Widok

Gdzie rodzić w Gdańsku??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam Drogie Panie, podpowiedzcie i podzielcie się doświadczeniem gdzie w naszym Gdańsku najlepiej wyruszyć na porodówkę? Osobiście waham się między Zaspą a Kliniczną, ale bardziej przemawia za mną Zaspa.
Czytałam wiele opinii na temat wszystkich gdańskich szpitali i na każdy jakiś hak się znajdzie.
Myślę, że mamy które są już po i rodziły nie dawno mogą mi pomóc za co będę bardzo wdzięczna. To moja pierwsza ciążowa przygoda stąd moje wszystkie wątpliwości.
Z góry dziękuje za pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy na Zaspie/Klinicznej/ UCK można mieć swoją położną? tzn chce rodzić z mężem + własna położna /doula. ile to kosztuje? czy to musi być położna z tego konkretnego szpitala?
Tak, ale szkoła rodzenia dawno za mną. Już 41 tc :)
towarzyszy Ci jedna osoba
Ja jestem po dwóch cc, oba z konieczności i jakbym mogła wybierać zdecydowanie wolałabym SN. Po drugim cc miałam pęknięcia pęcherza moczowego, peknięcie macicy i do teraz odbywam maraton po lekarzach żeby doprowadzić siebie do ładu. W porównaniu z tym co przeszłam, pęknięcie czy nacięcie krocza to pikuś..
bardzo szkoda. nie wyobrażam sobie żeby nie było przy mnie męża. z drugiej strony chciałabym mieć blisko doświadczoną w rodzeniu i życzliwą kobietę :)
panicznie boję się porodu.
czy położnych na dyzurze jest tyle że "starcza" dla kazdej rodzącej? czy jest obecna cały czas?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Starcza", są życzliwe :) przynajmniej ja takie miałam na Klinicznej, nie są cały czas bo nie ma takiej potrzeby, mi mąż całkowicie wystarczył jako towarzysz non stop, nawet chyba lepiej, że sporo czasu spędziłam z nim sama.

Też rodziłam pierwszy raz i też sie bardzo mocno bałam.
Rodziłam w lipcu w Gdańsku w Copernicusie (dawny wojewódzki) i jestem bardzo zadowolona. To był mój pierwszy poród.
naturalmie czy przez cc? napisałabys cos wiecej ? :)
Ja juz zaczelam sie wahac nad ta zaspa. Moze jednak lepsza kliniczna? Ja bede rodzic tylko z mezem w ogole nie wiem kto wymyślił doule skoro jest odpowiedni personel i szkoly rodzenia. Moim zdaniem to kolejny pomysl na wyciągnięcie kasy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny a podpowiedzcie mi czy ten szpital kliniczny tj: Uniwersyteckie Centrum Kliniczne na ul. Dębinki 7, czy Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 2 na ul. Klinicznej 2?
Słabo orientuję się w Gdańsku dlatego pytam, żeby wiedzieć gdzie jechac:)
to drugie :)
Jak ktoras z Was bedzie rodzic na klinicznej to dajcie znac :-)
Podbijam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry