Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 19
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200919-t97000,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to Karolciu czekamy na zdjęcia Bąbla :) i relację.

Mój plan na ten tydzień obejmuje:
dzisiejszy pierwszy wykład w SR oraz w środę wizytę u dentysty (mam nadzieję, że już ostatnią i bezbolesną). Mam tez chęć wybrać się pod koniec tygodnia na małe zakupy dla Malucha.

No i oczywiście witamy kolejnego chłopaczka :)
witam się również poniedziałkowo,
rzeczywiście coś ostatnio spadło tempo wpisów, ale i tak życie każdej z nas napewno kręci się wokół naszych brzuszków ;)
plan na ten tydzień:
wtorek - zapisać się do szkoły rodzenia :)
środa - usg 3D :)
i któregoś dnia powtarzamy profilaktyczne badania krwii i moczu :/

byliśmy w sobotę w kinie na "kochaj i tańcz" - Bąbel lekko łaskotał mnie przez cały film, więc muzyka też mu się chyba podobała ;P reszta filmu - taka sobie :/
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
Witam się w poniedziałek. Już trochę bardziej się rozbudziłam - słoneczko gdzieś tam się pojawia między chmurami i od razu humorek lepszy :)

Co tu dzisiaj taka cisza?
dziewczyny! mam coś pięknego na poranki z brzuszkiem;) http://www.youtube.com/watch?v=lrkJAbdUeg4
(nie zniechęcajcie się początkiem - warto wytrwać półtorej minuty)
a tu propozycja wykorzystania;)
http://www.youtube.com/watch?v=NGQgCvZeNMI&feature=related

mnie to dziś obudziło;)
Właśnie przywiozłam do domu łóżeczko - kolejny kłopot z głowy :) Jestem bardzo zadowolona, bo udało się utrafić prawie nieużywane za mniej niż połowę ceny. Wyjdzie na to, że więcej zapłacę za pościel do łóżeczka :)
Jumelko - dziękuję za info i pewnie do zobaczenia na wykładach za tydzień ;)
ja we wtorek podjadę zaraz po 15:00 i jeszcze wszystkiego się dowiem i wypytam, już się nie mogę doczekać :)
pozdrawiam!
godzina 16 :)
a te wczesniejsze godziny-to jakie??
a te wczesniejsze godziny-to jakie??
Wykłady chyba są tylko w poniedziałki bez podziału na grupy (więc tam to się raczej spotkamy :)) - udało mi się tam dojechać tuż przed 16, więc nie mogłam zbytnio wypytywać, bo babka już czasu nie miała.

Przy ćwiczeniach jest już podział na grupy, z tego co widziałam na kartkach to takie około 10 osobowe. Oczywiście te późniejsze godziny są najbardziej przepełnione, ale jak powiesz, że Ci nie pasuje (bo np musisz dojechać z pracy) to może Cię wciśnie na tą 17 :)
Nie wiem ile tych grup jest.

Przy zapisie dostaniesz numerek, który będziesz musiała pamiętać, bo na jego podstawie potem babka zalicza zajęcia, jest też mierzenie ciśnienia z wpisem do ichniego zeszytu. Za partnera jest jednorazowa opłata 50zł, my na podstawie skierowania nie płacimy nic.
To tyle, nic więcej się na razie nie dowiedziałam.

Jumelko - to widzę marną szansę, że będziemy razem uczęszczać do SR, a możesz opisać jak to dokładnie wygląda? Czy jest kilka grup i każda w innej godzinie ma zajęcia? Ja dopiero we wtorek mam możliwość podjechać i się zorientować dokładniej w temacie :/
Z tym kręgosłupem to naprawdę męka. Wczoraj jak wróciłam do domu to się ruszyć nie mogłam. Dzisiaj wcale nie jest lepiej, więc zrezygnowałam z ćwiczeń i zostaję w domu.

Karolcia, zapisałam się. Już w poniedziałek zaczynam wykłady o 17, a ćwiczenia od 3 kwietnia (w środy i piątki, też o 17). Udało mi się uprosić babkę na tę godzinę 17, bo 16 to zdecydowanie za wcześnie - mężulo nawet by nie zdążył dojechać z pracy.
Witamy się weekendowo :-)
Witamy a zarazem żegnamy. Udało mi się spakować wczoraj o 21. Masakra. Nie mogłam się jakoś pozbierać i wziąć w garść. No ale waliza spakowana. Będę do Was zaglądać od czasu di czasu bo w pokoju hotelowym będzie stałe łącze-więc postaram się byc na bieżąco. Trzymajcie się cieplutko i życzę udanego weekendu
Jumelko, daj znać jak wygląda sprawa SR :)
ja wybieram się tam we wtorek, dzisiaj po prostu zaniemogłam, ledwo doczołgałam się z pracy, stwarzam pozory twardzielki, a jest mi już niesamowicie ciężko i kręgosłup dokucza :(
na pewno zajrzę na stronkę ktorą podałaś

a zdradzisz co wybrałaś? :)

mi wizualnie podoba się casualplay s4 i vintage
przeczytałam duzo pozytywnych opinio,ale jest duzy minus-niskie oparcie w spacerówce.
musze zobaczyc ten w wózek na żywo
ponownie polecam poradnik wyboru wozka
http://www.bobowozki.com.pl/poradnik.php

tak, ja juz wiem co chce :)
kurcze przymierzam się powoli do zakupu wózka,oglądam i czytam opinie w necie i jest tych wózków tyle,że mozna zwariować...

a wy juz wiecie jaki wózek kupicie?

ja również od początku ciąży chodze prywatnie do gina. Poza tym moja sytuacja jest taka, że mieszkam tu w Pruszczu 2 lata i nawet nie zdążyłam się tu przepisać. I chyba nie żałuję bo z tego co słyszę to i tak nie ma tu lekarzy godnych polecenia (pediatrów również co mnie martwi). także z małym na pewno będę się bujać do Gdańska. Robie już rozeznanie i polecono mi już paru lekarzy z tej nowej przychodni na Oruni Górnej-no zobaczymy.
Jutro wyjeżdzamy a ja nie mam nic spakowanego ;-( biore się do roboty
Niestety drogie te badania, ja od samego początku wydałam już około 500zł (tak to jest jak się chodzi do prywatnego lekarza i nie ma żadnych skierowań na książeczkę), lekarz co miesiąc 60zł (do końca 2008 było 50zł). Teraz znowu czeka mnie morfologia i mocz, gdzieś w połowie kwietnia. No ale lepiej się kontrolować :)

Co do zakupów, to ciuszki na te początkowe tygodnie już mam. Pieluszki tetrowe i flanele też już prawie w komplecie (mam zamiar używać tetrowych a pampersy tylko na wyjście), kocyk też jest. Zostały kosmetyki i inne duperele.
Właśnie udało mi się trafić na allegro łóżeczko za 160zł, używane ale nie zniszczone - jutro je odbieram :). Trzeba będzie dokupić pościel, a wózek na sam koniec.
Całą resztę w miarę możliwości chcę mieć przygotowaną wcześniej, bo to nigdy nic nie wiadomo. Na razie maluch rozwija się prawidłowo i mam nadzieję, że nie przyjdzie mu do głowy cisnąć się na ten świat szybciej niż w połowie czerwca :)

Muszę sprawdzić moją listę i zobaczyć ile jeszcze zostało rzeczy do kupienia :)

Poza tym wybieram się dziś do szpitala na Zaspę zapisać się do SR.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry