Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, Okruszku - w normie, ale nie przeginaj ze słodyczami.
Ale Ty jesteś szczupła !!! Jak Wy to robicie Dziewczyny ???
Czy tylko ja jestem takim pasibrzuchem ???
Też mam 96 cm w pasie, a miałam 72 cm.

Ja mam po 50 glukozy po 1 godz. 150, więc trochę powyżej normy. Czeka mnie w piątek znów badanie z 75 glukozy. Jestem zatem w tym tygodniu na diecie bez słodyczy :-(
Cierpię okrutnie bo bardzo je lubię.....
chudzielce :)

ja mam już chyba 10 kilosów na plusie...duuuuuużo więcej w porównaniu z poprzednią ciązą :/

poprzednio do 30 tyg. miałam niespełna 5 kg na plusie a teraz...masakra

w sumie nie wiem w co mi poszło...bo ciuchy ok...tylko staniki ciasne i ten brzuchol ogromniasty
Wiper,
tak samo mam, brzuch ogromny i biust też.
Znowu kupiłam nowy stanik, tym razem w triumfie - jest super, choć kosztował sporo... ale było warto.
Ten stanik to jest tak wielki, że jedna miseczka mogłaby posłużyć jako czapka hi, hi, hi..........

Ja nie wiem dlaczego mam taki brzuch wielki.
U mnie w rodzinie nie ma nikogo grubego przecież .... hm....
Cóż, zobaczymy jak to będzie dalej.....
o Myszka dopiero teraz zauwazyłam, że liczymy ciążę od tego samego dnia :) OM 16.IX ?;)

Ale z USG termin cały czas wychodził mi na 22.06 a ostatnio na 18. Pewnie mała i tak się zasiedzi jak pierwsza córka ;) Oby tylko do lipca zdążyła! :D
No widzisz, nawet nie zauważyłam,
nasze Maluchy poczęły się może w tym samym czasie ? ....
A z tym zasiedzeniem, to ja mam plan "grzecznie siedzieć" tj. oszczędzać się do końca maja i jak wszystko będzie z Małą o.k. to znaczy jej waga itd., wtedy zacznę myć okna, prać firanki i myć podłogi.
Nie chciałabym przekroczyć połowy czerwca w dwupaku, no ale i tak natura za nas zdecyduje zdecyduje......
Mam termin wg USG na 20 czerwca.
Myszko, zapewniam Cię że do chudzielców nie należę :) Przy wzroście 172cm ważę obecnie 66kg :) a przed ciążą 64 więc cieszę się że teraz nie przytyłam jak na razie za dużo...oby tak zostało, bo bardzo się bałam że właśnie mocno przytyję...
A z tymi słodyczami to ciężko będzie nie przeginać, bo mam taką chcicę na słodycze że szok :). Zarówno na słodycze jak i napoje słodkie-najlepiej gazowane.
Ja też niby na 20czerwca z OM ale pewnie urodzę koniec czerwca-początek lipca.
Taka szczupła to raczej nie jestem, bardziej tak "akurat" przy wzroście 159cm, przed ciążą 51,5kg. Poszło i też tylko w brzuszek i w cycochy, ku uciesze małżona :), on lubi bardzo kobiece kształty - więc fajnie będzie, jak biust mi zostanie po porodzie.

A z tą wagą, to właśnie się sobie dziwię, bo z wc nie mam szczególnych problemów: rano standardowo jadam mleko z chocapicami i dosypuję do tego otrębów, potem w ciągu dnia, jakieś orzeszki itp., ale owoce też traktuję po macoszemu i muszą mi stać przed nosem, obiadek i kolacja, to często zupy (ale takie zawiesiste) i dużo warzywek (z mrożonek, ale zawsze coś ;))

Hej!!!
Chyba Was ocieszyc musze jesli o wage chodzi;> Ja juz waze 91 kg :) Przed ciaza wazylam 80- mam 176cm wzrotu, gruba nie bylam choc mialam faldki tu i uwdzie;)Z reszta wieszaki teraz nie są w modzie :) Mierzylam sie w obwodzie to w pn bylo 107cm :D
Potem sie odezwe bo lece na SR :)
Kurcze, ja już przytyłam 10 kg!

Z tą moją wagą to w ogóle jestem nieszczęśliwa.
Kiedyś ważyłam 47-49 kg (miałam niedowagę), kazali mi przytyć, ale za chiny ludowe nie mogłam. Wtedy mojego męża poznałam (7 lat temu). Przytyłam dopiero po odstawieniu tab. antykoncepcyjnych. Brałam je 2 lata, przez 5 lat przytyłam do 59 kg (tyle ważyłam na pierwszej wizycie gin). A teraz mam już 69 kg! Więc śmiejemy się z mężem, że w czasie naszego związku przytyłam łącznie 20 kg! Ale nie jestem jakaś tam gruba, wyglądam przeciętnie.
Teraz większość kg mam chyba w brzuchu.
Ale najlepiej czułam się z tą niedowagą!
A brzuch mi urósł od 74 cm do 105 cm (od początku lutego jest 105 cm)
Daria, ja też już +10kg. Ważyłam dokładnie tyle co Ty, tylko że ja 163cm wzrostu, nie wiem jak Ty..
Na szczęście póki co idzie mi w brzuch, staniki noszę stare. Niby mi cycki nie urosły dużo, a zrobiły mi się pod sutami rozstępy.. dziwne to
Ja mam 165. Także niewiele więcej. Rozstępów na szczęście na razie nigdzie nie mam. Oby tak dalej! Koleżance wyszły rozstępy 2 tygodnie przed porodem, a to pech!
image
Hej dziewczyny. Wkleiłam zdjątko maluszka bo tak ładnie oczko puścił:) Niespotykane co?
image

A tutaj hmm... nie chciał buzki pokazać więc lekarka zrobiła mu zdjęcie czegoś innego:) No niech mi ktoś powie że to nie chłopak:D No i jak na poprzednim zdjęciu- PUŚCIŁ DO MNIE OCZKO:)

Maluch waży już 1600, i póki co wszystko jest idealnie. Tylko jeszcze się nie obrócił no ale chyba ma jeszcze czas. Ja znowu 3.5 kg przytyłam, razem już 13.5... Ech.

Nataluś ale masz dorodnego synka. Śliczny jest :)
Ja mam do przodu jakieś 5kg :)
Nataluś,
Rewelacyjne zdjęcia ! No pokazał co ma między nóżkami - ale piękny chłopak !
Mimii, ale Ty masz praktycznie o prawie miesiąc starszą ciąże odemnie.
Aniuka i Daria też z początku czerwca.
Z tego wynika, że nasza grubość na podobnych etapach ciąży będzie podobna....

Mimii, jak Ci idzie w szkole rodzenia ? Nadal ją polecasz ?
Ja muszę się na dniach ostatecznie wybrać i się gdzieś zapisać.
myszka...a jaki rozmiar w Triumphie kupowałaś??

ja tam nie zachodzę bo mojego 70 G tam nie mają a teraz to powinnam kupić 70 GG albo nawet H bo w G cycki mam strasznie uciśnięte i buły mi się robią

Maluszek słodki :)
zdjęcie bomba!! a na drugim zdjęciu nic nie widzę :) jakoś mam kiepską wyobraźnię hahah
Ja upiekłam mężowi milky waya :)

aksiomcio1 u mnie tez oklepane obiady, ale małż niewymagający to co ja będę się przemęczać :)

o, ale Wam dobrze, że macie spadki wagi, ja ostatnio wykopałam swoją wagę, żeby męża zważyć, przy okazji sama weszłam i już więcej tego błędu nie popełnię :) Wystarczy mi ważenie u gina :)

wiper ja tak samo w tej ciąży jakoś bardziej przybieram na wadze.

Ja mam zamiar biegać po schodach od 38 tygodnia :) tzn. miałam taki zamiar, bo coś zaczynam mieć wątpliwości przez te bóle kręgosłupa które mnie dopadły.
Hej :-) Super fotki!!!

Ja póki co mam do przodu jakieś 7 kg, ale głównie w cyckach ( o 4 rozmiary mi urosły) i w brzuszku ( ok 30 cm mi się obwód zwiększył), bo na szczęście w biodrach w sumie nie wiele się zmieniło i mam nadzieje, ze tak już będzie do porodu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry