Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 49

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

My z małym dzisiaj w wirze: ja sprzątania, mały bałaganienia :) Na spacerek pójdziemy po południu, jak już mieszkanko będzie oporządzone :)

Maja, na plaży w Gdyni jest duży plac zabaw dla dzieci w każdym wieku :) Piasek jest drobny i miły, i jest naprawdę czysto. Widać, że dbają o niego. Wczoraj np robili wgłębienia wzdłuż drewnianych ścieżek, żeby piach ich nie zasypywał. Ścieżki te prowadzą z deptaka do placu. Duuże ułatwienie dla rodziców i wózków. Niedaleko są knajpki, gdzie można coś zjeść (jedna z nic pod patronatem "Mama tez może") czy kupić pyszną kawę na wynos. Jest cześć zadaszona, jakby w słońcu było za gorąco. Naprawdę ktoś miał super pomysł.

Ala, masz rację, ,Gdynia ma u rodziców wielkiego plusa za ten plac. Gdańsk i Sopot też powinny o tym pomyśleć. A już w Sopocie powinien być ogromny plac zabaw dla dzieci na plaży. W końcu to kurort i pól Polski siedzi tu latem :)

Wczoraj wieczorem poszukałam sobie stare wątki i policzyłam ile ich było, dzięki temu nowy ma swój numer :) A znalazłam też wątek, od kiedy zaczęłam czytywać forum. To było z początku czerwca, kiedy jeździłyście na NST i Alicja mówiła, że była w charakterystycznej koszulce ze stópkami dziecka z napisem kicking baby. Pamiętam, że podobała mi się ta koszulka :)

Uciekam, bo mały dobrał się do szafki z robotem. Buziaki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki za zyczonka- fakt roczek juz niedlugo, a 4 dni temu Pawel przeszdl pierwsze 2m na 'dwoch' - czas leci b. szybko- za szybko jak dla mnie.
Asia - mam nadzieje ze Twoje problemy sie rozwiazaly i bedziesz miala czas znow z nami troche pogadac.
Gratulacje dla Marty, Quby - nocek prezspanych a i dobrze ze od Pabla to chorobsko ucieklo.
...no,no a tu deszczu ni widu ni slychu - echh.. trawa na dzialce zzolknie jeszcze bardziej :(
hej,
mmadlen owszem znalazlysmy fajny dywan:) teraz trzeba tatuska przekonac do niego;/

jestem w coraz wiekszych nerwach przed zabiegiem... boje sie ogolnego znieczulenia... bolu po... a najgorsze to mysl ze nie daj Boze bede musiala zostac dluzej niz dwa dni ;((( niby chirurg powiedzial w piatek zabieg w sobote do domu, ale dzis lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil zebym sie nie nastawiala...jak ja wytrzymam bez Nastki............. wczoraj juz troche lez wylalam z tego powodu...... ja to miekka faja jestem;(((((((((((((
dziewczyny, moglybyscie raz dziennie zaglosowac na moje haslo w konkursie vitalii?:)

zalozylam watek ale w naszym tez wkleje link:)

http://vitalia.pl/index.php/mid/67/fid/936/diety/dieta/sid/1312/invite/1

a noz widelec uda sie wygrac cosik:))) marzy mi sie weekend w Spa a to jest glowna nagroda:)))
Asia, w końcu się odezwałaś. Już chciałam do Ciebie dzwonić i pogonić do roboty :) Oby wszystko jak najszybciej się ułożyło. I gratulki da Qby za spokojne nocki.

Paweł za to się przestawił. Budzi się kilka razy w nocy, czasem tak do końca i walczymy z nim z godzinę, żeby zasnął. Je 240 ml, szok. Po chorobie odzyskał apetyt i to podwójnie. Smoka już nie chce, chyba przez katar, więc ciężej go uśpić. Ogólnie, nocki mamy nie za ciekawe.

Kurcze, wczoraj jednak nie byliśmy na spacerze, bo wiało dość mocno, a mały na ostatnich dawkach antybiotyku jest i nie chciałam ryzykować. Dzisiaj wiatr malutki, za to ciemno aż się zrobiło za oknem, jakby miało padać. Teraz młody śpi, ciekawe czy uda nam się wyjść choć na moment, jak się obudzi.

Paulka, odezwij się do nas !!! Postaw chociaż kropkę, żebyśmy wiedziały, że wsio ok. Mam nadzieję, że jesteś po prostu zawalona robotą, albo wyjechałaś gdzieś leniuchować :)

Alycja - zagłosowane :)

Miłego dzionka kobitki !!!!
O kurka, zapomniałam

Całuchy dla Martuchy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Marciolek:))))))))) 1000 buziakow
Buziole dla naszej małej spryciuli :)))
dziewczyny, dajecie swoim smykom danonki?:) ja wczoraj kupilam i jeden dalam dzis rano Nastusi, wcinala ze hej, tylko nie wiem w zasadzie czy juz moge jej dawac...
heja

Alicja bedzie wszystko ok, bądź dobrej myśli !! pozytywne myslenie pomoże i 3mam kciuki !! a kiedy dokładnie masz zabieg ?
ja dałam danonka ze 3 razy i dawałam jako podwieczorek, no i potem w nocy się rzucała strasznie :/ tak samo po nestlowym jogurcie ;) a jogurty chyba od 8 m-ca można dawać... czy nawet 7 ... nie pamiętam ;)
zaraz zagłodujemy ;)

Daga ja bym nie szla na spacerek, my czekalismy do końca antybiotyku, bo tak zalecił lekarz, bo w sumie organizm osłabiony i łapie wszystko ... ale jak Wasz pozwolił i Ty czujesz, że jest gites to co innego ;)
a Pawełek pewnie nadrobi pokarmowe braki chorobowe i bedzie pięknie spał w nocy :)))

dziękujemy za buziaczki - przekazane ;) - powiem szczerze, że zapomniałam o miesięcznicy hihihi taka ze mnie wyrodna matka !!
masz rację Ala czas za szybko zapitala ;)

dziś zlozyłam o urlop wychowawczy do 3r.ż. Marciocha :) z jednej strony chce się do ludzi, ale z drugiej tak mi szkoda jej zostawiać, no i jest jeszcze aspekt finansowy :/
milego dnia :)
Na stronie Danona jest napisane, że poleca się je od 3 r.ż.
heja
no ja właśnie też dziś w pracy złożyłam podanie o wychowawczy do końca roku. okazało się, że moja szefowa prawdopodobnie w ciąży, powiedziała mi jako pierwszej i chciałaby abym wróciła do pracy tak koło października/listopada. ja w sumie wczesniej gadałam, że niby wrócę właśnie jak Qba skończy rok ale za tym przemawia tylko aspekt finansowy. póki co nie ciągnie mnie do ludzi i do pracy. ale ta kasa i ten kredyt pojechany na mieszkanie. poza tym jak wróciłam do domu i zobaczyłam Qbusia to prawie się popłakałam, że jakbym go miała tak zostawić bidulka Małego. tak naprawdę to chyba bardziej rodzice/matki cierpią z powodu rozstań z dziećmi niż same dzieci. no i jeszcze największy problem, co z nim zrobić. opiekunka odpada bo za drogo i obca baba w domu mi się nie widzi. już wolałabym żłobek, pomimo siedliska bakterii :-) ale przynajmniej z innymi dziećmi nauczy się współżyć i nie będzie w końcu pępkiem świata. ewentualnie mogłabym dawać komuś/opiekunce ale jakiejś w naszym wielku, która ma dziecko troszkę starsze. nie wiem.. nie wiem... porażka!
macie może namiary na jakieś żłobki prywatne a raczej te instytucje co teraz powstały opiekujące się maluchami? muszę sie zacząć poważnie rozglądać, żeby się z ręką w nocniku nie obudzić! chociaż nie wiem i tak czy już nie za późno!

Oj to masz Asia twardy orzech do zgryzienia :/
Niestety nie pomogę :/
no włąsnie ciężko tak dzieciaczka zostawić :/
Asia może daj "ogloszenie" tu na rodzince i w portalu trójmiasto ?
może faktycznie lepiej postawić na matkę z dzieckiem
o kurza dupka te danonki od 3 r.ż ?
Tak mają na stronie napisane :/
Oj, ciężko, ciężko. Asia, pomysł a młodą mamą ok, ale musiałabyś się zastanowić, w jakim wieku ma być to drugie dziecko. Znam sytuację, gdzie do opieki nad rocznym dzieckiem, przyszła mama z 4 miesięcznym. Po miesiącu zrezygnowała, bo nie dała rady. Różne pory spania, karmienia, jedno chodzi, drugie potrzebuje ciągłej uwagi, spacery ciężkie. Niestety nie podołała. A żłobek też fajny. Ja sama, gdybym miała wrócić do pracy, wybrałabym żłobek, tylko co zrobić, jak mały zacznie chorować co chwilę ?

Madzia, antybiotyk dałam Pawłowi wczoraj ostatni raz. W sumie to nawet nie wiem, czy t antybiotyk, czy sulfonamid. Bo w necie znalazłam, że sulfonamid, a lekarka powiedziała, że antybiotyk i już sama nie wiem. W sumie to byłabym zadowolona, gdyby to nie był antybiotyk. Może któraś z Was słyszała o Bactrimie ?

Ja małemu daję na deser serek waniliowy Maćkowy. Kuzynka obdzwoniła mleczarnie i tylko w Maćkowym jej powiedzieli, że skład podany na opakowaniu jest całkowity, czyli nie ma tam nic oprócz twarogu i aromatu waniliowego i cukru oczywiście. Natomiast w Danonie i tych innych wytwórniach zasłaniali się, że to nie jest produkt stricte dla niemowląt i nie mają obowiązku pisania całkowitego składu. Dlatego wybrałyśmy Maćkowy. Paweł bardzo go lubi i zjada całe opakowanie na raz :)
Ja też słyszałam, ze Maćkowy jest ok :)
Daga ja słyzałam o Bactrimie aż tyle, że jest coś takiego :/ A ten sulfonamid to już w ogóle nie wiem, co jest! Jakaś niedouczona jestem chyba :/
Sulfonamidy to nie antybiotyki, tylko coś co działa podobnie, ale nie robi takiego spustoszenia w organizmie. Spoko, też nie wiedziałam, dopóki sama tego nie dostałam, kiedy karmiłam piersią :)
Daga ja znalazłam coś takiego
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,41,249,6601
działa tak samo jak antybiotyk, także też osłabia organizm, bo wyniszcza także dobre bakterie

dzięki za info o maćkowym !!! jutro zakupię i podam :)
dzięki Madzia, do tego forum nie zajrzałam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry