Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 49

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

My z małym dzisiaj w wirze: ja sprzątania, mały bałaganienia :) Na spacerek pójdziemy po południu, jak już mieszkanko będzie oporządzone :)

Maja, na plaży w Gdyni jest duży plac zabaw dla dzieci w każdym wieku :) Piasek jest drobny i miły, i jest naprawdę czysto. Widać, że dbają o niego. Wczoraj np robili wgłębienia wzdłuż drewnianych ścieżek, żeby piach ich nie zasypywał. Ścieżki te prowadzą z deptaka do placu. Duuże ułatwienie dla rodziców i wózków. Niedaleko są knajpki, gdzie można coś zjeść (jedna z nic pod patronatem "Mama tez może") czy kupić pyszną kawę na wynos. Jest cześć zadaszona, jakby w słońcu było za gorąco. Naprawdę ktoś miał super pomysł.

Ala, masz rację, ,Gdynia ma u rodziców wielkiego plusa za ten plac. Gdańsk i Sopot też powinny o tym pomyśleć. A już w Sopocie powinien być ogromny plac zabaw dla dzieci na plaży. W końcu to kurort i pól Polski siedzi tu latem :)

Wczoraj wieczorem poszukałam sobie stare wątki i policzyłam ile ich było, dzięki temu nowy ma swój numer :) A znalazłam też wątek, od kiedy zaczęłam czytywać forum. To było z początku czerwca, kiedy jeździłyście na NST i Alicja mówiła, że była w charakterystycznej koszulce ze stópkami dziecka z napisem kicking baby. Pamiętam, że podobała mi się ta koszulka :)

Uciekam, bo mały dobrał się do szafki z robotem. Buziaki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heja

ja już zagłosowałam ;P

no może dzis pogoda będzie ładniejsza co ?

miłego dzionka ;P
ja tam ino jestem na tej samej stronie cały czas ;) mam nadzieje, że nie ma nowego wątku hihihi

Alicja zagłosowałam :D

no wiaterek dzis niezły ! pojechaliśmy za to na wycieczke do castoramy, chcieliśmy dokupić takie badyle na balkon, bo w zeszłym roku zakupilśmy za mało i taki niedorobiony ten balkon hihihi
Podnoszę z 4 stronki :)

Ale wieje, ledwo doszłam do domu z zakupami. Pada cały dzień i kiedy była dziura skoczyłam po chleb. Pięknie pachniało lasem, aż mi się nie chciało wracać :)
hejka,
podrzuce nas tylko bo zaraz znikam z domku

p.s. przypominam o prosbie oddawania glosow:) dzieki Laski:)
Daga na pewno wszystko jest ok !
dostał lek,ważne, że pomógł, no i teraz tylko bedzie lepiej !
dzięki Madzia, do tego forum nie zajrzałam :)
Daga ja znalazłam coś takiego
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,41,249,6601
działa tak samo jak antybiotyk, także też osłabia organizm, bo wyniszcza także dobre bakterie

dzięki za info o maćkowym !!! jutro zakupię i podam :)
Sulfonamidy to nie antybiotyki, tylko coś co działa podobnie, ale nie robi takiego spustoszenia w organizmie. Spoko, też nie wiedziałam, dopóki sama tego nie dostałam, kiedy karmiłam piersią :)
Ja też słyszałam, ze Maćkowy jest ok :)
Daga ja słyzałam o Bactrimie aż tyle, że jest coś takiego :/ A ten sulfonamid to już w ogóle nie wiem, co jest! Jakaś niedouczona jestem chyba :/
Oj, ciężko, ciężko. Asia, pomysł a młodą mamą ok, ale musiałabyś się zastanowić, w jakim wieku ma być to drugie dziecko. Znam sytuację, gdzie do opieki nad rocznym dzieckiem, przyszła mama z 4 miesięcznym. Po miesiącu zrezygnowała, bo nie dała rady. Różne pory spania, karmienia, jedno chodzi, drugie potrzebuje ciągłej uwagi, spacery ciężkie. Niestety nie podołała. A żłobek też fajny. Ja sama, gdybym miała wrócić do pracy, wybrałabym żłobek, tylko co zrobić, jak mały zacznie chorować co chwilę ?

Madzia, antybiotyk dałam Pawłowi wczoraj ostatni raz. W sumie to nawet nie wiem, czy t antybiotyk, czy sulfonamid. Bo w necie znalazłam, że sulfonamid, a lekarka powiedziała, że antybiotyk i już sama nie wiem. W sumie to byłabym zadowolona, gdyby to nie był antybiotyk. Może któraś z Was słyszała o Bactrimie ?

Ja małemu daję na deser serek waniliowy Maćkowy. Kuzynka obdzwoniła mleczarnie i tylko w Maćkowym jej powiedzieli, że skład podany na opakowaniu jest całkowity, czyli nie ma tam nic oprócz twarogu i aromatu waniliowego i cukru oczywiście. Natomiast w Danonie i tych innych wytwórniach zasłaniali się, że to nie jest produkt stricte dla niemowląt i nie mają obowiązku pisania całkowitego składu. Dlatego wybrałyśmy Maćkowy. Paweł bardzo go lubi i zjada całe opakowanie na raz :)
Tak mają na stronie napisane :/
o kurza dupka te danonki od 3 r.ż ?
no włąsnie ciężko tak dzieciaczka zostawić :/
Asia może daj "ogloszenie" tu na rodzince i w portalu trójmiasto ?
może faktycznie lepiej postawić na matkę z dzieckiem
Oj to masz Asia twardy orzech do zgryzienia :/
Niestety nie pomogę :/
heja
no ja właśnie też dziś w pracy złożyłam podanie o wychowawczy do końca roku. okazało się, że moja szefowa prawdopodobnie w ciąży, powiedziała mi jako pierwszej i chciałaby abym wróciła do pracy tak koło października/listopada. ja w sumie wczesniej gadałam, że niby wrócę właśnie jak Qba skończy rok ale za tym przemawia tylko aspekt finansowy. póki co nie ciągnie mnie do ludzi i do pracy. ale ta kasa i ten kredyt pojechany na mieszkanie. poza tym jak wróciłam do domu i zobaczyłam Qbusia to prawie się popłakałam, że jakbym go miała tak zostawić bidulka Małego. tak naprawdę to chyba bardziej rodzice/matki cierpią z powodu rozstań z dziećmi niż same dzieci. no i jeszcze największy problem, co z nim zrobić. opiekunka odpada bo za drogo i obca baba w domu mi się nie widzi. już wolałabym żłobek, pomimo siedliska bakterii :-) ale przynajmniej z innymi dziećmi nauczy się współżyć i nie będzie w końcu pępkiem świata. ewentualnie mogłabym dawać komuś/opiekunce ale jakiejś w naszym wielku, która ma dziecko troszkę starsze. nie wiem.. nie wiem... porażka!
macie może namiary na jakieś żłobki prywatne a raczej te instytucje co teraz powstały opiekujące się maluchami? muszę sie zacząć poważnie rozglądać, żeby się z ręką w nocniku nie obudzić! chociaż nie wiem i tak czy już nie za późno!

Na stronie Danona jest napisane, że poleca się je od 3 r.ż.
heja

Alicja bedzie wszystko ok, bądź dobrej myśli !! pozytywne myslenie pomoże i 3mam kciuki !! a kiedy dokładnie masz zabieg ?
ja dałam danonka ze 3 razy i dawałam jako podwieczorek, no i potem w nocy się rzucała strasznie :/ tak samo po nestlowym jogurcie ;) a jogurty chyba od 8 m-ca można dawać... czy nawet 7 ... nie pamiętam ;)
zaraz zagłodujemy ;)

Daga ja bym nie szla na spacerek, my czekalismy do końca antybiotyku, bo tak zalecił lekarz, bo w sumie organizm osłabiony i łapie wszystko ... ale jak Wasz pozwolił i Ty czujesz, że jest gites to co innego ;)
a Pawełek pewnie nadrobi pokarmowe braki chorobowe i bedzie pięknie spał w nocy :)))

dziękujemy za buziaczki - przekazane ;) - powiem szczerze, że zapomniałam o miesięcznicy hihihi taka ze mnie wyrodna matka !!
masz rację Ala czas za szybko zapitala ;)

dziś zlozyłam o urlop wychowawczy do 3r.ż. Marciocha :) z jednej strony chce się do ludzi, ale z drugiej tak mi szkoda jej zostawiać, no i jest jeszcze aspekt finansowy :/
milego dnia :)
dziewczyny, dajecie swoim smykom danonki?:) ja wczoraj kupilam i jeden dalam dzis rano Nastusi, wcinala ze hej, tylko nie wiem w zasadzie czy juz moge jej dawac...
Buziole dla naszej małej spryciuli :)))
Marciolek:))))))))) 1000 buziakow

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry