Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
*zapalniczki w sensie ;)
hmmm....bielizna i takie tam to już gratis :)

Palić nie palimy ale nawet jakoś bym mu i tak nie kupiła chyba tej popielnicy...

No a w przesądy nie wierzę więc spox :)
Mimi a co to za przesąd z sztućcami, bo nie znam
Kiedys ktos mi powiedzial- i to nie raz- ze zegarków sie ukochanej osobie nie daje, bo odmierzają czas szczęsciu, które sie skończy;/ Takze nie wiem...nie mam zdania....Tez jest taki przesad z ostrymi przyrzadami typu-sztusce na prezent. Znam przypadki ze to ze sztuccmi sie sprawdzilo, na wlasnej skorze ze tak powiem.

Ale to juz Twoja sprawa Okruszku:)
a moze jak pali papieroski jakas fajną, lepszą zapalniczke??Albo poprostu kup sobie piękną bielizne, ubierz sie w nia zrob kolacje a małż nieh ją sobie ściagnie-zębami :D
Okruszku ja też jestem za zegarkiem :)

Myslałam, że czas po macierzyńskim tylko mi spędza sen z powiek.
Nie wyobrażam sobie zostawić taką malutką istotke obecej osobie czy też w żłobku i wrócić do pracy :( Moim marzeniem jest siedzieć z małą w domku aż mogłaby pójść do przedszkola, ale realia są jakie są i te moje marzenia są raczej nie do spełnienia. No chyba, że wygram w totka lub jakiś spadek mi wpadnie hihihi

macie jakiś sprawdzony sposób na ból w pachwinach? Od wczoraj coś mi wlazło i ledwo chodze :(
Okruszek ja też jestem za zegarkiem. i więcej miejsca na grawer :-)

Mimii ty to chyba za bardzo rozpieszczasz tego swojego faceta hehe. jeszcze im prezenty dawać?!!! hehe ;-) To faktycznie ich rola, by matce swojego dziecka dać prezent w podzięce.
muszę mojemu o tym przypomniec ;-)
Mimii-no! :)

Buaganiarko-ja to jednak wolę klasyczny, bo mój mężuś też jest klasyczny :)
Okruszku no ja też tak oczekuję, ale wiesz zapytałam co by nei wyjsć na sknerowatą zołzę ;) A poza tym dzieciaczek to dla tatusoa jest wystarczającym prezentem, prawda??:)
Mimii, no coś Ty! ja mam nadzieję dostac cos od męża za urodzenie ;)

To chyba zostanę przy zegarku jednak :) Właśnie chcę przeznaczyć tak do 400zł... Mammamia, a gdzie kupowałaś? W jakimś salonie czy u zegarmistrza??
tu np są te zegarki:
http://www.ministerstwogadzetow.com/phrase,binarny,pricerange,0,wyszukiwarka.html

w ogóle to jedna z moich ulubionych stron
fajne pomysły na prezenty
zwłaszcza dla facetów:)
ja też bym była bardziej za zegarkiem
faceci to gadżeciarze;)
a jakbyś mu binarny kupiła?
wiesz jaki byłby happy?? :D
ja Mojemu ciągle planuję taki sprawić ale dla mnie cena (3-4stówy) na razie nieosiągalna:(

a na urodzenie dziecka moi koledzy sobie jakieś wypaśne cygara kupują:)
A na urodzenie dziecka tez sie cos facetom daje??Jak tak to co np??
spytałam mojego męża co by wolał to mówi że zegarek
no mój nie nosi na razie żadnego :)
A ja mojemu wlasnie zegarek kupiłam :) Do dziś go nosi z dumą. Nie żaden Bóg wie jaki Breitling , ale wcześniej podpytałam jakie lubi, czy z bransoletą czy ze skórzanym paskiem, jaki cyferblat itd. Chciał ze skórzanym paskiem więc teraz mu kupuję raz na jakiś czas nowe paski w rożnych odsłonach i za kazdym razem pytają go w pracy czy ma nowy zegarek znówu! :D
okruszku, ja wiem na pewno, że nie zostawię dziecka w żłobku. z pierwszą córką byłam w domu dopóki nie dorosła do przedszkola i wiele jej to dało. I mnie też zresztą. To najlepsze co mogłam zrobić i nigdy nie powiem, że żałuję.
To, że nie mam pracy jakiej bym chciała to naprawdę mniej wazne. Moja tesciowa wszytskie dzieci dała szybko do złobka. One sa już teraz dorosłe, ale wszyscy oni z dzieciństwa pamiętają jakieś ciocie, o rodzicach nie ma nic! Dla mnie to niewyobrażalne...:/
Dziewczęta, mam takie pytanko z innej beczki :)

Niebawem (choć jeszcze troszkę) będziemy mieć z mężem I rocznicę ślubu :) Wydaje mi się ona taka najważniejsza... Chciałabym dać Mu jakiś pamiątkowy prezent. Mam dwa pomysły, ale nie mogę się zdecydować :) Więc może Wy poradzicie?:)
Prezent pierwszy: łańcuszek (ale taki cienki męski, bo grubych łańcuchów nie lubię) i do tego jakaś zawieszka z grawerem (treści graweru nie zdradzę ;)). I tu pojawia się problem-nie problem: otóż obrączki mamy z białego złota, zatem czy facet z białym złotem na szyi będzie wyglądał ok? I jaki medalik kupić? Myślałam o Matce Boskiej ale chyba głupio grawerować coś z tyłu na Matce? :)

Prezent drugi: jakiś gustowny zegarek oczywiście z grawerem i niekoniecznie złoty hehe bo bym poszła z torbami ;)

Poradźcie :) Mamy i przyjaciółki już pytałam, ale chętnie poczytam Wasze opinie :)
ja wrocilam do pracy jak Miska miala niespelna 8 miechow...
mialam 20 tyg. macierzynskiego, wykorzystalam czesc urlopu i wzielam sobie 2 miechy wychowawczego...potem zatrudnilismy opiekunke, max placilismy jej 1000 zeta za miesiac ale to dopiero wtedy kiedy juz przestalam karmic cyckiem czyli pracowalam 8 godzin

dla mnie osobiscie powrot do pracy byl bezcenny ;) cudowny odpoczynek od codziennych obowiazkow
No ja to miałam na mysli żłobek panstwowy bo nasza Ania juz od grudnia jest zapisana :) panstwowy kosztuje ok 300zł. no ale wez zostaw takiego malucha w żłobku :( moze wroce do pracy na pol etatu... no nie wiem, mam prace zmianową wiec moze dałoby rade na pol etatu... heh... nie wiem sama....
ja mam o tyle komfortową sytuację, że moja mama zaoferowała swoją pomoc przy małej. no ale nie wiem czy ja będę w stanie zostawić malą. wiem, że mama zajmie się nią super. nie chciałabym jej jednak nadwyrężać, bo najmłodsza juz nie jest. z resztą nie wiem czy pracę znajdę. oczywiście sytuację finansową będziemy mieli kiepską więc moge być zmuszona do powrotu do jakiejkolwiek pracy. póki co staram się o tym nie myśleć, bo zaczynam sie mocno stresować a wiadomo, że nie potrzebne mi to teraz. krótko mówiąc cieżko jest w tym kraju mieć dzieci.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry