Widok

Karmiąca pijąca alkohol

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Znalazłam takie info:
"Alkohol przechodzi szybko do pokarmu; po 30-60 minutach osiąga szczyt w mleku matki. Utrzymuje się tam ok. 2 godzin." (chodzi o wypicie 2 drinków w tym cytacie)
Na tej stronie:
http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMagazynuPiP_Upowszechniamy_karmienie_piersia_Uzywki_a_karmienie_piersia_75.html
Czy ktoś może to potwierdzić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słuchaj Twoje dziecko już jest duże. Naprawdę zmień na modyfikowane i będziesz miała problem z glowy. Modyfikowane jest na pewno zdrowsze od Twojego z dodatkiem alkoholu ;)
Moje dziecko otrzymuje moje mleko 2 razy na dobę, dobrze nam z tym i tak zostanie.
Moja droga, skąd wiesz czy Twoj enzym dehydrogenazy alkoholowej działa tak samo skutecznie jak w ogólnej średniej, czyli rozklada alkohol po 7 godzinach?? MOże masz upośledzoną czynność tego enzymu i alkohol rozklada sie 3 razy dluzej a nawet o tym nie wiesz...
" muszę cię zmartwić, specjalizacja pediatryczna nie obejmuje zagadnienia laktacji. A tu powinien się wypowiedzieć ginekolog- położnik specjalizujący się w tej dziedzinie lub biolog prowadzący badania nad tym zagadnieniem.

Podkreślam ponownie- jaka różnica czy kieliszek wina dla karmiącej Matki czy kilka kropel bezpośrednio do buzi niemowlaka."

Ale dziewczyny zadały pytanie po to by wiedzieć jak długo po wypiciu tego kieliszka wina nie podać mleka z piersi.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
no i jeszcze dodając winko- Jest Bosko na pewno ;););)
odp jest prosta- nie powinno sie pić wogóle -nie ma odp jak długo po wypiciu można karmić bo po prostu pić nie wolno !!!!!!
same "jesoo" świadczy, że masz lat naście

zazrościsz matkom polkom rozumu?

druga kwestia - nikt nie pisał o alkoholu po skończeniu przez dziecka 18 lat, przeczytaj wiec wątek ponownie.

Nie wiedziałam też, że jak nie piję alkoholu w ciąży i jak karmie swoje dziecko piersią oznacza, że jestem zwariowana - ciekawa teoria.
Najwidoczniej mamy różne systemy wartości.

"trzeba być normalnym rodzicem" - no właśnie. Tak więc dobrze zastanów się nad tym, co oznacza to stwierdzenie i się wypowiadaj
Chodzi o skrajne przypadki. Pisałam o upojeniu ("jak się upoi alkoholem ")

Ale uważam, że w ogólnym postępowaniu lampka wina czy dwie sa również niewybaczalne.
Tu chodzi o dziecko.
Każdy rozumuje inaczej i każdy ma inny system wartości.
Ja mam taki a nie inny i zdania nie zmienie.
W okresie ciąży i karmienia piersią nie ma miejsce na alkohol - nawet na śladowe ilości.
Ja się potrafiłam powstrzymać a Wy?

Jeszcze raz powtórzę, że pytanie zostało zadane po to by wiedzieć jak długo po tej lampce wina nie podać mleka matki.

I myślę, że mówienie o systemie wartości tu nie wnosi nic do sprawy jeśli tej osoby nie znamy, nie wiemy jaką jest matką. A raczej wyciąganie wniosków po tym, że ta osoba zadała jakieś pytanie jest raczej dorabianiem niepotrzebnych teorii
Cóż... każdy wie swoje i ma swój rozum... wyłączam się więc z tej dyskusji, bo nie chce mi się czytać docinków osób, które mają odmienne zdanie od mojego.
Ja na was nie napadam, więc wy nie napadajcie na mnie :P
Nie powiedziałam, że pijam to wino codziennie. Wypiłam wczoraj 1 raz od lutego 2009 na odstresowanie się, bo dziś mój 1 dzień w pracy i 1 dzień bez Mai.
I wiem, że to forum jest po to, żeby wręcz ukamienować najlepiej osobę, która zada proste pytanie :) nie oczekując oceny tylko odpowiedzi :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to nie znamy tej osoby, wystarczył jeden post aby poznać ;););)

NIka , nie ma tu miejsca dla nas, zdrowo myślących matek... Widocznie ktoś tu nie dojrzał jeszcze do macierzyństwa ;) i nic z tym nie zrobimy ;)
marios zgadzam sie z Toba w 100%. Moja ciaze prowadzi lekarz, ktory ma normalne zdrowe podejscie do ciazy i tym mnie zarazil... draznia mnie osoby, ktore traktuja ciaze jak chorobe.

Skoro jest udowodnione, ze alkohol wychodzi z krwi i pokarm jest potem zdatny do spozycia przez dziecko to dla mnie paranoją jest wmawianie wszystkim, ze znam sie lepiej niz lekarz czy specjalista..

ja osobiscie nie pije alkoholu odkad wiem, ze jestem w ciazy potem tez nie mam zamiaru nagle zaczac pic, ale nie jestem zwolenniczką przesadzania i dmuchania na zimne..
modliszka, tu napiszę czego dowiedziałam się na SR:
"po piciu alkoholu należy nie karmić przez dobę" - więc masz chyba złe informacje :)
Na pewno Jedna Jedyna lampeczka Cię odstresowała ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jednak rozmowa poszła już dawno w innym kierunku.
Nie piszę pod pierwszym postem tylko dalszymi. Także odnoszę się do dalszych wypowiedzi.
I jak pewnie już zauważyłaś ani razu nie wypowiedziałam się w kwestii "jak długo po tej lampce wina nie podać mleka matki".

Cały czas piszę o swoim systemie wartości i o moim zdaniu.
Pisałam również, że każdy ma inne.

Nie napisałam również jaka jesteś matką Ty, czy autorka postu czyli Ewa.
Modliszko ale po co Twój sarkazm i ironizowanie. czy naprawdę prowadzenie dyskusji na merytorycznym poziomie jest tak ciężko??
NO widzisz a nakarmiłaś po 7 godzinach ;) Na pewno dziecku alkohol smakował ;)
3 razy 7 godzin daje 21 godzin...a wiec ok doby, wiec Ewunia, hmmm mialam rację!!!!
Modliszka, To nie wiesz, że jedna lampka wina odstresowuje, rozluźnia?
Widocznie Ty musisz całą butlę wciągnąć :P (żart, żeby nie było)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na SR mówili o piciu, a nie o wypiciu lampki wina, w której było 5 łyków wina...
Ja tu żartem, a Ty nadal niemiła jesteś
BO są tematy, obok których nie potrafię przejść obojętnie...wybacz!!

Karolla, dmuchać na zimne czy nie, to można w przypadku ubrania dziecku szalika zimą ale prosze Cie nie w kwestii picia alkoholu.
Ja nie neguje matek które sobie wypiją, wszystko jest dla ludzi ale niech maja trochę ruzumu i niech nie karmią piersią wtedy.
Ewa akurat Twoje żarty w tym temacie jako założycielki trochę niepodpowiedzialnego wątku na pewno nie będą trafione ;)

Pij ile chcesz, Twoja sprawa...Twoje dziecko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry