Widok

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze inni, że jak dziecko samo zechce.

Komentarze typu, że to złe, że dziecko ma samo decydować i wszystkie inne umoralniające wypowiedzi sobie odpuście i nie zaśmiecajcie tematu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 62
ja mojej nie przekłuwałam, bo już jest wystarczająco piękna :P
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5
"tak pięknie dziewczynki małe wyglądają w kolczykach :):)"

kwestia gusty, moim zdaniem wygladaja jak male cyganichy, w moim odczuciu wszelka "dorosła" bizuteria nie pasuje malym dziewczynkom
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja miałam 7lat, tata się nie zgadzał a babcia nas zabrała do kosmetyczki bo bardzo chciałysmy mieć.więc jak kiedyś będę mieć córkę to właśnie wtedy gdy pokaże i powie że chce.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja mojej jesczce nie przekułam chciałam na roczek ale jakos się boję nie wiem czego hmmmm i tak odkładam i odkładam :) zobaczymy kiedy sie zdecyduję ... tak pięknie dziewczynki małe wyglądają w kolczykach :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 19
Moja córka miała 9 miesięcy jak jej uszka przekłuliśmy, trochę się wystraszyła pani- dość korpulentna kobieta, ale wszystko było ok, do tej pory jest ok. Mała sama zauważa jak zgubi kolczyk i mówi, że nowy trzeba założyć (na szczęście zawsze się znajdują te zguby, przeważnie pod poduszką) Ma kilka par dostała na chrzciny i urodzinki i chętnie zmienia, nic ją nie boli.
Przed przekłuciem słyszałam coś takiego, że jeżeli decydujemy się na kolczyki to najlepiej przed roczkiem, kiedy maluch nie jest świadomy i szybko zapomni co się działo lub dopiero po piątych urodzinach kiedy dziecko jest już na tyle świadome i rozumie, że to może boleć itd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17
Odnośnie postu Joanny, zgadzam się w pełni i tak mi przyszło do głowy:

image

Forum to forum... prawo ma każdy...

Z przymrużeniem oka ;)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja miała 2,5 roku, kuzyneczki jej miały zrobione i ona chciała:) ja zresztą tez:) poszłam na metodę blomdahl gdzie oba uszka przekuwane są równocześnie:) płaczu nie było i pięknie się zagoiło:) nosi od miesiąca i codziennie w lustrze się przegląda i mówi jakie ma piękne kolczyki:)
ma kolczyki ze specjalnego plastiku i pięknie się zagoiło:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19
1,5 roku ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
ogólnie, głupota trochę żeby wręcz niemowlakom zakładać kolczyki. Przekłujcie sobie najlepiej mózg
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 9
moja miała rok i miesiac znajoma przekuła jak jej corka miała 6 tyg dla mnie to kompletna maskara mi przeszkadzaja czasem kolczyki podczas lezenia a taki maluszek cały czas lezy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
no wlasnie 3 lata a moja juz chce, i modsz a tez chce, szukam miejsca gdzie to zrobic...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
"oczywiście nie wszyscy sobie odpuścili niechciane komentarze, o których wspomniała autorka postu..."

przypominam niektorym przewrażliwionym, ze to jest forum publiczne, takze owszem jak najbardziej MAJA PRAWO wypowiadac sie w tego typu watkach również przeciwniczki kolczykowania, autorka watku nie moze nikomu tego zabronic, moze co najwyzej nie czytac, albo zwyczajnie olac opinie innych:)

posiadanie odmiennych pogladów nie jest sprzeczne z netykieta zadnego(mam nadzieje) forum publicznym, dopoki nikt nikogo nie obraza używając slow powszechnie uznanych za obelżywe:)))
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 14
moja córcia miała 6,5 miesiąca, przed zabiegiem nasmarowałam uszka Emlą w kremie i mała nie zauważyła, że cokolwiek się stało. Zainteresowałam ją na chwilę telefonem i już. Zero płaczu, strachu, ciągnięcia za uszy i innych powikłań. Ma kolczyki już rok i ani razu nie było z nimi problemu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 30
oczywiście nie wszyscy sobie odpuścili niechciane komentarze, o których wspomniała autorka postu...

ja mojej córci przekułam uszy jak miała roczek, oczywiście płakała ale raczej z powodu tego, iż obca osoba się do niej zbliżyła i dotknęła, a ona jest uczulona na lekarzy i inne osoby w fartuchach:)
uszka nie ropiały, nie bolały, zero kłopotu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29
Stygmatujcie córki, stygmatujcie. Widocznie pewne różnice muszą być widoczne i rodzice sami się o to troszczą.
A ja na przekłucie uszu zgodzę się w przypadku mojej córki najwcześniej gdy będzie miała może jakieś dziewięć lat, albo i później.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 10
Magda tydzień ??? Serio ??? Pierwszy raz słyszę o zarażeniu sepsą przy przekłuwaniu no i jeśli rzeczywiście doszło do zakażenia to wiek dziecka raczej nie ma tu znaczenia.

Mnie przeraża czy u takich maluchów nie wbijają się w główkę te sztyfty z kolczyka, w sensie nie że od razu robią dziurę w głowie tylko czy nie jest to dyskomfort dla malucha i nie kaleczy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11
Misia niech minusują ile chcą, skoro im się nudzi to chociaż mają zajęcie. :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 26
Moja miała 6-7miesięcy,teraz ma 3,5 roku i bardzo się cieszy,że ma kolczyki,od mikołaja chciała jakieś inne bo ma tylko jedną parę:) Nic się nie działo a mimo,że uszka rosną kolczyki są w dobrym miejscu cały czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 23
Ja przekłułam córeczce jak miała tydzień, ale niestety pani kosmetyczka zaraziła ją sepsą. Z drugą córcią nie popełnię już tego błędu i przekłuję jak będzie miała co najmniej rok.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 48
przekłuje jak skończy 18 lat :)
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry