Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria, też szłam na glukozę ponad tydzień temu i byłam jeszcze troszkę chora i specjalnie pytałam lekarza (internisty) , czy będzie miało to wpływ na wynik - powiedział, że nie.
A z tym spaniem, to ja też sobie myślałam o zakupie rogala / kojca do spania, ale praktykuję inny - dużo tańszy manewr. Kupiłam 3 nowe jaśki za parę złotych, takie dość twarde, grubsze i zbite.
Zwykłą poduszkę mam standardowo pod głową, a po dwóch stronach na wysokości brzucha i pleców, mam te dwa jaśki położone. Na razie tego jaśka między nogi nie używam. Ale odkąd mam te dwie poduszki, to znikł problem bólu brzucha, który do tej pory ciągnął w dół, a że jaśki są po dwóch stronach, to jak się przekręcam na drugi bok, nie muszę ich przekładać. Lepiej zdecydowanie mi się śpi, choć też mam ze snem trochę problem.
Demi, na kiedy masz termin? Dołącz do nas!
* powtarzają oczywiście :)
Nie dziwie się że mama była rozżalona. Ja też mam taką wizje bo będę musiała szybko wrócić do pracy i z Filipem zostanie babcia. A jak to z babciami bywa ... powrażają słowo baba, babcia i dziecko powtarza. Ale lepsza w sumie opieka babci niż obcej niani.
A propos mówienia, moja mama była strasznie rozżalona, że moim pierwszym słowem była "baba". Mama pracowała i zostawałam z babcią, ale ciekawe czy to były po prostu nieartykułowane dźwięki, które akurat ułożyły się w "babę" czy faktycznie to miało znaczyć "babcia"?
Chyba bede musiała iść do lekarza, bo się fatalnię czuję. Zaczęło się od gardła i kaszlu, a teraz doszedł straszliwy katar i bół głowy, gorączki chyba nie mam, nie wiem, nie mam termometru, ale czuję się strasznie. Myślicie że z takim samopoczuciem mogę iść na glukozę? To coś zmieni że się tak źle czuję? W tym tygodniu bede musiała ją zrobić
Nie wiem o której usnęłam, zapewne jeszcze dłuuuuuugo po wyłączeniu kompa. Jeszcze Patrycja coś w nocy wymyślała, gdzieś o 3 zażyczyła sobie kakao. Najgorsze jest, że rano muszę wstać, bo Patrycja od rana zaczyna nawijać. Mówię Wam pierwsze słowa dziecka to coś pięknego, człowiek sie cieszy jak głupi, ale jak już się takie w mowie rozkręci, to tęskni sie za tym jak nie mowiło.
Ja tez stosuje ten manewr, ale ze co chwila przewracam sie z boku na bok to sie budze by przelozyc wspomagacze:) Nad tą poduszką sie tez zastanawialam, ale ze mam rogala do karmienia od kolezanki wiec stwierdzilam,ze zbedny to wydatek.
Ja mam 2 jaśki do spania, jednego sobie wkładam między nogi a drugiego pod rękę i tak mi jest wygodnie, tylko jak się przekręcam to muszę z tymi jaśkami się pomęczyć
cześć dziewczyny. ja natomiast dzisiaj ledwie dycham. dosłownie. nie wiem czy młoda siedzi na przeponie mocniej ni9ż zwykle, ale ciężko mi złapać oddech. co chwila wiszę w oknie ale pomaga tylko na chwilę. okropieństwo.

Inka.ja może na początek zwiń sobie koc w rulon. może uda Ci się kase zaoszczędzić ;-)
ja śpię bez wspomagaczy. tzn. usiłuje psać

gdzie ta wiosna, przepraszam? chmury, deszcz i wiatr, bombowo
ehh ja też ciężko śpię ale dlatego że mi niewygodnie:( no i jakoś dziwnie wyspana jestem. Najgorsze jest, że jak się położę na boku to mi brzuch ciągnie i boli:( chyba kupie sobie tą poduszkę do spania a potem przyda się do karmienia:) tylko nie wiem czy taka poduszka praktyczna czy to jakiś wymysł marketingowy;/
i ja coś spać dziś nie mogłam ;(( Zasnęłam ok 2, wstałam o 4, włączyłam tv i jakoś przykimałam no i już na nogach
Do tego jakoś brzydko i pochmurno :(
Hej!!!
Jolla mam nadzieję,że wkońcu usnęłaś...ja natomiast przejełam pałeczkę i 5 ano juz wyspana.Dobrze,ze to 5 a nie 2 jak zawsze;>Wlacze sobie jakis filmik i moze jeszze mnie zmuli;>
Pozdrawiam bezsennie:)

P.S.
Kawały zaj...e:)
Znowu nie mogę spać. Młody mi dokucza, wierci się i nie chce uspokoić pomimo, że odpuszczam sobie słodycze.

A ja w te święta nic nie robie, jedziemy sobie do moich rodziców i będziemy się lenić. Tam na miejscu jedynie z córeczką pomalujemy jajka i pójdziemy święcić pokarmy
Dziękuję Dziewczyny za rady dot świąt, już mniej więcej wiem co i jak:) Dobranoc:*
Daria, jestem cały czas zdecydowana na Redłowo:)
Przychodzi kierownik zoo do weterynarza i mówi:
- Panie doktorze, mam w zoo hipopotamicę, która ani rusz nie chce się parzyć z samcem
- W ogóle?
- W ogóle!
- A czy ona przypadkiem nie jest z Ełku?
- Nie, a czemu?
- A bo moja żona jest z Ełku.

To na tyle, wiecej nie pamiętam
A tak jakoś...

Co ma wspólnego roznosiciel pizzy i ginekolog?
- Obaj mogą wąchać, ale nie próbować
:D o jesu Daria skąd Ty to wszystko bierzesz? :D
Ten z wątrobą jest niezły a te mokre noski... ;D
Podekscytowany ginekolog wyciąga z gabinetu obok kolegę chirurga:
- Słuchaj! Słuchaj! Mam u siebie pacjentkę, która ma łechtaczkę jak grapefruit! Choć, to Ci pokażę!
- Ale nie mam czasu, pacjenci czekają, operacje mam zaraz.
- Ale chodź, to tylko chwila.
Idą do gabinetu i patrzą na pacjentkę.
Chirurg mówi:
- No wiesz, specjalista nie jestem, ale wg mnie ta łechtaczka wygląda normalnie.
- No ale weź spróbuj...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry