Widok

Co na prezent ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny,
Mam takie pytanie, co się teraz daje w prezencie dla mamy i dla dziecka jako powitanie nowego członka rodziny ?
Dawno w rodzinie dzieci nie było i nie wiem jakie są nowe trendy w tym temacie.
Dodam, że rodzice raczej tacy no hm... wymagający i patrzący na metkę.
Z góry dziekuję za wszelkie propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ostatnio szłam powitać nowego członka rodziny do kuzyna i kupiliśmy dla małego zestaw kosmetyków Johnson'a i kartkę z gratulacjami :)Wydawali się zadowoleni:)
zmajstrowałam samodzielnie tort pieluszkowy :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Tkany kocyk z danymi dziecka http://www.dzieciecy.eu/ -jak z amerykanskich filmow,wiec beda zadowoleni ;)
Do Kasia i Tomuś - super pomysł, mam nadzieję, że taki kocyk zdążył by przyjść zanim mamę z maluszkiem wypuścili by ze szpitala... Co by z pustymi rękami nie iść...

Ach, człowiek chce dobrze a pewnie wyjdzie jak zwykle...
Salambo - dziękuję, ale jak coś takiego wykonać - tort pieluszkowy ?
znając podejście przyszłych rodziców to zaraz by po rodzinie Nas obsmarowali ,,że tylko tyle'' ...
Dziękuję za podpowiedź, ale dla Naszych to zbyt mało, zbyt skromnie...
To zamow cos u jubilera -grawerowana lyzeczke, smoczek itp. Zloto lub srebro -polezy w szufladzie ale bedzie "drogo". Synek siostry dostal z Apartu zloty lancuszek z pusta zawieszka-jednoczesnie placisz za grawer. Rodzice zglaszaja sie z tym do najblizszego sklepu i zamawiaja grawer jaki chca-inicjaly, data urodzenia, grupa krwi -fajny pomysl moim zdaniem. Ja kupilam jej misia Wilhelma w sweterku z napisem "Najlepszy przyjaciel Oskara" http://www.miasiowakraina.pl
Daje się za tyle na ile Cie stać i ile masz ochotę wydać. Liczy się pamięć. A to, że Cię obsmarują, to juz nie Twoj problem. Świadczy to o nich a nie o Tobie.
A co do prezentów to jeszcze tu poszperaj
http://www.petitbaby.pl/
czerpałam inspirację od ludzi którzy to robią za kasę
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=pd&string=tort+pieluszkowy&change_view=1

mój był 3 piętrowy, w tonacji pomarańczo-białej :) jak na kogoś kto ma dwie lewe ręce wyszedł mi nawet całkiem nieźle
ale można kupić, w necie jest wiele propozycji jedne brzydsze inne ładniejsze ale na pewno znajdziesz coś w swoim lub "ichnim" guście
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
o łyżeczce lub łańcuszku też myślałam , ale raczej na chrzest lub 1 urodzinki maleństwa :)

Dzięki dziewczyny za pomysły, zapewne coś wybiorę ...
Dobrze, że jeszcze czas jakieś 3 m-ce :)

To prawda, że taeraz kupuje się także jakiś prezent dla mamy ? Bo ja rodziłam 7 lat temu i dostałam prezenty dla dziecka i troszkę sie zdziwiłam jak przyszła mamusia wręcz przypomniała, że jej też należą się prezenty.

Oni jakoś nie specjalnie pamiętają o naszym dziecku więc nie chcę przesadzać...
Ja dostalam tylko dla dziecka... I dostalam normalne, chociaz bardzo ladne komplety ubranek, typu bluza i spodenki. Nie przesadzalabym. Ja bylam bardzo zadowolona.
stresuje sie tym i jak widać na 3 miesiące przed planowanym rozwiązaniem juz myślę o tym co kupić...
Lubię Ich, ale czasami mam ich dość. Szczególnie kiedy chodzi o prezenty, bo dla nich im droższe, im lepszej firmy , im lepsza metka tym prezent lepszy...
A mi się wydaje, że to nie o to chodzi...
Ale jak widać ludzie są różni...
Zapraszam do mojego sklepu Decoratoria (Starowiejska 13-14 w Gdyni) po drewniane obrazki z motywami dzieciecymi (z tylu miejsce na wypisanie gratulacji) narzuty paczworkowe dzieciece, porcelane dla dzieci, misie pluszowe,stylowe ramki z rozowej i blekitnej masy perlowej w ksztalcie misiow etc. http://www.decoratoria.com.pl/dla_dzieci.htm
zapraszam:)
Zawsze kupowało się coś dla mamy, głównie kwiaty.

Teraz może rodzice są "metkowi", ale zaraz po porodzie pewnie staną się praktyczni. Nam najbardziej przydały się te najprzyziemniejsze prezenty - Pampersy i śpiochy. Cudeniek i "dorosłych" ubranek, choćby najśliczniejszych, zwykle nawet nie zdążyliśmy użyć.
Ja podstawowych mialam cala szafe, a te ladniejsze, wyjsciowe byly super prezentem :) . Potem juz sama szalalam zakupowo, metkowo tez, jesli mialam ochote. Ale jak synek byl malutki to nie mialam do tego glowy.
Ludzie sa rozni, ale dla takich snobow warto czasem kupic cos na zapas na wyprzedazach. Np. do domu w Duka, ciagle maja cos w wyprzedazy za polowe ceny. A dla dziecka wyprzedaze sa we wszystkich sklepach. I na Allegro u lepszych Super Sprzedawcow, mam kilku ulubionych.
7 lat to kawał czasu, więc wolę się popytać obecnych mam co się pozmieniało, jakie są nowe trendy aby nie dać plamy ...

Widzę, że tak wiele przez ten czas się nie pozmianiało :)
Nie :) .
A może zajrzyj na http://www.2future.pl , ja tam zawsze szukam inspiracji jeśli chodzi o jakiekolwiek prezenty. :)
ja najbardziej cieszyłam sie z paki pieluch czy chusteczek :)
dostaliśmy ubranka, misie, kosmetyki, kocyk - tez się cieszyłam, bo byl ciepły i milutki

ja kupiłam album dla maluszka taki od narodzin do 1 roku, ramkę 3 częściową z gliną na odbicie rączki i nóżki,
siostrze dałam album na zdjęcia, gdzie wkleiłam fotki z ciąży, usg- była zachwycona
dziękuję
oni raczej z paczki pieluch się nie ucieszą :( kasy mają sporo ...
a jakieś albumy, ramki nie wchodzą w gre - skoro mamusia nie zachwyca się ciążą, zdjęcieami usg i nawet gdzieś je zgubiła.

A jak pytalam co kupić dla maluszka to bylo wzruszenie ramionami i odpowiedź, ,,co chcecie tylko aby było praktyczne''
Z paczki pieluch tez bym sie szczegolnie nie ucieszyla, maz mogl kupic jakby zabraklo ;) . Chusteczki tez. A slicznych ciuszkow, dla takiego maluszka nie mialam wiele i bardzo mnie cieszyly. Bo maz pewnie wolalby tego akurat nie kupowac ;) . Kocyki i markowe zabawki tez dostawalam.
jak mówią żeby było praktyczne to kup im coś praktycznego:)
ja sie bardzo ucieszyłam ze śpiworka, do tego może kocyk? polecałabym z mothercare (jest w klifie) teraz akurat mają fajne promocje. gatunkowo rzeczy są rewelacyjne, metka też jest ok:D i myślę że taki śpiworek i kocyk będzie super prezentem.

a dla młodej mamy-wyciągnełabym ją tak 2-3 tygdonie po porodzie na 2godzinki na zakupy-niech tata zostanie z dzieckiem, a mamę zwykła bawełniana ale NIE CIĄŻOWA koszulka bardzo ucieszy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry