Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dokładnie...50 centyl to znaczy po prostu że 50% dzieci w tym samym wieku waży tyle samo, czyli jest to taka średnia waga
eee za trudne;)
jak dla mnie więc 90centyl oznacza więc że 90% dzieci w tym samym wieku waży tyle samo czyli najczęściej... -?
ja tam zawsze na usg patrzę jak komputer szacuje wiek Dzidziusia wg np główki, kości udowej, wagi...
i Martynka jest co najmniej tydzień do przodu:]

ojej Nataluś...
życzę dzielności i optymizmu!
wiecie ja też bym ze szpitala uciekła, nawet najlepszego...
90 centyl oznacza, że tylko 10 % dzieci waży więcej. ogólnie to 50 centyl jest średnia i każdy wymiar ponad 50 oznacza, ze dziecko jest ponad średnią i adekwatnie poniżej 50centyla oznacza, że dziecko jest poniżej średniej
dzieki:)
ahaaaa... :]
to moja jest ciut ponad średnią :) 53p.
Nataluś, życze Tobie i Maksiowi siły! na Klinicznej mają dobrych lekarzy i zobaczysz ze lada moment będziecie już razem w domku :*
moje też idzie powyżej średniej ;)
Mimii a Tobie niech nie będzie głupio, kij w oko babsztylowi :)

ps Iza wyobraź sobie że u mnie po zmniejszeniu tej dawki Fenoterolu pojawiły sie skurcze i teraz nie wiem... czy organizm sie przyzwyczai czy jak? Poza tym do wtorku mam zupełnie odstawic ale chyba tak nie zrobie i odstawie w następną niedziele, kiedy skonczy mi sie 35tc, bo nie mam zamiaru rodzic w przyszlym tyg, a tym bardziej znowu leżakować w szpitalu. :(
aha i po zmniejszeniu równoczesnie Isoptinu w nocy kołotało mi serducho. Dzis wzięłam isoptin pol godz przed fen. i jest ok-miałaś rację z tym pol godz przed.
okruszku weź mnie nie strasz, ja też fen odstawiam ok 19.maja...
buaganiarko, to masz spoko, dwa tyg. to juz bedziesz miała po 36tc wiec nie stresuj sie. Ja tez chce dobic do konca 36tc i wtedy niech sie dzieje co chce... ale wczesniej to nie bardzo :/
Okruszku zrobiłabym tak jak napisałas. lepiej nie ryzykować, że się wcześniak urodzi. Widzisz, ja nawet nie mogę sie spóźnić z pigułą, bo od razu brzuch jak kamień i boli. może jednak ten mój gin dobrze robi, że jeszcze mi nie kazał odstawiać? Czytałam tutaj w wątku o fenku, że laska urodziła zaraz po odstawieniu leków i strasznie mi to siedzi w głowie. Wolę żeby płucka Poli jeszcze się w spokoju rozwijały wewnątrz :-)
Okruszku uważaj na Was i może póki co poleż sobie więcej? Może faktycznie macica się przyzwyczai? jejku ciągle jakieś nerwy :-(

ciekawe jak Nataluś sie czuje...
O rety, przeczytałam posta Nataluś i mnie zatkało.
Zyczę Twojemu synkowi, aby jak najszybciej serduszko zaczęło normalnie funkcjonować, a Tobie, żebyś mogła z nim być i żeby już wszystko było dobrze. Jestem z Wami myślami i kciuki ściskam z całych sił.
Okruszu fakt kij jej w oko :)

A poza tym dzięki dziewczyny za wsparcia, jak zwykle nie zawiodłyście :*:*:*:*:*:*:**:*:* Rozmowa pomogla jest lepiej, ale niestety facetom raz na jakis czas widac trza przypominac ze jestesmy ich kobietkami i chcemy troszke czulosci. No oczywiscie sa tacy mezczyzni ze pamietają o tym caly czas :)

A mnie cos gardlo pobolewa.... nie wiem, kupilam Propolki ale jakos ich nie ciućkam, bo wydaje mi sie ze potęguja u mnie zgagę;> No ale chyba lepsza zgaga niz bol gardla;/ Uwazajcie na siebie, bo pogoda sprzyja przeziębieniom, a nam ono nie potrzebne:)Podobno jakis wirus gardlowy panuje takze strzeżmy się:)

Dzis dotarłam wkońcu do przychodni :D A wiec z wyborem pediatry jest tak,że po ur dziecka dzwonimy do przychodni w ktorej mamy wybraną połóżną(wybiera ją sie tam gdzie skladalyscie deklarację o wyborze lekarza), polozna po 2-3 dniach przychodzi, robi wywiad jak i co i wtedy podaje do przychodni. Ja musialam isc wczesniej, bo w zwiazku z przeprowadzką musialam zmienic lekarza co by nie dygac na Osową z centrum Gdańska do i-nisty chociażby po zaświadczenie do becikowego :)Takze sprawa już załatwiona:)
Nataluś, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było dobrze z serduszkiem i żebyście szybko znaleźli się w domu!

Czytam sobie te centyle i wagi i okazuje się, że mój bobasek jest poniżej 50 centyli. Szczerze, to chciałabym, żeby nie odziedziczył mojej wagi urodzeniowej (podobno dziedziczy się ją po matce, a nie po ojcu), a ja ważyłam 4400g i miałam 61cm dłuości. Biedna ta moja mama była...
Nataluś, kochana, trzymajcie się z Maksiem. Jesteśmy z Wami sercem i duchem. Na pewno wszystko będzie ok. Wydobrzej najpierw i zaraz będziesz lulała synka w objęciach.
Słuchajcie, mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki. Dzisiaj byłam w firmie i ta wizyta mnie zainspirowała do pytań.

Mam umowę na czas określony do 31.12.2011. Chciałabym po macierzyńskim iść na urlop wychowawczy. Z tego co się orientowałam bedzie przysługiwał mi zasiłek (czy dodatek do zasiłku to się nazywa, jakoś tak). Urlop wychowawczy można mieć do 4 roku życia dziecka. Ale czy jak mi się skończy umowa to od razu urlop wychowawczy i zasiłek też mi się skończy, czy bedzie trwał nadal? Orientujecie się jak to jest?
No własnie, tez się dołączam do tego pytania. Ja mam umowe do kwietnia 2012. Coś tam podczytywalam na ten temat, ale się pogubiłam.
urlop wychowawczy kończy się w momencie wygaśnięcia umowy - niestety

Kurna, a ja nie kumam jak jest z tym wyborem pediatry o którym pisze Mimi: mam lekarza rodzinnego w jednej przychodni, ginekologa w innej, położnej nigdy na oczy nie widziałam i nie wiem gdzie przyjmuje nawet, to gdzie mam zgłosić ze urodziłam dziecko? w tej co mam ogólnego czy gina?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry