Widok

DZIEWCZYNY DAJCIE JUŻ SPOKÓJ !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny dajcie już spokój z wystawianiem na sprzedaż wszystkiego co macie w domu,
to się robi już męczące, ciuszki dziecięce i zabawki jestem w stanie jeszcze strawić, ale ciuchy, buty, torebki i gacie to już lekka przesada,
miejcie szacunek dla ludzi którzy tu wchodzą po poradę i wymianę opinii a nie po zakupy do lumpeksu !
to nie jest allegro ani gratka ani żaden inny serwis ogłoszeniowy,

i od razu zaznaczam że mam w nosie Wasze negatywne opinie na temat mojego postu, to co się porobiło jest już nie do zniesienia i muszę czynnie zaprotestować :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do poprawek- uważam, że skoro mieszkamy w Polsce, to poprawna polszczyzna jest wskazana....

A i widać, nie zrozumiałaś przesłania co do ciuchów adyrechoty- bo post wskazujący jej ubrania miał na celu pokazanie, że nie tylko szmaty są tutaj wystawiane. Tak dla przekory...
i masz rację- może niektóre osoby coś zrozumieją... wydaje mi się, że przeciwieństwie do Ciebie. Uparłaś się i koniec. Może poprostu przyjmij do wiadomości czyjeś zdanie, tak jak ja przyjmuję i szanuję Twoje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No oczywiscie kazdy moze interpretowac sobie wszystko na swoj sposob tak jak ty i nawet watek dotyczacy adarechoty - no ale brawo! skoro tak to zinterpretowalas bo wniosek z postu jest raczej jednoznaczny ....

No i tak jak kazdy - jak rowniez i ty - mam prawo wyrazic swoje zdanie
Dziewczyny to, ktore ciuchy nadaja sie do sprzedazy, a ktore na smietnik to bardzo subiektywne odczucia wiadomo..

Ja tez uwazam, ze odawanie starych, znoszonych butow chociazby za paczke chusteczek to przegiecie...

Ten przypiety watek z ogloszeniami nie jest pewnie idealnym rozwiazaniem bo jest w nim natlok ogloszen i niestety robi sie chaos informacyjny :)

Moze pomyslem bylo utworzenie "podforum" :) o nazwie ogloszenia - i tam tak jak dziewczyny robią to tutaj, zamieszczalaby swoje ogloszenia, wklejaly w nich zdjecia i byloby na pewno czytelniej...

mnie raz zraziła jak nasza forumka sprzedawała stanik kilka razy ubrany -jak nowy, sprzedawała bo firmowy ale chyba są jakieś granice co?
Nie mam nic przeciwko sprzedawaniu swoich rzeczy ale bez przesady, dziewczyny zachowajcie rozsądek.Nie wszystko nadaje się na sprzedaż:)
Ale przecież jest tutaj na portalu już miejsce na ogłoszenia.
O tutaj:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/

A ten przypięty wątek na weselniku się sprawdza. Więc myślę, że wystarczą dobre chęci.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Tinker, ale ten wątek przypięty na weselniku dotyczy tylko sprzedaży sukien wiec jest w nim mnie zamieszania :)

Przyznaj sama, ze jak w watku rodzinkowym ogloszenia, kilka forumek wklei po kilkanascie bodziakow, kazdy na innym zdjeciu to robi sie balagan :) A jak jeszcze inne forumki zaczna rezerwowac te bodziaki, a pomiedzy beda przeplataly sie kolejne ogloszenia... :) Młyn sie robi :)

Owszem jest na portalu miejsce na ogłoszenia, ale chodzi mi o to, ze na forum dziewczyny sie znaja, kupuja od siebie, maja sprawdzonych sprzedawcow :) i uwazam, ze fajne byloby takie forum zwiazane z rodzinką, ale dotyczace tylko sprzedazy
Choc nie wiem moze to niekoniecznie potrzebny twor :)

Patrze z punktu widzenia kupującego :) i najczytelniejsze, a tym samym najbardziej zachęcające do kupna sa dla mnie watki wlasnie na forum, gdzie kazde zdjecie jest opisane i na biezaco są informacje o dostepnych ciuszkach :) A innym jest fakt czy forum jest to miejsce na takie ogloszenia....
marynia zgadzam sie z toba , sama w zasadzie kupilam tylko jedna rzecz bo akurat mialam blisko do jednej forumki choc wiele ciuszkow mi sie podobalo

ale zgadzam sie tez z tym ze trzeba tez szanowac druga osobe , czego tutaj dziewczyny nie pokazaly bo mozna skrtytykowac, mozna zwrocic uwage , mozna powiedziec ze cos mi sie nie podoba - ale w sposob delikatny i wywazony ! a nie taki jak to zrobiono ze ciuchy to wielkie g.....mnie samej bylo by przykro gdyby ktos wkleil moj watek albo zdiecie moich ciuszkow - (nie wystawialam ale do Edwarda mialam ochote przyjsc) - i napisal ze te rzeczy nadaja sie na smietnik

Zakładając wątek miałam na myśli to co napisał Admin czyli:

Cytuję:
..Odrazu (tak jak na forum weselnym) uprzedam, ze co jakis czas będę usuwał posty które nie są ogłoszeniem lub nie linkują do ogłoszenia.
Sugeruję również aby zakladać osobny temat z ogłoszeniem w którym będą zdjęcia i dokładne informacje a tutaj podawać tylko linka z krótkim info czego dotyczy ogłoszenie.

Można również napisać jeśli ogłoszenie nie jest już aktualne i post w tym temacie ma zostać zablokowany.

Gdyby niektóre osoby dostosowywały się do poleceń admina byłby większy porządek:)
sprzedawane sa rzeczy wygrzebane chyba z dna szafy! wstyd by mi bylo umieszczac je na forum czy dziele sprzedazy.
stare znoszone lumpy. moje rzeczy oddaje mlodszej siostrze ale to max po pol roku noszenia. natomiast ubrania tu wystawiane wygladaja jak z poprzedniego wieku
surin to sprawa subiektywna jakimi dla kogo sa jego ubrania , a to ze moga mi sie nie podobac i mam wobec czego takie a nie inne nieprzyjemne uwagi to inna sprawa - jednakze zostawiam je dla siebie i nie robie komus przykrosci ...troche delikatnosci nie zawadzi co niektorym
wystarczy obiektywnie spojrzec na swoja szafe i ocenic czy warto to i owo wystawiac na publiczna sprzedaz. troche samokrytyki nie zaszkodzi
To teraz ja, która wystawiła te buty, które co poniektóre zniesmaczyłam albo rozśmieszyłam się wypowiem .

Jeżeli, którąś z was uraziłam albo zniesmaczyłam wystawiając moje buty przepraszam.

Jest mnóstwo wątków sprzedam i są wystawiane przedmioty w gorszym stanie niż moje buty.np, porozrywane spodnie, poplamione od dezodorantu bluzki albo z dziurami od żelazka.

Nie chciałam za nie pieniędzy, tylko coś dla mojej córki . Myślałam, że przydadzą się jakiejś innej forumce, która jest w gorszej sytuacji finansowej niż ja. Tym bardziej, że buty fakt są znoszone ale nie są popękane ani podziurawione i spokojnie mogłyby posłużyć komuś jeszcze długi czas.

Poza tym najpierw prosiłam admina a przeniesienie mojego wątku do głównego wątku sprzedam. Niestety to nie poskutkowało i wątek został tam gdzie był dotychczas.
Później prosiłam admina o całkowite usunięcie założonego przeze mnie wątku, niestety też nie poskutkowało :-((

Admin nie reagował na moje prośby i siedzi nadal z założonymi rękoma :-(((

Nie tłumaczę się tylko mam prawo obrony skoro to właśnie moja fotka została wstawiona na tym wątku :-(((( Jako przykład G...A jak to niektóre z was nazwały:-((((

Pozdrawiam serdecznie was Wszystkie :-)))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
jola właśnie tak jak napisałaś .

Szczerze przyznam, że do Edwarda miałam ochotę przyjść z ciuszkami po mojej córci, mam dwa kartony rzeczy w bardzo dobrym stanie, zaznaczam, że nie chciałam za nie pieniędzy tylko pampki dla córci.

Jednak w obecnej sytuacji mnie nie będzie, nie chciałabym być znowu obsmarowana na forum, że wystawiam G....O. I wyśmiana :-(((( CO gorsza wytknięta palcami :-((((

Miłego kiermaszu :-)))0

I oby wasze rzeczy nie zostały nigdy obśmiane :-(((( Uwierzcie jest to bardzo przykre :-((((
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ojjka nie przejmuj sie :)

mi przeszkadza ,choc tak naprawde niespecjalnie, ilość ogłoszeń wystawianych ale absolutnie nie przeszkadza mi jakos tych rzeczy :)

pozdrawiam serdecznie :) i nie psuj sobie humoru w ten piekny dzień :)
kobitki założyłam ten wątek ponieważ irytują mnie wszechobecne ogłoszenia pod tytułem sprzedam,
i doprawdy nie interesuje mnie co która sprzedaje, bez różnicy mi czy są to znoszone rzeczy czy z kolekcji Coco Chanel, bo każdy produkt znajdzie swojego amatora, chodzi mi o to że to forum nie jest allegro ani bazarem, a każdy wątek typu sprzedam jest tu nie na miejscu,
dopuszczam sprzedaż ciuszków i zabawek dla dzieci ponieważ takie ogłoszenia mają dużo większe zainteresowanie i są w temacie forum,
wątek nie był założony po to żeby obśmiewać czy wyszydzać cokolwiek, bo wiadomo gust u każdego jest inny,
ja po prostu apeluję o szacunek dla tych wszystkich, którzy wchodzą na to forum w celu do którego zostało ono stworzone
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
bohater negatywny to też bohater, przynajmniej mam swoje 5 minut :))

przed ciążą pewnie byłoby mi mega przykro za taką, bądź co bądź, publiczną wrzutę, ale teraz mój mały bąbel sprawia, że jakoś bardziej z dystansem podchodzę to takiej krytyki.

jeżeli chodzi o ciuchy, chciałam coś wtrącić - stare i znoszone nie są, mam nadzieję, że mogą to potwierdzić osoby, które część z tych rzeczy przygarnęły :) z dna szafy też nie są, bo mam ładne wieszaki :)

mój błąd, że nie zrobiłam w tym celu profesjonalnej sesji fotograficznej, co by jakość była lepsza :)
ja naprawdę nie sądziłam, że to taką burzę wywoła, a chyba nikt z osób sprzedających nie chciał źle?

surin, masz prawo skrytykować moje szmatki :) nie ma sprawy, tym bardziej, że ktoś wcześniej prosił o podanie konkretnych przykładów, ale chyba krytykując mnie i te rzeczy krzywdzisz osoby, które się nimi zainteresowały.

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Dziewczyny jesteście okropnymi babami - ten wątek nadaje się do usunięcia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli komus nie podobaja sie jakies rzeczy,bo wygladaja gorzej niz z lumpka,to niech nie kupuje,ale niech nie uzywa takich określeń!

Mnie przeraza tylko ilosc tych ogloszen,bo pogubic sie mozna.ot i tyle.
najbardziej okropne są te anonimy wszechobecne, nie masz odwagi zalogowac się? A wątek jak najbardziej potrzebny, może przestaniecie coniektóre osoby te łachy sprzedawać
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja chciałabym zobaczyć w czym chodza osoby krytykujące ciuszki - bo łatwo skrytykować, a podejrzewam, że w waszych szafach zalega to samo co krytukujecie. W Edwardzie nie będzie zapewne wyprzedaży tylko ciuchy noszone max pół roku, firmowe, poprasowane i na wieszakach ??
Co do Admina olewa ewidentnie sprawę, ponieważ załażyłam wątek na temat sprzedaży wózka i na koniec napisałam, że sprzedany - czy za każdym razem trzeba pisać by usuwał takie wątki - chyba byłoby to bez sensu - powinien sam usunąć wątek gdzie wystawiający pisze że anulowany, sprzedany itp

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry