Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam:)
za oknem piękna pogoda aż miło się robi:)
U mnie dziś 100dniówka;D hahah teraz juz zaczynam wielkie odliczanie;)
Cześć Mamuśki :)

W końcu wolny dzień, na razie siedzę w domku i się obijam :)
W poniedziałek idę do lekarza, jak zawsze z niecierpliwością odliczam czas. Młody tak fika, że zaczynam się obawiać jak ja to wytrzymam jeszcze 6 tygodni. Mały skubaniec :))) Przez ostatni miesiąc chyba sporo przybrał na wadze, bo jego siła dosyć wzrosła. Miesiąc temu ważył ok 1200g ciekawe jaki teraz będzie wynik.

Coraz częściej nachodzą mnie myśli o zbliżającym się porodzie - ja chyba obawiam się najbardziej tego, że na początku nie zauważę, że cokolwiek się dzieje, hehehe.
No tak, ja myślałam o rodzeniu na zaspie, bo słyszałam że cieszy się dobrą opinią. A ty gdzie planujesz rodzić?
szkole rodzenia najlepiejw ybrac ta co prowadza polozne ze szpitala w ktorym chcesz rodzic

kompleksowo, ale i drogo, obkupisz sie we wszystko w akpolu, mama i ja, a w gdyni w vitalii i mapu

ja kupuje trochu tu troche tam, troche gdzie indziej - szukam najkorzystniejszych ofert po prostu
no i allegro
ja mialam juz dwa razy 75g i oba wyniki zle, martwi mnie toi dlatego czekam do poniedzialku, mam nadzieje ze lekarz zaleci jakas diete i nie bedzie to nic bardzo niebezpiecznego dla maluszka
Witam serdecznie!
W związku z tym, że pierwszy raz weszłam na to forum, pomyślałam, że od Was uzyskam najwięcej przydatnych informacji.
Chciałm się dowiedzieć jaką szkołę rodzenia w Gdańsku polecacie? I gdzie można zrobić kompleksowe zakupy dla maluszka.
Będę wdzięczna za podpowiedzi
Zazwyczaj lekarze kieruja na obciążenie 50g glukozy(to powinna mieć każda z nas), jak wynik jest niepokojący to robisz jeszcze 75g i wtedy musisz być na czczo i przez 2 godziny siedzieć bez ruchu.
ja mialam w 25 tyg. i polegalo to na tym ze najpierw pobierali krew na czczo i pozniej musialam wypic glukoze i odczekac 2h zeby odczytac wynik dotyczacy wlasnie obciazenia. wynik po wypiciu wyszedl mi wysoki i w poniedzialek dowiem sie co dalej z tym robic:(
Dziewczyny muszę się pochwalić. Dostałam w niedzielę na urodziny książkę Zawistowskiego, Co nieco o rozwoju dziecka.
Jest suuuper i do tego płyta z filmikami jak podnosić , nosić, przewijać i w ogóle opiekować się maluchem. Naprawdę polecam wszystkim.
czy mimo dobrego wyniku tego badania mialyscie robione badanie na obciązenie glukozą (to drugie gdzie trzeba to wypic)?
Ja miałam chyba w 27 tyg.
mam pytanko dziewczyny miałyście badanie na obciążenie glukozą na czczo z krwi??? jeżeli tak w którym tygodniu??
Ja też odrazu zaczynam się martwić jak maleństwo cały dzień się prawie wcale nie odzywa, ale wtedy następnego daje znać że wwszystko wporządku i nadrabia zaległości :) Teraz już zawsze będziemy się o nie martwić, każdego dnia.
jestem po kontroli u lekarza - wszystko wydaje się być w porządku, ciśnienie w normie, a Bąbel podobno już spory - kolejna kontrola za 3 tygodnie, prawdopodobnie już ostatnia, co mnie bardzo zdziwiło, ale czuję się dobrze, więc nie mam co narzekać :)

ja jestem za uczęszczaniem do SR nawet samej, bo mężowie bardzo często się nudzili na naszych zajęciach, dlatego mój był ze mną 2-3 razy, co nie było konieczne, na zajęciach napewno złapiesz kontakt z innymi ciężarówkami

ja też się trochę stresuję jak Bąbel nie trzyma się swoich stałych pór baraszkowania w ciągu dnia, ale zdarza Mu się zaspać tylko trochę, więc staram się spokojnie czekać
aktywność Bąbla zależy nawet od mojego jadłospisu albo od mojego humoru, także nie szukajcie dziury w całym
czytałam, że w ostatnim okresie dziecko spędza więcej czasu na czuwaniu i śnie, bo ma m.in. mało miejsca, więc to ja powinnam się przjemować, bo jak mi urządza dyskotekę 3 razy dziennie to chyba coś jest nie tak ;P
nie no to ja wiem że każdy ma ''swój" dzień:) ale to jest strasznie dziwne uczucie jak jednego dnia wulkan energi a drugiego totalny spokój...
a tak odnosnie szkoly rodzenia
to to jest szkola rodzenia i pielegnacji noworodka a nie szkola wychowywania
tego nie naucza nigdzie!!! to trzeba znalezc w sobie
a ty dzien w dzien masz tyle samo energii?

ja tam sie ciesze jak mi mlody zafunduje dzien odpoczynku :)))
trotka może zadzwoń lepiej do swojego lekarza i zapytaj co masz robić w tej sytuacji, lepiej się upewnić.
Ja też dziś idę zobaczyć co u mojej małej Hanusi słychać:) martwi mnie jedna rzecz przedwczoraj mala była bardzo żywa kopała praktycznie cały dzień i to tak solidnie a wczoraj spokój kilka kopniaków i koniec...dziś zaczęło sie normalnie rano kopanie ale martwi mnie to że jednego dnia ma tyle energi a drugiego spokój.
witam się z rana! Coś dziwnie się dzisiaj czuję.....Zauważyłam rano czop śluzowy na papierze...No i zaczynam się martwić..... W SR babeczka bardzo dokładnie opisała jak taki czop wygląda, więc na 90% jestem pewna że to to.....Może nie cały czop, tylko śluz zaróżowiony o konsystencji kurzego jajka czyli tak jak opisywała babka....Zaraz się kładę i leżę plackiem....Dzisiaj mam SR i najwyżej po zajęciach podejdę na izbę przyjęć niech mnie zbadają.....Kurde to dopiero 30 tydz...jeszcze przynajmniej przez 5 tyg muszę nogi ściskać... A teraz w ogóle pewnie będę sobie wkręcać, że brzuch boli itp....Dzidzia kopie więc daje znak, że z nią ok. Pozdrawiam
Jak to tylko 4 spotkania, to ja tym bardziej bym poszła.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry