Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo jak czytasz bajeczki to ona sobie grzecznie słucha i zasypia :)
A przy muzyce robi "tany tany" ;)
Boże, niedługo całe moje życie usłane będzie tekstami w stylu tany tany, piciu, ziuchnać, amku, aa, ee, nyny, o matko! Bede sobie musiała wyporzyczyć trochę książek żeby nie zapomnieć języka, hehe ;)
Lestku a jak Ty się tam dodzwoniłaś?? W kółko zajęte i zajęte :/
haha.. Daria, nie można się aż tak pieścić z dzieckiem :) ono też musi się nauczyc polskiego języka :)
hehehe - dziewczyny, moje wczoraj łyknęło nawet kawałek sztuki :)
mówię do mężusia-"nasza Ania łyknie troszkę kultury", po czym zaczyna się spektakl od słów:"kur*, ja pier*, itp itd" większość spektaklu z przekleństwami, a mężuś na koniec:"to faktycznie będzie kulturalna z niej kobitka" :)
Okruszek dobre:)
Ja mialam podobnie na "Zawiszy Czarnym", nie dość że aktorzy strasznie wrzeszczeli, strzelali, straszyli widzów to na końcu jeden z aktorów się rozebrał do golasa :D
Odnosnie SR- to mi wciaz mowiono ze najlepiej jest najpozniej bo wtedy sie wszystko pamieta i na biezoco sie jest przed porodem... ale pewnie co szkola to inaczej przyjmują.
hahha, okruszku, to faktycznie liznęła Ania kultury jak nic ;)
Witam. Wczoraj byłam u położnej. Od początku ciąży mam na plusie 7,4 kg. Także chyba nie jest źle. Dostałam skierowanie na badania, min. glukozę i to 75. Do szkoły rodzenia nie będę chodziła, bo u mnie nie ma, najbliżej bym musiała dojeżdżać prawie 40km, a jak dla mnie to za daleko, nie chce mi się. Jeśli chodzi o tarczycę to mam jakieś guzki już od ładnych kilku lat, ale hormony w normie i nic nie muszę brać.
Lestku, a Ciebie już zapisano na zajęcia? a jak tak to na kiedy? Bo mi pani kazała zadzwonić w maju :/ najwyzej...
Poważnie zaczęłam zastanawiać się nad porodem w Gdyni. Jak w 2007 rodziłam, to szpital redłowski miał złe opinie, ale teraz widzę, że to się zmieniło i chyba nie ma sensu jechać aż do Pucka. Robert wcześniej mówił, że mnie do Redłowa nie zawiezie, ale jak mu pokazywałam wczoraj opinie to też zaczął zmieniać zdanie.
jolla poważnie się zastanawiasz nad Redłowem? Kurcze, ja mam rzut beretem do tego szpitala, nawet go widze z okna i byłoby nam łatwiej "komunikacyjnie" tylko te wspomnienia cholerne zostają...

Trafiłam tam z pierwszym poronieniem, które jeszce wtedy nim nie było...
Nie mogę się pozbyc luczucia lęku kiedy sobie przypominam ten szpital, chyba musiałabym usłyszeć naprawdę dużo dobrego o nim, żeby się coś we mnie zmieniło:/

I pewnie znów pojadę do Pucka...
Może masz po prostu złe przeżycia z powodu tego poronienia i emocjonalnie do tego podchodzisz, emocje zawsze zmieniają nam obraz sytuacji. Moja koleżanka też rodziła w Redłowie, była zrozpaczona, ale też przez to że miała poważne komplikacje przy porodzie, potem depresję i przez to wszystko świat widziała w czarnych barwach, w tym również szpital. Drugie rodziła w Kartuzach i wspomina dobrze, ale przez to że rodziła drugie dziecko, poszło gładko a wszystko trwało jakieś 3 godziny. Także wszystko zależy od tego co się dzieje "w nas", tak myślę...

Ja coraz bardziej przekonuję się do Redłowa.

Plus też taki, że wszystkie sprawy urzędowe będziemy mialy tu na miejscu, a tak po każdy akt urodzenia bedzie trzeba fatygować się do Wejherowa albo do Pucka, a co chwilę przecież taki akt jest potrzebny.

Pucka trochę się obawiam, bo jest daleko, gdyby coś nie daj boże się stało z dzidziusiem zawiozą go i tak do Wejherowa. Poza tym, nie przyjmują tam kobiet z cukrzycą ciążową i z innymi dolegliwościami.
wczoraj byłam u koleżanki która rodziła w Wejherowie niespełna 3 miesiace temu, opowiadała ze jak już trafiła na fotel do rodzenia to wszyscy byli b. mili etc., jednak wczesniej wszystko było dla niej koszmarem. Na początku nie chcieli jej przyjąć - miala regularne skórcze co 5 min, jednak baba w rejestracji stwierdziła ze "na jej twarzy nie widać ze ma skórcze" i ma jechac do domu!!! po kłótniach przyjęli ją na patologie, po godzinie odeszły jej wody, jak zawołała położną to ta święta krowa powiedziała "a co mnie to obchodzi" i sobie poszła. Dopiero jak zmienił się dyżur na obchodzie ordynator zobaczył że widać czarne włoski jej córeczki i na porodówke!
Widać w każdym szpitalu jest ok jak dobrze sie trafi :(
Wszytsko co piszesz Daria to prawda. Ale... No i wtedy górę biora jednak emocje i wspomnienia, bo poród też jest silnie oparty na odczuciach. Nie wiem co zrobię, wciąż nad tym myślę. Z aktami urodzenia nie ma aż takiego problemu bo dostaje się go w kilku egzemplarzach.
A ta Twoja koleżanka kiedy rodziła w Kartuzach? Dawno? Ja stamtąd w ogole pochodzę i w szpitalu w Kartuzach wiele razy leżałam, tez z drugim poronieniem, ale dobrze kojarzę ten szpital. Mimo to nie chciałabym tam rodzić hihi :)

A Ty masz cukrzycę ciążową?? Bo fakt, tam nie przyjmują "z komplikacjami", ale jeśli się nic nie dzieje do ostatniej chwili ciązy to zawsze ma się nadzieję na normalny poród. W końcu poród to fizjologia,natura, nie medycyna.
Gdybym mogła rodziłabym w domu. :) Znam kobitę, ekolożkę, wegankę itd rodziła tak 4 dzieci a ich łożyska suszyła nad starym piecem w kuchni.
Na szczęście nie mam pieca... ;)
Witam, nie jestem tu zalogowana na waszym forum, ale sobie czytam czasami wasze posty :))) i zauwazylam że Twój mąż kupił uzywany wózek mutsy, ja tez chce właśnie taki kupić, ale nie wiem gdzie w trójmieście można, czy sa jakies komisy z firmowymi wózkami????
Jeśli możesz zapytac to będe wdzieczna za informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Też słyszałam o porodzie w domu. Moja daleka znajoma w zeszłym roku w czerwcu rodziła w mieszkaniu... Cała rodzina i znajomi dowiedzieli się dopiero po porodzie, że odbył się w domu. I wiekszość była baardzo zaskoczona i zszokowana.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie tego ....
W niektórych kulturach zjada się łożysko, przecież to jest istna kopalnia witamin i minerałów, poza tym podobno zapobiega depresji poporodowej, hehe. W smaku podobna do wątroby podobno, a wątróbkę lubię :) Ale łożyska bym nie zjadła, nie ma mowy!

Koleżanka rodziła tam we wrześniu 2009. Mówi, że było o niebo lepiej niż w Redłowie.
Okruszku lestek dala Ci wyczerpjącą odpowiedz. Dodam tylko, że na klinicznej w pn jest cz. teoretyczna a w śr ćw- poział na 3 grupy-wtedy jest kąpanie badz c fizyczne i oddechowe. Duzo kobiet chodzi z ezami/artnerami ale jest gro ktore przychodzą same :) Takze to nie reguła. tak jak wspomniałam jest dużo próbek, położna odpowiada na wszystkie pytania. Bylysmy tkze na porodówce- zwiedzanie niczym muzeum :) tyle tylko,że to nowoczesna sztuka :) wyremontowana, piekna, czysta, schludna i estetyczna-ale w porodzie to raczej nie bedziesz na to zwracac uwage. Jesli chcsz rodzic na klinicznej to chyba warto sie tam zapisac, niew iem ttakie bylo i jest moje zdanie-dlatego tez sama tam chodzę :)
Nie zgodze sie jednak z wpowiedzia bodajże Kamykaze czym poniej tym lepiej na SR. Ja uwazam, tak jak i wczesniej napisałam że nie wyobrazam sobie w 9 miesiacu dojezdzac na wyklady trwajace ok 2h ;> i telepac sie z wielkim brzuchem. Poza tym jak pzyjdzie dzidzius to wszystko sobie przypomnisz :) Was wybór dziewczyny, ale pamiętajcie że czym dalej w las tym cieżej :) Ja juz zaczelam 32 tc. i naprawe ciezko mi juz, jestem troszke przed wami ale same zobaczycie ze czym wyzsza ciaza tym trudniej bedzie sie zmobilizowac by uczeszczac na te spotkania. A skoro juz zaplacicie to szkoda opuszczac zajecia;>

Piekna wiosna u mnie, dzis prałam ubranka dl amojego chlopaczka:) Tzn ich 1/3 całości ;> niby to malutkie szmatki ale nie starcza suszarki ;) A jak pomyslę o prasowaniu tego malenstwa to normalnie szok :)Ale dam radę:)

hallo, hallo co tu tak cichooo??
Ja dzis robilam pranko dzieciece :) tzn 1/3 calosci. wlasnie schnie a potem prasowanko :)A ile tego jest...suszarki braklo hehe :)

Jak wyschnie, sie poprasuje to kolejna partia:)

Milego dzionka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry