Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak, ja myślałam o rodzeniu na zaspie, bo słyszałam że cieszy się dobrą opinią. A ty gdzie planujesz rodzić?
Cześć Mamuśki :)

W końcu wolny dzień, na razie siedzę w domku i się obijam :)
W poniedziałek idę do lekarza, jak zawsze z niecierpliwością odliczam czas. Młody tak fika, że zaczynam się obawiać jak ja to wytrzymam jeszcze 6 tygodni. Mały skubaniec :))) Przez ostatni miesiąc chyba sporo przybrał na wadze, bo jego siła dosyć wzrosła. Miesiąc temu ważył ok 1200g ciekawe jaki teraz będzie wynik.

Coraz częściej nachodzą mnie myśli o zbliżającym się porodzie - ja chyba obawiam się najbardziej tego, że na początku nie zauważę, że cokolwiek się dzieje, hehehe.
witam:)
za oknem piękna pogoda aż miło się robi:)
U mnie dziś 100dniówka;D hahah teraz juz zaczynam wielkie odliczanie;)
obciążenie glukozą (50g) miałam robioną tak ok 15tc, na czczo robiłam na początku ciąży, wszystko w normie, więc nie ma potrzeby powtarzania

książkę Pawła Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" również mogę gorąco polecić, kupiłam ją sobie sama, ale warto, płytkę trzeba sobie rozłożyć na kilka razy, bo jest trochę monotonna, ale ciekawa

na kompleksowe zakupy napewno można wybrać się do Akpolu, Mama i Ja, Mapu, ale warto rozplanować sobie zakupy na kilka miejsc, porównując wcześniej ceny
szkołę rodzenia najlepiej wybrać sobie przy szpitalu, w którym chcesz rodzić i radzę się tym zająć jak najszybciej, bo jest dużo chętnych

Jumelko - mój mały Rozbójnik też się bardzo rozpycha, a ma tyle siły, że boję się o moje żebra i pęcherz - staram się Go zagadywać i głaskać jak już się robi bardzo upierdliwy ;P
ale będzie mi brakowało ruchów Bąbla, bo to jest coś co jest tylko dla mnie, te Jego gesty są tylko moje ;)
Obciążenie glukozą 50g miałam w 25tc. Wcześniej ze dwa razy miałam ogólne badania glukozy. Mieściłam się w normach więc na tym się skończyło.

Teraz na wizytę robię tylko ogólne badanie moczu, bo ostatnio pojawiło się białko. Dziś odbieram wyniki więc zobaczymy czy coś się zmieniło. Poza tym jestem ciekawa czy lekarka zwiększy mi częstotliwość wizyt, czy kolejna będzie za miesiąc. No cóż trza poczekać.

Mnie też będzie brakowało tych kopniaków i wypinania :) ale za to będziemy mogły przytulać i ciągle nam będzie mało tych małych rączek i stópek, hihi.
Ja miałam pierwsze badanie na obiążenie glukozą 50 gr w 25 tc., Potem w 26 tc 75 gr. Teraz na wizytę tylko mam zrobić morfologię i mocz.
Wczoraj poprasowałam pierwszą partię ubranek, druga czeka na powrót z weekendu. Trochę tego prania jest, jeszcze pościel, pieluchy itp.
Życzę miłego weekendu dziewczyny, ja zaraz znikam do lasu:)

A co do kopniczaków to takie super uczucie, tylko czasem mój syn za bardzo sobie pozwala aż mamę boli
narobilam sie dzisiaj jak wół
zmordowana jestem
z samego rana zakupy spozywcze (bo napadlo mnie na ciasto)
potem wlasnie owo ciasto, ktore robilam pierwszy raz z nowego przepisu i robi sie je strasznie dlugo
albo mi tak dzisiaj szlo
a nic mi dzisiaj nie idzie tak jak powinno
teraz obiad

padam, po prostu padam
zapowiedzialam juz mezowi ze dzisiaj spie po poludniu i nie ma prawa mi zrzedzic :)

image
MIA, jakie smakołyki!!!! Zdolniacha z Ciebie ;DD. Ja dzisiaj jestem jakaś oklapnięta i niewyspana...Wczoraj SR i jakaś pani psycholog była na zajęciach...przynudzała strasznie, albo po tych ćwiczeniach mój mózg się ograniczył....Pozdrawiam i idę się położyć....
MiA, ale narobiłaś mi ochoty na takie ciacho :-) A moje maleństwo chyba dzisiaj się jakoś przekręciło i uciska mi na pęcherz bo co chwilę muszę latać do kibelka ;)
bo juz mialam straszna chcice na domowe z owocami :DDDD
MiA - widzę tu małą zbieżność, ja też upiekłam ciacho - drożdżówkę z jabłkami i kruszonką :)
ja też mam ochotę na takie pyszne drożdżowe ale ze śliwkami:) ale marzenia...:)
Witam się weekendowo.... Ale paskudna pogoda, połowa maja a tu jesień za oknami ;(. Młoda kopie jak szalona.....Mam pytanie do dziewczyn chodzących do SR. Czy u was na zajęciach babeczka też mówiła że znieczulenie ZZO kosztuje 600zł? Pozdrawiam...
Trotka my mieliśmy ostatnio wykład z położnikiem i mówił że chyba 700 zł - nie był pewien. Z resztą w Wejherowie i tak nie ma możliwości skorzystania ze znieczulenia bo jest jeden anestezjolog na cały szpital.

Byliśmy wczoraj w Mama i Ja i zamówiliśmy wózio :) Byłam już zdecydowana na maritę a tu ostatecznie jednak wyszła emmaljunga smart:) Bardzo jestem zadowolona :) Do odbioru w drugiej połowie czerwca:)

Zgodnie z zaleceniami siedzę i odpoczywam, znów jesteśmy u mojej mamy. Mąż kosi trawnik a ja chyba zaraz się wezmę za jakieś ciacho bo mi smaka narobiłyście :) Biszkopt z owocami i galaretką...

Aaaaa! No i zaczął się ósmy miesiąc :) Ciekawe czy doczekam do dziewiątego... :/
Martek a jak u was na SR? Ostatnio babeczka mówiła że zaprosi na zajęcia jakąś firmę kosmetyczną dla maluchów chyba Hipp czy jakoś tak...U was też ktoś był? Przypomniałam sobie od razu jak mówiła babeczka na spotkaniu organizacyjnym żeby nie kupować na razie żadnych kosmetyków dla maleństwa....Kurde ta SR to jest biznes...jeden wkręca drugiego i tak to się kręci.....A co do anestezjologa to śmieszy mnie troszkę to, że jest jeden i nie ma znieczulenia....A jak poród się przedłuża i pada hasło cc to raptem znajduje się lekarz żeby znieczulić.....Ehhhhh szkoda słów.
mnie to wogole smieszy ta kwota za znieczulenie-jak tak mozna???
Ja na szczescie znieczulenie mialam i bylam z tego powodu bardzo szczesliwa,mam nadzieje ze teraz tez sie uda-to znaczy ze nie bedzie na przyklad za pozno zeby je podac no i ze anestezjolog nie bedzie zajety... Bo w moim szpitalu nie wymyslaja ze maja tylko jednego-poprostu on moze byc potrzebny przy jakims innym zabiegu i tyle...
Ale u nas dzisiaj cicho...........Wszystkie poszły na majówkę????
Hallo jest tu kto???????
Właśnie wróciliśmy z działki i szykujemy obiadek :)
Rzeczywiście na weekend wszystkie mamusie wywiało, no ale trzeba korzystać z wyjazdów póki można bo potem to już tak łatwo nie będzie.

Ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona. Zobaczymy co jutro powie moja lekarka - może w końcu skorzystam ze zwolnienia, bo już mi zaczyna sił brakować na dojazdy do pracy.

Wczoraj wybraliśmy się z mężem na noc muzeów - w sumie byliśmy tylko w dwóch ale i tak było fajnie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry