Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja sie zastanawiam czy mój brzucho nie za wolno/mało rośnie??? Bo z 74cm urósł na 92 i na razie stoi, a z tego co widziałam Wasze są większe....
Dziewczyny a dopadaja was juz leki porodowe? oczywiscie chodzi mi o mamuski ktore bede pierwszy raz to przechodzic...
a co do snów to tez dzisiaj miałam "ciekawy" hhehe. uciekłam z jakąś laska przed mordercami, którzy zabijali wszystkich napotkanych ludzi. oczywiscie krew lała sie strumieniami hehe. masakra z tymi ciążowymi snami ;-)
Mimii jesteśmy na podobnym etapie ciazy i powiem Ci, że mi kilka razy w ostatnim czasie zdarzyła się podobna sytuacja. udało mi się powstrzymac ale do gardła podeszło, bleee. tez uważam, że jest to wina ucisku na żołądek.
w pierwszej ciąży nie miałam takich doswiadczeń, bo brzuch miałam dużo niżej. teraz często mam problemy z oddychaniem i wietrze się w oknie, bo mam wrażenie, że się uduszę :-/
co do zakupów, to mam już prawie wszystko. po wypłacie kupimy wyrko, proszek i płyn do płukania, no i ja dla siebie krem do brodawek i jakies wkłady poporodowe i wsio juz będzie :-)

muszę się ogarnąć i wziąć za smażenie mielonych. jakmi się nie chce...

miłego dnia
Mimii, to chyba wynik ucisku brzucha na oragny wewnętrzne. Jak się sporo napiję to też mi się wszystko cofa, a i zdarza się ,ze muszę zwymiotować , bo mi się nie mieści. Stad też bierze się zgaga w tym okresie ciąży, treść żołądkowa zalega aż po przełyk i drażni przewód.

A ja dzisiaj miałam noc koszmarów sennych, sniła mi się moja własna wersja egzorcysty ze mną i córką w roli głównej.
hej!!!Aniuko no to musicie wszyscy chodzic na kompromisy, a to nie bedzie pewnie łatwe skoro nie przepadają Twoi najbliszsi za sobą. Ale badzmy obrej mysli :)
Jesli chodzi o zakup obuwia to pamietajcieze stopy w ciaz raczej nie rosną a ich obrzek sprawia, że wydaja sie wieksze:) Po ciazy woda zejdzie z organizmu i bedzi esi :) Ja tez bylam wczoraj okiem rzucic na wiosenno-letnie buciki i coz hmmm srednio mi cos podpasowalo :)
Dzis w nocy- nie iwem to bylo okropne......
Jako,że jestem przed Wami z ciaza dzis przytrafiło mi sie w nocy cos dziwnego :>
W nocy tak z 5 razy wydawalo mi się ze "chlusnęłam" wymiocinami ;> sorki za nazewnictwo ale inaczej sie nie da tego ujać. Nie wiem czy to wynk przekrecania się Małego głóką do dołu??? Doświadczone mamy napiszcie czy w 1 ciazy tez tak mialyscie!!!! Wydaje mi sie ze przy tym przekrecaniu dostawałam kopy w żołądek i sta te odczucia ;>

Milego dnia :)
Jak ja bym chciała mieć fajnych sąsiadów. Takich co by można było od nich cukier pożyczać i w ogóle. 3 lata teraz w marcu mijają jak tu mieszkamy. Wszyscy sąsiedzi się znają jak łyse konie, samochody sobie pożyczają, dziećmi swoimi się nawzajem opiekują, a my czujemy się tutaj jak zupełnie obcy wśród swoich. Ja nie mam talentu do szybkiego zawierania znajomości, a oni też jakoś tak sie nie garną do rozmowy. Może jak bedzie dzidzia i bede z wózeczkiem pomykać wśród innych mam to wtedy jakaś konwersacja się nawiąże. Zawsze nawiązywałam znajomości "na psa". W poprzednim bloku wszyscy znali Tajrę od szczeniaka to nikt sie nie bał. Ale że teraz wszyscy mojego psa się boją, nie dają się nawet swojemu psu z moim się powąchać to z rozmowy też nici :(

Kurcze, ale jestem niewyspana, o 2 sie obudziałam i potem do 5 nie zmrużyłam oka! Taka zgaga mnie przy tym męczyła, że normalnie nie moge :( Jestem zmeczona jakbym tone wegla w nocy przeżuciła :(
A my planujemy się przeprowadzić do bloku, w którym mieszkają moi rodzice, właściwie tuż nad ich mieszkanie. Przyznam ,że mam stracha co z tego wyniknie. Z jednej strony napewno duża pomoc przy dzieciach ,a z drugiej moja mama i jej skłonność do wtykania nosa w nie swoje sprawy.. Na dodatek mój mąż nie przepada za teściówką.
Magda może oni tez starają sie o dziecko i mają swoje "sposoby" ;)

Ja mam super sąsiadów, naprawdę, a najcudowniejsze jest to że zabieram ich ze sobą na nowe mieszkanko :) tzn do nowego bloku, bo oni tez tam sie przeprowadzają :D
Ja dziś spałam nieco lepiej bo zastosowałam zwinięty polarowy kocyk jako podpórkę pod brzuszek i między nogi. Powiem Wam, że to na pewno kwestia indywidualna ale ale ten koc jest dla mnie wystarczający boję się, ze ten kojec byłby za gruby, zwłaszcza pod brzuszek.

Pozdrawiam Was :-)
hehe widze, że nie tylko ja spać nie mogę !

Myśmy w kwietniu zeszłego roku przeprowadzili się z małej kawalerki w falowcu na nowe osiedle. W falowcu narzekaliśmy na imprezy pod naszymi drzwiami i samych wiekowych sąsiadów (w tym teściów hihi)
A tu na początku hałasy związane z wykańczaniem mieszkanka a teraz pod nami niedawno zamieszkała jakaś jurna para. I co wieczór słuchamy odgłosów jakie wydaje ta pani :)) A głos ma donośny...
no właśnie, niestety obecnych właścicieli mieszkania nie ma co pytać o sąsiadów, bo powiedzą, że nie ma z nimi żadnych problemów i w ogóle, a sama przecież też nie będziesz przez całą dobę sterczała na klatce, czy aby wszystko rzeczywiście będzie w porządku. Eh, tak źle i tak niedobrze :(
Daria też mam wizytę na 12-ego :)
Dziś byłam, ale usg mi nie robił. Dał mi torbę z jakimiś duperelami. Gazeta Dziecko, maszynka do golenia (męska) a reszta to jakieś ulotki. W poprzedniej ciąży to dostałam chociaż próbki kremów, kaszek i mleka, a teraz taka lipa.
No i oczywiście, żelazo mi spada, ale to standard więc się nie przejmuję. I jeszcze 2 kg do przodu w ciągu 3 tygodni...

Ja wczoraj kupiłam leżaczek-bujaczek na alegro i wózek (z wózkiem niestety trochę dałam ciała, ale trudno). Właściwie to chyba mam już wszystko.

Co do butów, to mi w poprzedniej ciąży urosła stopa. Właściwie to dobrze, bo wcześniej miałam 35,5 i ciężko było mi dobrać buty, a teraz mam 36 :)

My na razie zakup mieszkania mamy tylko w planach, ale jak tak piszecie o tych sąsiadach to się aż boję.
Ja ubranka już mam wszystkie. Mam też wanienkę, łóżeczko dostaniemy, wózek mama kupi. Chodzę normalnie, a jak pachwiny trochę bolą to leżę :). Jak więcej chodzę i szybciej to kłuje mnie w bokach tak w okolicy jajników, to znak, że trzeba zwolnić.
Ja mam czesto ciążowo-porodowo-dzidziusiowe sny. Śniło mi się też ostatnio, że urodziłam na stojąco na parkingu przed szpitalem. Poszło tak szybko, że nawet nie zauważyłam kiedy. I za chwilę już dzidzia była koło mnie, ale już taka duża - 3 letnia. Nie przyuważyłam tylko czy chłopiec czy dziewczynka.

Chyba mi się dzidzia inaczej ułożyła, bo nie chodzę już tak często do toalety. Był taki czas że chodziłam 3-4 razy w nocy, a teraz mogę przespać całą noc bez wstawania :))))

Kurczę, wszędzie jest ryzyko z tymi sąsiadami. Nawet jak się człowiek wyprowadzi w ucieczce przed uciążliwym sąsiedztwem to może trafić jeszcze gorzej!
Teściowa mieszka w domku, myślałam że domek to sprawa idealna, bo nie ma sąsiadów. A tu u nich za płotem jest stolarz, który całymi dniami hałasuje i wysypuje wióry do teściowej na ogródek.
Ludzie, którzy pokupowali mieszkania w nowych blokach też mają przekichane, bo na początku w całym bloku remonty, a potem parapetówki ;)
A jak kupowaliśmy to mieszkanie, to nas kobieta oszukała, bo pytaliśmy kto mieszka za ścianą - powiedziała, że kobieta po 40-tce, ale o tych szalonych dzieciach nic nie wspomniała! Widocznie miała z nimi już wcześniej kłopoty.
aksamcio, ja mam zawsze koszmary, jak się obudzę, a później dosypiam :)
Z normalnym chodzeniem to już dawno się pożegnałam. Teraz człapię jak kaczka, powoooli. Jak tylko przyspieszę kroku, to mnie zaraz podbrzusze boli i pachwiny.
Mammamia, gdyby nie moja koleżanka to bym do tej pory nic nie miała. Wczoraj dostałam całą siatę ciuchów, więc moje dziecko na golasa nie będzie jeździło w wózeczku :)
Inka, to super sen miałaś. Ja mam nadzieję, że mój pierwszy .. i każdy kolejny sen o porodzie będzie taki jak Twój :)

dziś spędziłam 3 godziny (chyba najdłuższe w moim życiu) w poszukiwaniu butów na wiosnę.. i nic :(( dupa blada
3oko dziękuję za info. Ja jak mam sny o porodzie czy ciąży to fajne. Ostatnio śniła mi się nasza malutka i była już taka większa. Miło tak. Ja mam wizytę 8 kwietnia, ale pewnie nie będę miała USG :( Bo jak do tej pory to miałam na każdej wizycie. Założyłam Wikii album i ma w nim już zdjęcia z USG chronologicznie poukładane.
Mi się śni, że czegoś szukam i nie mogę znaleźć...brrr takie ciągłe uczucie szukania, jeżdżenia po mieście i szukania czegoś - czego sama nie wiem.

Ostatnio wypróbowałam kojec od bratowej mojego mężola, ale chyba wolę grubszą twardszą i większą poduszkę między nogami. Ten kojec jakiś taki długi i na śpiocha nie mogę sobie poradzić przy przewrcaniu z boku na bok.

Buziaki dla brzuchatek :)
dokładnie taką nawet kolor ten sam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry