Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za rady, zaraz wyślę męża po kiwi i sok z aronii.
Tantum Verde mam w sprayu, można taki?
Wit. C najwięcej jest w kiwi, agreście, aronii, dzikiej róży i porzeczkach, także truskawkach, brokułach i warzywach kapustnych.
W cytrynie wcale nie ma tak dużo wit. C chociaż jest taka kwaśna jak sama wit. C ;) Zrób sobie zupe brokułowo-kapuścianą ;)
Czyli teraz dopadło Ciebie.... widzę że ta choroba lata po nas wszystkich po kolei. Ja się ledwo wyleczyłam a dopadło Ciebie. 2 tygodnie się męczyłam :(
W aptece dali mi tab do ssania Propolki i syrop Prenatal, ale on jest z czosnkiem i czosnkiem zajeżdza, chociaż smakuje jak malinki. Rutinoscorbin i wit. C możesz brać, ale to chyba niewiele pomoże.
Tak jak dziewczyny wcześniej pisały kup sobie Tantum Verde
dobra, ja idę babkę robić a co by miec do koszyczka :)
aniuko... nam tez wydłuzali te formalnosci w banku w nieskonczonosc, niby wszystko mialo byc w 2tyg a jak zaczęlismy 11lutego, tak dopiero teraz (przedwczoraj) wpłynęła kasa... no ale całe szczescie ze juz ! tzn mieszkanko juz, ale przeprowadzka chyba za m-c albo i więcej... bo tez trza wykonczyc to mieszkanko (od dewelopera).
Teraz 3mam kciuki abyscie i Wy szybko odebrali :)
witaminkę C mozesz-jak najbardziej, tylko nie za duzo :) wiem ze ferwexu nie mozna. Poza tym spróbuj płukac gardło solą (na połowe szklanki wsyp ok 5łyzek soli)-obrzydliwe ale mi np pomaga. Pij wodę z cytryną (w sumie to tez wit c :))
Okruszku, zazdroszczę ,ze już odbieracie klucze.
Nas bank doprowadza do szewskiej pasji, bo przedłuża w nieskończoność kredyt. Niby decyzja jest, ale musimy jeszcze dostarczyć jakieś aneksy i wszystko potrwa jeszcze minimum 2tygodnie. Przed nami jeszcze kapitalny remont mieszkania więc nie łudzę się ,ze do urodzin małej zdążymy:(
Dopadło mnie choróbsko, gardło boli, katar i ogólnie kiepsko się czuję.
Nie wiem czym się leczyć, bo do czosnku mam wstręt po pierwszym trymestrze. Narazie tylko płuczę gardło. Przydałby się jakiś rutinoscorbin albo witamina C, ale nie wiem czy można.
dzięki dziewczęta :* :D
no to okruszek cieszę się razem z Tobą :)
Nowe, własne mieszkanie to fajna sprawa:)
słonko a tel jest do tych panów czy do Ciebie?:)
okruszku ale super:) powodzenia w poszukiwaniu fachowców:)
Okruszku wielkie gratulacje!!!! Super, że przywitacie dzidziusia w nowym, pięknym mieszkanku!!!!
Okruszek ja mogę polecić Panów (dwóch) którzy robli remont u moich rodziców i robili właśnie podwieszane sufity, kaflki itp. Tel 500-77-66-90. Bardzo solidni!
dziewczęta! muszę się z Wami podzielić moim szczęściem :D dziś idziemy odbierać klucze do naszego mieszkanka :D już nie mogę się doczekać...
Zrobił się tylko mały problemik w tym że wszystko nam się wydłuży, bo kolega który miał nam stawiać ściankę gipsową (czy jakos tak) wyjezdza i dupa a nie chcemy brac nikogo z ogłoszenia.... A moze Wy macie kogos sprawdzonego kto umie i stawial juz sciany i podwieszał sufity oraz kładzie kafelki???? Poza tym potrzebuję jeszcze kogos do zrobienia okreslonych mebelków w łazience i do zrobienia półko-regału pod telewizor :)
To wychodzi na to, że jestem w "średnim wieku" jeżeli chodzi o nasze forum. Ale u mnie to też pierwsza ciąża. Nataluś nieźle nam miesza w statystykach. Nie dość że najmłodsza to jeszcze 2 raz w ciąży ;)
Mi stuknie w tym roku 28, ale to dopiero w listopadzie, hihi. Wiec póki co mam 27 ;)
hej!
Mammamia chyba troszku przesadzasz;P tarcie jabluszek to nie wyrocznie, predzej zeb do szklanki:Dbujaj sie ile wlezie, bo oem Twoje dzieci z tego fotelika cię wypedza-tak jak ja jak bylam mala wypedzilam moja ciotke :D
Ja dzis chyba mam te s. przepowiadajace-bol-moze to nie bol ale cmienie takie jak przy miesiaczce. Hmmm...swieta zxa pasem a tu te skurcze, ciacho vhcialam piec, jecha cna zakupy i nie wiem;/ ale jeszcze leze takze sie zastanowie.

Milego dzionka:)

P.S. Ja mam 29lat i tez jestem pierworódką więc spoko luz brzuchatki :)Natalia tylko zaniza nasza srednia, ale to bardzo dobrze ;)
No to ja się bujam ;) I wróciłam w ciąży do haftu krzyżykowego ;) Tak więc haftuję maki w bujanym fotemu i tylko patrzeć jak będę sobie jabłuszka trzeć na tarce :p
Dobrej nocki "nastolatki" :)
Mi na dniach stuknie 29 ... i też chętnie bym sie pobujała w takim fotelu bujanym :)))
hehe, ja w lipcu 26 :)
a fotel bujany ma moja mama, więc chyba często będę córcię wysyłała do babci na kołysanie :>
Czyżbym była najmłodsza??? Mam 23... hi hi, to się gówniarsko poczułam... Z ciekawych prezentów od mojego pomysłowego Kochanie to dostałam poduszkę taką do spania zwykła... A na imieniny kiedyś dostałam bombki, bo to przed świętami:DDD Ale fotelem bujanym to bym nie pogardziła:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry