Widok

Kiedy przeszly Wam mdłości?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej interesuje mnie, kiedy mniej wiecej przeszly Wam mdłości w ciąży? Ja jestem dopiero w 8 tyg ale już mam tego dość bo trzymają mnie zwykle cały dzień. Poki co tylko chudne bo nie mam apetytu ani ochoty na jedzenie, tylko sie zmuszam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi przeszły równo z rozpoczęciem 4 m-ca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pierwsze dziecko około 20 tyg, drugie 24, ale generalnie szybciej przechodzą, koło 4 miesiąca powinny. Niestety zdażają sie wyjątki co mają całą ciąże
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Mnie przeszły po 3 m-cu, ale mam kolezankę która całą ciąże miała przeboje. To indywidualna sprawa orgaznizmu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzymaly sie prawie 5 miesiecy.non stop 24 godz na dobe:/
ryczalam przez to nie raz,bo spac nawet ne dawały,a zadne sposoby ani nawet spejalne leki nic nie pomagały.
ginka mi mowila,ze takie silne mdlosci maja kobiety,ktore maja bardzo silne hormony.
image
a co to sa mdlosci? hihi jestem jedna z nielicznych kobitek, ktore nie maja mdlosci :) jestem w 14 tygodniu a ani razu jeszcze nie mialam :) oby tylko tak zostalo.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zaczęły się w 12 tc i skończyły w 22 tc.
Mnie trzymały tylko rano
image
image
ja juz nie mam od około 16tc :) w ogóle to miałam tak sporadycznie, że grzechem byłoby narzekać ...
ps bardzo współczuje, ale wszystko do przezycia :)
ja miałam dosłownie kilka razy - jak musiałam wcześnie wstać... :P Gabryś wolał sobie pospać ;) więc wtedy dawał znać, że to Mu się nie podoba ;P

także kilka razy - jak musiałam jechać na badania :P

a jak spałam/leżałam do 8 - to wszystko było ok :)

(miło, że mogłam wstać siku ok 5) ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mnie trzymały od ok 6-7 tygodnia do 4 miesiąca. Koszmarnie wspominam ten okres, ale za to potem czułam się do końca ciąży rewelacyjnie
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolla-szczęściaro:)
raczej juz ich miec nie powinnas.
image
karollla myśle, że tak juz zostanie u Ciebie :) Też należę do grona szczęściar, które nie miały mdłości, ani żadnych innych dolegliwości. Jestem w 38 tyg czyli kończę i czuję się świetnie.....

Ale koleżanki rzeczywiscie tak do 4 m-ca miały sensacje...
Jak juz ktoś napisał...zależy od organizmu
image

Mnie tez jakos mdłosci omineły...ale za to zgage mialam koszmarną...
uroki ciązy:)
Miałam mdłości przez cała ciążę, jeszcze w zpitalu przed porodem nawet... Głównie wieczorem
image
image
mi niestety zaczely sie w 6 tc a skonczyly w 14 tc
ale ja wymiotowalm po 4 razy dziennie i schudlam z 53 kg do 49 kg
w razie co polcam czopki torrecan - na recepte od gina nie bralam czesto ale jak akurat musialam np jechac na usg genetyczne to ratowalam sie nimi
ja nie mialam mdlosci przez cala ciaze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W pierwszej i drugiej ciąży mialam mdłości od 2 do 4 miesiąca ciąży.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
mdlosci tylko wieczorne do 3 miesiaca ciazy, natomiast powrot w 7 miesiacu, az do konca. meczyla mnie bardzo duza zgaga, ze w ogole juz nie chcialam posilkow przyjmowac, bo po kazdym posilku, albo mdlosci ,albo wymioty.
image

image
ja miałam mdłości od 6 do 14 tygodnia. Na nic nie miałam apetytu, ciągle w ustach miałam taki metaliczny posmak - to było chyba najgorsze.
Ja miałam mega wymiotki i mdłości do końca 6 miesiąca i niestety powtórkę z rozrywki przez 9 miesiąc...
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
przeszły w 4 miesiacu
image
aż boję się napisać by nie zapeszyć, ale ja się dość dobrze czuje. Mdłości mam ale do wytrzymania na szczeście ani razu nie przytulałam się do kibelka :))) mięsa jeść nie mogę, więć maż cierpi haha
image
image
mi sie zaczelo od 7 tyg. a skoczylo w 16 tyg.musialam sie zmuszac do jedzenia.pozniej jeszcze mi sie zdarzlo 3 razy ale to konkrenie po jajkach.ale dziwne bo salatke moge jesc
image
ja miałam mdłości i wymioty do polowy 6 miesiąca i mysłałam, że zostaną mi do końca ciązy, a teraz jestem w ósmym miesiącu i mam jedynie wstręt do niektórych produktów, zwłaszcza smażonych
w jednej i drugiej ciąży koniec nastąpił w 4 miesiącu :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

do góry