Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja muszę się Wam jeszcze pochwalić ,że właśnie dostaliśmy zgodę z banku na kredyt więc wreszcie wyprowadzę się ze znienawidzonego wieżowca. Hurrra
Dziewczyny, czy Wam wszystkim już cieknie z piersi? bo mi nic nie wypływa, mam oczywiście schize ze pewnie nie bede miala pokarmu :(
Aniuko gratuluję kredytu :-) dokąd się przeprowadzacie?

3oko siara nie ma nic wspólnego z pokarmem. Nie stresuj sie, bo nie masz czym. Siara w wciaży nie oznacza, że po porodzie bedzie pokarm i odwrotnie. teraz i w pierwszej ciazy zalewałam się siara a po porodzie musiałam się namęczyć żeby zaczęła się laktacja. dostałam pokarmu dopiero w 4dobie dzięki temu, że całą 3dobę spędziłam na masakrowaniu się laktatorem ;-)

ale jest ciepłoooo :-)))
W sumie niedaleko bo na Chełm, córka jest tam zapisana do szkoły.
Hej Dziewczynki !
Także nie mam siary i nic mi nie cieknie i się z tego cieszę, tym bardziej, że nie ma to podobno wpływu na karmienie po porodzie.
Dziś rano byłam na morfologii. Wstałam o 7 rano, to dobrze, bo jak wstaje po 10 tej, wieczorem leżę 2 godz. i zasnąć nie mogę.

Wczoraj i przedwczoraj uzupełniłam parę rzeczy do wyprawki. Kilka brakujących ciuszków, termosik do butelki - niestety butelek nie mam wciąż i kosmetyków żadnych też nie. Kupiłam za to mięciutki i naprawdę fajny śpiworek z kapturkiem i zamówiłam rożek do kompletu firmy Drewex.
Mam pytanie. Ubranka, kocyki itp. wiadomo - pierzemy przed użyciem. Ale zastanawiam się, czy te śpiworki i rożki też ? Chyba tak, bo Dzidzia przecież będzie ich dotykała. Tylko, że one mają wypełnienia w środku i po praniu pewnie już nie będą takie śliczne jak przed praniem :-(
A czy będziecie prały ochraniacz na łóżeczko ? Sama nie wiem czy prać? Mam jeden z Feretti i tam się wyciąga ten wkład, bo jest na zamek więc luz - można wyprać. Ale drugi mam Gluck i jest na stałe z tym wypełnieniem. Boje się, że jak to wypiorę, to straci fason i już nie będzie tak ładne jak teraz. Co myślicie?
Aniuko to teraz czeka Cię goracy okres przeprowadzkowy :)

Myszko moja pralka ma funkcje prania ręcznego i na tym programie mam zamiar wyprać ochraniacz.
Odebrałam wyniki glukozy. Przed podaniem 87, po 2 h 103! To dobrze, nie?
Mi tez nic nie cieknie z piersi.

Kurcze ale Wy dziewczyny już duuużo macie. Ja mam tylko pare ciuszków od znajomego :(
Teraz wybieram się do fryca (już patrzeć na siebie nie mogę) ale jak wróce to zamówie na allegro łózeczko, pościel, przewijak ... :))
Daria bravo wynik bardzo dobry - norma po 2 godz. nie może przekroczyć 140, więc możesz spokojnie jeść słodycze - jest o.k. ;-)
i mi nic nie cieknie :) Dobrze, że piszecie, że to nie ma nic wspólnego z laktacją, bo sama się zastanawiałam :)
Dotarł do mnie w końcu leżaczek-bujaczek :) to najprzydatniejsza rzecz jaka mi się przydała przy Patrycji :)

Mi cieknie jak nacisnę, ale żeby tak samo z siebie to nie.
hej dziewczęta :)

witam także NOWĄ CZERWCÓWKĘ :D

Ja pojechałam sobie do rodziców i teraz czekam na maminy obiadek :p
Ja już chyba też Wam się chwaliłam kredytem-wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową i zaczęło się...w czwartek odbieramy mieszkanko-jestem taka szczęśliwa :D Właściwie to mamy już wszystko wybrane.. ;) a dla dzidzi dużogabarytowe przedmioty zakupie już na nowym m, żeby teraz tego nie targać.
ps Aniuko-gratuluję kredytu-wiem co to za radość z nowego m, ale ja też jednocześnie czuję krzyż na plecach z powodu 30lat spłaty ... :/ coś za coś...Dobrze że kawalerka będzie nam "spłacała" raty..uffff

buziaki-my już mamy spacer za sobą :D jest przepięknie :D
Hej!!
Gratulacje kredytu :)
Mnie tez nic nei cieknie :> a jestem przed wami ;>
Ja po spacerku i odpoczywam, a Borys buszuje :)

A wy sio sprzed tych kompów- na spacer marsz :)
Witam Was w ten piękny dzień!!!!

My też byliśmy na spacerku, niestety szybko wymiękłam. Dobrze, że można posiedzieć na tarasie :))

Ból pleców i okropna zgaga to codzienność...

Ja oprócz wózka mam już wszystkie potrzebne rzeczy dla Maluszków - nawet torba jest już spakowana.

Dziewczyny czy wiecie ile obecnie ważą Wasze Maleństwa?

Byliśmy na dłuuuugim spacerku :) Przynieśliśmy bazie :) Ale cieplutko! Wbiłam się już we wiosenne odzienie wierzchnie, nie mogłam się zapiąć, ale to nie tragedia, bo i tak mi było za gorąco :))))
Uwielbiam taką pogodę :)
Mi ani w poprzedniej ani w obecnej ciąży nic nie ciekło. A produkcję pokarmu można sobie rozbujać laktatorem w szpitalu. Ja mimo malutkich piersi nie miałam problemu, po kilku dniach było go w sam raz.
Co do kredytu to oczywiście wiem ,ze to ciężar na 30 lat. Ale liczę na to ,że przy inflacji za parę lat kredyt nie będzie już tak uciążliwy.
Najbardziej teraz obawiam się remontu, bo mieszkanie które kupujemy jest w ruinie.
Dzieki dziewczyny, uspokoiłyście mnie:)

Dorcis mój bąbele 10 dni temu ważył 1500 g.
Bliźniaki to pewnie będziesz rodzić lada moment!

Też bylismy na spacerku - 3h i teraz umieram w domu ze zmeczenia! Ale pogoda śliczna, mijały mnie miliony ciężarówek, teraz jak zrzuciło się kurtki to widać brzuszki:)

Mam pytanie, kupiłyście może ręczniki dla dzidzi? szukam b. miękkich i chłonnych i nic fajnego nie widze. Kupiłam w Smyku jakiś czas temu taki z kapturkiem, ale chce też normalne. Może ktoś wie gdzie można kupić fajne ręczniki?
hej ja dzisiaj mimo super pogody mam koszmarny dzień:( cały dzień pęka mi głowa od bóli migrenowych:(( wzięłam 2 apapy i nic nie pomaga:( mam nadzieję, że jak zasnę a jutro się obudzę to już wszystko wróci do normy
ja jeszcze też nie mam produkcji mleczka:) ale wierze, że będzie jego pod dostatkiem:)
Aniuko, jak szukasz ekipy remontowej to mój małżon się tym zawodowo zajmuje. Jak bedziesz zainteresowana to daj znać.
A propos kredytu my też z takowym żyjemy. Bez kredytu teraz to niewiele osób żyje. Ale mieszkanie kupowaliśmy jeszcze 3 lata temu przed tym całym mega wzrostem cen. 68m2 mamy za 170.000 zł. W zasadzie na wstępie nic remontować nie musieliśmy, tylko okna wymienić. Ale teraz chcielibyśmy mały misz masz zrobić (z kuchni pokój, z pomieszczenia gosp kuchnie i połączyć łazienkę z kibelkiem). Chociaż teraz sobie myślę, że zamiast tego mieszkania mogliśmy kupić jakiś niewielki domek, bo mamy strasznie wysoki czynsz, aż szlag mnie o to trafia! Za ten czynsz moglibyśmy spokojnie spłacać trochę większy kredyt i jeszcze by sporo zostało!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry