Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jumelko już czas najwyższy na odpoczynek!!!! Jak nie teraz to po porodzie już raczej nie odpoczniesz.....Ja zabrałam się dzisiaj za porządki, bo wczoraj umierałam....Najadłam się winogron i nie mogłam wyjść z wc... Więc dzisiaj nadrobiłam zaległości w porządkach....Jeszcze tylko prasowanie pieluch....ale to już chyba nie dzisiaj...Dziś już tylko odpoczywam!!!
trotka, a rozwin swoja historie z tym czopem sluzowym - bo jak rozumiem to calkowicie falszywy alarm?

nie zeby ten ale planuje sie rozpakowac przed toba :D:D:D
MIA na SR babka opisywała jak wygląda jak odchodzi czop, żeby tego nie przeoczyć.....Więc opisała że jak czop odchodzi to można zaobserwować na bieliźnie, bądź wkładce śluz o konsystencji kurzego białka i może być zabarwiony na różowo.....Z racji plamień na początku ciąży zwracam uwagę na papier więc zauważyłam coś takiego u siebie....Ale było to tylko raz i więcej się nie powtórzyło....20 maja mam wizytę i zapytam lekarza dlaczego tak było? Może szyjka już się skraca??? Nie mam kompletnie pojęcia dlaczego tak było....ważne, że się nie powtarza... Zaczęłam się zastanawiać czy to czop, bo jestem wcześniakiem i myślałam, że małej się także spieszy....
Wygląda na to że nie tylko moja już chce wyłazić. Co te nasze lipcowe maluchy takie wyrywne. Kurczę Trotka oby tam wszystko trzymało porządnie u Ciebie, ale spokojnie.
Co do SR... w ogóle jak tak czytam co tam się u Ciebie dzieje to mam wrażenie że do dwóch różnych chodzimy... Pamiętasz jak się nazywa położna która prowadzi? U nas tylko na początku była babka z banku komórek, a tak to żadnych kosmetycznych ani nic takiego. No i tematy zupełnie inne, na początku o ciąży, głównie pod kątem różnych badań które robimy i dlaczego takie, diety itd, potem 2 spotkania o porodzie, bardzo dokładnie opowiadała i omawiała każdy szczegół. Potem film o karmieniu i ostatnio porody zabiegowe z lekarzem.

A tak poza tym, to powiem Wam że czuję się już coraz gorzej. Ciężko mi potwornie, wyglądam jak słoń, chodzę jak kaczka, dwa schodki i zdycham. No i ciągle boli brzuch i twardnieje. Wieczorem przed zaśnięciem też koszmar bo wtedy zaczyna mnie rąbać wszędzie i nie mogę się ułożyć. A do tego wszystkiego zaczęłam się bać porodu, hehe :)

No i pogoniliśmy potężnie z zakupami, do tego stopnia że zostały tylko pieluchy do nabycia :) Nawet w koszule się zaopatrzyłam - w Akpolu są fajne, od 30 do 55 zł mniej więcej.
Sorki, dziewczyny, ze sie wtrące, ale zerknełam przypadkiemjak sie u was maluchy chowają w brzuszkach- otóz mi odchodził czop juz od 32 tygodnia, i wszystko staneło, fałszywy alarm był-pamietam jak mialam juz nogawki pełne;)
A urodziłam w 41 tyg.Szyjka tez mi sie skracała od 30 tyg, ale potem jakoś "trzymała':)az za bardzo!
Martek ta nasza babeczka nazywa się Ewa Miszke czy jakoś tam....Ja poszukasz w necie SR w Wejherowie to jest jej nazwisko...Taka szczupła blondyneczka z włosami do ramion.....My na pierwszych zajęciach omawialiśmy budowę miednicy, macicy i szyjki macicy...oraz jak wyglądają odchodzące wody płodowe i czop śluzowy....Na drugim spotkaniu mieliśmy o bólu i była jakaś psycholog i mówiła niby coś o depresji poporodowej i że panowie powinni powtarzać przyszłym mamusiom, że są piękne bo one same źle się czują z dodatkowymi kg....Teraz będzie spotkanie z partnerami, ale nie pamiętam czy będzie omawiany poród czy pielęgnacja....Właśnie na ostatnich zajęciach powiedziała,że zaprosi kogoś z firmy kosmetycznej chyba z Hipp. No i na pierwszych zajęciach była babka z banku komórek...

Martek a twój maluch też się już pcha na świat?
Witajcie w poniedziałek :)

Już od rana mam lenia, ale muszę jeszcze dzisiejszy dzień przetrzymać. Oby do wieczora :) Najpierw mam wykład w SR a potem do lekarza :) Już się nie mogę doczekać.

Pozdrawiam wszystkie Mamuśki i miłego dnia życzę
Jumi - nie tak najpierw te wykłady, bo dopiero na 17:00 ;)
do tego czasu możesz jeszcze poleżeć, poleniuchować, odpocząć ;)

ja też się lenię, tradycyjnie, jak co rano
Bąbel raniutko opukał mi żeberka z prawej strony, teraz śpi, a ja odpoczywam
i pomyśleć, że za jakieś półtorej miesiąca będzie już na świecie, momentami to do mnie jeszcze nie dochodzi :)
Ja dzisiaj już posprzątałam i zaraz zmykam do kosmetyczki pozbyć się zbędnego owłosienia:)
Po południu SR i ciąg dalszy prasowania ubranek.
Ja nie mogę doczekać się środy, bo jedziemy na sesję ciążową:D
Niestety jeszcze nie mogę się lenić - no chyba, że oficjalnie dostanę dziś zwolnienie. Byłam na uczelni i na środę muszę przygotować kolejne analizy - ale na szczęście mogę to robić w domu :)

Zastanawiam się nad wizytą u fryzjera - chyba pójdę skrócić włosy, chciałabym też zrobić pasemka, tylko nie mogę się zdecydować czy już teraz czy poczekać jeszcze z miesiąc.
nie wiem czy Ci się uda wygospodarować czas na fryzjera zaraz po urodzeniu, żeby się później nie okazało, że własny syn Cię nie pozna i przywita z płaczem zamiast zachwytem ;)
ja bym poszła na Twoim miejscu teraz, tylko czy ta chemia i zapachy Wam nie zaszkodzą - nie wiem jak to wygląda :/

my wczoraj byliśmy na mszy w kościółku, po której to odbywał się chrzest, jeszcze nie widziałam u siebie w parafii jak to się odbywa
aż mi się łezka zakręciła, a to nie moje dziecko było chrzczone i nie byłam świadkiem całej uroczystości :)
już się nie mogę doczekać i mam nadzieję, że uda nam się ochrzcić Bąbla w rocznicę naszego ślubu :)
Jumelka też chciałam iśc zrobić pasemka przed porodem. Bo kto wie jak bedzie potem z czasem :D Ale gin mi zdecydowanie odradziła. Kazała poczekać i iśc to fryzjera po porodzie.
Też się boje, że mnie dziecko nie pozna :P
ja bylam w zeszly czwartek u fryca
stwierdzilam ze to ostatni gwizdek bo potem mi sie juz nie bedzie chcialo a i pewnie troche po porodzie mi zejdzie zanim sie wezme za siebie znowu
dziewczyny nie wiecie co u gosiar?coś nie nie odzywa
Witajcie Mamusie,
Gosia prosiła, abym przekazała Wam ważną informacje :
16 maja o 12:40 urodziła swój skarb, Tomeczek waży 1870g, nie wiadomo jak długo będą w szpitalu, bo maleństwo jest na oiomie i musi przybrać na wadze. Najważniejsze, że się czują dobrze.
Ja jestem mamusią kwietniową. Moja córeczka Marysia urodziła się 2 kwietnia.
pozdrawiam serdecznie
AniuCh - przekaż jej, proszę, od nas gorące pozdrowienia, niech zdrowo dochodzą do siebie, a Tomeczek niech rośnie spokojnie, czekamy tu na Gosię i na dobre nowiny :)

Ja właśnie wróciłam z wykładów w SR, jedna dziewczyna z mojej grupy ćwiczebnej też już na oddziale czeka na dziecinkę, a ja tu marudzę, że zgaga męczy czy Bąbel na pęcherz się pcha. Jestem wdzięczna za to, że nie muszę leżeć tyle czasu w szpitalu.
to nas Tomeczek wszystkie wyprzedzil :))))

oczywiscie gratulacje i duzo duzo zdrowka i sil dla malego i mamy :)
no to niech synek rośnie zdrowo:))) w sumie 2 miesiące szybciej przyszedł na świat!!! trzymajcie się!!!! dużo dużo siły!!!:)
Na początku gratuluję Gosi, że Tomeczek jest już na świecie i że oboje dobrze się czują. Wszystkie będziemy trzymać kciuki, żebyście oboje jak najszybciej i w pełnym zdrowiu znaleźli się w domu. Jeśli to możliwe, prosimy o informacje na bieżąco :)

Gwiazdeczkaania: W takim razie poczekam z pasemkami - to akurat i tak zawsze mama robi mi w domu, więc nie sądzę, żebym miała jakiś większy problem ze znalezieniem czasu po porodzie. Teraz tylko podetnę włosy :)

Właśnie wróciłam od lekarza. Szyjka ma lekkie rozwarcie - od razu dostałam przykaz odpoczywania, nie dźwigania no i oczywiście zwolnienie. Mam też brać no-spe i magne b6 przez przynajmniej kolejne 2 tygodnie 3xdziennie.
Poza tym Mały zdrowo rośnie, waży ok 2 kg, więc raczej nie zapowiada się na dużego bobaska - małe szanse, żeby przybrał kolejne 2 kg do porodu. Następna wizyta w 38 tc.
Gratulacje dla Gosi :-))) No to mamy nasze pierwsze maleństwo :) Duuuuuuużo zdrówka życzymy :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry