Widok

Clostilbegyt a ciaża 16!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kochane - tak jak obiecałam:)

Bo długiej walce, która działa się od samego początku przy Waszym udziale wreszcie swój wątek założyć mogę ja:D

Zakładając go chciałabym napisać jak OGROMNIE jestem wdzięczna:

- za przyjęcie mnie pomimo, że nigdy Clo nie brałam:);
- za wszystkie odpowiedzi na moje pytania;
- za wspieranie;
- trzymanie kciuków;
i co najważniejsze za wiarę, że i mi się uda kiedy u mnie tej wiary było mniej albo przygasała:)!

Jesteście niezastąpione! Wierzę, że następny wątek będzie zakładała Olesia;)!

A wiadomości z dziś - ktosiek ma 2 cm, serduszko ma równy rytm, a wg OM 8/9 tydzień :))))!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spokojnych 9-ciu miesięcy gratuluję ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powodzenia! spokojnych kolejnych tygodni, bezproblemowego porodu, a poźniej samych radosci
dziewczyny a czy możecie mi napisac jak wygląda taki cykl z clo od początku jego brania?
iwonus cieszę się razem z Tobą :) ściskam Was mocno
Iwonus, bardzo dziękuję - też mam nadzieję, że uda mi się w końcu założyć wątek :))))

Cieszę się Twoim Bąbelkiem - życzę spokojnych kolejnych miesięcy, bo tylko to teraz jest najważniejsze :)

A my nie możemy się dodzwonić do Invicty :/ :/ a chcieliśmy zapisać się na badania... Wrrrr...
Cześć dziewczyny, ja od kilku wątków się nie udzielam bo po prostu od ponad roku już się nie staram o dziecko. Po dwóch nieudanych transferach i różnych dziwnych sytuacjach życiowych po prostu sobie odpuściłam.....ale właśnie nie dawno dotarło do mnie, że ja mam lęk przed ciążą. Wyczytałam w necie, że nazywa się to Tokofobia ehh :( Może wymyślam sobie jakieś choroby, żeby jakoś wytłumaczyć niemożność zajścia w ciąże. Ale ta tokofobia pasuje do mnie w 100% .... nie współżyje a ja boje się, że będę w ciąży. trochę nienormalna jestem :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepraszam, że piszę na tym forum o takich rzeczach. Ciężarówki nie czytajcie tego ! Przepraszam :( nie przemyślałam tego :(
Iwonuś raz jeszcze wielkie gratulacje!!!
Gratulacje!!!
Byłam w wątku ale krótko,wierzyłam i wierzę że każdej z Was się uda,zawsze trzymam kciuki,bo wspaniale jest być mamą,ja przeżywam to już po raz drugi tak samo mocno,zwłaszcza jak bardzo się tego pragnęło i pragnie.
Hej dziewczyny:)

Jaki tu nastał spokój.

Dziękuje jeszcze raz za gratulacje i nieustannie proszę o kciuki:)

Gosia jeśli chodzi o clo - ja niestety nie pomogę bo nigdy go nie brałam;/

Olesia - udało się dodzwonić do Invicty i umówić na badania?

Dagolek -pisać trzeba o wszystkim -nie tylko tych super pozytywnych rzeczach -po to jest forum:) Jeżeli chodzi o tokofobie - nigdy o tym nie słyszałam;/. A myślałaś o tym że pogadać o tym z kimś doświadczonym -np. psychologiem/seksuologiem? Oczywiście nie każdy musi mieć dzieci (czy musi chcieć je mieć) ale jeśli ma to duży wpływa na twoje życie to ja bym się zastanowiła nad tym.

A ja jutro mam kolejną wizytę.Zobaczymy co i jak ;)
jeśli chodzi o tokofobię to jest to bardziej lęk przed porodem i bólem z tym związanym i jest to medyczne wskazanie do cesarskiego cięcia.
Na pewno warto wybrać się do specjalisty i z nim o tym porozmawiać.

Iwonus - trzymam kciuki za jutro - daj znać co i jak :)
Myślę, że już będzie mała fasolka :)
Mój mąż jak ze mną poszedł mniej więcej w tym czasie na USG to był w szoku - ja zresztą też, że z małej "kuli bilardowej" jest JUŻ fasolka :)

Olesia- trzymam kciuki!
gosia przy clo glownie monitoring jest wazny co i kiedy rosnie, lekarz powinien poinstruowac co widzi na usg i kiedy robic dzieci :)
zaczyna sie brac clo na poczatku cyklu, kol o11 dc kontrola u lekarza i dalej juz ci lekarz mowi co i jak
Hej laski:)

u mnie po wizycie;)
2,7 cm, serducho bije (174 uderzenia/na minute) = 10 tydzień i wszystko gra i tańczy;)

2.06 USG genetyczne i mam - UWAGA - nowy powód do stresowania:)

No i stos badań do wykonania.
iwonus - super wieści (ponoć statystycznie tętno powyżej 140 na usg genetycznym mają dziewczynki, a poniżej 140 chłopcy :P u nas się to oczywiście nie sprawdziło i nasz kawaler miał 166 :) )

Usg genetyczne masz w nasz termin :)
Będziesz robić testy pappa?

Trzymam zatem dalej kciuki i mam nadzieję, że po rozwiązaniu będę miała wystarczająco dużo czasu by śledzić i potwierdzać, że wszystko u Ciebie w porządku i liczę zobaczyć nowy wątek założony przez Olesię (bo Olesia to swoją drogą brała ślub w tym samym wątku co ja :) )
Iwonus gratulacje raz jeszcze spokojnych 9 mcy. Olesiu czekamy na Ciebie! Kciuki.
a mnie dopadla rwa kulszowa! umieram!
Hej, Hej :)

Jestem i dziękuje za pamięć oraz kciuki :) Więc tak, dzwoniłam kilkakrotnie do Invicty i nikt nie odbierał, więc pojechałam tam osobiście w piątek - mój B jest zarejestrowany na poniedziałek 7 rano w Gdyni ;) Najgorsze będzie czekanie na wyniki, aż 10 dni będziemy czekać na DNA Fermentacji plemników :) Zobaczymy ;)

Wybaczcie, że tak rzadko tu teraz zaglądam, ale mam dosłownie urwanie głowy, tyyyle się teraz dzieję :) w pracy non - stop jakieś przedstawienia a, że mam "ciężkie" współpracownice, sama wszystko robię :)

Luna, naprawdę? :) Właśnie coś taki znajomy był Twój nick, ale nie wiedziałam dlaczego, teraz sprawa się wyjaśniła - przyznaję się bez bicia mam niesamowitą sklerozę ;)

W tym wszystkim jedyny plus jest tego, że w końcu wyrównało mi się TSH, dopasowali mi już odpowiednią dawkę :) ale ciąży dalej brak, tłumaczę sobie, że mam jeszcze czas ;) bo co robić? :)
Olesia ja akurat mialam innego nicka madzienkaja :P

Dawaj koniecznie znać co u Ciebie - mam nadzieje, że po rozwiązaniu będę tu dość często i tak zaglądać.

Póki co mam skierowanie na patologię więc od poniedziałku czeka mnie szpital.

Dobrze, że w pracy kocioł, to chociaż odciąga myśli od malucha - ja tak miałam, że mi "problemy w pracy" i "nawał roboty" skutecznie odwracały uwagę od starań, co w sumie wychodziło na dobre :)
Olesia chyba Fragmentacja DNA plemników?:) my tez robiliśmy to badanie i spokojnie po tygodniu był wynik:) mozesz juz nawet w piątek sprawdzić czy,nie bedzie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry