Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 49

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

My z małym dzisiaj w wirze: ja sprzątania, mały bałaganienia :) Na spacerek pójdziemy po południu, jak już mieszkanko będzie oporządzone :)

Maja, na plaży w Gdyni jest duży plac zabaw dla dzieci w każdym wieku :) Piasek jest drobny i miły, i jest naprawdę czysto. Widać, że dbają o niego. Wczoraj np robili wgłębienia wzdłuż drewnianych ścieżek, żeby piach ich nie zasypywał. Ścieżki te prowadzą z deptaka do placu. Duuże ułatwienie dla rodziców i wózków. Niedaleko są knajpki, gdzie można coś zjeść (jedna z nic pod patronatem "Mama tez może") czy kupić pyszną kawę na wynos. Jest cześć zadaszona, jakby w słońcu było za gorąco. Naprawdę ktoś miał super pomysł.

Ala, masz rację, ,Gdynia ma u rodziców wielkiego plusa za ten plac. Gdańsk i Sopot też powinny o tym pomyśleć. A już w Sopocie powinien być ogromny plac zabaw dla dzieci na plaży. W końcu to kurort i pól Polski siedzi tu latem :)

Wczoraj wieczorem poszukałam sobie stare wątki i policzyłam ile ich było, dzięki temu nowy ma swój numer :) A znalazłam też wątek, od kiedy zaczęłam czytywać forum. To było z początku czerwca, kiedy jeździłyście na NST i Alicja mówiła, że była w charakterystycznej koszulce ze stópkami dziecka z napisem kicking baby. Pamiętam, że podobała mi się ta koszulka :)

Uciekam, bo mały dobrał się do szafki z robotem. Buziaki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeeeeeeeeeeeeny Daga ! to się Pawełek nacierpiał ... bidulek kochany :/ a kuźwa takie baby na izbie przyjęć to powinno się rozstrzelać !!!!!!!!!!!!!!! normalnie mnie tak wqrw chwycił jak przeczytałam !!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrr pipa jedna !!
mam nadzieje, że teraz będzie tylko lepiej ! wiem jak Marcik cierpiała jak miala 39,5 ... najgorzej, że nic nie można zdziałać :/
całuski !! już robruje to też dobrze :))))))

Daga a ten paracetamol dalwaliście w syropie ? u nas też słabo działał - pewnie też nie ta dawka ;), czopek 80 mg co 4 godziny zapodawaliśmy, bo u nas nie spadała akurat przy tej 3dniówce :/ a czopek podobno po 20 min działa
miałam straszne opory na zapodawanie czopków ale przeszło mi, bo jak się widzi dziecko w takim stanie to wszystko chciałoby się zrobić ;)

a koleżanka niezła ! już 2 dzidzia :)))) ale fajnie !! będą siostry ze sobą zżyte :)

no a u nas 3 ząbek !! górna lewa dwójka wylazała w końcu, prawa też na wylocie :/ hihi ale obkupione było to rykiem przez dziesiejszy cały dzień ... a wieczór koszmarny !!!!!!!!!!! ale usnęła jakoś nażelowana dentinoxem ;)
daga- wspolczuje, nie dosyc ze dziecko chore to chora sytuacja w szpitalu , noz sie w kieszeni otwiera.
Jak moj Pawel mial temperature podawalam mu Nurofen w syropie, chyba co 6h (jest napisane na opakowaniu) a gdy temperatura pojawiala sie szybciej niz te 6h dodatkowo zbijalam czopkiem- tak sam czopek slabo dzialal, do tego czesto wychodzil pierwszym lepszym pierdzioszkiem:)
ZDROWIA, ZDROWIA I JESZCZE RAZ ZDROWIA!
Gratulacje dla Marty zabka- moze bedzie juz beardziej spokojna.
... o i jest suwaczek :)
Co do kolezanek w ciazy- to mam kolezanke, ktora ma o 2tyg starszego chlopczyka od Pawelka. No i za 3 miesiace spodziewa sie kolejnej dzidzi :) Z jednej strony patrzac to fajnie- roznica wieku 1,5roku -beda sie dobrze dogadywac.
no wałśnie u nas też gorączka pojawiała się częściej niz 4 h ... bidne nasze maluszki !
Ala masz rację tylko zdrówko się liczy :)
miłego weekendowania :*
no witam majowo

u nas niestety smutno i przykro... wczoraj zmarla moja Prababcia, co prawda bylismy przygotowani no ale rozumiecie... chociaz jak tylko sie dowiedzialam to tak jakos ulzylo mi... Prababcia miala juz przeciez 109 lat i sama juz chciala odejsc, nawet bardzo nie plakalam przyznam Wam bo wiem ze teraz jest Jej o niebo:) lepiej, takze majowka taka sobie, w sumie i tak nie planowalimy zadnych wielkich imprez ale w tym wypadku nawet chec na grilla jakos odeszla...

a poza tym... , po konsultacji u chirurga pisze co nastepuje:
za tydzien mam zabieg... stwierdzil ze nie ma na co czekac...hmmmm i znowu do szpitala, bleeeee na szczescie to tylko dwa dni (mam nadzieje) bo jesli wszystko bedzie oki to w piatek zabieg a w sobote do domu, dluzej nie wytrzymam bez mojej Nastulki;)

smigam teraz rozwiesic pranko, piekne slonce za oknem

milego weekendu dziewczyny:)
Ojej biedny Pawełek :( Dobrze, że już lepiej.
My odpukać nie byliśmy w szpitalu jeszcze w ogóle (w sensie mąż i ja), jedynie do porodu-wiadomo, ale każda moja myśl o szpitalu zatrzymuje się na izbie przyjęć właśnie. Nawet, jak coś miałoby się dziać, to myślę sobie, ciekawe, jak na izbie przyjęć (w sensie humor lekarzy i pielęgniarek). Porażka-człowiek jedzie wiadomo w ostateczności i jeszcze się obawia tegop, jak zostanie potraktowany ://////
Alicja współczuję po śmierci prababci, ale skoro sama już chciała odejść, to i Wam łatwiej...
Mieliśmy jechać dziś na wieś do babci, ale sytuacja się pomzieniała (ciocia jedzie, bo nie ma autobusu-1 maja), więc weekend w sumie w domciu :)
Hej hej :)

Dziękujemy za życzenia zdrowia. obiecujemy skorzystać :D U nas nocka super. Mały otrzymał gratulacje przy śniadanku za bezproblemowość. Spał 21:00 - 9:30 i tylko 2 razy się obudził, raz na mleko, raz na smoka. Oddychał ładnie przez nosek i nawet nie wędrował po łóżeczku. Kochany ! Ciekawe, jak będzie dzisiaj. Poza tym ok. Nie ma tylko apetytu i je jak wróbelek. Ale to chyba i przez chorobę i antybiotyk, mam nadzieję, że wkrótce wróci do swojego pałaszowania :)

Alicja, ślicznego wieku dożyła prababcia. No i poznała praprawnusię. Rzadko która ma taką możliwość, pięknie :)

Madzia, paracetamol był w czopku. I ten jeden, który dostaliśmy w szpitalu wystarczył. Temperatura zaczęła spadać już po pół godzinie. Myśleliśmy, że będziemy musieli dać w nocy drugi, bo tak mi powiedziano, że czopek działa tylko 4-5 godzin. Na szczęście zadziałał dłużej. A jedna z pielęgniarek powiedziała, że paracetamol może nie zadziałać, i że lepiej podać nurofen, ale jak widać, nie na każdego działa. Kurcze, ciężko trafić .....

Maja, to samo mówiłam Bartkowi, jak jechaliśmy na izbę, że boję się, jak nas tam potraktują, Na szczęście 3 pielęgniarki, które nas przyjęły były milusie, tylko lekarce coś nie pasowało. W sumie nigdy nie miałam okazji przybycia do szpitala w nocy. Pierwszy raz zdarzyło mi się przy porodzie. No i niestety poznałam całą przyjemność obcowania z obudzonym personelem medycznym ... :)

Miłego wieczorku :)
Dzień dobry!
Wczoraj dostałam sms-a, że dziś Dzień Flagi. Mówię do męża, że wiem, a on, że jeszcze nie wie, bo nie dostał sms-a. Dziś czytam na WP, a to był sms od prezydenta :))) (dla wybranych-kilka milionów) :)))
Dzień dobry wieczór :)

Maja, ale Cię zwyróżnili !!! Jakaś znajoma prezydenta jesteś, czy co ? Hihi :)

U nas dzionek spokojny. Trochę na zakupach, trochę u teściów. Ogólnie z weekendu majowego zrobił nam się zwykły weekend, co mnie nie bardzo cieszy. My z małym zdrowiejemy, za to małża rozbiera. Urok rodzinnego chorowania :)

Buziaki for all :)
No no, znajoma prezydenta jedna z kilku milionów :)))
U nas yeż weekend normalny w sumie, ale za to dłuższy :)))
Zdrowiejcie i zdrówka dla męża Daga!!!
heja

Alicja bardzo mi przykro z powodu prababci :( pamiętam jak jakiś czas temu pisałaś, że jedziecie ją odwiedzić ... no ale tak jak piszesz, pewnie też się męczyła i teraz jest jej lepiej :)
no i mam nadzieje, że zabieg będzie szybki i szybciutko wrócisz do domku :) buziole

Daga super, że wracacie do zdrówka :))))

fiu fiu Maja to się Tobie trafiło hihihi

a my byliśmy wczoraj u moich rodziców na działce, pogrillowaliśmy, pół dnia na dworze, bo akurat tak nie wiało u nich - osłonięte drzewkami :) Marcia buszowała w nowej piaskownicy :) dziś też prawie cały dzionek na dworzu :) także fajnie ...
a na jutro brak pomysłów heh
nocki - ciąg dalszy euforii !!!!!!!!!!!! nie jemy ! ale smoczkujemy :/ ale i tak się cieszę :) hihi
heja

a tu co tak puuuusto ;P się weekendujecie ;) ale dziś pon to może i frekwencja się poprawi ;P

a u nas dalej nocki bez mleczka, ale budzi się z płaczem przez sen :/ kurcze nie jest to taki płacz jak zazwyczaj jak chciała jeść... także trochę lipka, dziś w nocy od północy do 3 co chwilkę koncercik :/

ale się pogoda popsuła co ? :/
mimo tego miłego dzionka :)
Hi

Rzeczywiście, ciągnie się ten wątek strasznie długo. Trzeba trochę przyspieszyć :)

Brawo dla Martusi, za bezmleczne nocki. Tak trzymać !!

A dla Pawełka uściski w 11 miesięcznicę. 100 lat, 100 lat, 100 lat :)

Pogoda się popsuła i w związku z tym mogłoby popadać. Kurzy się wszędzie niemiłosiernie i żal mi tych dzieci w naszej piaskownicy, bo już dawno zapomniały o mokrym piasku. I kochane roślinki, tyle czasu bez deszczu.

My dzisiaj wybieramy się na pierwszy spacerek po chorobie. Na pół godzinki tylko, żeby pooddychać. Katar nadal męczy mnie i Pawła. Ja jeszcze nie do końca się wykurowałam, ale Pawła antybiotyk zdał egzamin.

Trzymajcie się cieplutko :)
jaaaaaaaaaaaaaaaa
przegapiłyśmy "urodzinki" Pawełka :/
buziole i wszystkiego naj naj naj :)))))

no to dobrze, że z Pawełkiem już lepiej :)
zdrówka dla Was :)
od nas rowniez spoznione ale szczere 1000 buziakow dla Pawla:)))

pogoda rzeczywiscie nieco sie pogorszyla ale w sumie deszczyk wiosenny tez potrzebny:)

dzis chyba skocze z Nastka rozejrzec sie za jakims fajnym dywanikiem do salonu:) taki spacer po sklepach meblowo-dekoracyjnych:)

milego dzionka
heja dziewczyny. witam po długiej nieobecności. miałam/mam parę problemów ale nie będę pisać, bo to temat nie na fora publiczne. z tego wszystkiego nie opalałam kompa i w sumie nie miałam też ochoty nic pisać, tak po prostu.
nie miałam czasu przeczytać dokładnie co pisałyście, więc sorki jak coś ominęłam ciekawego.

alycja kondolencje z powodu babci. dopiero co pisałaś, że obchodzi urodziny. ale pięknego wieku dożyła i pewnie sama chciała już na drugą stronę.

Pawełkowi najlepsze życzonka na jedenastomiesięczne urodzinki. matko za miesiąc już roczek! jak ten czas leci a raczej zapier*** :-)

co do balkonu to ja też mam ten problem co Ty Dagmara. kafle zimne, bo słonko dopiero koło 15 od strony balkonu a Qba wyłazi non stop. te maty gumowe są fajne ale uważam, że za drogie. metr bieżący kosztuje ponad 20 zł. a w sumie są wąskie bo mają jakieś 60 cm. to ja do siebie musiałabym kupić dwa razy po 2,5 metra. taniej wyliczyłam, żeby kupić puzzle piankowe z allegro. ale wczoraj namiot mu wsadziłam na balkon i problem z głowy i jeszcze plus, że mu słońce w głowę nie grzało.

gratulacje dla Marci za nocki bezmleczne. no to i ja się pochwalę, że Qba od tygodnia też bez mleczka nocnego! czasem budzi się na smoka ale to tylko raz, czasem koło 5:00 na jedzonko i dalej śpi nawet do 8:00, a czasami budzi się dopiero po 7:00. także super! oby wytrwał, bo jak w czerwcu pojedziemy na wesele to mam nadzieję, że jak go położę spać to nie obudzi się w nocy i nie kapnie się, że mamy nie ma przy nim tylko baba.

wczoraj zamówiłam z allegro fotelik samochodowy i łóżeczko turystyczne. kwestia wózka dalej nierozwiązana, mimo że budżet trochę się zwiększył. ciężko tak przez neta coś kupić, bo na żywca zupełnie inaczej wygląda. przykład: spodobał mi się na allegro graco ugo czy coś takiego. jak pojechałam do mama i ja to się okazało, że malutkie siedzisko ma strasznie, jak dla dużego misia. no i nie mogę ogólnie podjąć decyzji. podoba mi się inglesina trip ale nie ma pałąka, muszę się dowiedzieć czy nie można dokupić. mam nadzieję, że kupię coś do wyjazdu :-)

mamy osiem zębów i ogólnie póki co spokój. Qba jakiś mniej marudny dzięki temu. dziewczyny używacie jakiejś pasty do zębów, bo podobno są takie dla maluszków. Maja może Twój Kubuś używa bo też ma dużo zębów? sama woda chyba już nie wystarczy, co?

nie wiecie co z Pauliną się dzieje? umówiłam się z nią na środę, miała wpaść ale nie odezwała się, nie dopowiedziała na smsa, nie odebrała telefonu? od tamtej pory cisza, nie wiem co się mogło stać.
Paulina jak to czytasz to napisz czy wszystko z Wami ok!!!

a widzę, że pomysł z naszym wspólnym spotkaniem umarł... tak to jest właśnie! oj dziewczyny! kurujcie się i skrzykniemy się jakoś, chyba że nie chcecie. bo wiecie jak to jest, dla chcącego nic trudnego!

no nic idę sobię i mam nadzieję, że wrócę niedługo. pozdrawiam!

No proszę, to Qba dogonił nas z zębami :) No właśnie sama woda już chyba nie wystarczy, ale jakoś nie mogę się wybrać po pastę :/ Podobno Elmex jest dobra, ale to chyba po roku? Sama nie wiem.
heja

no Asia w końcu !!!! mam nadzieje, że problemy miną szybko ! 3mam kciuki :)gratulki nowych zębów ! ja jednak poczekam z pastą też do roku, ale my mamy tylko 3 na razie :/
mam nadzieje, że z Paulką wszystko gra !!

Alicja jak ze spacerkiem meblowym ? wylookałyście coś ciekawego ?

a spotkanko pewnie nadal aktualne, my chętne :)))) ale jednak zdrowym trza być i poczekamy na lepsiejszą pogodę co ? ale spotkamy się spotakmy !

my dziś byłyśmy na wietrznym molo w orłowie, a wieczorkiem na spacerku po dzielni
miłego wieczorku :)
O kurcze faktycznie coś Paulka się nie odzywa :/ Pewnie wyjechali na weekend i zapomniała (oby...)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry