszej ciąży tez tak szybko sie pojawiła.
spadam do wyrka odchorowac zakupy.
dobrej nocy
No ja już też prawie 2 miesiące "laktuję" hehe ;) wkładam do stanika waciki do demakijażu, ładnie się trzymają na miejscu cały dzień
Wkładek laktacyjnych jeszcze nie potrzebuję, to nie ten "etap produkcji"

A co gadali o polityce prorodzinnej, bo nie widziałam?
No ja to z wkładkami laktacyjnymi już się zaprzyjaźniłam na dobre :/

Też już nie mogę doczekać się kolejnego spotkania z Anią, a to dopiero w kwietniu :(

A chciałam Wam napisać że po dzisiejszych Wiadomościach na TVP 1 krew mnie zalała :/ Mówili o polityce prorodzinnej i o więzieniach. Aż normalnie krew mi pulsuje ze złości :/

Dobrze że chociaż miałam przed chwilką pyszne jedzonko to troszkę się wyluzowałam :) Jedliśmy pieczywko czosnkowe z serem
Ojk dziewczyny,
z tą pracą, to mi ciarki przechodzą, bo też jestem na L4 a czasowo miejsce pracy mam 200km od Trójmiasta :/... wiec nasycam sie czasem w ciąży i będę macieżyńskim i zaległym urlopem... yhhh, może uda mi się zdać ważny egzamin, to wtedy kierunek jazdy się zmieni - oby...

Właśnie wróciłam od lekarza i wszystko okay :) bardzo ma ładne serduszko i wszystko :)... dawała mi dziś niezłe kopniaki w nocy i faktycznie zmieniła pozycję.

Malutka ma się dobrze, ale ja za to mam przekroczony cukier i będę musiała zrobić 75 :( bleee... 50 ciężko mi przeszła...do tego oberwałam mandat za parkowanie (nie miałam szansy się ładnie pouśmiechać i zastałam za wycieraczką jedynie liściik miłosny od władz... :/)

Do tego gin dopatrzył się drobnej infekcji układu moczowego i przepisał jakiegoś czopka. Wcześniej miałam problemy z cewką, ale teraz faktyczne za często chodziłam do wc.

Aha, dziewczyny mi ostatnio poszła siara z piersi. Na początku myślałam, że się gdzieś oplułam w nocy, ale na koszulce w 1 noc była plamka z jednej, a potem z drugiej strony.

Sciskam was brzuchatki

Magda81, babki w sklepie powiedziały mi że Happy Mum mają w Alfie w sumie od niedawna. Też byłam zdziwiona. Natknęłam się na niego przypadkiem kiedy pojechałam tam do H&M. Nie pamiętam gdzie dokładnie był umiejscowiony ale na pewno było to tuż obok 5-10-15 :)
Ja tez lubię zakupy w Alfie ;) Nie ma tam takiego tłoku i tylu odblaskowych płytek na posadzce jak np w galerii Bałt. od których dostaję dosłownie migreny :/ No i jest kino;)
3oko,
do tej kołyski, wg mnie nie trzeba już żadnej pościeli wkładać, no chyba że prześcieradełko. Podusi i tak nie będziemy przecież stosowały na początku, a ta kołyska, to jest tylko na początek tak do 4-5 miesiąca.
W mama i ja na 1 piętrze i w akpolu są te kołyski, możesz sobie pojechać zobaczyć.
Ja też ją oglądałam, ale nie jestem pewna, czy będziemy kupować, czy zostaniemy od razu już przy tradycyjnym łóżeczk. Mamy już wybrane z firmy klupś z szufladą.
A powiedz mi gdzie była ta wyprzedaż w triumphie?
Jakie były kolory ? Ja chętnie bym sobie jeszcze jeden kupiła w rozsądnej cenie, ale szukam koloru cielistego lub czarnego bo podobno są.
Ja powoli rozglądam się za spodniami takimi już bardziej letnimi (marzę o wiośnie i wierzę, że szybciutko zrobi się ciepło :-) i chyba najbardzije bym chciała takie ciążowe biodrówki na lato, żeby móc w nich na spokojnie zaraz po porodzie trochę pośmigać. I jakieś ze dwie kiecuszki letnie na ramiączkach albo z krótkim rękawem odcinane pod biustem mi się marzą ale jeszcze nie ma takich rzeczy w sklepach...

och niech ta wiosna już przychodzi bo ta ponura pogoda działa widzę nico dołująco :-)

Mammamia gdzie w Alfie jest taki sklep? Byłam tam niedawno i nie widziałam :( Alfa to jedyne centrum w którym lubie robić zakupy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry