Widok

@--/-- CZERWCOWE MAMY I MALUSZKI :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO TO SIĘ NIE DOCZEKAŁAM ;p

i jak tam dzionek minął ?
ja padam, bo mi Marcia takie cyrki przy przewijaniu odstawia, że można oszaleć :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heeeej

padam dzis na twarz.............Nastka przeszla sama siebie, wyje nam caly dzien jak nigdy, jak nie wyje to marudzi, miala dwie drzemki pol godzinne i to wszystko, teraz z wielkim rykiem polozylam ja do lozeczka, slysze ze bawi sie grzechotka ale przynajmniej przestala plakac............................

meczy ja katar, zaczelo sie w nocy, niby nic nie cieknie ale furgocze jej w nosku, pozyczylam od kumpeli inhalator i robilam jej inhalacje z soli fizjo, poza tym zrobilam jej teraz parowke kolo lozeczka, smarowalam w ciagu dnia mascia majerankowa pod noskiem i nosek, pryskalam woda morska.... chyba nic wiecej nie da sie zrobic, hehe
zobaczymy co pokaze najblizsza noc, az sie boje ;/
Oj Ala! Nie chcę straszyć, ale może to być ciężka noc :/ Nasz małyu ostatnio miał tak samo (katar bez kataru) i jedna noc była naprwdę ciężka :/ Druga już mniej, a trzecia normalna. Dobrze byłoby, żebyś popłożyła Nastkę trochę wyżej, to będzie jej się łatwiej oddychało.
ha ! a jednak nie tak pusto !!
no Maja to do raczków co raz bliżej :D:D
a co do wesela, to mi na starcie z samym pójściem byłoby ciężko ... hehe

biedna Nastka, można podać jeszcze wapno w syropie i cebion, mam nadzieje, że będzie dobrze :) możesz tez powiesić gdzieś w poblizu rozgnieciony czosnek
U nas pojawił się wczoraj drugi ząbek a poza tym nic nowego. Kuba leniwiec nie chce się uczyć raczkowania, ogólnie strasznie marudny i płaczliwy, chyba przez te zęby.

Straszne są te chorubska, katary itp. biedne dzieciaczki muszą się meczyć, dorosły to jakos sobie poradzi a maluszki zdane na nasza łaske..

no to gratulki drugiego zębola :)

my dzis bylismy na poszukiwaniu spacerówki... jakoś nei ma chyba wózka który by nas zadowolił ... hihi nie wyprodukowali jeszcze ;)
Marcioch tez marudny i ryczący ....

pozdrawiam i milusiego wieczorku :)
No dziś Kubuś przeszedł samego siebie i spał tylko 30 min koło 11:00. Wymęczył mnie na maxa.
Poszłam z nim na spacerek, żeby było z głowy trochę czasu. Myślałam, że jest przyjemnie ale się zdziwiłam. Przez ten wiatr strasznie zimno, aż policzki szczypały strasznie. Najgorsze, że jak odwracałam małego od słońca świecącego mu prosto w oczy to wtedy wiatr mu dawał prosto w buzię i ciągle mi ryczał. Jednak gondola była super pod tym względem, przynajmniej jakaś osłona od wiatru. No i sobie pospacerowaliśmy 20 minut w płaczu :-(
Na szczęście przed chwilą po całym dniu w końcu odpadł ale ja też padam, więc pewnie zaraz pójdę lulać...

A Wy dziewczyny jakich spacerówek szukacie, takich normalnych jak są w wózkach typu 2w1 czy takiej już mniejszej?

Pozdrawiam!

hejka

spokojniutko dzis tu:)
ja tez nie mialam w sumie chwili zeby zajrzec,
noc minela nam calkiem calkiem, raz tylko sie nastuska obudzila, ale dostala smoka i zasnela, dopiero przed 6 obudzila sie na mleczko wiec naprawde bylo super, inhalacje pomogly zdaje sie:) zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza nocka;)
ale w razie czego smigam juz pod prysznic i spac:)
dobrej nocki
Hej, hej!
U mnie też dzionek pracowity. Rano poszłam pilnować siostrzeńca, żeby siostra mogła się uczyć, ale coś nie wyszło i wylądowałyśmy... na zakupach :)
A po obiadku pojechaliśmy do znajomych i niedawno wrócilimy :)
Asiek ja szukam przede wszystkim lżejszej ;) ale takie co by jakaś taka stabilna była, bo jakoś mi sięniektore wydają jakby się rozlecieć zraz miały !

no to Maja faktycznie nie wyszło z tą nauką siostry hihihi

milusiego dzionka kobitki !!
no hej- ja tylko na chwilke. W pracy pozytywnie. Znajomi mnie bardzo milo przywitali, fajnie wrocic na stare smieci- oczywiscie zal mi troche malego, ale jak wiem ze jest w dobrych rekach to lzej jakos na sercu, a po pary ciagne do domu na skrzydlach, nawet zal mi czasu zeby zagladac do sklepow:)
Ogolnie po pracy spedzamy czas z Pawciem bardzo intensywnie- zabawa i ciagle przebywanie z malym- wszystko inne schodzi na plan dalszy. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. pozdrawiam.
... aaa tez mysle nad kupnem spacerowki troche lzejszej od terazniejszego wozka- macie jakies konkretne modele na oku?

Gratulacje wszystkich nowowyklutych zebisk!
Heh! Madzia widzę, że na Tobie spoczywa ciężar wyboru spacerówki :)
Ale pogoda, bleee... :/ Nic tylko kawusia :)
Miłego dnia!
no Ala to super, że w pracy się układa i takie miłe przywitanie :)
no i sie nie dziwie, że wracasz do domku na skrzydłach ;)

MAja z tym ciężarem to trafnie ujęlas hehe

a u nas dziś mega marudzenie .... chyba kolejne zębole się przedzierają, no i idą :/ bidulka moja kochana !!
jaaaa mamy 8miesięczniaka !!
buziaki dla Pawełka :)
hej hej:)
na początku gratuluje wszystkich nowych ząbków,kolejnych "urodzinek":)
u nas też zmiany,mała już ładnie siedzi,trochę późno zaczęła,ale to nic.
ja już zdrowa,muszę tylko jechać jeszcze pokazać lekarzowi wyniki badań,bo w końcu nie wiadomo co mi było.
poza tym po staremu:)też myślę o znalezieniu pracy na pół etatu.z wykształcenia jestem fotografem,ale (w obecnym kryzysie;D) ciężko znaleźć pracę w zawodzie,więc pewnie będzie to coś zupełnie innego.

dzieciaczek mojej kumpeli(4,5m) jest chory, kaszle,wymiotuje,ma biegunke, temperature. była z nim u lekarza,w szpitalu,znowu u lekarza i tak w kółko, a dziecko dalej się męczy,straszne.mówiła,że nawet w szpitalu takie kolejki rodziców z małymi bąblami,co się dzieje;(
ello

no u nas tez koszmar... ida kolejne zeby zdaje sie bo dziaselka Nastuska ma takie rozpulchnione ze hej, maruda do potegi, do tego nadal walczymy z katarem............ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

jakos wyjatkowo teraz ladnie spi (juz godzine), chyba sie zmeczyla zabawa z kolezanka, bylysmy na godzinke pzed poludniem u sasiadki ktorej mala ma 8 miesiecy, jest 3 tyg starsza od Nastki:)zabawa byla na calego wiec obie padly, hehe

a, i jeszcze sie pochwale ze wynik cyt mam cudny:) 1sza grupa:))) ginka sie smiala ze prawie jak dziewica:)))buahahahahahahahahha
Hehe! Ala no to nieżle :)
Paulka-wcale nie późno mała siedzi-mój Kubuś sam w dalszym ciągu nie siedzi :)
no to gratulki dla Julci za samodzielne siedzenie :)
no i 3mam kciuki za wyszikanie super pracy :)
kurcze a tymi szlejącymi chorobskami to faktycznie masakra !

Alicja wiem co czujesz...
buziole dla Martuchy:))))))))))))))))

u nas wciaz katarkowo, myslalam ze dzis wybierzemy sie na spacer ale cos pada z lekka........ bleeeeeeeee

juz tesknie za wiosna:)
a dziękuję dziękuje :) przekaże jak się obudzi... bo teraz po neiciekawej nocce - co stało się regułą, ucięła sobie drzemkę :)

no pogoda straszna, też tęsknie do wiosny... najbardziej mnie męczy i MArcie tez to ubieranie w kombinezon... chciałabym tak ją wziąść na rączki i do sklepu wykoczyć z ran apo chleb ;) a tu jak sobie pomyślę jak trzeba się zebrac to blech

no ale i tak mimo to miłego dzionka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry