Widok

CZERWCOWE mamuśki - wątek "3"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to już mamy 3 odcinek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej:)
Jestem po wizycie :) Moja dzidzia to chłopak - chyba Borys będzie:) Ma 12cm, waży 200g i rozwija się prawidłowo:)Nawet pomachał rodzicom rączką ;) Teraz spotkanie za 4 tyg.

Co do siusiania to odwiedzam WC coraz częściej, to normalne bo dzidzia na pęcherz cisnie więc jest nieodparta potrzeba;D

No ot teraz ruszę w wir zakupów;)

Trzymajcie sie cieplutko i duo odpoczywajcie:)

Buziaki:*

P.S. Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę??
Mimi super, gratuluję :-)
Na zgagę słyszałam że pomaga garść migdałów :-)
Mimmi gratulacje. Jeśli dobrze pamiętam, to na razie jest tyle samo dziewczynek co chłopców. Fajnie.
Mimii gratuluję facecika! :)

Na zgagę polecam kilka łyków mleka - mi pomagało :)
Lestek, ja tez mam problemy z zaśnięciem i z lataniem do wc, tym bardziej ze ja duzo pije, ok.3-4 litrów wody dziennie no i musze biegac.
Tylko ja to taki szczoch zawsze bylam, przed ciaza z 2 razy w nocy zawsze musialam wstac.

Mimii gratuje synka :) mam nadzieje ze tez sie dowiem o płci na kolejnej wizycie (22.12) - to bedzie wtedy 17 tydzien wiec moze.....

Dobrej nocki dziewczyny!
Lilus, ja naliczyłam w naszym gronie na razie samych chłopaków - sztuk 2!
Mimii gratulacje :)

ja idę dopiero w styczniu na następną wizytę i mam nadzieję, ze wtedy się już dowiem kto mieszka w brzuszku
hej dziewczęta, słuchajcie czy to prawda że jak jest sie długo w ciąży na zwolnieniu (chyba ponad 180dni) to przycinają jakis urlop? tylko nie pamietam czy chodzilo o wychowawczy czy wypoczynkowy??????
3oko przecież ja mam dziewczynkę w brzuchu :-)
Liluś nic się nie martw tylko ciesz sie dobrym samopoczuciem :-) Mnie dokładnie w 11 tyg. wszystko przeszło i 10 dni czułam się bosko, od wczoraj tak różnie, ale to już napewno nie tak nasilone mdłości jak miałam wiec się ciesze :-)

Buziaki dla wszytskich!!
Kamila rzeczywiście! Ty masz dziewczynke a Natalus i Mimii chłopców:) chyba teraz nic nie pomieszałam!!!
Mimi mnie też zgaga meczy strasznie, spsoby dowmowe to (wyczytałam z mamą gdzieś i próbowałam - nawet pomagają):
1. herbata z lipy (albo expresowa, albo jak masz listki to zalewasz) i normalnie ją pijesz, jest w smaku niezła wie ok, tylko uwaga ta herbatka może być moczo pędna i powodować potliwość :-)

2. migdały - trzeba je robrze porozgryzać (żeby w ustach taka papka powstała) i dopiero połykasz - nieźle działa.

3. cola lub pepsi - nie całe litry ale szklaneczka co jakiś czas nas nei zabije a jak na inne przypadłości żołądkowe jest doskonała.

Powodzenia :-) Ja z wymienionych powyżej preferuję migdłaki ;-)
na mnie tylko migdały działają ;)

okruszek...nic nie wie o obcinaniu urlopu natomiast za zwolnienie pow.182 dni nalezy się zasiłek rehabilitacyjny z Zusu czy cos takiego
Okruszku nie prawda, nic sie nie martw!
Do 01.2009 było tak, ze po 180 dniach zwolnienia trzeba sie było ubiegać o zasiłek pielegnacyjny czy coś w tym sylu, bo tylko 180 dni zwolnienia przyszługiwało. Z rgóły była to tylka foramlnosć, ale podobno męcząca - jak wszelkie papierki z zusem itd.

Od 01.2009 kobietom z ciąży przysługuje do 270 dni zwolnienia, więc całą ciąże można być na L4 i nie trzeba się martwić o to, co będzie po 180 dniach :-)

Wszytskie te informacje znajdziesz na stronie zusu

Tak więc spokojnie dbaj o siebie i maluszka i niczym się nie denerwuj!

wczoraj bylam na usg.. i gin powiedzial ze to chyba chlopak.. choc marzylam o coreczce... ale oczywscie maz jest w 7 niebie;)
Dziewczyny ale macie fajnie, ze znacie już płeć dziecka - też bym już chciała. 16.12 ide na usg do dr Puzio i mam nadzieje, ze powie nam jaka płeć ale przede wszystkim, że dziecko dobrze sie rozwija i jest zdrowe.
Ja dzisiaj byłam u endokrynologa i mam nadal brac euthyrox przez m-c i ponowic badania gryyy Staram się być dobrej myśli bo wiem, ze mój stres nic dobrego dziecku nie da.
Dobre wieśći z tymi 270 dniami na zwolnieniu. Ja jestem na zwolnieniu od 7 ty i też sie bałam, ze będe musiała chodzić po ZUSie i załatwiać zasiłek !
Wiecie może, czy jest możliwość wypłacania wynagrodzenia przez ZUS na konto (czy tylko listonosz przynosi gotówkę) ?
Nie wiem jak działają pienądze z zusu - nawet nie wiedziałam, że listonosz przynosi przekaz... Jesteś Magda81 jeden pewna, ze tak to działa? Ja myślałam, ze zus przelewa do pracodawcy a pracodawca do mnie... Hmm... A to ciekawstka...
Wiesz co jak pracowałam w poprzedniej firmie - dużej korporacji to tak właśnie było, że wynagrodzenie wypłacała firma. Teraz pracuje u małego przedsiębiorcy i powiedział mi ,ze ZUS bedzie bezpośrednio mi wypłacał kase.
Hmmm może znajde jakieś info na stronie ZUSu
Mimii gratuluję synka:)

Z tym ZUS-em to ja si nie oriętuję bo mi nie potrzebne to bo nie pracuję, ale moja siostra poszla właśnie na zwolnienie bo za 3 tyg ma termin porodu i właśnie ostatnio jak była to się martwiła że musi podać nr konta a nie ma i pytała czy specjalnie musi zakładać, więc chyba jest możliwość wysyłania na konto.

Ja zgagi póki co nie mam, ale bardzo się ucieszyłam że pepsi pomaga bo ja uwielbiam pepsi a na czas ciąży odstawiłam, no a teraz będę mogła szklaneczkę od czasu do czasu że niby zgaga;)

Ależ mój maluszek już mocno się wierci w brzuszku:)

Miłego popołudnia:*

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry