Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!!!
Powiedzcie gdzie to słonce ktore wczoraj tak zapowiadali ';> Chyba tylko na planszy u pogodynek;>
Ja co do lekarzy i nfz nie bede sie wypowiadac, bo szkoda nafty i moich nerwów :D
Dzis sen nawet ok, tylko siku czesto ale jak tak to a moge wstawac na chwilke :)
Pranko si epierze, zaraz prasowanko Juniorka ubranków ;) i jade gdzies:)
Pozdrowionka:)
ja do gina chodzę podwójnie tzn i z nfz i prywatnie. ten z nfz daje skierowania na niektóre badania- oczywiście na te tanie jak morfologia czy mocz a reszta płatna;/ ale dobre i to:)
a co do snu to ja dziś znów miałam stróżowanie;/ śmieje się że pilnuje żeby mi męża nie ukradli:P dzisiaj będzie zamówiona poduszka, może lepiej będzie się spało:) oby!
Ja chodze prywatnie do lekarza (medicover) - ale mam wykupione ubezpieczenie przez zakład pracy i dlatego tam chodze:)
Doktorek na każdej wizycie wymyśla jakie badania mam zrobić na następny raz. Za większość nie musze płacić. A jak mam jakies nie objete ubezoieczeniem to każe mi szukać gdzie indziej (gdzie taniej). I tak np te 3 usg i badania kriwi tarczycowe robie w invikcie bo jest o niebo taniej i maja super sprzet.

A mi znowu zapowiada się bezsenna noc :( Melisa wypita i nic. Chyba wyjde na balkon troche się przewietrzyć :) Tylko boje się, że mnie zdmuchnie z tego mojego 4 piętra bo jakoś mocno wieje :))
ja chodzę na nfz do gina i od początku ciąży miałam 2 x badaną krew i mocz, teraz jeszcze hbs. Skierowania na glukozę nie dostałam i pewnie już nie dostanę.
No ale to jest racja, płacimy ubezpieczenie, a nic z tego nie ma, bo jak przchodzi co do czego to trzeba iść prywatnie albo dopłacać.

Do dentysty w ogóle nie można iść przez NFZ jak się chce mieć zęby!
Trzeba prywatnie.
Do ginekologa też prywatnie, bo do przychodni czeka się na wizytę 2 miesiące albo dłużej.
Jak właśnie mąż miał zwichnięty bark to do ortopedy miał czekać z tym zwichniętym barkiem prawie 3 miesiące, bo chirurg na pogotowiu powiedział, że tego nie bedzie nastawiał! No cyrk! Rozumiem Cię w zupełności, askomcio!
Dzięki dziewczyny,

wku...a mnie to do łez, bo dużo odciągają mi na zdrowotne, nie choruję i gdy potrzeba zwykłych badań, to z dupy strzelają (sorry za wyrażenie) i do tego obsługa niemiła...

Może jutro, jak się przepisze do innej przychodni, to może zmienię zdanie... Ogólnie wyć mi się chce i mam jakiś nastrój bojowy...

Dobra, nie odzywm się, wryczę w poduchę, bo pozarażam tym cholernym nastrojem jeszcze was

Buziaki i dobrej nocki

3oko, jakbyś mogła zobacz czy w tej hurtowni mają kołyski i jaka najtańsza. Z góry dziękuję :)
A no widzisz! Teraz wszystko jasne
Daria oni maja limity na badania i dlatego takie jazdy z tym są.

a ja właśnie rano pomykam na pobranie krwi. prywatnie :-/

przespanej nocki życzę :-)
Ja od początku ciąży chodzę do prywatnej przychodni i tam robię wszystkie badania, także nie wiem.

Ale lekarze czasami zachowują się tak jakby mieli jakiś limit na wypisywanie skierowań. Skąpią jakby sami mieli za te badania bulić.
To samo ze zwolnieniami. Jak mój małż miał kiedyś reke rozwaloną (kilka szwów na dłoni i wybity bark) to dostał zwolnienie tylko na 3 dni, a mówił że pracuje fizycznie i nie da rady z tą reką.
tudziez patrz powyzej bo Dorcis napisała :)
3oko ta hurtownia to Tygrysek, ulicę sprawdz na necie :)
Nie jestem pewna czy chodzi Ci o Tygryska. Jeśli tak to Wejherowo ul. Wałowa 10 tel. 502-834-192, 502-024-656, Reda ul. Derdowskiego 17 i Gdańska 13, Rumia ul. Piłsudskiego 52

Nie wiem jak to jest z tym skierowaniem na badanie, ale moja rodzinna już mi dawała sama tak dla kontroli. Ja dostaje wszystkie skierowania od gina, a również chodzę prywatnie. Też mam sny erotyczne z moim mężem w roli głównej, pewnie jest to spowodowane tym, że nie mam kompletnie ochoty na sex.
Aksomico, mi ogólny nie chciał dać nawet na zwykłe badanie moczu i krwi :/ no ale to pewnie zależy od lekarza.
Któraś z Was pisała o hurtowni w Wejherowie, możecie podać nazwe i ulice, jutro bede w Wejherowie i chciałabym wstąpić. Z góry dzięki
Dziewczyny, jest sprawa, która nie dae mi spokoju - chodzi o wcześniej zaczęta walkę z nfz...

Czy lekarz rodzinny może wypisać skierowanie na badania krwi, glukozy 75g i posiew moczu???

Czy któraś z was tak jak ja leczy i chodzi do gina prywatnie a skierowania bierze od innego na nf? Np. rodzinnego?

dajcie znać please, bo dziś znów mi skoczyło ciśnienie i jutro jadę się przepisać do innej przychodni...

Dobrze, że małż na szkolniu do piątku, to przynajmniej mie musi mnie oglądać z podkwą na twarzy
Zmiana czasu z tego co wiem, będzie w najbliższy weekend.
Wyniki glukozy po obciążeniu 75, nie mogą przekroczyć po 1 h 180, a po 2 h 140.
Zatem wszystko u Ciebie w normie.
Wczoraj akurat dałam się skusić na numerek, fajnie było.... no ale do rzeczy - i to wcale nie pomogło, jeszcze gorzej mi się spało niż zwykle. Głowa mnie boli jak nie wiem co od tego niewyspania.
Pierwsze miesiące właśnie spałam jak suseł, na stojąco mogłam zasnąć, w nocy bez problemów, w dzień też mogłam podrzemać. A teraz to jest jakaś tragedia.

Kiedy jest zmiana czasu?
....albo na przyjemną pobudkę i początek dnia :p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry