Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie u mnie z ta praktyka jest calkiem ok. calkiem niedawno urodzil sie moj brat- od 4 miesiaca zycia praktycznie sama sie nim opiekowalam, takze wiem jak to wyglada. nie moge powiedziec, ze jestem ekspertem, bo to nie to samo co wychowanie wlasnego dziecka. caly czas sie waham i mam watpliwosci :/
Ja uważam, że szkoła jest jak najbardziej przydatna, dużo bardzo praktycznych widomości i ćwiczeń, tak jak w naszym przypadku, gdzie u nas w rodziniec żadnych małych dzieci, najwyżej u znajomych,ale to tylko na chwile podczas jakiś odwiedziń, dzieci są abstrakcją, więć takie zajęcia są super, bo wiadomo teoria (książki, gazety), a praktyka to zupełnie co innego.
ja mamnadzieje ze szkola rodzenia przygotuje mnie (o tyle o ile) do opieki nad maluchem
nie mam zludzen ze "nauczy" mnie porodu

a poza tym, jakby co zawsze mozna poloznej pozadawac pytania jak sie ma - koncu ta kobiet juz nie jedno widziala i slyszala i potrafi pomoc i rozwiac watpliwosci
Witamy sie wieczorowo,

widzę, ze domeną III trymestru jest zmeczenie i popoludniowe drzemki :) tez ostatnio z maluszkiem moim przesypiamy popoludnia :) wczoraj umylam doslownie jedno okno i bylam tak padnieta ze przespalam 3 godziny :)

powiedzcie mi czy szkola rodzenia faktycznie przyniosla wam jakies korzysci?? jesesmy z mezem zapisani, zajecia odbywaja sie w soboty, specjalnie zeby malzenstwa mogly razem uczeszczac. u nas sa tylko 4 spotkania, a i tak jak na zlosc moj maz bedzie wszystkie 4 soboty pracowal. zastanawiam sie teraz czy chodzic samej czy ospuscic sobie?? jak myslicie?

mam jeszcze prosbe do was :)

proszę, kliknijcie w ten link. nic wiecej nie trzeba robic. wystarczy, ze stronka się wam otworzy i to tyle :) będe bardzo wdzieczna :)

http://www.3dwhite.pl/?click=2c2bd6a9ec14c2c60eacab5d863bf20b

a ja juz po poobiedniej drzemce :)

tez ostatnio szybciej sie mecze i od kilku dni regularnie przycinam komara popoludniami :)
Hej OLA jak tam po SR w Bolszewie? Wyjaśniło się coś z tą opłatą?
Tak, u Zośki wszystko w porządku :) I jest duża szansa, że uda mi się urodzić naturalnie a nie przez cesarkę. Miałam sporego mięśniaka, który blokował kanał rodny, ale juz od trzech wizyt mięśniak się zmniejsza i to dość znacznie więc jest nadzieja, że mnie nie pokroją :)
A jak Kasia po wizycie, wszystko z córą ok??
Dzisiaj to głównie panowie mieli się wykazać czy potrafią kąpać,więc w razie czego wiele nie stracisz. W pon. mamy zacząć omawiać poród, objawy itp.
Odpoczywaj sobie spokojnie.
Ogólnie to w III trymestrze czuję się jak do tej pory najlepiej :) wiadomo, siły moze juz nie te ale ogólne samopoczucie jak najbardziej na plusie. Tylko, że dziś dopadł mnie jakis spadek formy :( trochę rano posprzątałam i musiałam się położyć bo byłam tak zmęczona... Chyba się dziś nie wybiorę przez to do SR bo dziś miałam jechac sama a nie wiem czy to dobry pomysł tłuc się tramwajem skoro czuję się nie najlepiej :(
dzwonili do mnie ze sklepu ze nasza komoda jest juz do odbioru :))))

umowilam sie z nimi na poniedzialek rano bo ten tydzien do konca mam juz rozplanowany (w tym niestety szkola :(
Witam się w nowym wątku! Ja wczoraj "umierałam" z bólu prawego boku, ale dzisiaj już ok. Wczoraj wyprałam pościel, dzisiaj jakieś drobiazgi jak czapeczka i skarpetki i z głowy....Później jeszcze tylko wielkie prasowanie i gotowe. Dzwonili wczoraj do mnie z Invikty,że muszą przełożyć moja wizytę na sierpień, albo prywatnie przyjdę w tym dniu co miałam umówioną wizytę.....BRRRRRRRRR oni są niepoważni!!!!!!! Wizytę miałam już wcześniej zaklepaną na 20 maja, a na 29 maja usg w 32 tyg. Leki mam tylko do 20 maja, zwolnienie też a oni na sierpień.........Hahaha po porodzie mnie zapiszą!!!!! Cyrk na kółkach! I nic trzeba płacić!! A i pytałam 2 dni temu ile kosztuje usg, to pani powiedziała ok 120 zł, a wczoraj jak dzwonili i zapytałam o cenę usg to już 130 zł!!! Podwyżki z dnia na dzień! Jak dobrze,że zostało mi jeszcze tylko 2 m-ce do porodu a nie 6 m-cy bo nie wiadomo kiedy w tej Invikcie się wyprostuje z tym NFZ-tem.
ja się czuję bardzo dobrze:) cały dzień w pracy - potem dom - dziś pierwszy raz do SR na wykład!!!:)

byłam dziś na glukozie - nie była aż taka wstrętna - z połówką cytrynki dałam radę:))
ja to bardziej czasem cierpie na lenia;D
Ja od dłuższego czasu już nie śpię zbyt dobrze w nocy, mam bardzo płytki sen. Niestety muszę w dzień trochę odespać w związku z tym:)mała pół godzinna drzemka.
Spadek sił też zauważam, już nie daję rady na raz odkurzyć mieszkania i umyć podłóg:/
Właśnie umówiliśmy się do fotografa na sesje ciążową i już nie możemy się doczekać:)
u mnie samopoczucie ok, tylko z rana jak się budzę mam takie ociężałe nogi-jakby opuchnięte, wieczorem jest ok, zasypiam szybciutko ale budzę się w nocy kilka razy i zerkam w okno i na zegarek ale to może dlatego, że "czuwam" czy mój piesiu nie chce siku itp.., odkąd mężuś wyjechał nakazano mi wziąć dużego psa do domku na noc aby się mną opiekował :)
ja już wcale nie mam energii... W nocy śpie rewelacyjnie ale za to każdy szmerek mnie budzi (mąż już się na mnie denerwuje). Ale podejrzewam, że to moje wyczulenie w nocy jest już pod kątem maleństwa - ciekawe czy też tak macie.
Poza tym dopiero teraz dopadły mnie huśtawki nastrojów-chodze taka troche przybita i małomówna. Echh...niech to już wszystko minie. Też nie mogę się doczekać spacerków z malutkim. Będę dumna, że hoho :-D
U mnie też duży spadek formy - szczególnie na wieczór, a po południu nachodzi mnie chęć na drzemkę choć wcześniej to tylko z rzadka się zdarzało.
Czas nieubłaganie leci do przodu - mam nadzieję, że na początku czerwca zakupimy mebelki do domu i oczywiście wózek z fotelikiem. Reszta raczej jest, może oprócz paru drobiazgów. Pod koniec maja zamierzam zabrać się za pranie i prasowanie rzeczy dla Dominika. A potem to już będzie tylko czekanie :)
Ciekawe czego tym razem dowiem się u lekarza. Od 2-3 dni pod wieczór czuję się jak przed miesiączką (raczej nie miałam nigdy żadnych specjalnych bólów - teraz też nie) - nic specjalnego, ale muszę lekarce o tym powiedzieć. Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Zresztą Młody tak bryka, że raczej jestem spokojna. Ale coś tam zaczyna się roić w głowie...
Cześć dziewczyny z rana :-) Ja się dzisiaj wybieram do Mama i ja i mam nadzieję, że trochę już mi się uda kupić bo jak narazie mam tylko kilka ciuszków, a czas leci tak szybko i tyle rzeczy dokupienia. Mam też trochę już upatrzonych na allegro, ale najpierw wolalłabym zobaczyć na żywo. Tymczasem życzę wam miłego dnia :-)
Martek - witaj w trzecim trymestrze :)
ja też zauważyłam wyraźną zmianę w formie po wkroczeniu w ten ostatni okres, zasypiam ok. 22:00 i śpię do 9:00-10:00 rano, ale w ciągu dnia i tak chodzę zamulona
na pogodę raczej tego zwalić nie mogę, bo jest w miarę stabilna i ciśnienie dość wysokie
Hej dziewczynki :) Nie było mnie dawno ale ostatnio same uroczystości w rodzince i tylko zamieszanie.
Wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik z bazą dla Krzysia. Już się nie mogę doczekać, będzie w przyszłym tygodniu. Jutro mąż jedzie do W-wy i kupi pościel bo znalazłam tam taniej niż na allegro.
Teraz już czuje, że wielka chwila coraz bliżej. Jakoś tak to się wszystko urzeczywistnia :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry