Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 17
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200917-t96133,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolcia za wizytę zapłaciłam 200 zł z nagraniem (płytę dają na miejscu). Brzóska przyjmuje w Invikcie w Madisonie.
A zdjęcie i owszem wkleiłam w kolorze-bo robiłam je z telewizora hehe. Jak sie ma w miare dobry aparat można i w trakcie odtwarzanie zrobić w miare ładne ujecie. Także zdjęcia ona drukuje carno-białe- jedynie ja miałam inwencje twórczą stąd ten kolor ;-) i mamto zdjęcie też jako tapeta w telefonie :-D
agutek - dziękuję za odpowiedź, w takim razie chyba przepiszę wizytę, różnica w cenie niewielka, a chyba większą pewność będę miała
najgorsze jak chce się zrobić coś jednorazowo, a koszt jest niemały, jeszcze to przemyślę :/
Nooo... ja byłam wściekła przez to że to tyle kosztuje.
Ale nie płacę za normalne regularne wizyty i żadne badania, więc jakoś mnie to pociesza. No i pewność że malutek zdrowy :)
Witam się i ja w nowym wątku.
Wczoraj wieczorem leżąc już w łóżku też nam się z mężem smutno zrobiło, że za 4 miesiące nie będziemy mojego brzucha oglądać i pukać do niego, bo maluszek będzie po drugiej stronie.
Ja powoli robię listę co muszę dokupić do wyprawki i zaczynam się na allegro rozglądać.
Dzisiaj zmykam na zakupki stanikowe z mężem i po odbiór nowych okularków
ja byłam wczoraj u p. Tomczyk - i fakt spodziewałam się większych cudów jeśli chodzi o zdjęcia i filmiki - nie mam ani jednego zdjęcia buźki ale moje dzieciątko leżało z główką wtuloną w łożysko i za chiny nie chciało twarzyczki pokazać inaczej niż tylko z profilu (pomimo że doktor kazała mi się poprzekręcać i długo próbowała). dograła mi za to filmik z 2D - jak dzieciątko leży boczkiem i widać jak oddycha i bije mu serduszko i mam kilka dokładnych filmików 3D z "boksowania" mamusi rączkami i nóżkami.
Opis był także dokładny, dzidzia zmierzona właściwie, doktor odpowiadała także na inne moje pytania. Badanie trwało z 40 min (mieliśmy fuksa i byliśmy pierwsi tego dnia - może dlatego).

Powiem wam jeszcze, że ja w ogóle ruchów dziecka nie czuję, wszyscy mnie o to pytają szczególnie, że brzuch mam już bardzo duży - i kurcze 22 tc już najwyższy czas... miałam od dwóch tygodni straszny film, że dziecko umarło albo przestało się rozwijać (męczyłam się z tym strasznie, bo nie chciałam w moje lęki nikogo wciągać, nawet męża) - więc jak zobaczyłam ruchy dziecka na ekranie to już było mi wszystko jedno;)

a i pani doktor stwierdziła że na jej oko nic nie wskazuje żeby to był chłopiec...(chociaż przyznała, że głowy na pniu za to nie położy) więc proszę o powitanie mojej córeczki Jagody!!
obejrzałam stronę internetową dr Tomczyk-Małyjasiak i trochę się uspokoiłam, jak mi będzie mało oglądania to się upomnę, tymbardziej za tyle kasy
w invikcie też słyszałam o awariach sprzętu, więc nigdzie nie jest idealnie, najważniejsze, żeby Bąbel ładnie się ułożył, pójdę za przykładem ostatniego razu i już Go na to nastwię ;P
żeby się troszkę poruszał, żeby babcie mogły Go już zobaczyć na filmie
no i żeby pani doktor nie znalazła jakichś problemów :)
Karolcia, jaka to strona?
http://www.malgorzatatomczyk-malyjasiak.ginweb.pl/
Ja 31 marca idę do Preisa, podobno mało "przyjazny" człowiek ale mój lekarz mi go polecił, żeby sprawdzić na dobrym sprzęcie, że wszystko na pewno jest ok. Po wizycie zdam relację :)
ja chodzę też do tego gabinetu - tylko że do dr Swiątkowskiej - ona też jest wybitnym specjalistą, i chyba na tym samym sprzęcie pracują, a milsza podobno (nie wiem, bo Pana doktora nie znam:)), ale ona bardzo miła i konkretna:)
tak, pracują na tym samym sprzęcie, ale idę tam tylko na jedną wizytę więc chyba jakoś przeżyję :)
dziewczyny, czy któraś z was szukając rzeczy dla dzieci widziała może dziecięce łóżeczka mniejsze niż 120 na długość? najlepiej 100 albo 90cm?
Nie widziałam, chyba nie ma.
J czy J podejrzewam, ze takie cuda to tylko na zamówienie - bo standard to 120cm
ja spotkałam się z długością 120 lub 140 cm, ale może warto by popytać i w sklepach, może mogli by zamówić mniejsze
j
a na to dodatkowe usg też idę m.in. po to, żeby zasięgnąć opinię innego lekarza (dlatego zależy mi na sympatycznym przyjęciu), co dwie pary oczu to nie jedna, lepszy sprzęt i uzupełnienie informacji też jest ważnym aspektem, no i pamiątka będzie dodatkowa
słyszałam o takim "oschłym" przyjęciu przez lekarzy, jeśli się nie jest ich regularną pacjentką
wielkie te łóżeczka.. mieszkam w wynajętym mieszkanku i nie mam jak go przystosować żeby było wygodnie, a za rok się przeprowadzę i nie zależy mi na łóżku na kilka lat tylko na ten rok... dziecko chyba nie urośnie do 120cm przez ten czas.
a nie podoba mi się trzymanie dziecka w koszyku - przypominają mi legowiska dla psów, zresztą ten kosz też trzeba na czymś położyć..
"legowiska dla psów" - dobre:))) masz rację, spore te łóżeczka, ale taki "standard"..
Witam się i dziękuję.....Dziewczyny ja umówiłam się na usg 3d w Invikcie za 100 zł. Jest to zwykłe usg bo genet kosztuje 200 zł. Genetyczne 2d mam 26 marca a na 3d umówiłam się na 30 marca. To usg 3d jest tańsze bo i filmik krótszy niż na genetycznym. Rozmawiałam z moim gin na temat 3d i powiedział że to bajer dla rodziców. Więc stwierdziłam,że na pamiątkę zrobię sobie samo usg 3d. Już będę po genetycznym, będę wiedziała czy wszystko ok i będę spokojna..... A to 3d tak dla relaksu i aby zobaczyć dzidzie jeszcze raz....Chyba szkoda by mi było 200 zł za 3d gen. Jeszcze dużo zależy od dzidzi czy da się podejrzeć czy nie..... Pozdrawiam.
hop do góry bo pewna osoba cały czas pisze w 16 wątku-zaczynam już podejrzewać, że jest to celowe działanie (tylko po co?)
Ja byłam u Preisa mam mieszane uczucia. Tż słusznie podsumował : potraktował nas jak 200zł. Na szczęście nie żałuje tych pieniędzy bo zbadał wszystko dokładnie ale jest opryskliwy i nie sympatyczny. Nawet nie zapytał czy mam jakieś dolegliwości, jak sie czuje, co mnie niepokoi...3D dosłownie parę sekund. podsumowując: sprzęt super, badanie dokładne, podejście do pacjenta z problemem - mniej niż zero :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry