Widok

Co dalej.....

Bufonowatość, obłuda i hipokryzja przyczyniła się do upadku PO to smutne bo była to partia środka, a tylko taka partia, która może znaleźć kompromis może łączyć Polaków, każda skrajna będzie ich dzielić, a to nie wróży dobrze. PiS idzie tą samą drogą co PO i przejedzie się szybciej , gwoździem do trumny nie będą bałwany z PO donoszące na Polskę do głupawej EU, ale właśnie ta sama obłuda i hipokryzja co zgubiła PO. Po prostu wszystkie partie po dojściu do władzy ulegają samodestrukcji. Żadna nie potrafi zrozumieć że rządzenie nie polega na negacji wszystkiego co zaproponowali poprzednicy tylko dlatego że to nie ich pomysł , a na poprawianiu i udoskonalaniu tego co zostało osiągnięte.

500+, sklepy zamknięte w niedziele - to dobre pomysły - nie doskonałe, nie najsprawiedliwsze , ale jednak dobre, które można w przyszłości poprawić.

grzebanie przy prawie do aborcji i radykalizowanie go dobrym pomysłem już nie jest, bo z kompromisowej ustawy zrobiła się koncepcja fanatyków. A to będzie powodowało protesty i dalsze radykalizowanie poglądów przez różne środowiska.

To szansa dla oszołomów pokroju Palikota czy Korwina także proszę się nie dziwić jeżeli w przyszłym sejmie w ławach zagości partia KORWIN.

P.S.
Grzebanie przy szkolnictwie , a dokładniej rezygnacja z gimnazjów czyli wywracanie wszystkiego do góry nogami też jest błędem PiSu i nic dobrego nie wnosi. Odnoszę wrażenie, że zmiana ta dokonywana jest jedynie dlatego iż był to pomysł poprzedników, dobry pomysł, w przeciwieństwie np do rezygnacji z opieki dentystycznej w szkołach dzięki której mamy teraz większy odsetek dzieci z próchnicą niż za PRL. Problem szkolnictwa jest gdzieś indziej nie w gimnazjach, a w finansowaniu szkół. Szkoły nie dostają od administracji kasy na remonty boisk więc próbują szukać ich w budżecie obywatelskim , który ideą jest słuszną, ale został sprowadzony do paranoi.

Po prostu cała władza nami rządząca idzie z duchem naszych czasów i zamiast coś naprawiać woli nowe "swoje" nie koniecznie lepsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na dobrą sprawe co go trzyma tutaj
? Państwo nie potrafi utrzymać młodych, chyba, że są informatykami. Nawet lekarze, którzy poszukują czegoś więcejw swojej dziedzinie uciekają za granice bo nie mają możliwości rozwoju w naszym kraju. Na dobrą sprawę my będzie odkłądać na konta emerytalne aby miec jakas porządną emeryturę. Moja matka jest główną księgową od 30 lat a jej emerytura możźe starczy na opłaty utrzymania domu. Dobrze, że są fundusze emerytalne, sam mam jedno w PKO PTE, bo wiem, że nigdzie stąd nie wyjade a na Państwo nie mam co liczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sobie nie wyborażam swojej przyszłości bez odkładania pieniędzy na osobiste fundusze emerytalne na pko pte. Od Państwa to ja już niczego nie che, z resztą sama chęć i tak nic nie da, bo w końcu zx naszych pieniędzy będą łatać dziurę budżetową, którą pogłębiali swoimi bezsensownymi poczynaniami przez tyle lat. Co 4 lata obiecanki cacanki, potem starają się 1% tego zrealizować popadając w jeszcze większe dno, gdzie tu logika?
"konkurencja partyjna poszła u nas od pierwszej chwili istnienia państwa tak dziwacznie i tak ostro, a zarazem z tak wielką ilością kłamstwa i łajdactwa, że od razu zaczęło się wytwarzać to, co nazwałem: cloaca maxima.

Każde nadużycie, każde łajdactwo było dobrym wtedy, gdy robił je członek partii własnej, złym zaś tylko wtedy, gdy robił je członek innej partii."

- Józef Piłsudski

cos sie zmieniło?
@ wdr

Widzisz?
Postkomuna jest gotowa by ci zapewnić gotową, jedynie słuszną interpretację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wdr : sam widzisz że jakikolwiek ruch, partia czy stowarzyszenie MUSI być pochodną układu postkomunistycznego. I z tym ONI chcą skończyć. Układ i postkomuna przebite dwiema błyskawicami, to obowiązkowe ozdoby wytatuowane siną farbą na piersiach Prawdziwego Polaka IV RP.
PO nie da się obronić. Skucha, żenada i amatorka dobita przez Schetynę.
Jednak na klęsce PO świat się nie kończy. Przecież musi gdzieś być jakaś cywilizacja w Europie Środkowej.
Argument strony "postępowej" :" trzeba stworzyć mocne licea, opowiadają się za tym nawet środowiska nauki."
Bardzo odkrywcze i postępowe.
Przy okazji da się po d*pie WUP (Warstwa Uprzywilejowana Postkomunistyczna)
Taki jest tok rozumowania PISomatołka. Na złość WUP zlikwidujemy gimnazja.
Dlaczego ? Dlatego.
Przepraszam za odmianę w różnych osobach tego obrzydliwego skrótu.

Łowco : jeżeli piszesz : "po pierwsze" to naturalną tego konsekwencją jest użycie w dalszej części wypowiedzi " po drugie" . I tak ewentualnie dalej. Tymczasem pozostałeś na tym pierwszym. Nie wkleiłeś chyba prawidłowo całego gotowca .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sojusz filistra z buractwem założył Tiomasz Lis wspólnie z Hubertem H. w programie "Co z tą Polsk.ą" w Polsacie w roku 2005.
Sojusz funkcjonował do r.2015, gdy PO i Komorowski stali się zbyt obciachowi nawet według standardów popkultury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
pomijajac to,ze masz te sama haplogrupe i wszelkiej masci pokrewienstwo z tymi "robakami"
mało tego masz ich w rodzinie ,wsrod znajomych sasiadów i wpsolpracowników,tacy ludzie takze wystawiali ci oceny i podawali reke

co ci zawinili Wegrzy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ wdr

" PO to smutne bo była to partia środka,"

Czy Ty zamierzasz uprawiać propagandę czy próbujesz analizować rzeczywistość ?
Bo ja widzę tu parę przeklamań, w jednym zdaniu.
Po pierwsze PO nie była partią. Była wydmuszką, zorganizowaną marketingowo przez służby. Nie reprezentowała wyborców tworzących partię oddolnie, była tworem powołanym do reprezentowania niejawnych interesów układu postkomunistycznego. Wyborców więc nie reprezentowała lecz co najwyżej kupowała, a reprezentowała klientelę ukladową.
I o ile sobie przypominam PO przedstawiała siebie początkowo nie jako partię, lecz jako ruch obywatelski.

Wobec tego nie można mówić, że to partia, ani że to partia środka, bo uklad postkomunistyczny nie reprezentuje ani lewej,ani środkowej ani prawej strony sceny politycznej.

A co do problemów szczegółowych, to ich nie można mieszać z rozpatrywaniem PO jako partii, bo problemy polityczne rozpatruje się w nawiązaniu do realnych problemów społecznych, a nie niejawnych interesów.

Np. za likwidacją gimnazjów przemawia przede wszystkim konieczność stworzenia mocnego liceum, a to wyklucza utrzymanie gimnazjów. Za mocnym liceum opowiadają się środowiska nauki, które nie chcą mieć do czynienia na studiach z bałwanami.

Z kolei utrzymanie gimnazjów, jako filtru zapewniającego dziedziczne utrzymanie przywilejów w zakresie lepszej pozycji startowej warstwie uprzywilejowanej postkomunistycznej jest w interesie układu

Jeżeli chcesz dotrzeć do przyczyn realnych, nie przyglądaj się pozorom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niesiołowski ma godnych siebie następców ;]
Robactwo, także i oni ,przechodzą obecnie ze stanu larwy ,ukrytej pod gnijaca materią organiczną ,do postaci dorosłej. Zrzucily z siebie krepujace je, obce swej kulturze szaty i rzuciły się w poszukiwanu partnerow . Rozpylaja wokół siebie feromony (500+, za życiem, ) chcąc zwabic do siebie słabsze osobniki swego gatunku. Z równym zaangażowaniem gryzą i zwalczają obce swemu gatunkowi osobniki. W swojej zapalczywosci gryzą siłę także wzajemnie. Entomolodzy wskazują na podobieństwo pomiędzy gatunkami robaków występujących na Nizinie Węgierskiej i Równinie Polskiej.
Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak bogate i ciekawe jest życie robaków.
Mają, dla przykladu, ukryta w głębi gniazda królową wokół której toczy się ich życie.
Życie robaków jest bogatym źródłem wiedzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ jaq

Dźwięczne i bezdźwięczne ch i h.
Żałosne to nawet niewarte komentarza.

Racje ma Bogusław Linda, ktory ostatnio powiedział,ze obecna atmosfera sprzyja ujawnianiu sie i rozpełzaniu buractwa, które dotychczas było skryte po norach i zapyziałych umysłowych zakamarkach.
Pan ratlerek jest tego najlepszym przykladem. Podobne w tonie sa prawackie portaliki.

Obecnie z buractwa robi się cnotę państwowo-narodową, nazywając ją 'wstawaniem z kolan'.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Umknął mi ten temat dyskusji, z pozoru bardzo interesujący. Jednak gdy zajrzałem do środka, to oprócz merytorycznej nawalanki młotem i cepem pieniędzy gigantem erudycji oraz wiedzy wszelakiej z Nowogrodzkiej, a karkiem z bejsbolem zamiast pióra, nie znalazłem miejsca dla moich przyziemnych dywagacji. Ten który rozróżnia i wymawia dzwiecznie ch i h oraz tamten drugi wykropkowujacy co drugi wyraz w swoim zdaniu mogli by wreszcie odpalić najcięższe działa. Robi się nudno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
No takie mamy obecnie realia, suweren zadecydował, mam tylko nadzieję, że część z tych, którzy głosowali sie przebudzą bo kolejnych 4 lat ten kraj może nie wytrzymać. Kiedyś ja np byłem przeciwnikiem funduszy emerytalnych ale teraz już od roku przesyłam pieniążki do PKO żeby w razie emerytury mieć cokolwiek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@sadyl

"Ci u koryta mają dobrze."

A nie mówiłem, że jesteś wulgarny materialistą?
Koryto bywa ważne ale nie może być podstawowym elementem analizy socjologicznej. Chyba że ci po prostu chodzi o ble, ble na forum, a wtedy to inna para kaloszy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ sadyl

A ty nadal swoje, wspomnienia z wieku XIX ?
Zweryfikuj wreszcie stare zdezaktualizowane hasła. Stare buty są może i wygodne... ale czemu zmienne idee traktujesz jak constans?
> wszystkim jest jednakowo źle

Nie wszystkim. Ci u koryta mają dobrze.

Kto pamięta stary dowcip (bodaj jeszcze starszy ode mnie)?
- Co to jest koniak?
- Napój klasy robotniczej, spijany ustami jej przedstawicieli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Z lewicą jest mały problem, niestety. Głównym założeniem twórców lewicy było dążenie do wolności, równości i sprawiedliwości społecznej.
Czyli krótko wszystkim ma być dobrze tak samo dobrze, jednak kto by się za to nie zabrał to wychodziło, że wszystkim jest jednakowo źle. ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odkąd Piłsudski doszedł do władzy, Polską nieprzerwanie rządzą ugrupowania lewicowe (o różnych odcieniach czerwieni - od różu po brunatny), ze skutkami, jak widać.
Teraz nadszedł czas na lewicę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ isztar

Solidarność ? Zależy jak rozumiana. Przestępcy, postkomuchy też są solidarni. Decyduje cel, ale to nie wszystko.

Jak już wielokrotnie pisałem sama solidarność jest tylko pustym hasłem - bo warunkiem zaistnienia solidarności jest pakiet wszystkich trzech relacji jednocześnie - prawdy, milości i wolności, co zresztą wyrażają te słynne popularne hasła; "nie ma wolności bez solidarności" i że "prawda was wyzwoli". Te hasła wymieniają pełen pakiet.

To są hasła, ale chciałbym zobaczyć jak praktycznie bywalcy forum te hasła stosowali lub stosują. Stawiam dolary przecwko kasztanom, że nie stosowali. Tak wygląda mi z analizy profili wielu forumowiczów. Forumowicze, podobnie zresztą jak ja sam, nie są reprezentatywni dla ogółu Polaków.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry