Widok

Jak jest z Waszą wiarą?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak wyżej...Czy są jeszcze osoby które modlą się do Boga? czytają biblię? tak z czystej ciekawości...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nascimento, ty też nikogo do niczego nie przekonasz, za wszelką cenę chcesz udowodnić, że masz rację, że tylko twoja racja jest właściwa. Chyba rzeczywiście jesteś "sprana". Piękna pogoda, idź kobieto na świeże powietrze. Spacer zrobi Ci lepiej niż paciorek i cały dzień przed kompem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nikogo nie staram się przekonać na siłę, dyskutujemy luźno na temat wiary i wybacz ale nie Ty mi bedziesz dyktować co mam robić, zainteresuj się swoim czasem i zyciem a nie czyimś. Czy zmuszam kogoś do czegoś? przytocz mi jedno zdanie w którym zmuszam kogokolwiek... zapoznaj się z całym wątkiem a potem oceniaj. A drwiny z paciorka zachowaj dla koleżanek Twojego pokroju...
chyba jednak próbujesz, bo każdy jeden post który odbiega od Twojego zdania jest zaraz przez Ciebie komentowany, wszyscy musza sie w końcu z tobą zgodzić bo spokoju nie dasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wydaje mi się, komentuję ponieważ jak zauważyłaś jestem założycielką wątku i bardzo ciekawi mnie temat. Poza tym czytałam Twoje odpowiedzi gdzie w każdym wątku podpisujesz się inaczej min W.T gdzie bys się rzuciła z rękami na dziewczynę która zapytała czy kąpie się dziecko w jeziorze, no cóż wg Ciebie jak śmiała w ogóle o takie coś zapytać prawda?? wybacz ja nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w tego typu dyskusje. Prosiłam o przytoczenie zdania gdzie kogoś zmuszam do czegokolwiek, znalazłaś? koniec dyskusji nie będę się tłumaczyc osobie która z góry ocenia ludzi nie mając właściwych argumentów.
a mówiłam że zmuszasz? Teraz to Ty rzucasz się z rękami na mnie.
Gadasz jakbyś sama w sekcie była.

Takie forum, ze mogę się co chwilę podpisywac inaczej. W regulaminie nie ma, że trzeba podpisywać się zawsze tak samo.
... z nawiedzoną nie ma co gadać, widać nie da się z tobą dyskutować
Spokój, trollu :P
no tak normalka, tylko te zalogowane mają prawo obrażać, super :)

Przypomnijcie sobie tę sytuację jak następnym razem bedziecie się przechwalać jakie to jesteście miłe, dobre i uczynne...

z Bogiem
oj tam Bzzz... nikt Cie nie obrazal. A Twoje komentarze w stylu "nawiedzona" to jest to, o czym pisalam wyzej. Wysmiewanie sie z Polsce z ludzi wierzacych.
Zazdroszczę ludziom, którzy szczerze Wierzą.
Moja teściowa jest jedną z niewielu znanych mi osób, która żyje z Bogiem , która z przyjemnością chodzi do kościoła, modli się, odmawia różańce.
Jest wykształconą i radosną kobietą, nie jakimś tam kołtunem czy obłudnicą, która chodzi do kościoła bo sąsiedzi patrzą. Mówi, że odnajduje w Bogu spokój, że w nim pokłada nadzieję, że wiara pomogła jej w życiu wiele razy przetrwać najgorsze chwile (a miała ich sporo). Mówi, że dzięki temu wie, że nigdy nie była w życiu sama :)

Ja niestety nie posiadam takiej wiary a szkoda bo nawet udowodniono naukowo, że ludzie wierzący są większymi optymistami, osiągają większe sukcesy w życiu, łatwiej im się żyję- pewnie dlatego, że oni WIEDZĄ, że POTEM "będzie dobrze" :)

Obchodzę święta i tak naprawdę powinnam napisać, że stanowią dla mnie tradycję ale nie napiszę, ponieważ to stwierdzenie (ostatnio tak samo modne jak słowo generalnie czy trendy;) jest tylko marnym wybiegiem, w ten sposób najłatwiej wytłumaczyć, że wiarę traktujemy wybiórczo: święta, choinka, zastawiony stół i prezenty są cacy, nabożeństwa co niedzielę, spowiedź, różańce już są be be. Przeprowadzamy selekcję i wybieramy to co nam pasuje, niestety ja nie jestem w niczym lepsza ;) Żałuję, że brak mi odwagi i konsekwencji, żeby jednoznacznie opowiedzieć się po jednej ze stron (pociesza mnie myśl, że podobny kłopot ma jakiej 80% katolików ;)
Bzzz włąśnie pokazałaś co jest dla Ciebie ważne... "Obrażać mogą tylko zalogowani" czy ja Cię czym uraziłam? oskarżyłaś mnie niesłusznie bez zapoznania się z całym wątkiem. Napisałaś że jestem nawiedzona i sprana. Nie znasz mnie więc nie obrażaj bo ja Ci krzywdy nie zrobiłam. Poza tym żeby mnie urazić musiałabyś dla mnie coś znaczyć...resztę dopowiedz sobie sama.

Ps. Bóg i tak Cię kocha... ;) taka jestem nawiedzona!
A ja trochę z innej beczki :) Są tu może mieszane małżeństwa? Ja jestem katoliczką a mój mąż protestantem - dzieci wychowujemy w wierze katolickiej. Razem tak zdecydowaliśmy, mój mąż się zgodził ale jak chłopcy dorosną to sami zdecydują i jak będą chcieli przejść na religię ojca to nie będę oponować. A jak jest u Was????
Hehe, ja właśnie czekałam kiedy ktoś zostanie wyzwany np. od trolli przez te zdeklarowane katoliczki ;) Długo czekać nie było trzeba, hehe :D Jeszcze na tym wątku się powstrzymujecie, żeby nie wyszło szydło z worka, ale na innych nie przebieracie w słowach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"zdeklarowana katoliczka" to nie osoba swieta. Nie wpadajcie w paranoje, prosze Was...
Daria a czytałaś wszystko? widziałaś że to było z uśmiechem i na dodatek do osoby która napisała że jestem nawiedzona i sprana? Widzę że bardzo tutaj ktoś chce aferę nakręcić...powodzenia, ja się nie dam sprowokować.
czytałam wszystko i tak czy inaczej nie chciałabym być wyzwana od trolli, nawet z uśmiechem. Ja Ciebie sprowokowac nie chcę, nie mam takiego zamiaru, poczekam sobie grzecznie na dalszy rozwój zdarzeń ;)
Daria, ale juz nie robisz tego grzecznie ;p och tylko sie nie obraz za ten jęzoor :)
jakieś przewrażliwione jesteście naprawdę, ja niegrzeczna? Pierwsze słyszę! Idę spać.
heh Daria niegrzeczna ;D
Ktoś kiedyś powiedział: "Chcesz zobaczyć Boga spójrz w oczy dziecka" ot takie banalne zdanie wydawało mi się kiedyś. Dzisiaj kiedy patrzę w oczy mojej córeczki, widzę że zdanie to stało się sensem mojego życia. Patrząc w oczy dziecka zastanawiam się od kogo jak nie od Stwórcy może pochodzić ta czysta i niewinna istotka. W naszej miłości do dziecka powinniśmy widzieć miłość Boga do nas. W tej miłości powinniśmy trwać i iść przez życie bez względu na drobiazgi które nas różnią. Dostaliśmy od Boga wolną wolę i korzystamy z niej bez ograniczeń. Dlaczego jednak przeszkadza nam jeśli ktoś inny korzysta ze swojej? Dlaczego tak łatwo przychodzi nam krytykowanie i osądzanie innych? Nie próbuję tutaj nikogo umoralniać bo sam często jestem taki sam. Słaba i przewrotna jest ta nasza ludzka natura...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry