Widok

CZERWCOWE mamuśki - wątek "3"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to już mamy 3 odcinek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja coś czuję, że będę miała dziewczynkę. Zobaczymy.
Liluś nie przejmuj się suwaczkiem ;) On pokazuję, że skończył się już 10 tydzień a to znaczy że leci 11 :) Ja też schudłam, 2 kg a brzuch mam dziwnie duży, tłumacze to sobie tym, że to kolejna ciąża. W poprzedniej było go widac dopiero gdzies około 14 tygodnia.
A może po prostu za dużo jem ;)
Nataluś gratulacja! nie wiedziałam ze tak szybko mozna określić płeć, może mi przed świętami też się uda, tylko ze ja bede miala zwykłe usg a nie 3/4d....
Myśle że to będzie dziewczynka i jak tylko sie dowiem ruszam na różowe zakupy:)
Widzę 3oko, że bardzo byś chciała małą dziewczynkę mieć ;)
Dziewczynki potrafią być ...ach, czasami nie mam słów :)
Ale naprawdę wspaniale jest byc matką córki :)
no własnie chyba wolałabym chłopca a poźniej dziewczynke, z drugiej strony zawsze myslalam ze dziewczynki sa grzeczniejsze ;)
Ide dzis w poszukiwaniu wiekszych spodni, szkoda ze jeszcze nie zaczely sie promocje.....
Ja sobie kupiłam spodnie dresowe z allegro za 29 zł i jestem bardzo zadowolona. Są ocieplane i nie wyglądają na dresowe.
Nataluś, to super że już wiecie kto się kryje w brzuszku i że dzieciatko zdrowe :)

ja idę jutro do gina, zobaczymy jak tam Klopsik rośnie
wczoraj byłam na badaniach i jutro po południu odbieram wyniki i ciekawa jestem czy wszystko w porzadku...

ja od poczatku ciąży schudłam już 5 kg i nadal chudnę - tak jak w poprzedniej zresztą, ale i tak dobiłam do 17 kg ;)
Nataluś serdeczne gratulacje :)
Ja byłam tydzień temu u mojego gina i na pierwszy rzut oka stwierdził dziewczynkę tak więc szykują nam się 2 babeczki :)
A ja byłam dzisiaj z wynikami krwi u swojego lekarza i troche mnie nastraszył. Stwierdził, ze mam za duże TSH 4,89 i dał mi skierowanie do endokrynologa. Oczywiście dostałam kolejne tabletki do łykania euthyrox :(
Boje się :(((
Kamila gratuluję córeczki. Fajnie, też bym chciała dziewczynkę. Magda nie denerwuj się, najlepiej jeżeli rzeczywiście wyjdzie coś z tarczycą to chyba chodzić do ginekologa- endokrynologa, masz wszystko w jednym. Moja koleżanka tak chodziła, ponieważ ma usuniętą tarczycę.
Ja tez się trochę martwię tarczycą.Dziś odebrałam wyniki i TSH mam bardzo poniżej normy a fT3 8 gdzie norma jest do 5.97 w 1 trymestrze.Nie wiem co to znaczy,a le to pewnie wynik podwojenia mi dawki leków miesiąc temu. Podobno i tak najwazniejsze jest utrzymac fT4 w górnych granicach w czasie ciązy i tu akurat jest idealnie.Może ta reszta nie ma teraz znaczenia, kurcze nie wiem, jutro dopiero będę dzwonić do mojej endokrynolog.
Dziewczyny nic się nie martwcie!! Wszystko będzie dobrze :-) Ja na badania (baaardzo kompleksowe) krwi idę za jakieś 2 tyg... zobaczymy co tam będzie...

A jeśli chodzi o płać dziecka to... wczoraj śniło mi się, ze to będzie chłopiec :-) Był śliczny i taki kochany... Niesamowicie pozytywnie mnie ten sen nastroił... choć mój mąż powtarza, ze nam jest obojętne co będzie a on... i tak wie, że będzie córcia ;-)

Trzymajcie sie cieplutko przedweekendowo!
tak się zastanawiam, dlaczego nie dostałam jeszcze skierowania na badania tarczycy. przed ciążą było ok, ale teraz mogło się zmienić. to ja mam mówić lekarzowi na co mam robić badania? czegoś tu nie rozumiem...
lestek, moja mama zawsze mi mówiła "jak się sama najpierw nie zdiagnozujesz, nie zdobędziesz wiedzy, nie zasugerujesz badań, to lekarz ci nie pomoże" ;)
I jak widzisz to jest często prawda, na szczęście są wyjatki i dlatego nie tracę wiary w człowieka w lekarzu ;)
ahh nieźle się rozpisałyście , miałam olbrzymie zaległości.
ogólnie odbieram z forum pozytywne wibracje :) fajnie, że już niektóre wiecie kto siedzi w brzuszku... Nataluś nie wiedziałam, że już w 15 tyg można poznać płeć. To świetna wiadomość. Ciekawe ilu będzie chłopców a ile dziewczynek w czerwcu :)

trzymajcie się zdrowo i kierujące mamuśki niech jutro uważają na śliskie drogi, bo w nocy ma padać marznący deszcz.
no i po ginku...

Klopsik ma 9 cm i czuje się dobrze...fikał dziś , ze hej :)
płcią niestety pochwalić się jeszcze nie mogę-za wczesnie
hej dziewczęta, ja pojechałam sobie odwiedzić rodziców i... coś mnie dopadło :( od wczoraj (czwartek) strasznie boli mnie klatka piersiowa, okazuje się że to najprawdopodobniej nerwobóle międzyżebrowe! za cholere nie wiem skąd to przypełzło ale równie cholernie mnie boli...nie moge sie ruszac i wiadomo-leki przeciwbolowe odpadają :( jedynie paracetamol ktory pomaga na pol godz ale wzięlam go tylko raz bo nie chce za duzo. jeszcze chyba wezme na noc bo juz jedną mam nieprzespaną... mam nadzieje ze Ludzio ma sie dobrze i wybaczy mi ten paracetamol :( pozdrawiam Was.
Witajcie:) Tak jak obiecałam wrzucam filmik z usg pomyślałam że ciekawszy niż zdjęcia bo można wszystko zobaczyć dokładnie:)

http://www.youtube.com/watch?v=fppgoIClBxw

Zobaczcie jak w minucie 5;24 I w 9;40 ładnie widać płeć dzidzi:) Pani dr wszystko dokładnie pokazuje:) Jesteśmy na prawdę zadowoleni z tego badania usg. To niesamowite zobaczyć co się kryje w brzuszku:) Aaa i zapomniałam napisać że usg przewiduje mi termin porodu na 15 maj, więc dzidzia jest starsza o 2 tygodnie niż myśleliśmy:)

No i w końcu zaczęłam czuć motylki w brzuszku:) Niesamowite:)

Trzymajcie się Kochane i obyście wszystkie jak najszybciej poczuły bąbelki w brzuszkach:) Buziaki
super filmik!!! klejnoty widac że ho ho ;)
Nataluś cudny filmik:) oglądałam z wielkim rogalem na buzi!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry