Widok

DZIEWCZYNY DAJCIE JUŻ SPOKÓJ !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny dajcie już spokój z wystawianiem na sprzedaż wszystkiego co macie w domu,
to się robi już męczące, ciuszki dziecięce i zabawki jestem w stanie jeszcze strawić, ale ciuchy, buty, torebki i gacie to już lekka przesada,
miejcie szacunek dla ludzi którzy tu wchodzą po poradę i wymianę opinii a nie po zakupy do lumpeksu !
to nie jest allegro ani gratka ani żaden inny serwis ogłoszeniowy,

i od razu zaznaczam że mam w nosie Wasze negatywne opinie na temat mojego postu, to co się porobiło jest już nie do zniesienia i muszę czynnie zaprotestować :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również
ja równiez, co prawda jakos specjalnie mi to nie przeszkadza ale rzeczywiście troszke jednak za duzo tych ogłoszeń.

dzieciowe rzeczy to rozumiem, no i ciążowe ale tak to troche za duzo.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
powinno być wszystko w jednym wątku, bo same ogłoszenia się rzucają w oczy
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
jakby było w jednym wątku to ok, można przy swoich ciuszkach zostawic maila i zainteresowana osoba na pewno sie odezwie.
Popieram!!!!
popieram!

admin coś jest mało konsekwentny
Dokładnie to wczoraj pomyślałam, że pierwsze 3 strony to były ogłoszenia sprzedaży. Aż mi się czytać odechciało.

Został utworzony specjalny wątek sprzedaży.

Ciężko tam się wpisać pewnie.

A Admin skoro powiedział A to niech robi. A nie tylko bzdurne punkty w regulaminie wpisuje, które nic nie wnoszą.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
to po co wchodzicie na te watki ??
a kto powiedział,że wchodzimy???
zdecydowanie popieram.

tylko przypadkiem nie wybierajcie sie kiermasz ktory zostal zorganiozowany 21.03 w Edwardzie bo to przeciez nie dla was!!!!!
Kiermasz absolutnie mi nie przeszkadza. Jest to wątek, w bardzo dobrym celu. By właśnie nie zaśmiecać forum, a spotkać się i wymienić. O ile się nie mylę po części taka była intencja tego spotkania. Dla mnie rewelacyjna sprawa.

A lekarze to nie to samo co sprzedaż. Po za tym jest odpowiedni wątek przeznaczony na sprzedaż. W dodatku przyklejony na piewrszej stronie.
to co wam przeszkadza? skoro niby nie wchodzicie??A jesli ktos zakladalby watki o lekarzach i kazdy watek z innym nazwiskiem tez Wam by przeszkadzalo?
Kiermasz został zoorganizowany właśnie po to, żeby sie dziewczyny umówily i sprzedaly co maja do sprzedania podczas tej akcji zamiast na forum...
Tak mi sie przynajmniej wydaje :)

ale właśnie popieram takie spotkania jak te w Edwardzie i wcale nie stoi to w opozycji to tego,że wkurzają mnie dziesiątki wątków "sprzedam majtki, sprzedam resztki kosmetyków, ubranka takie i siakie". to nie są anonse ani allegro
agutek to poszukaj sobie innego forum gdzie nic cie nie bedzie denerwiowac :P
dobra anonim, idę szukać innego forum :)))
zwłaszcza że dziewczyny sprzedają jakieś stare łachy w większości, które nawet do lumpa się nie nadają
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
stare lachy?! moze wskazesz cos konkretnego skoro tak to nazywasz, smialo, zobaczymy co to za stare lachy wystawiamy na forum, rozumiem ze nie jestes bywalczynia lumpow bo tam tylko stare lachy pani bogacka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny bez przesady, nie ważne co sprzedajecie.
Istotą sprawy jest to, że ostatnio 2 -3 pierwsz strony są stornami sprzedażowymi.

Naprawdę ciężko Wam dołączyć to tego wątku który został stworzony specjalnie na takie sprawy?

I dlaczego nie podpisujesz się swoim nickiem??

Wstydzisz się odpowiedzieć W SWOIM IMIENIU?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny,ale watek sprzedam przeciez jest(na samej gorze) ,tylko,ze jakos wszyscy wola zakladac nowe :)

Faktycznie,jest moze troche za duzo tych watkow ze sprzedaza. Ale jak wczesniej admin usowal watki ze sprzedarza to z kolei wszyscy krzyczeli ,ze to przesada itd.
Wiec jak zwykle nie da sie wszystkich uszczesliwic :))
wlasnie o to chodzi, ze bedzie kiermasz, wiec czy nie mozna sie wstrzymac do tego czasu ze sprzedaza ubran?

tam bedzie czas i miejsce na sprzedaz i wymiane...
i pewnie tez tam przyjde... choc ten watek popieram.
usuwał *
Tylu dziewczynom to raptem przeszkadza a jeszcze wiecej jednak to kupuje,jakby tak nie bylo to i watki by nie powstawaly.
dpisuje sie jak che bo enie swoja prywatnosc takze a to nie ma nic wspolnego z watkiem ale jak zwykle odbiega sie od tematu pfffffffffffffffffffffffffffff
mi absolutnie nie przeszkadza,ze sprzedaje sie tu ciuszki.niektore sa naprawde fajne:)
Problem polega na tym,ze watkow zrobilo sie tak duzo,ze juz dawno sie pogubilam co ogladalam a co nie.
ja również nie mam nic przeciwko ogłoszeniem z ubrankami dziecięcymi, zabawkami lub ciążowymi ale ciuchy damski, męskie, torebki, majtki, perfumy czy inne to faktycznie można by sobie darować bo wtedy właśnie forum zaczyna być zaśmiecane polecam ogłoszenia trójmiasto lub allegro czy inne portale aukcyjne myślę, że to dobry kompromis dla zwolenniczek zakupów przez forum jak i przeciwniczek
przeszkadzają mi te wątki chociaż na nie nie wchodzę, ponieważ pierwsze strony ostatnio zawalone są tematami typu sprzedam, a to jak pisałam nie jest lumpeks ani jarmark,
martaszp zorganizowała akcję w Edwardzie za co cześć jej i chwała, ponieważ również irytowała Ją taka ilość wątków sprzedażowych, akcję popieram i zjawię się żeby wybrać co dla swojej niuni,
zajrzałam z ciekawości do kilku wątków o tematyce sprzedażowej i popieram forumkę która napisała że większość z nich nie nadje się nawet do lumpeksu - popieram jak dla mnie to stare łachy, które leżały w szafie kilka sezonów bo od wieków już są niemodne, zaznaczam że nie jestem "nadziana" ale i tak bym tego nie kupiła,
anonimowe dziewczyny które tylko potrafią oburzać się bez konstruktywnej krytyki serdecznie pozdrawiam
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Malaniunia, ale nie widzisz że ostatnio jest tego wyjątkowo dużo???

Fajnie, że jest popyt. A skoro jest, to nic się Waszym rzeczom nie stanie jeśli się znajdą w odpowiednim wątku.
Wiosenna wyprzedaż została właśnie zorganizowana między innymi po to, żeby na forum było mniej "tych"ogłoszeń. Jeżeli się spotkanie uda, to może będzie częściej organizowane?
Dla przypomnienia:
"WIOSNA W SZAFIE, czyli kiermasz odzieży, zabawek, książek organizowany przez Centrum Edward oraz "Forumki" Trójmiasto - Niedziela 21.03.2010 godz. 11.00-13.00

Jeśli chciał(a)byś wymienić się, kupić, sprzedać lub oddać zbędne: swoje ubrania, odzież ciążową, dziecięce ubranka, zabawki, książki, biżuterię, a jednocześnie spędzić miły czas przy pysznej kawie, herbacie zapraszamy do Centrum Edward na giełdę rzeczy używanych w niedzielę 21.03.2010 w godz. 11.00 – 13.00

Wstęp: 5 zł

Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie chęci uczestnictwa w warsztatach pod nr tel.: 58 511 02 44 lub 509 701 802, e-mailowo: centrumedward@gmail.com lub osobiście w Centrum Zabaw Twórczych Edward (ul. Rodakowskiego 3a, 80-304 Gdańsk-Oliwa)"
mi tam to nie przeszkadza, a wręcz czasem pomaga :) Bez przesady. Dlaczego mają nie dawać tych ogłoszeń? Jak kogoś nie interesi to niech pominie wątek i już.
okruszek- ogłoszenia niech będą, ale w jednym wątku- na górze "podpięte"
Mnie nie przeszkadzaą ogłoszenia o zabawkach, ubrankach dla dzieci na "rodzince", ale nie - "sprzedam majtki" :-) i sztuczne ich podbijanie.
hihi, nawet nie widziałam tego ogłoszenia :)
sprzedam majtki ! tez nie widzialam , jedynie watek odnosnie nowych strongow - choc to tez majtki ale mnie to nie przeszkadza :):):):):):P:)
Nie było ogłoszenia dosłownie o majtkach :-) (były stringi), chodziło mi ogólnie, o rzeczy niezwiązane z dziećmi.
dziecięce i ciążowe TAK!
gacie i buty ZDECYDOWANE NIE NIE NIE!!!
jest dział sprzedaż i nawet w portalu są OGŁOSZENIA, można tam umieścić anons o sprzedaży bezpłatnie, więc po co jeszcze nasze forum zaśmiecać
niektórzy mają straszne ciśnienie żeby coś sprzedać i jeszcze na tym zarobić
popieram.
To nie jarmark.

I że niektóre nie wstydzą się wystawiać takich szmat, to naprawdę się dziwię....
Dokładnie, jak zużyte to na śmietnik tam gdzie ich miejsce. Jak można wystawiać bluzke przypaloną żelazkiem z dziurą lub stringi?
Rina skoro wiesz, że ktoś sprzedaje bluzkę z dziurą to jednak wchodzisz na takie wątki tylko po co skoro są ci zbędne??
Jak dla mnie takie wątki typu sprzedam/kupię sa tak samo potrzebne jak inne - jeśli coś mnie nie interesuje to nie czytam i nie wchodzę :)
Myślę, że zaczyna się na forum czepianie o pierdoły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie czepiamy się o pierdoły tylko o to, że forum służy do wymiany rad, opinii, a nie ciuchów (co innego dziecięce).
Zwłaszcza, że jest w tym celu utworzony specjalny wątek- sprzedam, kupię.
Zrobił się tu totalny bałagan i naprawdę przydałby się jakiś admin, który trzymałby w ryzach to, co niektóre tu wyprawiają.
Już nie wspomnę o robieniu "off topiców" (odejścia od tematu, wątku), czy notoryczne powielanie wątków.
Forum to też "społeczność", do której trzeba się przystosować, a nie robić, co się chce i jak się chce.
Potem właśnie są wątki typu: "zostań dystrybutorem, urodziny malucha w Hummerze, sprzedam Audi".
Dział nazywa się Rodzina i dziecko- to tak dla przypomnienia...

Osobiście założyłam wątek sprzedaży, który został przypięty przez Admina na pierwszej stronie, niestety jednak mało osób z tego korzysta a szkoda:(
ik, przyznaje bez bicia ze jako pierwsza wystawila ciuchy damskie na sprzedaz, ale nowe i firmowe, po moim watku posypalo sie dziesiatki watkow a otemtyce sprzedam ale wlasne uzywane ciuchy, doszlo do tego stopnia, ze odziez i buty ktore widzialam w tych watkach nie nadawaly sie nawet do pck a co dopiero na sprzedaz, mojego watku juz nie ma, tez mi sie nie podoabl ten lumpeks dlatego napisalam do martszp , podzielam sie opinia, Ona w odzewie zalozyal watek wiosenny i bardzo dobrze, ja juz jestem tam zapisana, co prawda nie mam juz duzo tych ciuchow ale cos sie znajdzie , ceny jakie mialam w moim watku byly niskie , nie chodzilo o zarobek tylko pozbycie sie ciuchow , zostaly mi po sklepie ktory prowadzilam, wiecej nie robie zamowien i proceder sprzedazy zmierza ku koncowi, pozdrawiam
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
mi to nieprzeszkadza czasem mozna nawet cos ciekawego znalezc. Jesli komus to przeszkadza poprostu niech niewchodzi i tyle. Macie problemy;/
weronikka, widzę, że nie zrozumiałaś tematu tego wątku....
ja zgadzam się z większością dziewczyn, rozumiem ciuszki i akcesoria dziecięce- samej zdarzyło mi się coś zarówno sprzedać jak i kupić, mogę też zrozumieć jakąś fajną biżuterię czy rzeczywiście fajne ciuchy, ale jak napisała, któraś z Was niektóre wystawiają na sprzedaż takie ciuchy, że ja się nadziwić nie mogę, jak można nie mieć odrobiny wstydu i rządać pieniędzy za takie łachy !!!
ja takiego za przeproszeniem g..... bym nawet za darmo nie oddała bo byłoby mi zwyczajnie wstyd...

rozumiem oburzenie ze wystawia sie lachy ktore sa jak wielkie g.....! ale juz widzialam kilka przynajmniej takich wypowiedzi wiec moze konkretnie dziewczyny , poszukajcie takich wlasnie ciuszkow podajcie watek i wskazcie dokladnie co to za wielkie gowno jest wystawiane ! mysle ze nie trudno wam bedzie znalesc , prosze bardzo !
wiec moze dziewczyny nie wezma na wyprzedarz "tych" ciuszkow gownianych , a jak wezma to moze tam tez okazcie sie odwaga i wskazcie " te gowna " sory za slowo ale w poprzednich wypowiedziach to wlasnie miano na mysli
zaczyna się nagonka ...
bo wkurzaja mnie takie wypowiedzi , wiec niech te paniusie wskaza dokladnie o co im chodzi! albo wogole sie nie pojawiaja na wyprzedarzy bo przeciez tam beda wlasnie takie ŁACHY!
Droga Magdo, ja Ci powiem o co mi chodzi.

Sprzedawaj sobie co chcesz. Nawet pantalony po baci Jadzi. Ale Fajnie by było gdyby były ogłoszenia sprzedaży wpisane w jeden wątek. Agusia stworzyła specjalnie dla Was i jest przyklejony na pierwszej stronie. Skoro są chętniu do zakupów, to nie będą mieć problemu by i tam zajrzeć. Jest też dział ogłoszeń, który bardzo polecam.

Zajrzyjcie na weselnik. Tam jakoś dziewczyny potrafiły się dostosować i swoje ogłoszenia wklejają w swój wątek. I nie mają z tym problemu.

Ja wiem, że większość ludzi potrafi robić tylko na przekór i na złość. Bo po co pójść na kompromis prawda?? To takie cięzkie jest...
typowe dla "matek Polek"...ech, tylko czubek... własnych dzieci i swój widzą
proponuje aby osoby, ktorym watki sprzedam itp nie podobaja sie korzystaly z opcji "zglos do moderacji".
Mysle ze admin po lawinie takich "zgloszen" bedzie interweniowal.

temat "mam juz dosc ogloszen na forum" byl juz omawiany kilka razy i jak dotychczas nie wymyslono sposobu ktory pogodzil by obie strony, zarowno zainteresowanych jak i poirytowanych.

moze juz czas wymyslec skuteczna metoda pogodzenia wszytskich.

Moje stanowisko w tej kwestii - mnie wszelkie ogloszenia podobaja sie, ale w watku z pierwszej strony z "pinezka" i uwazam ze tam powinny byc. Mozna go ewentualnie podzielic na - dla dziecka, dla mamy.

Tinker Bell wiem o co mi chodzi
ale ty pewnie nie do konca o co chodzi mi
otoz o wskazanie - wskazanie ! tych gownianych rzeczy ktore niby sa wystawiane tutaj - o jak juz napisalam pewnie nie bedzie problem znalesc te ciuszki wsrod tych wszystkich tematow ciuchowych wiec niech owe panie wykaza sie jeszcze wieksza odwaga i konkretnie pokaza te gowniane szmaty ktore jak tez juz wspomnialam beda pewnie na wypzredarzy
Magdo, ale ja w moich postach nie dzieliłam produktów na nowe, używane czy jakie tam. Zwyczajnie je omijam. Ale bywały dni, że aby poczytać coś między wierszami, to graniczyło z cudem.

Nie interesuje mnie to co się sprzedaje. Na prawdę. Powtarzam, że jeśli są kupc to super. Ale naprawdę nie trzeba się puszyć i zapierać nogami. Można swój wątek prznieść do jednego działu.

Jakbyś postrzegała to forum gdyby dziewczyny z wątków o staraczkach każda zakładał post hej pani xx jak dziś Twoja @??
Kolejny wątek - ja mam dziś dziwne bóle w podbrzuszu....
i kolejny i kolejny......

Rozumiesz?
nie jestem tepa rozumiem
jednakze tutaja troche pewne osoby przegiely i tylko o to mi chodzi , nie o zakladanie stu watkow z ubraniami, ale o nazwanie pewnych spraw tak czy inaczej rozumiesz??
Ale ten wątek nie jest o tym kto i jak co nazywa, tylko gdzie i jakie ogłoszenia mogłyby być umieszczane.

no chyba jednak jest i o tym i o tamtym skoro ktos nazywa to co dziewczyny wystawiaja g...em
Zgdzam sie z dziewczynami troche za duzi tych watkow sprzedam...
Rozumiem dla dzieciaczka ale niektore rzeczy ponizej krytycznej.Dla niedowiarkow,ktore pisze ze szmat itd tu nie ma!!!!Jedna dziewczyna oglaszala ze buty odda ze paczke chusteczek pampers fakt koszt moze i z 6-7zl,ale cos takiego.....na smietnik z tym i tyle
Oto te buty żal............
image
ja tez uwazam ze przesada jest wystawianie polowy swojej szafy czy to ciuchy uzywane czy nowe...dla mnie roznicy nie ma. jak zakaz dla wszystkich to dla wszystkich i koniec kropka. "dzieki" temu watkowi odechcialo mi sie przyjsc na to spotkanie do edwarda, wole pojsc na spacer z dzieckiem a ciuchy wystawie na "szafie"
Te buty mnie rozbroiły :) hahaha
np. te ciuchy
http://forum.trojmiasto.pl/sporo-fajnych-ciuszkow-roz-36-38-taniutko-sprzedam-t150769,1,16.html?hl=sprzedam#hl
ewcia rozumiem ze w Edwardzie cie nie bedzie !

jolga rozumiem ze do lumpkow tez nie chodzisz!

moze wysmiewanie sie z innych przynosi niektorym wielka satysfakcje a moze troche szacunku dla drugiej osoby by sie znalazlo??? wiele osob tu sie nasmiewa ze wystwwiane sa szmaty i wielkie g....a podejrzewam ze na allegro np ciuchy takiej samej kategorii sa wystawiane co?
nie widze nic zlego w tych butach , maja dziury? sa w plamach? jakies stare ? a moze komus sie podobaja? moze ktos nie ma kasy zeby sobie kupic nowe drogie buty ? a moze ktos moze chodzic tylko w takich wlasnie butach??? co???? takie odwazne???
jolga moze pokaz co ty masz w swojej szafie ???!!! jestescie zenujace ! mam nadzieje ze zadnej z was nie bedzie na wyprzedarzy ! bo po co macie spotkac tam takieeee butki haha co?
ale jak widac podobaly sie ciuszki skoro byly na nie chetne!
moze wystawicie swoje szafy i zobaczymy co macie? pewnie jakies zjawiska ktorych wiekszosc z nas nie nosci ,a moze odwrotnie ?! odpusccie sobie co? i wiecie co? chyba czegos wam brakuje w zyciu bo osoby szczesliwe i spelbnione tak sie nie zachowuja....
cytuję "wiele osob tu sie nasmiewa ze wystwwiane sa szmaty i wielkie g....a podejrzewam ze na allegro np ciuchy takiej samej kategorii sa wystawiane co?"
no właśnie to na allegro z nimi !

magdo cały czas nie rozumiesz, że to forum nie jest portalem ogłoszeniowym,
a jeżeli uważam, że ktoś wystawia na sprzedaż łachy, to mam do tego prawo, ponieważ to forum powstało do wymiany opinii a taka właśnie jest moja,
i przede wszystkim ktoś kto wystawia ciuchy na sprzedaż w miejscu do tego nie przeznaczonym nie szanuje mnie, więc teoretycznie mnie wzajemność nie obowiązuje
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

:) niektore z nich są w stylu w jakim ubierałam się na dyskoteki z podstawówki :) ach, sentymenty :)

brakuje dresów takich świecących :)
magda ty chyba mnie zle zrozumialas...gdzie widzisz w mojej wypowiedzi jakies zarzuty do kogokolwiek???
napisalam ze nie przyjde na takie spotkanie bo nie mam juz ochoty i tyle.
nie zycze sobie takich tekstow wobec mojej osoby bo ja ciebie nie obrazilam w zaden sposob...a w lumpkach tez sie ubieram skoro oto pytasz;P
milego wieczoru
No i awantura :-(((((((((((((( A myślałam, że spotkanie wyprzedażowe, coś polepszy, pogodzi strony :-(
no i mi sie odechcialo przyjsc do edwarda napewno nie dlatego ze dziewczyny tu nazywaja ciuchy jak im sie podoba;P
poprostu jakos nie czuje tego spotkania, choc pewnie moze byc milo;)
no wlasnie marta nie pogodzi ;)) i pomyslec ze takie awantury o ciuchy;PPP
Marsztap, ja uważam, że to spotkanie to genialny pomysł. I oby było takich więcej. Może następne w Gdyni;) Wtedy sama się na nim pojawię.

I wg mnie nie ma awantury. Magda niepotrzebnie się emocjonule...

Nie ma ochoty zrozumieć tego o co prosimy. Patrz - początek wątku. Już nie mówię o dyskusji która wynikła później.

Ale jak to mawiał mój ex;) " NIC NA SIŁĘ, WSZYSTKO MŁOTKIEM...":D
Tinker Bell- dzięki za pocieszenie :-), ale inne dziewczyny mogą nie przyjść ze swoimi ciuszkami, biżuterią itp, bo będą się bać potem obsmarowania na forum. Z drugiej strony, nic na siłę :-)
eee tam marta jak ktos chce to przyjdzie i tyle;) ja tym razem odpadam ale moze nastepnym nabiore wiekszej ochoty;)
To że magda nie chce przyjść to jej sprawa, nie wiem dlaczego tak się wkurzyła.

Wiem, za to, że wiele babeczek z tego forum, ma dość po kolei w głowie by później takich głupstw nie robić. W końcu jesteśmy dorosłe. Anonimowi zawsze łatwiej przychodzi pisanie dziwnych komentarzy.

po co ma ktos przychodzic skoro jedna np wkleila watek jednej forumki z przykladem jakie to g...wystawia na forum ! dzieki za takie spotkanie
no to moje te gów... :)

zupełnie sobie sprawy nie zdawałam z tego, że taki wątek będzie kogoś przyprawiał o złość, przepraszam w takim razie, serio mówię.

no i daję już spokój, bo się nie lubię narażać...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Nie rozumiem, dlaczego zaczęłyście się na siebie obrażać.
Nie potraficie dyskutować?
Forum ma służyć miłemu spędzeniu czasu, wymianie zdań, opini.
Spierać się można z opinią, poglądem, ale nie człowiekiem!
I jestem pewna, że wrzucając zdjęcie tych butów dziewczyna chciała pokazać, że są jakieś normy dobrego wychowania, czy tonu.
Kurcze, Magda, spójrz prawdzie w oczy- sama kupiłabyś takie buty, albo tę wcześniej wspomnianą bluzkę z dziurą po żelazku?
I zgodzę się też z inną przedmówczynią, że chyba ktoś mnie traktuje niepoważnie, sądząc, że zaopatrzę się w ubrania, które pamiętają czasy dresów ortalionowych.
Myślę, że większość z nas chodzi po lumpkach, aby znaleźć jakiś rarytasik, a że jest on ukryty wśród szmat (bo inaczej nie da się tego nazwać) to już inna sprawa.
Sęk całej "awantury" to tylko i wyłącznie to, że tworzone są coraz to nowe wątki odnośnie sprzedaży.
A wyprzedaż w Edwardzie- spoko, każdy może iść. Nie chcesz, nie musisz... piszesz o tym już też w kolejnym wątku, rozumiem, że mamy Cię prosić, abyś jednak przyszła?!
I sorry, ale powiem to głośno- jeśli wystawisz się ze starymi, zużytymi ubraniami, to choćbyś tego chciała, czy nie- uznają Cię za niepoważną. I tyle.

i tak na marginesie- "odechciało", a nie "odniechciało".

I myślę, że za bardzo emocjonalnie podeszłaś do wątku, przecież to naprawdę tylko ubrania, i kwestia ogłoszeń, a nie tego, czy Cię lubimy i chcemy.
Pozdrawiam (szczerze).
Tris czytaj moze troche uwazniej co?....
Ewcia wyraznie napisala ze z takimi butami na smietniki!!
a Surin wkleila watek adarechoty z przykladem szmat jakie to sie wystawia .....tylko ze akurat ciuszki byly bardzo fajnie i pewnie sie podobaly skoro zeszly !! a podobnych ciuchow tutaj bylo sporo z ktorymi dziewczyny pewnie mialy lub moze nadal beda sie chcialy pokazac w Edwardzie -

A mnie naprawde o nic nie chodzi , to co mam moge wystawic gdzie indziej i mam gdzies czy ktos mnie lubi bo nikt nic o mnie nie wie zreszta to nie ma nic do rzeczy ale moze zrozumiesz o co mi chodzi ?! albo i nie ....Adarechota wystawila swoje rzeczy jak i wiele innych dziewczyn ale akurat jej ciuszki zostaly wysmiane ! troche przykre nie??? moze niektore osoby co nieco zrozumieja

a odnosnie gramatyki....moze wez do poprawki cos innego niz czepianie sie przejezyczen
co do poprawek- uważam, że skoro mieszkamy w Polsce, to poprawna polszczyzna jest wskazana....

A i widać, nie zrozumiałaś przesłania co do ciuchów adyrechoty- bo post wskazujący jej ubrania miał na celu pokazanie, że nie tylko szmaty są tutaj wystawiane. Tak dla przekory...
i masz rację- może niektóre osoby coś zrozumieją... wydaje mi się, że przeciwieństwie do Ciebie. Uparłaś się i koniec. Może poprostu przyjmij do wiadomości czyjeś zdanie, tak jak ja przyjmuję i szanuję Twoje.
No oczywiscie kazdy moze interpretowac sobie wszystko na swoj sposob tak jak ty i nawet watek dotyczacy adarechoty - no ale brawo! skoro tak to zinterpretowalas bo wniosek z postu jest raczej jednoznaczny ....

No i tak jak kazdy - jak rowniez i ty - mam prawo wyrazic swoje zdanie
Dziewczyny to, ktore ciuchy nadaja sie do sprzedazy, a ktore na smietnik to bardzo subiektywne odczucia wiadomo..

Ja tez uwazam, ze odawanie starych, znoszonych butow chociazby za paczke chusteczek to przegiecie...

Ten przypiety watek z ogloszeniami nie jest pewnie idealnym rozwiazaniem bo jest w nim natlok ogloszen i niestety robi sie chaos informacyjny :)

Moze pomyslem bylo utworzenie "podforum" :) o nazwie ogloszenia - i tam tak jak dziewczyny robią to tutaj, zamieszczalaby swoje ogloszenia, wklejaly w nich zdjecia i byloby na pewno czytelniej...

mnie raz zraziła jak nasza forumka sprzedawała stanik kilka razy ubrany -jak nowy, sprzedawała bo firmowy ale chyba są jakieś granice co?
Nie mam nic przeciwko sprzedawaniu swoich rzeczy ale bez przesady, dziewczyny zachowajcie rozsądek.Nie wszystko nadaje się na sprzedaż:)
Ale przecież jest tutaj na portalu już miejsce na ogłoszenia.
O tutaj:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/

A ten przypięty wątek na weselniku się sprawdza. Więc myślę, że wystarczą dobre chęci.
Tinker, ale ten wątek przypięty na weselniku dotyczy tylko sprzedaży sukien wiec jest w nim mnie zamieszania :)

Przyznaj sama, ze jak w watku rodzinkowym ogloszenia, kilka forumek wklei po kilkanascie bodziakow, kazdy na innym zdjeciu to robi sie balagan :) A jak jeszcze inne forumki zaczna rezerwowac te bodziaki, a pomiedzy beda przeplataly sie kolejne ogloszenia... :) Młyn sie robi :)

Owszem jest na portalu miejsce na ogłoszenia, ale chodzi mi o to, ze na forum dziewczyny sie znaja, kupuja od siebie, maja sprawdzonych sprzedawcow :) i uwazam, ze fajne byloby takie forum zwiazane z rodzinką, ale dotyczace tylko sprzedazy
Choc nie wiem moze to niekoniecznie potrzebny twor :)

Patrze z punktu widzenia kupującego :) i najczytelniejsze, a tym samym najbardziej zachęcające do kupna sa dla mnie watki wlasnie na forum, gdzie kazde zdjecie jest opisane i na biezaco są informacje o dostepnych ciuszkach :) A innym jest fakt czy forum jest to miejsce na takie ogloszenia....
marynia zgadzam sie z toba , sama w zasadzie kupilam tylko jedna rzecz bo akurat mialam blisko do jednej forumki choc wiele ciuszkow mi sie podobalo

ale zgadzam sie tez z tym ze trzeba tez szanowac druga osobe , czego tutaj dziewczyny nie pokazaly bo mozna skrtytykowac, mozna zwrocic uwage , mozna powiedziec ze cos mi sie nie podoba - ale w sposob delikatny i wywazony ! a nie taki jak to zrobiono ze ciuchy to wielkie g.....mnie samej bylo by przykro gdyby ktos wkleil moj watek albo zdiecie moich ciuszkow - (nie wystawialam ale do Edwarda mialam ochote przyjsc) - i napisal ze te rzeczy nadaja sie na smietnik

Zakładając wątek miałam na myśli to co napisał Admin czyli:

Cytuję:
..Odrazu (tak jak na forum weselnym) uprzedam, ze co jakis czas będę usuwał posty które nie są ogłoszeniem lub nie linkują do ogłoszenia.
Sugeruję również aby zakladać osobny temat z ogłoszeniem w którym będą zdjęcia i dokładne informacje a tutaj podawać tylko linka z krótkim info czego dotyczy ogłoszenie.

Można również napisać jeśli ogłoszenie nie jest już aktualne i post w tym temacie ma zostać zablokowany.

Gdyby niektóre osoby dostosowywały się do poleceń admina byłby większy porządek:)
sprzedawane sa rzeczy wygrzebane chyba z dna szafy! wstyd by mi bylo umieszczac je na forum czy dziele sprzedazy.
stare znoszone lumpy. moje rzeczy oddaje mlodszej siostrze ale to max po pol roku noszenia. natomiast ubrania tu wystawiane wygladaja jak z poprzedniego wieku
surin to sprawa subiektywna jakimi dla kogo sa jego ubrania , a to ze moga mi sie nie podobac i mam wobec czego takie a nie inne nieprzyjemne uwagi to inna sprawa - jednakze zostawiam je dla siebie i nie robie komus przykrosci ...troche delikatnosci nie zawadzi co niektorym
wystarczy obiektywnie spojrzec na swoja szafe i ocenic czy warto to i owo wystawiac na publiczna sprzedaz. troche samokrytyki nie zaszkodzi
To teraz ja, która wystawiła te buty, które co poniektóre zniesmaczyłam albo rozśmieszyłam się wypowiem .

Jeżeli, którąś z was uraziłam albo zniesmaczyłam wystawiając moje buty przepraszam.

Jest mnóstwo wątków sprzedam i są wystawiane przedmioty w gorszym stanie niż moje buty.np, porozrywane spodnie, poplamione od dezodorantu bluzki albo z dziurami od żelazka.

Nie chciałam za nie pieniędzy, tylko coś dla mojej córki . Myślałam, że przydadzą się jakiejś innej forumce, która jest w gorszej sytuacji finansowej niż ja. Tym bardziej, że buty fakt są znoszone ale nie są popękane ani podziurawione i spokojnie mogłyby posłużyć komuś jeszcze długi czas.

Poza tym najpierw prosiłam admina a przeniesienie mojego wątku do głównego wątku sprzedam. Niestety to nie poskutkowało i wątek został tam gdzie był dotychczas.
Później prosiłam admina o całkowite usunięcie założonego przeze mnie wątku, niestety też nie poskutkowało :-((

Admin nie reagował na moje prośby i siedzi nadal z założonymi rękoma :-(((

Nie tłumaczę się tylko mam prawo obrony skoro to właśnie moja fotka została wstawiona na tym wątku :-(((( Jako przykład G...A jak to niektóre z was nazwały:-((((

Pozdrawiam serdecznie was Wszystkie :-)))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
jola właśnie tak jak napisałaś .

Szczerze przyznam, że do Edwarda miałam ochotę przyjść z ciuszkami po mojej córci, mam dwa kartony rzeczy w bardzo dobrym stanie, zaznaczam, że nie chciałam za nie pieniędzy tylko pampki dla córci.

Jednak w obecnej sytuacji mnie nie będzie, nie chciałabym być znowu obsmarowana na forum, że wystawiam G....O. I wyśmiana :-(((( CO gorsza wytknięta palcami :-((((

Miłego kiermaszu :-)))0

I oby wasze rzeczy nie zostały nigdy obśmiane :-(((( Uwierzcie jest to bardzo przykre :-((((
ojjka nie przejmuj sie :)

mi przeszkadza ,choc tak naprawde niespecjalnie, ilość ogłoszeń wystawianych ale absolutnie nie przeszkadza mi jakos tych rzeczy :)

pozdrawiam serdecznie :) i nie psuj sobie humoru w ten piekny dzień :)
kobitki założyłam ten wątek ponieważ irytują mnie wszechobecne ogłoszenia pod tytułem sprzedam,
i doprawdy nie interesuje mnie co która sprzedaje, bez różnicy mi czy są to znoszone rzeczy czy z kolekcji Coco Chanel, bo każdy produkt znajdzie swojego amatora, chodzi mi o to że to forum nie jest allegro ani bazarem, a każdy wątek typu sprzedam jest tu nie na miejscu,
dopuszczam sprzedaż ciuszków i zabawek dla dzieci ponieważ takie ogłoszenia mają dużo większe zainteresowanie i są w temacie forum,
wątek nie był założony po to żeby obśmiewać czy wyszydzać cokolwiek, bo wiadomo gust u każdego jest inny,
ja po prostu apeluję o szacunek dla tych wszystkich, którzy wchodzą na to forum w celu do którego zostało ono stworzone
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

bohater negatywny to też bohater, przynajmniej mam swoje 5 minut :))

przed ciążą pewnie byłoby mi mega przykro za taką, bądź co bądź, publiczną wrzutę, ale teraz mój mały bąbel sprawia, że jakoś bardziej z dystansem podchodzę to takiej krytyki.

jeżeli chodzi o ciuchy, chciałam coś wtrącić - stare i znoszone nie są, mam nadzieję, że mogą to potwierdzić osoby, które część z tych rzeczy przygarnęły :) z dna szafy też nie są, bo mam ładne wieszaki :)

mój błąd, że nie zrobiłam w tym celu profesjonalnej sesji fotograficznej, co by jakość była lepsza :)
ja naprawdę nie sądziłam, że to taką burzę wywoła, a chyba nikt z osób sprzedających nie chciał źle?

surin, masz prawo skrytykować moje szmatki :) nie ma sprawy, tym bardziej, że ktoś wcześniej prosił o podanie konkretnych przykładów, ale chyba krytykując mnie i te rzeczy krzywdzisz osoby, które się nimi zainteresowały.

Christopher Morley
Dziewczyny jesteście okropnymi babami - ten wątek nadaje się do usunięcia
jesli komus nie podobaja sie jakies rzeczy,bo wygladaja gorzej niz z lumpka,to niech nie kupuje,ale niech nie uzywa takich określeń!

Mnie przeraza tylko ilosc tych ogloszen,bo pogubic sie mozna.ot i tyle.
najbardziej okropne są te anonimy wszechobecne, nie masz odwagi zalogowac się? A wątek jak najbardziej potrzebny, może przestaniecie coniektóre osoby te łachy sprzedawać
A ja chciałabym zobaczyć w czym chodza osoby krytykujące ciuszki - bo łatwo skrytykować, a podejrzewam, że w waszych szafach zalega to samo co krytukujecie. W Edwardzie nie będzie zapewne wyprzedaży tylko ciuchy noszone max pół roku, firmowe, poprasowane i na wieszakach ??
Co do Admina olewa ewidentnie sprawę, ponieważ załażyłam wątek na temat sprzedaży wózka i na koniec napisałam, że sprzedany - czy za każdym razem trzeba pisać by usuwał takie wątki - chyba byłoby to bez sensu - powinien sam usunąć wątek gdzie wystawiający pisze że anulowany, sprzedany itp
ojjka szczerze ci powiem ze sama bylam zainteresowana twoimi bucikami - pewnie bede wysmiana ale mam to gdzies....- poniewaz mam problem ze stopami i w zasadzie musza z koniecznosci nosic wlasnie takiego typu buty!

domyslam sie jak ci jest przykro ale pomysl sobie ze osoby ktore w taki sposob zareagowaly krytyka reprezentuja poziom o ktorym nie bede wspominac...

tez mialam ochote na spotkanie w Edwardzie ale po powyzszych ....zrezygnowalam , tak jak juz napisalas nie chce zeby ktos pozniej nasmiewal sie ze przynioslam wielkie g.....

nie psujmy sobie dnia bo zapowiada sie naprawde pieknie :)
ojjka nie przejmuj się :) jednemu nie podoba się to a innemu tamto, i to jest normalne bo każdy ma inny gust, a Ty uśmiechnij się i przyjdź do Edwarda, bo z pewnością znajdą się chętni na ciuszki po córci,
dyskusji na temat gustów było już wiele, a nie temu miał służyć ten wątek,

i wątek nie jest taki całkiem zły, bywały już gorsze :) szczególnie na weselniku, tam to się czasem działo ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Wózki jak najbardziej i rzeczy dziecięce, ale sama przyznaj, że stare znoszone buty czy gacie, bluzki poprzepalane żelazkiem z dziurą to już przesada!!!!
Spoko :-)))

Słuchajcie właśnie zgłosiłam swój wątek z nieszczęsnymi butami do moderacji (kolejny raz :-)))))

Może tym razem Admin weźmie się do roboty :-))))
Rina-gdzie Ty widzialas te łachy z dziurami itp?
to ja chyba slepa jestem;)
już podaję linka
Rina nie mnie oceniać czy buty sa oki czy nie - jeśli chce ktyoś kupić to super - ocenia ten kto kupuje a nie osoba która ma ochote dowalić i krytykować.
http://forum.trojmiasto.pl/Wiosenne-porzadki-w-szafie-dla-niej-i-dla-niego-t152351,1,16.html?hl=od żelazka#hl
A ja bym nie chciała by każdy kto tu udzielił się przeciwko zbyt dużej ilości sprzedaży na forum był traktowany jako wróg publiczny nr 1.

Bo mnie nie interesuje co tu sprzedajecie.

Po prostu było tego za dużo, aż nie chciało się tu wchodzić, bo z forum rodzina zrobiło się forum ogłoszenia.

I chciałabym byśmy się tego trzymali, a nie tego co kto wystawia i co kto kupuje. Bo to już zwyczajnie może komuś sprawiać przykrość.

Wiecie co, najbardziej wkurzona to ja jestem. Chodzę, załatwiam miejsce na spotkanie, organizuję stoły, czas, myślę o wieszakach, lustrach, przebieralniach. Wyszukuję dziewczyny na forum, które zajmują się rękodzielnictwem, zapraszam jak najwięcej osób i co?.... Kolejne forumki się obrażają i bojkotują Edwarda.
Ja to robię za free- bo ja nic nie będę miała z tego spotkania oprócz satysfakcji i jak tak dalj pójdzie to nawet tego :-(

Jast fajne powiedzenie:" Jak masz miękkie serce, to tyłek musisz mieć twardy"- kiedy ja się tego nauczę ?
przykrosc to juz sprawilo
Marta, jestem pewna, że Twój pomysł jest świetny i wypali. Może po prostu lepiej, że pewnych osób nie będzie. Atmosfera będzie czystsza;)

Trzymam kciuki,
ja bym chętnie przyszła, juz nie mam czego ukrywać skoro tu się wystawiłam, to i tam nie strasznie :)) tylko kurcze, akurat syncio ma chrzest :)
Christopher Morley
Wątki dotyczące sprzedaży (o ile są to prywatne osoby) nie łamią regulaminu forum. Dopiero podbijanie ich i zakładanie parę razy takich samych tematów powoduje, że będą one blokowane.

Kiedy zgłasza mi Pani temat (np. wymieniane już tutaj sławne buty) dotyczący sprzedaży, nie zostanie on zablokowany bo nie mamy do tego podstaw. Jeśli jest to natomiast Pani temat i chce go Pani zablokować ponieważ jest już nieaktualny (lub z jakiegoś innego powodu), proszę napisać maila na adres forum@trojmiasto.pl z linkiem do tematu i prośbą o zablokowanie.
martaszp bo tak to właśnie jest, chcesz dobrze, a potem dostajesz w dupę... ja przeżyłam coś podobnego gdy tu na forum organizowałam akcję pomocową dla jednej z naszych forumek, wiele osób potem (zaznaczam anonimowo) pisało do mnie na gg i maila obrzucając mnie błotem, zresztą tutaj też pisały anonimy "swoje mądrości"....

także nie przejmuj się, bo brawa za inicjatywę, mnie siostra też namawiała na przyjazd na to spotkanie argumentując, że mogłabym swoje zaproszenia i kartki przywieźć, ale stwierdziłam, że pewnie będzie małe zainteresowanie bo to głównie o ciuszki chodzi, ale może się skuszę, a do kiedy trzeba ci potwierdzić?
a i jeszcze jedno: też uważam, że ogłoszeń jest za dużo, ale nigdy nie napisałabym, że ktoś sprzedaje jakieś gó.... bo po prostu liczę się z uczuciami innych, apatrząc na to z drugiej strony to dobrze żeby znać jakieś granice tego co chcemy sprzedać :) naprawdę dziewczyny więcej szacunku dla innych i od razu bedzie milej :)
marsztp-jakos mnie nie zdziwilo,ze tak wyszlo to Wasze spotkanie ciuszkowe jak wyszlo.
nie ma sie co starac,szkoda zachodu.teraz przynajmniej wiesz,ze czasem nie warto:P
Justi30 ale dlaczego tak pesymistycznie???

Jeśli nikt nie będzie do niczego zachęcał, nikt nie będzie wychodził nigdy z inicjatywą to później będą narzekania że nikt nic nie zrobił w tym kierunku.
A ja z miła chęcią przyjdę na dobrą kawkę, odetchne od dzieciaczków swoich, może coś przy okazji wpadnie w oko, może sama coś sprzedam, a jak nie, to wiekiego żalu nie będę miała. Jeśli ktoś nie zna umiaru i przyniesie jakieś "łachy" trudno, nie muszę ich przecież kupować ani przez dwie godziny studiować wyglądu i się żalić jak można było coś takiego przynieść. Chciałabym się przekonać jak to wyjdzie wszystko z wyprzedażą, w sumie to chyba taka 1 akcja, fajnie gdyby się udala, a jak nie to trudno. Zresztą dziewczyny, jeszcze ponad tydzień, wszystko każdej moze się parę razy pozmieniac lącznie z punktem widzenia ;). No i brawa dla inicjatorki :). Narzekać łatwiej niż coś samemu zorganizować, widać to wyraźnie po komentarzach...
Marsztap, fajnie by było jeszcze w Gdyni coś takiego zorganizować:D
No bez przesady, to że kilka osób nie ma ochoty przyjsc to jeszcze nie koniec świata :)

Na pewno duzo forumek dopisze i bedzie fajne spotkanie, oby inauguracyjne dla cyklu spotkań :) bo ja niestety nie mogę byc :( ale na kolejne chętnie bym przyszła jako kupująca :)

niektóre z Was popadają w straszne skrajnosci- to moje głowne spostrzezenie po przebrnięciu wątku.

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
justi30- spotkanie dopiero będzie :-))) A może właśnie warto się starać, nawet jakbyśmy miały się we trzy spotkać przy kawce. Lepiej się starać, coś organizować, działać, niż siedzieć i biadolić.
justi trochę więcej optymizmu, spotkanie jeszcze się nie odbyło a Ty już je oceniłaś jako nieudane,
ja też się pojawię, nawet z córcią jak zajdzie potrzeba,
Martyna chętnie znów się z Tobą zobaczę - dla identyfikacji - tort z torem wyścigowym ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Macie po prostu za dużo czasu a siedzenie w domu wam najwyraźniej nie służy!!!!
ja tam będę na 100% i mam nadzieję na obkupienie się i posprzedawanie moich filcowych wytworów
dziewczyny dajcie juz spokoj!!!!!!!!!! powiem tak, wiele z dziewczym ktore pisza ze nie podoba im sie wystawianie ciuchow same sie wypowiadaly w watkach sprzedazowych i rezerowoaly ciuchy , czy pisaly maile, wiec skoncze z ta paradoksalna klotnia, bo jedno jest tu pisane a medal ma dwie strony
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
i odwrotnie, te ktore wystawialy wypowiadaly sie ze jest tego za duzo jednak...wiec wlasnie dajcie juz spokoj.
ah! dopiero sobie obejrzałam ten wątek na forum o sprzedaży-i przyznaję-faktycznie wszelkie ogłoszenia powinny tam się znaleźć! Nawet lepiej się przegląda wszystko na raz a nie skacze po kolejnych wątkach! Także ja też jestem za tym żeby umieszczać ogłoszenia w tym właśnie wątku :) Tylko plis-nie o gaciach hahahahahahahahahahahah
okruszku jakbys uwazniej poczytala to wiedzialabys ze w tym watku nie tylko chodzilo o umieszczanie ciuchow w jednym watku ale jeszcze o cos innego....
wybacz, zajęłam się "myślą przewodnią" :)
Nie będę sobie zaśmiecać głowy kłótniami czy czym tam.
Salambo-no ja zycze oczywiscie udanego z duzą sprzedazą.oby bylo warte calego zachodu,bo jak widac po tym wątku chyba niektorzy maja jakis dziwny problem np z gaciami hehe;)
ja tak sie zastanawiam czy np mozna by podzielic ten watek sprzedazowy na bardziej zawezone kategorie i przypiac watki np :ubranka-chlopczyk, ubranka-dziewczynka, chrzest, wozki, zabawki itd. Dla mnie przynajmniej byloby o wiele latwiej sie wtedy przekopac przez ogloszenia, bo wchodzilabym w taki watek jaki by mnie interesowal. Pewnie sporo by wtedy bylo tych "przypietych" u gory stalych watkow,ale suma sumarum moze wygodniej by bylo, co sadzicie?
a ogloszenia nadal sie pojawiaja. ehh..... niektore baby to sie ciezko myslace
Ogłoszenia nie łamią regulaminu, tzn. że mają prawo się pojawiac. Narzekanie kilku panien, że je to denerwuje nic tu nie zmieni.
Jeśli tak bardzo Wam przeszkadzają te wątki to czy ktoś każe Wam je czytać???????Nie chcę to nie wchodzę,a nie wszystkich stać na nowe ubrania itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry