Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009**** 24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 01.07- chłopczyk /Nikodem
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka /Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07- dziewczynka /Zosia
karolajnaaa 16.07 - dziewczynka
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk /Kubuś
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07- dziewczynka /Oliwia
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08 - chłopiec /Mikołaj
agutek81 06.08
jolga 07.08- dziewczynka
Ola81 07.08- dziewczynka
andziaa 10.08
bruks1983 15.08- chłopiec /Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08- dziewczynka
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08- dziewczynka /Gabrysia
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 23
http://forum.trojmiasto.pl/act=show_topic&topic=100944&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w którym tygodniu ciązy robi się badania na glukoze? ja jestem w 23 i moja ginka nic nie wspominała? w poniedzialek mam wizytę więc się zapytam...
ja ide w przyszlym tyg, to bedzie 24 t.c
Agutek mi gin kazał po 24 tc a 28 tc.
ok,dzięki za odpowiedzi
pewnie w poniedziałek dostanę skierowanie
Melduję się w nowym wątku..;D. Ja mam glukozę 14 kwietnia więc jeszcze troszkę....A co do zachcianek to całą ciążę jem tylko to na co mama ochotę....Więcej rzeczy mi nie smakuje niż przed ciążą. Np. Ser żółty jest dla mnie jakiś drewniany...., na ryby patrzeć nie mogę....W ogóle są takie dni że robię 3x przymiarkę i nie mam na nic ochoty a jestem strasznie głodna....Do tej pory miałam 3kg na -. Ale od poniedziałku czyli już od prawie tyg budzi mnie rano głód....Zawsze spałam do 12.00-13.00 a teraz o 8.00 godz tak mnie skręca z głodu że nie da się spać....Muszę wstać coś zjeść i wtedy mogę dalej spać. Czy wy tez macie takie napady głodu? Z jednej strony mnie to przeraża ale z drugiej martwiło mnie że to już 6 miesiąc a moja waga spada....Może Oliwia przez te pół roku wyssała wszystkie zapasy mojego tłuszczu i teraz muszę ja karmić kanapkami...;P Ale się napisałam....Idę wywiesić pranie szkoda mi słoneczka...
Witam popołudniowo:)
Zaliczyłam przychodnię, jestem już tak pokłuta po ostatnich przebojach że prędko się w laboratorium nie pojawię :) Laborantki prawie że płakały nade mną że musiałam znów jeździć, pić to świństwo i tyle siedzieć.
Ale nie ma tego złego...poszłam sobie w między czasie do Akpolu i zaopatrzyłam młodą w kocyki, pieluchy tetrowe i flanelowe, prześcieradło dodatkowe, natchło mnie również na kupienie butelki :)

Gosia, już się odzywam :)
co myslicie o stworzeniu takiej listy ze sklepami maluszkowymi w ktorej wpisywalo by sie w jakiej cenie(badz granicach) sa potrzebne rzeczy typu wanienki lozeczka przewijaki i te wszystkie cuda..
przypuszczam ze ulatwilo by to zakupy..
kurcze miałam na wieczór problemy z odpaleniem strony 3miasta i wejściem na forum. Chyba jakaś awaria była.

Mój synek dzisiaj ma mnie w głębokim poważaniu bo mało co się odzywa..no i wiadomo, że troche jestem przejęta. Mam nadzieję, że jutro śmielej da o sobie znać. Nie lubie jak on sie tak zachowuje..
Przerabiałam to kilka dni temu :) a teraz małej znów się ustabilizował dzień.

Co do cen to mogę się wypowiedzieć bo dziś byłam w Akpolu:
- pieluchy tetrowe 10 szt - 19,50 zł
- pileuchy flanelowe - 5 zł szt
- butelka Avent 125 ml + herbatka ziołowa Hipp - 19,50 zł.
- prześcieradło 100% bawełny z gumką 120x60 - coś ok 14 zł.

To moje dzisiejsze zakupy mniej - więcej :D
wiosna jest piękna, a ja nie jestem w pełni zadowolona :/
wczorajszy wypad do pracy i na spacer po mieście skończył się hektolitrami potu, mimo, że miałam na sobie lekką kurteczkę, na dodatek odpiętą, pod kurtką lekką bluzeczkę :(
strach pomyśleć co będzie jak się zaczną majowe upały :/
poza tym marzą mi się rolki, chętnie dzisiaj oddałabym brzuszek komuś pod troskliwą opiekę tak na 2 godzinki ;P
jeszcze tylko 3 miesiące i będziemy mogli wyskoczyć z mężem na 2 godziny na rolki, a Bąbel będzie spał pod okiem babci :)

a tak w ogóle zauważyłam, że po tym trójwymiarowym USG mam lepsze wyczucie co się dzieje w moim brzuszku
Bąbelek od kilku dni jest odwrócony głową ku górze i kopie mnie po pęcherzu, a główkę pcha nad pępkiem i kilka razy dziennie widać gdzie ma główkę ;P
mam nadzieję, że się odwróci na czas :)
karolcia mnie tez az skreca jak pomysle o moim rowerku i rolkach;/ ech... mezus jeszcze chrapie ja juz od 7 nie spie i mnie juz nosi po mieszkaniu, chyba bede okrutna i go za chwilke zbudze i na spacerek;)
Pogoda za oknem piękna, więc dziś znowu jedziemy na działkę. Najpierw jednak wyprawa po zakupy - ale takie zwykłe ;)

Mnie też już nosi, chciałabym sobie wsiąść na rower - a tu niestety...
Uwielbiam długie spacery, ale teraz jak zbyt długo jestem na nogach to kręgosłup daje się we znaki. I jeszcze to paskudne przeziębienie. Dziś niespecjalnie się wyspałam, bo mnie całą noc w gardle drapało i nic nie pomagało ani picie, ani miodek. Chwilkę była ulga i zaraz znowu drapanie, więc tylko się przekładałam z boku na bok. Mam nadzieję, że to szybko minie.
A tu pogoda kusi, coby ubrać się lżej - a to niestety jest zdradliwe.

No dobra koniec narzekania ;) Miłego weekendu życzę wszystkim :)))
Witam....Super pogoda, ptaszki śpiewają....aż chce się żyć! Ja muszę dzisiaj zrobić sałatkę, bo jutro spóźnione urodziny i pełno gości.....Aż szkoda w domku siedzieć.....
Nie będę oryginalna jak powiem że piękna pogoda na świecie :)
Aż się chce :)

Lecę do fryzjera zaraz a potem gdzieś na spacerek z mężem.

Miłego dnia :)
a ja biedna chora:( w 26tc, byłam dzis u lekarza i dwa antybiotyki dostałam, za późno juz na objawowe leczenie. czuje sie strasznie i zal ze w taka pogodę musze w łózku lezec:(
hej w reszcie znam płeć mojego dzidziucha, tak jak czułam od początku będzie SYNUŚ :):):)
teraz musimy się w końcu zdecydować na jakieś imię ! :)
Spoko, jeszcze jest dużo czasu :)
Gratulacje )
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 01.07- chłopczyk /Nikodem
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka /Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07- dziewczynka /Zosia
karolajnaaa 16.07 - dziewczynka
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk /Kubuś
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07- dziewczynka /Oliwia
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08 - chłopczyk /Mikołaj
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.0 - dziewczynka
andziaa 10.08
bruks1983 15.08 - chłopczyk /Szymon
larisa 16.08 - chłopczyk
Madia 16.08
olas 18.08 - dziewczynka
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08 - dziewczynka /Gabrysia
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

Gratuluję synusia :-)
Mały znowu dzisiaj spokojny. Chyba dlatego, że ja mam ostatnio zbyt intensywne dni. Jutro postaram się przystopować i zobaczymy.

Moja Zośka też ma dzisiaj lenia :) Czy może macie gdzieś jakiś spis rzeczy potrzebnych dla dziecka? Taka wyprawka od ciuszków (ile czego na początek), przez łóżeczko, akcesoria i kosmetyki? Chciałam zrobić spis i kupować już jakieś rzeczy bo oprócz ciuszków, które dostałam od znajomych jeszcze nic nie mam, a czas tak szybko leci...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry