Widok

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze inni, że jak dziecko samo zechce.

Komentarze typu, że to złe, że dziecko ma samo decydować i wszystkie inne umoralniające wypowiedzi sobie odpuście i nie zaśmiecajcie tematu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 62
Czekolada, już zadałam to pytanie. Brak chętnych bo nie ma na to logicznej odpowiedzi. Niestety...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiedzcie mi,bo ja tego chyba nigdy nie zrozumiem,jaki jest sens przekuwać uszy kilkumiesięcznym dzieciom?

Dla dziecka żadnego sensu to nie ma,bo ono i tak jeszcze nie rozumie co tam w tych uszach ma,chociaż przepraszam-może dziecko tylko wkurzać lub zrobić mu krzywdę.

Przekuwanie uszu kilkumiesięcznym dzieciom jest bezcelowe,a mamy robią to tylko dla siebie,nie dla dziecko.Kolczyki w uszach wcale nie sprawią,ze wasze dziecko będzie piękniejsze,mądrzejsze itd,przeciwnie.

Dlatego pytam,po co?
Nie odpowiadajcie mi tylko,że dlatego tak wcześnie bo mniej boli,ze im szybciej tym lepiej,bzdura! Boli tak samo w każdym wieku,a sądzę nawet że takiego malucha bardziej.

To jest na pokaz i tyle. Zresztą to ciało obce,u takiego malucha jest to niebezpieczne i wcale dobrze nie wygląda.
A i przekłute uszy mają zawsze zazwyczaj te wszystkie Jesiki,Jenifer itd.To mówi samo przez sie.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem kiedy robiłas,ja miałam etap kłócia siebie i koleżanek koło 15lat temu i nie było problemu wtedy z igłami w aptekach :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej polećcie prosze gdzie na morenie mozna przekłuć uszka. Chodzi o 5 latkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Emenems pewnie chodzi o to samo.Tylko z tego co wiem to nie było ogólnirdostępne dlatego załatwione u pielęgniarek bo w aptekach tego nie sprzedają.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas uszka byly przekute
mila 2 latka , alka 6 msc.
Teraz mlode wygladaja bardzo dziewczeco.

Lekarka podpowiedziala mi ze najlepiej przeluc dziecku uszka jak skonczy sie etap szczepionek czyli po 18 msc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17
mama/Mika-M - bo chyba to jedna i ta sama osoba...
Oczywiście, że każda chce jak najlepiej. Tyle, że kolczykowanie dzieci nie jest dla nich a dla matek.
Chciałabym poznać choć jeden logiczny argument przemawiający za zrobieniem dziecku kolczyków bez jego świadomej zgody (poza oczywiście "bo tak" tudzież "bo ładnie wygląda")
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja pierdziulę,
Spoko laski...
Każda z nas jest matka i każda z nas stara się robić jak najlepiej dla swojego dziecka.
Każda z nas jest inna, inaczej została wychowana, i dla każdej z nas co innego jest dobre/nie dobre. Grunt, że dzieciom nie dzieje się krzywda.

To tak samo, jak czepiać się tych co nie szczepią dzieci - bo przecież im szkodzą albo tych co szczepią - bo przecież po 1, trzeba je kłuć, nie ważne czy 3 kłucia czy skojarzone 6w1 - ale fakt sam fakt kłucia już jest ; po 2. pozwalają aby do organizmu ich dziecka zostały wprowadzone przeciwciała/bakterie.

Nikt z nas, nie jest alfą i omegą :)
Szanujmy się i swoje poglądy :)
Miłego dnia,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
W wardze nosiłam przez 12 lat. Z takim kolczykiem też wyglądałby słodko :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jestem ciekawa, co byście mi napisały gdybym obwieściła, że zrobiłam mojemu rocznemu dziecku kolczyk w języku albo w pępku :)) Ja też mam i fajnie by było gdyby i mój syn miał :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7
moja córa ma kolczyki, poszłam z nią do salonu jak miała coś koło roczku. Jakoś nie uważam żebym zrobiłam jej krzywdę :) Ale to moje dziecko i moje zdanie.
Każdy robi tak jak uważa za słuszne, i nie nam oceniać bo i nas ktoś oceni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
przekłuwam uszy juz od kilku lat i z doświadczenia wiem, ze po 6 miesiacach juz mozna. Im wczesniej tym lepiej. cieniutki platek ucha goi sie duzo szybciej a mała nie dotyka ciagle paluszkami kolczykow. Nie ma problemow ze zgubionymi kolczykami, zahaczaniem itp... kolczyki dla maluszkow tez sa krotsze wiec nie masz sie czego obawiac, ze mala beda uwierac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16
To mi się podoba na "babskich" forach, żadna nie widzi tego, że się po nich jedzie..i zawsze odpowiadają nie patrząc na konkretny wątek :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
aha a po dwóch dniach pytała się kiedy będzie mogla miec kolejne tak jak ja /w sumie mam 3 i 4/ potem będziemy się razem dziergać hahahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dopiero na komunię miałam kolczyki sama chciałam. córa miała teraz w lato w wieku 5 lat sama chciała, uświadomiłam że to boli, ale po szpitalu welfronach itp. stwierdziła ze się nie boi przy pierwszym był płacz i ze nie chce drugiego ale za chwilę się zebrała i drugie nadstawiła twarda baba;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.youtube.com/watch?v=y8EEQrZBKoc

(nie do Ciebie mamalanka)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja teraz czekam na coreczke i szczerze przyznam ze nie wyobrazam sobie ze moglabym przekuc takiemu maluszkowi uszka.Na szczepienie z synkiem chodzilam z ciezkim sercem bo go kuli a co dopiero kolczyki. na szczescie nie podoba mi sie to:)ale nie neguje tych ktorzy to robia.Ja mialam przekute uszy jak mialam ok 13 lat.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
matko jakie kombinacje :D wystarczy zwykła igła lekarska która jest pusta w srodku, wkładasz igle, w igłe potem kolczyk wyjmujesz igłe kolczyk zostaje ;P
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam przekłówane jak miałam ok.8 lat pistoletem.Potem mi zarosły.Też nie moge nosic nic innego oprucz złota i srebra.Potem kuzynka mi przebijała na ziemniaka uszy w domu.3 dziurke w uszach też i w nosie już jako 19latka zrobiła mi koleżanka takim czymś jak welflon,załatwiłam nam od pielęgniarki i to wchodzi razem z plasikiem wkladasz kolczyk i wyciągasz osłonke.Żadnych niemiłych doznań.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A i jeszcze dodam, że miałam przekłuwane przez mamę igłą cerówą przez ziemniaka- a i tak chciałam te kolczyki:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry