Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 17
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200917-t96133,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co ktos podbija wątek nr 16 jak juz nastepny jest :) hmm :)
jest już 18 wątek, a ktoś o nicku "NOWA" podbija wciąż 16,
nawet się nie zalogowała, więc wydaje mi się, że może to być prowokacja, nie zwracajmy na to uwagi ;)
tym bardziej ze każdaz nas was :) wie o następnych watkach i nie pisze bez sęsu w starych :)
Jak zwykle chwilę mnie nie było a tu już kolejny wątek :)

Byłam dziś na badaniu toxo i obciążeniem glukozą. Nie było tak źle jak się spodziewałam. Dostałam kubek słodkiej wody, ale wypiłam na trzy łyki i nawet mnie nie zemdliło. Mam nadzieję, że wyniki również będą dobre :)
to ja mam inne pytanie:) ile trzeba kupić ubrank dla maluszka?? bo zaczynam powoli zbierać:) i nie wiem ile mniej więcej powinno się miec:)
termin mam na koniec sierpnia wiec letnich ubranek to juz niekoniecznie tylko te cieplejsze tylko co i ile:)
może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą żeby nie popełniać błędów
im wiecej tym lepiej,po kazdym karmieniu dziecko moze sie ulac i nie bedziesz go w mokrym trzymala tylko przebierala :)
zalezy tez jakie masz mozliwosci prania. Ja mam suszarke wiec jakby co w godzine jest suche i nie potrzebuje az tyle,chociaz nie ukrywam ze mialam duzo-trudno sie powstrzymac przed kupowaniem... Jesli chodzi o te zupelnie pierwsze ciuszki to odradzam spioszki- i tak cos pod to trzeba zakladac... Mi najwygodniej bylo dziecko ubierac w body i miekkie spodenki-takie zestawy glownie mialam...
no i nie za duzo bluz czy sweterkow- doslownie po 2 sztuki na rozmiar u nas starczyly, bo tego w domu sie raczej nie ubiera tylko do wyjscia...
a ogolnie ja korzystalam z jakiejs listy znalezionej w necie
ja nie kupuję nowych ubranek, mojej mamy koleżanka ma lumpek:) i mi odkłada ubranka, dziś byłam to wszystkie nowe wybrałam a ceny śmieszne( np body 4zł).
Wypiorę te ubranka i będą oka. Wiem że niektórzy są anty używanym ubraniom zwłaszcza dzieciom ale mi jest zwyczajnie w świecie szkoda kasy, bo dziecko przecież szybko rośnie i wyrasta z nich szybko
Poszukiwane namiary na położną z Zaspy E. Filipską, A.Grzesiak

Hej dziewczyny. Wiem, że wymieniałyście sie namiarami na "złotą położną" na Zaspie. Potrzebuję kogoś zaufanego. Wyczytałam, że najczęściej wymianiacie dwie panie, których nazwiska podałam w tytule. Może być też ktoś inny, byle z Zaspy. Bardzo Was proszę o namiary. Podaję swojego maila gosia844@gazeta.pl
nie przypominam sobie, żeby któraś z dziewczyn z naszego wątku wymieniała się namiarami na położne-także to chyba jakaś pomyłka.
witamy się z rańca
Malec wczoraj miał chyba spokojniejszy dzień bo mało figlował-a ja już oczywiście wkręcona, że coś jest nie tak. Nie lubie jak on jest taki cichy- od razu się martwie. wiem, wiem...może jestem przewrażliwiona ale naparwde nic z tym nie zrobie.
Już dzisiaj mnie mocniej poboksował to od razu mam humor :-D
Gosiu - z tymi r******i to jest chyba normalne, tzn jak dziecko się uspokaja i nie trzyma się swojego rytmu dnia to my od razu fisiujemy, ale tak chyba już zawsze będzie, ech ... ta matczyna nadopiekuńczość ;)

ale nie przejmuj się, dziecko jak my - ma swoje lepsze i gorsze dni ;)

mnie ostatnio łapie ból z prawej strony podbrzusza jak chodzę, lekarz twierdzi, że wszystko dobrze, mąż uspokaja, że pewnie się przeciążam, a ja specjalnie przesiadłam się do skm-ki, żeby się więcej ruszać i mnie kara :/

byle do 1 kwietnia, mam kontrolę i planuję iść na zwolnienie :)
pewnie Karolcia-nie ma co się szarpać. Ja jak trochę więcej posprzątam w domu czy mam bardziej intensywny dzień od razu czuję skutki. Najbardziej to plecy ale ogólne samopoczucie nie najlepsze.
Nie ma to jak odpoczynek psychiczny i fizyczny w domu.
Mnie też coś od wczoraj ciągnie w dół- tylko z lewej strony. Męczące to jest przy wstawaniu i chodzeniu. Mam nadzieję, że to nic groźnego bo wizytę mam dopiero 30 marca
cześć dziewczyny, mam nadzieje ze co niektóre nie są na mnie obrażone ? nie miałam żadnych złych intencji (z góry przepraszam)

bóle brzucha mogą nam się zdarzać, mnie też ostatnio dopadły z prawej strony silny kłujący ból tak że ledwo chodziłam, może to być z przeciążenia, sama ostatnio dźwigałam 3 ciężkie siaty ze sklepu bo nie chciałam iść na 2 raty głupol ze mnie a potem się męczyłam.im wyżej jesteśmy w ciąży tym mniej powinnyśmy się przesilać a więcej odpoczywać.
czy któraś z Was wie czy lepiej się wybrać do hurtowni na hutniczą czy na grabówku? czy asortyment i ceny są tam podobne?
ja nie pomogę bo jestem bardziej ze strony Gdańska niż Gdyni
dawno nie byłam w akpolu na grabówku, ale wydaje mi się, że tam jest większy wybór, może dlatego, że jest mniejszy od mapu na hutniczej, ale jeśli nie byłaś jeszcze na hutniczej to warto nawet z ciekawości podjechać, może akurat znajdziesz tam coś dla siebie
jak wspominałam wcześniej kupiśmy tam już łóżeczko, materac, przewijak, stojak na baldachim i przybornik, ale napewno wrócimy tam jeszcze po kocyki i pościel, bo ceny są wg nas przystępne, ale do akpolu też napewno podjedziemy wcześniej, żeby porównać
dzięki. wiem, że ceny są bardzo przystępne wyższe od cen na allegro o jakies 15 - 20 zł więc żadna różnica. myśle że warto wybrać się tu i tu :)
Witajcie :)

wczoraj wieczorem strasznie bolały mnie plecy, szczególnie odcinek lędźwiowy. Przy każdym ruchu rozchodził się taki promienisty ból (zaczynam się zastanawiać jak będzie później, bo na pewno nie lepiej... chyba w ogóle nie wstanę z łóżka).
Dziś już trochę lepiej, ale już wiem, że nie mogę w ciągu dnia za dużo chodzić...

Jeśli chodzi o zakupy, to mam już chyba cały komplet ubranek na początek - głównie z lumpeksu, większość to zupełnie nowe rzeczy, lepsze gatunkowo niż te ze normalnych sklepów i za dużo mniejsze pieniądze. Poza tym cały czas poluję na łóżeczko (możliwe, że w końcu jednak kupimy nowe). Wózek jest już wybrany - kupimy w czerwcu. Kosmetyki pewnie też dopiero w czerwcu. A teraz to jeszcze powoli jakieś smoczki, butelki, i inne potrzebne bajery.
nie ma za co, z cenami napewno przesadzają w 'mama i ja',
za komplet w 'mapu' zapłaciliśmy tyle co za samo łóżeczko zapłacilibyśmy w 'mama i ja', szkoda tylko, że w 'mapu' nie mają aż tyle towaru

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry