Widok

Clostilbegyt a ciaża 16!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kochane - tak jak obiecałam:)

Bo długiej walce, która działa się od samego początku przy Waszym udziale wreszcie swój wątek założyć mogę ja:D

Zakładając go chciałabym napisać jak OGROMNIE jestem wdzięczna:

- za przyjęcie mnie pomimo, że nigdy Clo nie brałam:);
- za wszystkie odpowiedzi na moje pytania;
- za wspieranie;
- trzymanie kciuków;
i co najważniejsze za wiarę, że i mi się uda kiedy u mnie tej wiary było mniej albo przygasała:)!

Jesteście niezastąpione! Wierzę, że następny wątek będzie zakładała Olesia;)!

A wiadomości z dziś - ktosiek ma 2 cm, serduszko ma równy rytm, a wg OM 8/9 tydzień :))))!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj Kkasiu1 :) Ile juz mają Twoje dziewczynki??
nie ukrywam, ze liczę na to, ze z tym tez takiego pecha nie będę miała i ta dzidzia będzie grzeczniuka ;)
p.s Jeszcze Any nam tu brakuje ze starych czasów.... :)
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lena, ja pamiętam :) Serdecznie gratuluję. Dla pocieszenia powiem, że u mnie Lenka była jak anioł, za to Lidzia ..... :). Może u ciebie będzie odwrotnie.

Gratulacje dla wszystkich pozostałych mam również.
Lena gratulacje:)))!

Cudowne wieści - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)!
Ja za fliudy na razie dziękuje;p ale mam nadzieje, że polecą do wciąż starających się :)
Zajrzałam, zeby sie pochwalic...20.02 zobaczyłam jasniutka kreseczkę na tescie ciązowym :)) potem potwierdzałam za kilka dni... no i mamy 6tc :)
jestem bardzo szczesliwa, ale równie przerazona. ( moze niektore z Was pamietajac co przeszłam).
Oczywscie juz odczuwam uroki ciązy, ale staram sie myslec pozytywnie :)
na wizyte u gina jeszcze czekam ( i tak mam to szczescie, ze rodzinny mnie skierował, nie musze isc prywatnie-- w No z tym masakra:/)
pozdrawiam Was wszystkie, a staraczkom przesyłam ciązowe fliudki!!!
p.s Lusia na kiedy masz termin?
Iwonuś dziękuje za odpowiedź :)
Hej dagolku:)

Ja nie pamiętam czy miałam nabrzmiałe przy moje podwyższonej prolaktynie. W zasadzie jedyne co da ci odpowiedzieć to badanie prolaktyny. Ja bym zrobiła badania (2/3 dc - prolaktyna i może przy okazji progesteron) i już z wynikami bym poszła do gina.
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale wiem ze mi pomożecie :) Na początku myślałam, że w końcu mi się udało i jestem w ciąży. Ale niestety przyszedł okres :( a z nim moje obawy. Otóż moje piersi z każdym dniem są coraz bardziej obrzmiale, a nigdy tak nie miałam. Martwi mnie to. Czytałam, że to może być podwyzszona prolaktyna. Sama nie wiem o co chodzi :/ okres przyszedł w terminie i jest czysta krew wiec ciąża to na 100% nie jest. Chyba będę musiała iść do ginekologa. Pozdrawiam.
Ja zaczynam od 5d.c do 10d.c a że mam długie cykle na monitoring będę szła ok 16d.c
dziewczyny napiszcie jak przyjmujecie clo, jak lekarze oceniają wasz cykl, chodzicie co kilka dni? robicie badania z krwi? ja brałam od 5 dc jedną tabletke przez 5 dni. dzisiaj jest 10 dc wg wyników jest już po owulacji a wg usg jeszcze nie. lekarz powieziała że to nietypowa sytuacja i za 2 dni znowu wizyta.
Gratulacje 🎊 wszystkim przyszłym mamusią.
Ja mam pyt. czy któraś z koleżanek brała luteine + clo?
Lusia, wiedziałam :) super!!!!!!!! jeszcze raz gratuluję! :) cieszę sie razem z Tobą! Teraz przesyłaj mi ciażowe fluidki :) mam nadzieje, ze u mnie w tym cyklu owu tez była...
Moja gin tez polecała mi Inofolic. Drogie strasznie, kupiłam 1 op. i poki co 1 saszetkę wypiłam :/ jakos zapominam i łykam zwykly folik....
Hey dziewczyny!!!! chcialam was tylko poinformowac ze to ciaza :) 6 tydzien. mialam wczesna owulacje w 11 dc.

kamiko- tak z clo... ale samo clo nie dzialalo. z inofoliciem mialam owulacje. 1x1 clo od 3 do 7 dnia cyklu i 2x1 inofolic.

dziekuje dziewczyny za gratulacje :*:*:*:*
Lusia gratulacje, torbiel wykluczam, ona sie robi jak pecherzyk nie peknie a u ciebie bylo cialko zolte.. :) suuuper!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lusiaaa to Clo?
ihey lena. dzieki :*... dzis znowu zrobilamtesti 2 grube krechy :)))))
Tak, Lusia - brac dalej :) Jesli nie jestes w ciązy @ przychodzi w ciagu kilku dni, jesli jestes w ciązy bierzesz dla "podtrzymania".
Tez ostatnio dostałam d*phaston i miałam takie same zalecenie jak Ty :)
Chyba mozna Ci juz gratulowac ! :))))
ok dziewczyny dzieki. ps. moj gin na urlopie i wraca w poniedzialek. dzis biore 13 dzien d*phaston. mam 28 dc ... lekarz mi kazal brac przez 12 dni i zrobic test. jak bedzie pozytywny chyba mowil ze brac dalej pp 2x1... tak bylo przy pierwszej ciazy. kurde co mam robic? brac dalej nie? a jak sie bierze d*phaston, to miesiaczka przychodzi gdyby miala przjsc? ja pamietan ze w tamtej ciazy tzn przy staraniach zawszw gdzies okolo 10 tabletki zaczelam plamic a z ostatnia dostawalam okres.
Lolaa tak jak ktoś ci pisał wyżej - to najzwyklejsze badanie krwi;).
Możesz zrobić w każdym laboratorium (ja robiłam w invikcie i kiedyś w Brussie). Nie musisz być na czczo, nie musi być rano. Poza tym mi np. lekarka kazała zrobić betę bo na USG jeszcze słabo było widać. Więc najlepiej z wynikiem już do gin.
to zwykłe badanie krwi. nawet nie musisz być na czczo. Beta HCG się nazywa. po południu zrobisz w invikcie
bo nie mam pojecia jak ja sie robi. gdzie co i jak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry